MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Jezuuu Szatanka ale pojechałaś. Masz dobrze rozwijające się dziecko !!!!
Poprostu leniwa ale nadgoni z dnia na dzień .
Weź Ty może odpocznij od neta kilka dni albo nie czytaj żadnych informacji 🤦♀️🤦♀️🤦♀️20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
Autyzm też już "przerabiałam", bo z kontaktem wzrokowym jakiś czas temu też było różnie, ale już to sobie wyperswadowałam, bo teraz jest bardzo kontaktowa.
Natomiast faktem jest, że od prawie dwóch miesięcy się nam dziecko pręży na jedną stronę, na chwilę to ustało po rehabilitacji, ale kilka dni temu znowu wróciło. Do tego mówię Wam, że te nóżki często tak napina, że wyglądają jak u atlety, bo tłuszczyku to ona ma mało. A wczoraj czytałam mamę fizjoterapeutę z ciekawości, jak to się zaczyna siadanie i co to jest to "pływanie", o którym pisałyście i tam trafiłam na info, że prężenie nóżek może oznaczać porażenie. Plus jak do tego dodam, że od dwóch tygodni jakby stanęła w rozwoju, to już niepokój gotowy. 🙈 Bo moja na pewno jest mocno w tyle za Wami, a przecież niektóre dzieci są młodsze.
Andzia, my chodziłyśmy na rehabilitację, ale 10 września pani powiedziała, że już nie trzeba. No, tylko że od tego czasu nie ma postępów, a doszły nowe dziwne rzeczy... -
szatanka wrote:O! I po ile ten basen? Od jakiego wieku to ma sens?
35 zł.
No mój Starszak jak już siadł to basen był jego ulubionym zajęciem. Wyrzucał kulki na cały domszatanka lubi tę wiadomość
20.10.2012 👰🤵💍
Mimi1987 wrote:35 zł.
No mój Starszak jak już siadł to basen był jego ulubionym zajęciem. Wyrzucał kulki na cały dom
No tak, cena jest na zdjęciu, nie przewinęłam w dół. 🤦♀️Mimi1987 lubi tę wiadomość
-
Szatanka moja tez często pręży nóżki, w sensie tak prostuje mocno. Troche tez mnie to martwi, w każdym razie 10 października wybieramy się do neurologa prywatnie dla świetego spokoju. Tu gdzie mieszkam co byś nie powiedziała pediatrze to wszystko jest normalne, ostatnio pediatra ja widział jak miała 2 mies i badanie trwało dosłownie minutę. A jakiegokolwiek moje zmartwienia zostały zbyte i czułam się wręcz popędzana do wyjścia bo coronavirus. Zastanawialiśmy się z mężem nad tym neurologiem ale myśle ze warto żeby jednak ktoś dokładniej ja obejrzał. Pozatym widzę ze większość z was w Polsce ma takie wizyty za sobą.22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
Ale prężenie to takie jakby prostowanie ich? Czy cos innego macie na myśli? Bo u mnie prostowanie tez występuje, tak ze czasami spodnie ciezko naciągnąć.
A co do asymetrii, ja chodze z synkiem na rehabilitacje do dziennego ośrodka rehabilitacji neurologicznej i fizjoterapeutka mówi ze jego asymetria jest fizjologiczna, nie patologiczna. Na pewnie fizjo by zwróciła uwagę gdyby jakaś patologia występowała.
Ja to sobie wbijam do głowy, żeby się cieszyć macierzyństwem a nie internety czytac i się stresowac😬 ale wiadomo jak jest. Wczoraj miałam badanie krwii i synkowi wyszła ferrytyna na poziomie 390, czyli dwukrotnie przekroczona dla jego wieku. Jak to zobaczyłam to od razu zawał, a w internecie od razu wyczytałam o raku i innych ciężkich chorobach😔
Dzisiaj lekarka mnie uspokoiła ze nic złego się nie dzieje i to może byc wzrost po szczepieniu. I żeby za miesiac powtorzyc i sprawdzic czy jest ok. Ufff. Ale co się pol nocy namartwilam to moje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2020, 13:33
Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020 -
nick nieaktualnySzatanka często dzieciaki z problemami z napięciem i asymetrią robią mają swoje okna umiejętności i to nie znaczy odrazu że jest chore, upośledzone, niepełnosprawne.
Z córki z asymetrią może wyrosnąć niezła gimnastyczka. ☺️
I to że jedno dziecko Usiądzie w wielu 6msc a inne w 9msc to normalne. ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2020, 13:36
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 16:21
-
Szatanka przepraszam Cię bo to pewno przeze mnie to wszystko. Tak jak pisałam jakiś czas temu każda z nas wiem ze dziecko rozwija się w swoim tępie ale jak się czyta co robią inne dzieci to człowiek się zaczyna doszukiwać.
Wasze maluchy już pięknie trzymały głowę a mój po minusie darł się w niebo głosy i trzeba było podnosić z brzucha, do tego się przeżył i wyginał w C...
Ale po jakiś 2 tygodniach zaczął się obracać na brzuch bez leżeniu na plecach i wtedy wystartował ze wszystkim, z ładnym trzymaniem głowy i cała resztą. To wszystko o czym pisałam opanował w jakieś 2 tygodnie więc myślę że u Ciebie Lilka zbiera siły żeby Cię za dziwić któregoś dnia 🙂
Lilka janie byłam z małym u neurologa ale u pediatra w POZ mam tak samo jak u Ciebie, dlatego chodzimy prywatnie... -
.
-
Andzia86 wrote:Mimi u mnie nie ma tego basenu 😭 męża pogoniłam i wkurzony latał po sklepie 😂
O szkoda może wykupili albo inny asortyment w Wawie mają20.10.2012 👰🤵💍
.
-
Kurczaki, mój był najcięższy, tyyyle przybierał, a teraz jeszcze 8 kg nie ma. Przystopował mega... Ale je, apetyt jest i sporooo się rusza...
-
Szatanka rozumiem, że się martwisz i oczywiście rozwiej wątpliwości, ale z doświadczenia wiem, że cokolwiek się nie czyta w necie to zawsze wychodzi że to jakieś ciężkie choroby, więc nie martw się na zapas.
U nas 6800, ale my z mniejszą wagą startowałyśmy, 3360 i powiem Wam że moja to taka kluseczka, fałdki są 😉 -
Lipcowka a to się pomyliłam.
Z innej beczki, zmienialyscie już foteliki w aucie? Mój wyrósł z tego pierwszego, dotyka nogami do oparcia. Kupiliśmy już większy, ale niby jest od 9 miesięcy zalecany... I nie wiem, czy mogę młodego już w to wpakować...