MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Polecam https://m.ceneo.pl/62318116;pla?se=YxWbm1iqQxdyrhZALD2q0_UL_WUc7rQs&gclid=CjwKCAiAnIT9BRAmEiwANaoE1UOKjr1y8Q-cnN6gVgICWlgf8-RnfAjRCrhFUinLyP_ir-TuGJeI8RoCBPQQAvD_BwEPatrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
Karolllla wrote:Yyyy jak napisałam wyżej to się obudził pffff 🤦🏼♀️😂
My kąpiemy pod prysznicem ale jestem na etapie kombinowania jak usiądzie, żeby jednak miał zabawę w czymkolwiek i nie wiem co wymyślić. Mam mało miejsca bardzo, zastanawiałam się nad tym ale nie wiem czy to ma sens. Może któraś mi podpowie. Zawsze to trochę zabawy by miał, mało miejsca zajmuje no i się nie przewróci teoretycznie 🤨
https://noskinoski.pl/products/oxo-wanienka-skladana-splash-store?variant=34254511112325&dfw_tracker=75394-34254511112325&gclid=CjwKCAiAnIT9BRAmEiwANaoE1TO_LMaVq6wYwaA0qZVNF23ftw_ps1oCcyfLorghNfG5sbp3KqjpLRoC2_oQAvD_BwE
Te wanienki sa mega
Sama ma taka .Wybieralam najwieksza z tych rozkladanych.Sprawdza sie super.
W srodek wkladam normalna taka wkladke plastikowa jak sa do wanienek.Po kąpieli skladam i opieram o sciane pod prysznicem.Bardzo wygodne to i musze przyznac ,ze calkiem calkiem tez wyglada
https://allegro.pl/oferta/wanienka-silikonowa-skladana-smallfeet-termo-korek-9321670876?snapshot=MjAyMC0wOC0yNFQwNjoxOTo1NS42NTJaO2J1eWVyO2YwMmM1ZjUwZGU3Y2M0YjNjYmIzN2Y1MTMyMmI1ZTdjMjFiMzljOTA4YjkyNGM0YTBmMmM2NjQzYWYyNWRiNmY%3D
Karolllla lubi tę wiadomość
-
Ja kąpałam w wanience na początku...ale szybko przeniesliśmy się do umywalki, ale teraz umywalka za mała, więc przyjęłam patent Karolli z prysznicem... jak Weronika siądzie to w zwykłej wannie moze sie kąpac
2020
2023 -
My mamy taki komplet...
Foto
Karola mysle,ze Twoj moze byc za duzy juz do takiej wanienki...Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2020, 07:10
Patrycja
29.06.2019 🤵👰 -
Beti82 wrote:Ja z czerwcówek chociaz majowka
Te wanienki sa mega
Sama ma taka .Wybieralam najwieksza z tych rozkladanych.Sprawdza sie super.
W srodek wkladam normalna taka wkladke plastikowa jak sa do wanienek.Po kąpieli skladam i opieram o sciane pod prysznicem.Bardzo wygodne to i musze przyznac ,ze calkiem calkiem tez wyglada
https://allegro.pl/oferta/wanienka-silikonowa-skladana-smallfeet-termo-korek-9321670876?snapshot=MjAyMC0wOC0yNFQwNjoxOTo1NS42NTJaO2J1eWVyO2YwMmM1ZjUwZGU3Y2M0YjNjYmIzN2Y1MTMyMmI1ZTdjMjFiMzljOTA4YjkyNGM0YTBmMmM2NjQzYWYyNWRiNmY%3D
Kurczę Twój link wygasł ale widziałam na Allegro właśnie takie głębokie składane. Mówisz spoko?
Pattison ta wanienka jest niby do 18 mcy ale to naciągane myślę przy tym konkretnym modelu. Te na Allegro są większe. Ja mam pod prysznicem samą szybę bez brodzika więc dupa. -
https://allegro.pl/oferta/skladana-wanienka-turystyczna-dla-dzieci-roz-2088-7029200843?utm_medium=app_share&utm_source=facebook
Mamy tego typu...i z wkladka zebym miala wolne rece jak nogi wyprostuje to juz jest max tej wanienki...bez tej wkladki jeszcze ma sporo luzu ale musze ja trzymac...Patrycja
29.06.2019 🤵👰 -
mwm wrote:Dziewczyny, a jak kapiecie dzieciaki? My mamy zwykła wanienkę na stelażu i młody od jakiegoś czasu czuje się tak niepewnie, łapie za oparcie i jakby się bal. Nie siedzi wiec musimy go dalej trzymać.. Chciałabym go jakoś pluskać bo lubi wodę ale nie wiem co kupic.. Co polecacie?Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
My kąpiemy w brodziku na tej wkładce/leżaczku do wanienki, też klęcząc
Lubi się kąpać i chlapie mocno, zawsze jestem mokra po pluskaniu 😅 Ta składana wanienka wydaje się super, że też wcześniej o tym nie pomyślałam 🤔 A wszystkie dzieciaczki są super, miło popatrzeć
Ola, 14.05.2020r -
My mamy zwykla wanienke na stelazu (oprocz snuggle, ale tej uzywamy sporadycznie) i choc strasznie mnie ona wkurza, bo się wala po naszej wannie, a męża bolą plecy, bo stelaz dla niego za niski, to mała ją uwielbia. Jest dość duża i nawet "popływać" się jeszcze da.
Co to za jakieś nowe regresy snu u nas? Zęby czy taki wiek? Moja na szczęście śpi, ale usypianie to ostatnio masakra, ile płaczu przy tym, zwłaszcza przy karmieniu. Wasze dzieci też tak mają? Dla mnie to jest mało przyjemny moment, a przecież to powinny być miłe chwile. -
Karolllla wrote:Kurczę Twój link wygasł ale widziałam na Allegro właśnie takie głębokie składane. Mówisz spoko?
Pattison ta wanienka jest niby do 18 mcy ale to naciągane myślę przy tym konkretnym modelu. Te na Allegro są większe. Ja mam pod prysznicem samą szybę bez brodzika więc dupa.
Wanienka silikonowa składana smallFEET termo-korek
Ja mialam lume na stojaku to starczala tak do ok 3 miesiaca.Pozniej sie zaczelam zastanawiac co dalej.Nie chcialam duzej plastikowej bo szkoda mi bylo miejsca w pokoju.Wiec zaryzykowalam to.
Wysokość produktu:88 cm
Szerokość produktu:50 cm
Głębokość produktu:25 cm
Jak wtedy zamawialam to byla najwieksza z tych rozkladanych.Narazie mala ma ponad 5 miesiacy i miejsca jeszcze sporo
Jak wyrosnie to juz bedzie stala i wtedy nie wiem pewnie pod prysznic bedzie chodzic
Ja bym zamowila na allegro i sprawdzila czy Ci pasuje.Zawsze mozesz odeslac
Wlozyc na sucho dziecko i wanienke pod prysznic i sprawdzic
-
Beti moja wanienka podobny rozmiar chyba ma...
A moja Pannica mierzona centymetrem krawieckim ma juz 68cm...Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2020, 07:48
Patrycja
29.06.2019 🤵👰 -
Jeszcze znalazłam dwa razy głębszą, może tą zobaczymy:
Zobacz ofertę: Wanienka składana głęboka 2 poziomy 2 kolory https://allegro.pl/oferta/wanienka-skladana-gleboka-2-poziomy-2-kolory-8332790127?utm_medium=app_share&utm_source=facebook
Szatanka ja nie wiem co z tym spaniem ale jest byle jak. Nie pamiętam, kiedy przespałam ciągiem kilka godzin. Jeden plus, że z samym usypianiem nie ma problemów, a w nocy nie ma płaczu czy coś tylko stęka mocno, kręci się i wtedy tylko przed wybudzeniem działa przystawienie do cycka i śpi dalej no ale tak jest kilka razy w nocy.Beti82 lubi tę wiadomość
-
PattisonBM wrote:Beti moja wanienka podobny rozmiar chyba ma...
A moja Pannica mierzona centymetrem krawieckim ma juz 68cm...
I nie miesci sie w wanience? hmm
No wiadomo to nigdy nie bedzie tak jak w normalnej wannie czy glebokim brodziku ale mysle ,ze to i tak fajne rozwiazanie bo jest dosyc gleboko -
My młodego kąpiemy w wanience pod prysznicem, lub kąpie się z tatą pod prysznicem na stojąco. Robimy remont drugiej łazienki i tam będzie wanna, i wtedy chyba już w niej. Myślę, że spokojnie można się kąpać z dzieckiem co?
-
Frufru wrote:My młodego kąpiemy w wanience pod prysznicem, lub kąpie się z tatą pod prysznicem na stojąco. Robimy remont drugiej łazienki i tam będzie wanna, i wtedy chyba już w niej. Myślę, że spokojnie można się kąpać z dzieckiem co?
lipcowka86 lubi tę wiadomość
Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020 -
nick nieaktualnyMy kąpiemy się w wannie na lezaczku. ☺️ Wanienka już sprzedana.
Odnośnie porządku to ciężko. 🤦🏻♀️ Jesteśmy z mężem pedantami -ale przy starszej życie szybko zweryfikowało naszą cierpliwość.
Mimo że wiecznie cis sprzątam to zabawki mam wrażenie że są wszędzie. 🤦🏻♀️
Ostatnio za to podłogę myję milion razy w ciągu dnia.
Walczymy z odpieluchowaniem. I mamy wpadki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2020, 13:04
Karolllla, Ajka, Andzia86, Anka12, Buena88, lipcowka86, PattisonBM lubią tę wiadomość
-
Paula młoda ostro ciśnie na kolanach widzę i ten dekolt 🙈 Zawsze mi się śmiać z młodego chce jak mu klata tak wystaje heh
Jeszcze wracając do wanienek jak nie ma się miejsca to Stokke ma coś takiego, może ta większa miałaby sens u nas? 🧐 Fajnie się składa. Opinie w necie też ma dobre, że stabilna itd.
PLPaulina lubi tę wiadomość
-
Wtrącę się bo ciekawość mnie zżera. Mam pytanie do mam, których dzieci kąpią się w wannie na leżaczkach: lejecie pół wanny wody żeby zamoczyć chociaż brzuszek czy jak? W sumie nie wiem do końca jakie macie leżaczki, ja kupiłam swego czasu w biedronce taki plastikowy wyprofilowany i 3 próby zakończyły się płaczem, więc ostatecznie nalewamy młodemu wody do dużej wanny tyle żeby sobie leżał swobodnie na plecach, a woda sięgała do połowy uszu i gość zadowolony. Nie kładziemy już żadnej maty, pieluszki ani nic takiego i nie przytrzymujemy, go sam sobie leży więc może chlapać i fikać do woli. Jedyny problem to nasza klęczącą pozycja...
Odnośnie nocnych pobudek to też od jakiegoś czasu się zepsuł i jak wcześniej jadł na noc o 20, a później dopiero o 5/6 tak teraz co 3 godz lub częściej pobudka na mleko (jest na mm). Od 3 dni prowadzę obserwacje i daje mu więcej jeść w dzień co skutkuje mniejszą częstotliwością pobudek w nocy (dobowy bilans jest taki sam, tylko po prostu większość porcji je w dzień zamiast nadrabiać braki w nocy). Nie jest to łatwe bo jest strasznym niejadkiem i do jedzenia musi być zabawiany grającymi zabawkami, ale jakoś dajemy radę. Może u kogoś też zadziała.