MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 16:21
lipcowka86, Ajka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDokładnie dziewczyny tutaj mają rację, nie patrzy się na nogi a na głowę lub wagę. ☺️
My starszej zmieniliśmy gdy miała 11 msc na britax romer.
Teraz też gdzieś tak planuje, moja to kruszynka 6.5kg. Jeszcze korzystam z nosidełka..jest to wygodne dla mnie.
Tak szczerze to nie spotkałam się z tym by 4-5 msc dzieciaki wyrosły z tych pierwszych fotelików.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2020, 16:29
lipcowka86, Ajka lubią tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 16:21
Catlady, Karolllla lubią tę wiadomość
-
Ja zostałam zindoktrynowana przez obsługę sklepu "tyłem" i mam wdrukowane, że jak najdłuzej w łupinie - czyli do puki głowa nie wystaje lub limit wagowy nie został przekroczony i to samo do jazdy w RWF...
Poza tym jak dziecko nie siedzi to koniecznie w łupinie...2020
2023 -
A ja tak do końca się nie zgodzę, że się nie patrzy na nogi, skoro młody jeździ tyłem do kierunku jazdy i stopy opiera o siedzenie i musi już lekko zginąć kolanka, no to też niedobrze jest tak już...
No ale wiem wiem wiem o chodzi. Ale tak źle a tak niedobrze...Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2020, 18:30
-
Szatanka moja tez jeszcze sie nie obraca...narazie tylko nogi do gory bierze...na brzuszku niski podpor i siega po zabawke ale tylko lewa reka...lydki bierze w gore i usiluje sie idpychac od podloza...
Narazie sie nie stresuje...moze zbiera sily na nastepny skok...
My nadal lupina i z wkladkaPatrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
Dzięki dziewczyny za pocieszenie. Ja właśnie mało czytam, bo wiadomo, że zawsze mnożna sobie coś wyczytać, internety pod tym względem są straszne. No ale wczoraj zaczęłam z ciekawości i tak poszło...
Moja po zabawki na brzuchu też nie sięga, no nic. Ostatnio to już nawet tej głowy na brzuchu nie trzyma, tylko sobie ją po parunastu sekundach odkłada i tak leży... Ale na plecach denerwuje się, że chce coś innego.
My w poniedziałek dumnie przekroczyliśmy 6000g, mamy 6050 dokładnie. Zważywszy, że ma jakieś 68 cm wzrostu, to w baby growth tracker wychodzi jej jakieś tragicznie poniżej normy BMI i też nie wiem, czy to jest ok, czy powód do zmartwień. No ale je normalnie z piersi co 2-3 h, to w sumie chyba nie ma się co martwić. Ale jeśli będzie przybierała w tym tempie, to na 6 miesięcy raczej swojej wagi urodzeniowej 3500 nie podwoi.
My robimy jutro odroczone rota i 6w1. Jeszcze dzisiaj rano ściągałam gile, więc mam nadzieję, że jutro jednak będzie już wszystko ok.
Ja wkładkę niemowlęcą wywaliłam na samym początku, bo nam się wydawało, że z nią jest za ciasno, dopiero fizjoterapeutka nam ją kazała włożyć 🙈 No ale teraz znowu już wyjęłam, bo ewidentnie za duża jest. -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 16:22
Karolllla lubi tę wiadomość
-
szatanka wrote:Dzięki dziewczyny za pocieszenie. Ja właśnie mało czytam, bo wiadomo, że zawsze mnożna sobie coś wyczytać, internety pod tym względem są straszne. No ale wczoraj zaczęłam z ciekawości i tak poszło...
Moja po zabawki na brzuchu też nie sięga, no nic. Ostatnio to już nawet tej głowy na brzuchu nie trzyma, tylko sobie ją po parunastu sekundach odkłada i tak leży... Ale na plecach denerwuje się, że chce coś innego.
My w poniedziałek dumnie przekroczyliśmy 6000g, mamy 6050 dokładnie. Zważywszy, że ma jakieś 68 cm wzrostu, to w baby growth tracker wychodzi jej jakieś tragicznie poniżej normy BMI i też nie wiem, czy to jest ok, czy powód do zmartwień. No ale je normalnie z piersi co 2-3 h, to w sumie chyba nie ma się co martwić. Ale jeśli będzie przybierała w tym tempie, to na 6 miesięcy raczej swojej wagi urodzeniowej 3500 nie podwoi.
My robimy jutro odroczone rota i 6w1. Jeszcze dzisiaj rano ściągałam gile, więc mam nadzieję, że jutro jednak będzie już wszystko ok.
Ja wkładkę niemowlęcą wywaliłam na samym początku, bo nam się wydawało, że z nią jest za ciasno, dopiero fizjoterapeutka nam ją kazała włożyć 🙈 No ale teraz znowu już wyjęłam, bo ewidentnie za duża jest.
Jestes pewna że jest az taka długa...bo mi jakiś czas temu moją namierzyli na 68,5 i wyszło ze to był 98 centyl czy jakos tak... A to było chyba 3 tygodni temu. Ważyla wtedy 6615
2020
2023 -
Ajka wrote:Jestes pewna że jest az taka długa...bo mi jakiś czas temu moją namierzyli na 68,5 i wyszło ze to był 98 centyl czy jakos tak... A to było chyba 3 tygodni temu. Ważyla wtedy 6615
No właśnie jestem. Mierzyłam ją ostatnio centymetrem przy pomocy koleżanki. Widzę też po gondoli, która ma wewnątrz 77 cm, a jak mała wyprostuje nogi, to jej właśnie mniej więcej jakieś 10 cm miejsca zostaje.
Ostatnio położyłam ją na poduszce z pianki, na której karmiłam ją jako noworodka. I jak wtedy mieściła się na niej cała, to teraz poduszka jest o połowę krótsza. 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2020, 22:49
-
Hehe coś w tym jest że wydaje się nie do uwierzenia jak one szybko rosną!!
Ja ostatnio zgrywalam zdjęcia i znalazłam pierwsza fotkę Antosia z M po powrocie że szpitala. Taka malutka kruszynka była a teraz kawał chłopa. Masę urodzeni owa podwoił już początkiem sierpnia czyli jakoś w 11 tygodniu 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2020, 22:53
-
Karolllla wrote:A no to czyli nie jestem sama z tą wkładką 😏
Andzia super z tym basenem, ja nadal się nie zapisałam bo chwilowo mamy jedno auto i trochę z logistyką dupa, szkoda. Ile trwają takie zajęcia z maluchem?Andzia86 lubi tę wiadomość
Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
lipcowka86 wrote:Hehe coś w tym jest że wydaje się nie do uwierzenia jak one szybko rosną!!
Ja ostatnio zgrywalam zdjęcia i znalazłam pierwsza fotkę Antosia z M po powrocie że szpitala. Taka malutka kruszynka była a teraz kawał chłopa. Masę urodzeni owa podwoił już początkiem sierpnia czyli jakoś w 11 tygodniu 🙈
Nic nie mów! Ja ostatnio wróciłam do zdjęć Oliwierka z pierwszego miesiąca to ktoś mi dziecko podmienił!!! Inna twarz, a już nie wspomnę o tym jaki był chudziutki i malutki! 😳lipcowka86 lubi tę wiadomość
-
Ja dosłownie wczoraj oglądałam stare zdjęcia Poli i mówię do męża „jaka ona była brzydka” a wtedy mi się wydawała najpiękniejsza na świecie 😂
lipcowka86, Karolllla, lilly. lubią tę wiadomość
22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc