MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Ajka ma taki elektryczny czy na kuchnie?
Bo wlasnie zastanawiam sie w jaki zainwestowac...bede miala indukcje...
Nie wiem czy np czajnik lepiej elektryczny czy na indukcje...
Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
Ja mam indukcję i 2 czajniki elektryczne... ( Jeden z ustawiana temp do mm)
A parowar elektryczny... twierdzi że tak wygodniej.
A jak lepiej to nie wiem... w czajniku elektrycznym dla mnie najważniejsze że się sam wyłącza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2020, 20:38
2020
2023 -
A indukcja sama w sobie duzo pradu bierze? Latwo sie gotuje? Kurcze to bedzie moja pierwsza stycznosc z takim sprzetem...zawsze byl gaz...
Dziekuje za doradzenie...pojde w osobne urzadzenia...Patrycja
29.06.2019 🤵👰 -
Szatanka to słabo z tą fizjo, rzeczywiście wiek już taki brzuszkowy mocno ale na pewno naprostujesz wszystko. Dzięki czuje się normalnie więc wczoraj nie wiem co to za akcja była. W ogóle rzeczywiście ten śpiworek w wózku taki se ale ogólnie młodemu bardzo dobrze w spacerówce, super mu się śpi i obczaja świat.
Ajka super brawo dla młodej. Oli nie ogarnia do przodu i się wścieka za to do tylu nie nadążam. Dziś dodatkowo z kolan na palce stóp wskakiwał jak do pompki. Nie wiem czy on chce ominąć pełzanie czy co 🙈
Pattison indukcja jest super.PattisonBM lubi tę wiadomość
-
Moja dzis sama sie znow obrocila na brzuszek i pierwszy raz uwolnila raczke
oczywiscie mama i tata robili cos innego...
Mam nadzieje,ze dam rade z ta indukcja...Anka12, Ajka lubią tę wiadomość
Patrycja
29.06.2019 🤵👰 -
PattisonBM wrote:A indukcja sama w sobie duzo pradu bierze? Latwo sie gotuje? Kurcze to bedzie moja pierwsza stycznosc z takim sprzetem...zawsze byl gaz...
Dziekuje za doradzenie...pojde w osobne urzadzenia...
Ja jak sie przeniosłam do nowego mieszkanie...to od razu była indukcja suszarka do ubrań, zmywarka i dodatkowy tv no i działający porządnie piekarnik... gdzie żadnego z tych sprzetów wiczesniej nie miałam (a piekarnik by z d*)... rachunek skoczył z około 190 do 230 (za 2 miesiące)...moim zdanie to głównie suszarka i piekarnik...
W uzyktowaniu indukcja jes super, zero syfy na szafkach (takiego jak przy gazie), ale jak cos wykipi to zalana cała kuchnia...bo to płaskie szkło. W obsłudze zwykle bezproblemowo, nawet moja 74 mama jest zachwycona i jak jest u mnie to normalnie używa,
PattisonBM lubi tę wiadomość
2020
2023 -
Karolllla wrote:Szatanka to słabo z tą fizjo, rzeczywiście wiek już taki brzuszkowy mocno ale na pewno naprostujesz wszystko. Dzięki czuje się normalnie więc wczoraj nie wiem co to za akcja była. W ogóle rzeczywiście ten śpiworek w wózku taki se ale ogólnie młodemu bardzo dobrze w spacerówce, super mu się śpi i obczaja świat.
Ajka super brawo dla młodej. Oli nie ogarnia do przodu i się wścieka za to do tylu nie nadążam. Dziś dodatkowo z kolan na palce stóp wskakiwał jak do pompki. Nie wiem czy on chce ominąć pełzanie czy co 🙈
Pattison indukcja jest super.
Gdzieś ostatnio czytałam że połowa dzieci (czy jakos tak) nie pełza tylko potem od razu idze w czworaki
Karolllla lubi tę wiadomość
2020
2023 -
Karolka super że to był jednodniowy spadek formy a nie dłuższy powrót 👑
Szatanka Dziewczyny dobrze mówią że jak zaczniecie ćwiczyć to ani się obejrzysz a Lili wyjdzie na prostą.
Co do tego urządzenia to fajne ale nie jestem pewna czy potrzebne jeśli w miarę szybko planujesz przejść na blw. Ja teraz gotuje na parze max 100g warzywa i generalnie blender sobie z tym nie radzi więc rozgniatam widelcem a później łyżką. Do gotowania używam garnka na gaz, max po 30 min warzywo jest miękkie.
Dziewczyny z jakiej firmy kupujecie jednoskladnikowe słoiczeki? Ja dziś patrzyłam w biedronce to była chyba Bobovita brokuł z batatem ale miał w składzie też ryż i się poddałam... A tak to same zupki z mięsem... -
Ajka, możesz popytać (Szczecin), pewnie Ci polecą Boberskiego - my byliśmy u niego jako pierwszego i choć wydał się mega profesjonalny i dobrym specjalistą, to zupełnie nie umiał nam przekazać informacji i wyszliśmy mega skołowani i nie wiedzieliśmy, co robić. Dlatego poszliśmy do tamtej babki polecanej przez Paulinę. Ona jest bardzo w porządku, ale trochę mnie zawiodła, nie powiem, sama przyznała, że przegapiła.
Co do tego blendero-parowara, mnie zaintrygowało, że jest taki kompaktowy. No ale cenę ma z doopy, jak na takie dwie funkcje tylko. W każdym razie ja kupiłam kiedyś parowar, ugotowaliśmy w nim jeden obiad, który był tak ohydny, że oddaliśmy go na przechowanie do teściów. Myślałam, że teraz go wyjmę, ale to jednak kloc, a ten Avent zgrabniutki.
Karollla, dobrze, że już dobrze, może to jakieś zatrucie było wczoraj?
Mimi, to też niewesoło z tym brzuszkiem u Was
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2020, 00:24
-
Lipcówka ja kupuje, Bobovita, Gerber, Gerbrer Organic, w tych samych firmach są lepsze i gorsze składy. Już tu kiedyś wrzucałam, kupujemy według tej listy bo i tatusiowi szybciej zakupy idą
Trzymaj, masz wszystko rozpisane, a i słoiczki kupujemy w rossmanie nie w biedrze.
https://rozszerzaniediety.pl/sloiczki-dla-niemowlat-ranking/
Ajka, lipcowka86 lubią tę wiadomość
-
Ja tak samo jak Karolla, ale ja daje wieloskładnikowe, jesli nie ma w nich czegoś niefajnego... tylko te z miesem młodej srednio podchodzą i ich jesc nie chce... w ogole najlepiej je bobovita bio z jakiejs przyczyny (jedyny słoiczek z miesem który nawet zjada). Pasternak super zjada i właśnie ten brokuł z batatem - mi jakos ryż w składzie nie przeszkadza, nie daje kaszek to niech tu ryz skubnie...
lipcowka86 lubi tę wiadomość
2020
2023 -
nick nieaktualny
-
PLPaulina wrote:Ja po raz kolejny będę używać słoiczków HiPP i holle.
No ja mam sporo w domu HIPP młoda ich w usta nie chce wziąc... juz 3 czy 4 laduje w koszu... one sa jakies takie mdle, a Weronika musi czuc smak (chocby nawet paskudny)
2020
2023 -
nick nieaktualny
-
Ja Lili kupuje Bobovita, Bobovita Bio, Gerber i Gerber Organic teraz kupilam kilka Hipp sprawdzam sklad zeby soli nie bylo i nie byly dosladzane...
Wlasnie posilkuje sie ta lista z rankingu sloiczkow. Mezowi moeie,ze ma kupowac Gerbera albo Bobovita bio,bo one sklady maja ok i nie musi ich analizowac ,)
Probowalam sama z ziemniaczkiem niestety nie wyszedl gladki i mloda miala odruch wymiotny strasznie sie zakaslala...wiec lece ze sloiczkami poki sama nie usiadzie...chyba,ze wczesniej nastapi przelom i taca i krzeselko nie bedzie rozpraszac przed konsumpcjaPatrycja
29.06.2019 🤵👰 -
nick nieaktualnyMoja sąsiadka ma dwóch synów. Jeden tylko jadł to co ona gotowała, zero słoiczków.
A drugi tylko słoiczki.☺️
Moja starsza zaakceptowała HiPP. Ale dostałam kilka Bobovity i gerbera to nie wiem czemu ale mój pies na zapach tych słoiczków cały się trząsł taką ochotę miał. 😅 -
Jeszcze hipp nie testowałam, muszę kupić jakieś inne firmy też. Ajka u nas też ten brokuł z batatem super.
W ogóle jestem dziś taka dumna, kombinował mega, wczoraj jak się nauczył na te palce wskakiwać to dziś kombinuje usiąść 🤗
Catlady, Andzia86, lipcowka86, PLPaulina, Anka12, Buena88, lilly. lubią tę wiadomość
-
Karollla ale czad ❤❤❤
Brawoooo Ciocia Mimi też dumna🤗🤗🤗Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2020, 11:41
Karolllla lubi tę wiadomość
20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
Karola, super! Brawo, zdolny chłopiec!
U nas kurcze nadal nie ma obrotów z pleców na brzuch, ale próbujemy. Kula się na boczki, a ja mu wtedy pomagam, lekko popycham ale tak żeby też używał swoich mięśni i z moją małą pomocą fajnie się obraca. Czekam kiedy w końcu zacznie sam 🙈
PozdrawiamyWiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2020, 23:29
Karolllla, Andzia86, Ajka, PLPaulina, Anka12, PattisonBM, Buena88 lubią tę wiadomość
Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️