X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 13 października 2020, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    Lilly, ja po prostu ją "przeciągnę" parę razy do tej aktualnej 20.00-20.30. U nas zasypianie jest między 19.00 a 20.00, zdarza się i później, więc nie powinno być problemu.

A przy okazji poddaję pod rozwagę: czy nie jest tak, że te Wasze wybudzenia są związane z tym, że go za wcześnie kładziesz? Ja też kiedyś kładłam o 18.30, nawet o 18.00, ale już jakiś czas temu się zorientowałam, że to dla niej za wcześnie się zrobiło.

Paula, masz w normie przyrosty chyba, w środku normy, więc bym się nie przejmowała, może już nie potrzebuje tyle przybierać? My cały czas konsekwentnie idziemy 25. centylem, waga z dzisiaj to 6470.

Kładę wtedy kiedy jest zmęczony i zazwyczaj to 18.
    Czasami 17:45 a czasami 19, ale sporadycznie. A i jak pójdzie o 19 to tez wstaje o 5 wiec bez różnicy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2020, 15:27

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 13 października 2020, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pokażcie wkładki do wózków Dziewczyny?

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 13 października 2020, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jak był Leo maluszkiem to karmiłam oglądaliśmy.
    Ale już pare miesięcy wyłączony zupełnie. Jak tylko jest na chwile bo był np finał tenisowy i to bez głosu to mały automatycznie patrzy.
    Wiec u nas zawsze wyłączony.

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
  • Mimi1987 Autorytet

Wysłany: 13 października 2020, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly. wrote:
    A pokażcie wkładki do wózków Dziewczyny?

Ja taką kupiłam

fc7347e611ce.jpg

lilly. lubi tę wiadomość

20.10.2012 👰🤵💍
    21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
    20.05.2020 👶 Leon 🤱👨‍👩‍👦‍👦 4230 g 💪
    25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 13 października 2020, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że już się zbieracie na spacerówki... My to mamy jeszcze miejsce w gondoli i młoda generalnie uwielbia wózek... Tylko cholera jak się znudzi, bo wózek stanął, to czasem mi cyrki w tej gondoli wyczynia... Oczywiście na brzuszek idzie... gondola jest szeroka, a na brzuchu czasem się do góry podciaga... Niby w czasie jazdy jest bardzo spokojna, ale... już też się nad spacerówką zastanawiam, tylko tam nie pojeździ na brzuchu...a uwielbia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2020, 16:17

2020 :)
    2023 :)
  • Lilka94 Autorytet

Wysłany: 13 października 2020, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to tez już się nie mogę spacerówki doczekać bo mojej się w gondoli nudzi. I jak nad głowa ma drzewa to patrzy z zainteresowaniem ale jak nic nie ma to po kilku minutach zaczyna stękać.

Wgl ostatnio z ciekawości wpisałam na YouTube hasło „4 months old baby” i wyskoczyły mi filmiki youtuberek z uk czy us pt „dzień z życia z 4 miesięcznym dzieckiem”. Co niektóre z nich wyczyniają z tymi dziećmi... 🤦🏼‍♀️ Wsadzają je do zabawek typu jamperoo, sadzają na sile „bo lubi”, w spacerowkach już wożą, bajki im włączają w tv albo na tel, butla do buzi i w między czasie telewizja, no szok 😂

lilly. lubi tę wiadomość

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 13 października 2020, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka94 wrote:
    Ja to tez już się nie mogę spacerówki doczekać bo mojej się w gondoli nudzi. I jak nad głowa ma drzewa to patrzy z zainteresowaniem ale jak nic nie ma to po kilku minutach zaczyna stękać.

Wgl ostatnio z ciekawości wpisałam na YouTube hasło „4 months old baby” i wyskoczyły mi filmiki youtuberek z uk czy us pt „dzień z życia z 4 miesięcznym dzieckiem”. Co niektóre z nich wyczyniają z tymi dziećmi... 🤦🏼‍♀️ Wsadzają je do zabawek typu jamperoo, sadzają na sile „bo lubi”, w spacerowkach już wożą, bajki im włączają w tv albo na tel, butla do buzi i w między czasie telewizja, no szok 😂

Ja jestem na międzynarodowej grupie FB dotyczącej wady mojej córeczki-rocznik 2020 i wychodzi że sadzanie dziecka od kiedy tylko się da to norma w krajach anglosaskich... bujaczki, chodziki i inne dziwactwa które moge określic mianem siedzaków królują... co ciekawe Niemcy i w ogóle Europa kontynentalna maja podobne podejście do pl...

Mnie to jakos strasznie bulwersuje... bo cześć z tych dzieci ma problemy z napieciem miesniowym... a niektóre z nich gdzie agenezja jest cxęscią zespołu, a nie wadą izolowaną, maja straszne problemy motoryczne, np nie trzymaja nawet głowy a rodzice i tak do tych siedziakow i zadowoleni że znaleźli poduszkę do trzymania głowy...

Na porzadku dziennym jest ze ktos z USA się chwali ze jego 3 miesieczne dziecko siedzi z podparciem... no żesz... czasem mam ochote cos napisać, ale się powstrzymuje... najzabawniejsze to toze wiekszość tych dzieci jest na jakiejs rehabilitacji... wychodzi ze tam jest zupelnie inne podejscie niz u nas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2020, 17:04

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2020, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie gondola nie używana.🤦🏻‍♀️ I się zastanawiam czy spacerówka będzie.

Moja starsza ma zapalenie krtani, ciężka noc za nami. O 3 w nocy inhalowalismy dziecko bo dostała duszności. Kaszel jak u pieska.b😑 masakra.

• kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 13 października 2020, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Zbierałam się pare razy zeby do Was napisać. Nie wiem czy mnie pamiętacie, ale bylam z Wami na wątku. Jednak na przełomie 16/17 tc serduszko maleństwa przestało bic. Po poronieniu zrobilam mutltum wynikow za radami finezji, Lilly, Car i wielu innych dziewczyn - dziekuje Wam za wsparcie. Dzieki bsdaniu wiem, ze bez sterydów i zastrzykow moja ciaza nie miała prawa się utrzymać.
    Bardzo często Was podczytuje co tam u Was słychać i czytam jak pieknie Wasze maluszki się rozwijają. Gartuluje Wam...

Dzisiaj przychodzę do Was z dobrymi wiesciami, chcialam się pochwalić ze jestem w ciazy. Końcówka 22 tc. Wczoraj bylam na polowkowych prawie 550 gram zdrowego chłopczyka.
    Życzę dla Was i Waszych dzieciaczkiw wszystkiego co najlepsze . 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2020, 19:50

Andzia86, lilly., Catlady, Ajka, mwm, Lilka94, Karolllla, Drzemka, PattisonBM, szatanka, PLPaulina, Frufru, lipcowka86 lubią tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 13 października 2020, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka94 wrote:

U mnie to samo i pędzę jak głupia pod najbliższe drzewo a ludzie patrzą 😂
    A apropo takiego podejścia potem „moje dziecko przesypia całe noce i w ciągu dnia zajmuje się sobą” taaaaa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2020, 18:43

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 13 października 2020, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ❤️❤️❤️
    Jaka cudowna wiadomosc! Trzymam kciuki 😍
    Mam nadzieje ze czujesz się dobrze ;)

kasia_1988, lipcowka86 lubią tę wiadomość

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 13 października 2020, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia_1988 wrote:
    Hej dziewczyny. Zbierałam się pare razy zeby do Was napisać. Nie wiem czy mnie pamiętacie, ale bylam z Wami na wątku. Jednak na przełomie 16/17 tc serduszko maleństwa przestało bic. Po poronieniu zrobilam mutltum wynikow za radami finezji, Lilly, Car i wielu innych dziewczyn - dziekuje Wam za wsparcie. Dzieki bsdaniu wiem, ze bez sterydów i zastrzykow moja ciaza nie miała prawa się utrzymać.
    Bardzo często Was podczytuje co tam u Was słychać i czytam jak pieknie Wasze maluszki się rozwijają. Gartuluje Wam...

Dzisiaj przychodzę do Was z dobrymi wiesciami, chcialam się pochwalić ze jestem w ciazy. Końcówka 22 tc. Wczoraj bylam na polowkowych prawie 550 gram zdrowego chłopczyka.
    Życzę dla Was i Waszych dzieciaczkiw wszystkiego czego najlepsze . 😘

Pamiętam, pamiętam :) Gratulacje!

• Karolllla Autorytet

Wysłany: 13 października 2020, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia_1988 wrote:

Życzę dla Was i Waszych dzieciaczkiw wszystkiego czego najlepsze . 😘

Cudownie 🤗♥️ Pamiętam!

Dzięki za życzenia Wszystkim 😘

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • PattisonBM Autorytet

Wysłany: 13 października 2020, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia to cuuudownie 😍😍😍😍😍😍 widzisz wszystko sie dobrze konczy i chlopaczek !! Oczywiscie pochwal sie u nas jak urodzisz :)

Mnie tez zszokowalo na jakims kanale yt o top 10 rzeczy dla malca...jakis skoczek...no wariactwo dzieciak w majtach na gumkach w meeega obreczy na nóżkach 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
    29.06.2019 🤵👰
  • Lilka94 Autorytet

Wysłany: 13 października 2020, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, miałam napisać ze współczuje zapalenia krtani, moja najmłodsza siostra miała z tym problemy jak była malutka i pamietam jak się parokrotnie dusiła w nocy, rodzice jej podawali jakiś lek wtedy na szybko... Straszne to było.

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 13 października 2020, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolla, sto lat! Ech, żeby mój mąż choć raz wpadł na taki pomysł...

Kasia, pamiętamy. Cieszę się, że znowu możesz cieszyć się zdrową ciążą. <3 Trzymam kciuki za Ciebie i za maleństwo!

Lilly, lipa z tym wędzidełkiem :/ Niestety powiem Ci, że dla mnie te ćwiczenia po podcięciu to była masakra i ostatecznie po kilku dniach ich zaniechaliśmy, mała za bardzo płakała jak na moje możliwości. No ale może u Was tak nie będzie. Może fakt, że zaczniecie wcześniej ćwiczyć jakoś małego przyzwyczai, bo my szliśmy ciąć z dnia na dzień i to był błąd, teraz wiem.

Buena, na NFZ to nie słyszałam, zapytaj na szczeciniankach, tam wszystko wiedzą. My cięliśmy w Kupcu, koszt 290 zł.

Paula, o masakra. Współczucia. A gdzie złapała coś takiego?

Dziewczyny, od tego leżenia wiecznego na plecach mojej małej spłaszczyła się z tyłu główka. Czy to jest jakiś duży problem, czy tylko estetyczny?

Czy Wy wróciłyście do formy sprzed ciąży? Nie mówię o figurze, tylko sprawności fizycznej. Ja nie wiem, co się ze mną dzieje, czy to przez te dodatkowe kilogramy, czy ponad roczny brak aktywności fizycznej (choć w ciąży chodziłam trochę na jogę i na fitness) i spanie w bezruchu, ale czuję się jak słonica. Zebranie się z podłogi to jest przedsięwzięcie, wejście z dzieckiem na 2. piętro też. No i jak wstaję z łóżka to bolą mnie stopy przez parę sekund, zanim się rozchodzą, tak jak kiedyś mówiłyśmy. Nigdy się tak źle nie czułam we własnym ciele.

U nas TV tylko wieczorem, bo mała zahipnotyzowana. A co robicie z telefonem w nocy? Ja czasem schizuję, że za blisko dziecka go trzymam, bo chowam sobie pod jaśka, który leży koło mnie, a dalej w dostawce śpi mała. No ale nie mam go gdzie położyć...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2020, 20:55

Karolllla, Buena88, kasia_1988 lubią tę wiadomość

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • Lilka94 Autorytet

Wysłany: 13 października 2020, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatanka ja identycznie trzymam telefon i w sumie tez miałam taka rozkmine czy nie za blisko małej... 🤔

szatanka lubi tę wiadomość

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • Anka12 Autorytet

Wysłany: 13 października 2020, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly. wrote:
    U mnie to samo i pędzę jak głupia pod najbliższe drzewo a ludzie patrzą 😂
    A apropo takiego podejścia potem „moje dziecko przesypia całe noce i w ciągu dnia zajmuje się sobą” taaaaa
    Hahaha, ja ostatnio stałam w deszczu pod drzewem z dzieckiem na rękach 😀. W wózku nudy i coraz mniej miejsca. Jak nie śpi, wożę na brzuchu, ale bywa że wpada w szał 🙉

• Anka12 Autorytet

Wysłany: 13 października 2020, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    Karolla, sto lat! Ech, żeby mój mąż choć raz wpadł na taki pomysł...

Kasia, pamiętamy. Cieszę się, że znowu możesz cieszyć się zdrową ciążą. <3 Trzymam kciuki za Ciebie i za maleństwo!

Lilly, lipa z tym wędzidełkiem :/ Niestety powiem Ci, że dla mnie te ćwiczenia po podcięciu to była masakra i ostatecznie po kilku dniach ich zaniechaliśmy, mała za bardzo płakała jak na moje możliwości. No ale może u Was tak nie będzie. Może fakt, że zaczniecie wcześniej ćwiczyć jakoś małego przyzwyczai, bo my szliśmy ciąć z dnia na dzień i to był błąd, teraz wiem.

Buena, na NFZ to nie słyszałam, zapytaj na szczeciniankach, tam wszystko wiedzą. My cięliśmy w Kupcu, koszt 290 zł.

Paula, o masakra. Współczucia. A gdzie złapała coś takiego?

Dziewczyny, od tego leżenia wiecznego na plecach mojej małej spłaszczyła się z tyłu główka. Czy to jest jakiś duży problem, czy tylko estetyczny?

Czy Wy wróciłyście do formy sprzed ciąży? Nie mówię o figurze, tylko sprawności fizycznej. Ja nie wiem, co się ze mną dzieje, czy to przez te dodatkowe kilogramy, czy ponad roczny brak aktywności fizycznej (choć w ciąży chodziłam trochę na jogę i na fitness) i spanie w bezruchu, ale czuję się jak słonica. Zebranie się z podłogi to jest przedsięwzięcie, wejście z dzieckiem na 2. piętro też. No i jak wstaję z łóżka to bolą mnie stopy przez parę sekund, zanim się rozchodzą, tak jak kiedyś mówiłyśmy. Nigdy się tak źle nie czułam we własnym ciele.

U nas TV tylko wieczorem, bo mała zahipnotyzowana. A co robicie z telefonem w nocy? Ja czasem schizuję, że za blisko dziecka go trzymam, bo chowam sobie pod jaśka, który leży koło mnie, a dalej w dostawce śpi mała. No ale nie mam go gdzie położyć...
    Szatanka, mój Jasiek też ma płaską główkę. Fizjo poleciła poduszkę korygującą Mimos lub Medicare. Pediatra powiedziała, że się wyrówna, ale kupiliśmy tą poduszkę, chociaż coraz częściej mały śpi na boku lub na plecach z głową na bok.
    Ja też jakaś taka połamana wstaję, nie wiem o co chodzi? Prawda jest też taka, że mały waży już prawie 8 kg, a ja całe 45, więc może to od dźwigania...

• Karolllla Autorytet

Wysłany: 13 października 2020, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatanka ja mam tel dosyć daleko, a sprawność raczej wróciła pomimo obolałego ciała po nocy i tez problemu ze stopami. Joga pomaga, a i nosi mnie już na mój trening bardzo ale to sport kontaktowy wiec przez covid nie idę :( Ja ten nasz wózek z młodym codziennie targam z 2 piętra bez windy. Stelarz na ramie a młodego z gondolą (czyli dobre 8kg) podnoszę z ziemi z przysiadu, także niezły crossfit 😅

qdkk2n0a42gt09gc.png
‹‹ 1172 1173 1174 1175 1176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ