MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja właśnie zastanawiam się czy nie kupić takiego leżaczka... pomysł jest taki że młoda będzie na nim jadła w kabinie prysznicowej...a potem ją prysznicem wyczyszczone... Myślicie że robialne? Czy te lezaczki zbyt leżące?
lipcowka86 lubi tę wiadomość
2020
2023 -
Karolllla wrote:Ajka ja nie czuje jedzenia w łazience więc nie wiem
Nie wolisz jednak uczyć wspólnych posiłków? Nawet jeśli wszystko będzie w jedzeniu
Mi jutro przyjdzie krzesełko i cieszę się, że razem wyżej usiądziemy.
Ty naprawdę chyba sobie nie wyobrazasz jak to wygląda... Karmiłam już dwoje innych dzieci i naprawde zadne się nie zachowywało jak moje... normalnie bez porównania. Po jedzeniu muszę pozmywac podłoge, sciany, meble... juz od dawna oboje ja i maż jestesmy tylko w bieliźnie (plam z bielizny nie zapieram i tyle) - Jednoosobowego karmienia nie da się przeprowadzić. Mąż ostatnio wymyślił że wsadzimy ja razem z rekami do worka na smieci i tylko na głowe zrobimy dziurę i nawet mnie kusiło...
Nie moge jej karmic w krzeselku bo fizjo mówi żeby na leżaczku albo na kolanach... odechciewa mi się rozszerzania diety.
Na twoje pytanie odpowiem krótko - NIE2020
2023 -
A propo jedzenia. Wczoraj dałam małemu kilka nitek makaronu. Tak przeżuwał, że prawie płakałam ze śmiechu 🤣. Ale najważniejsze, że się nie zakrztusił. Dzisiaj dałam kawalątek pieczonego jabłka, a kiedyś malutką różyczkę miękkiego brokuła i też było ok. Z tym jedzeniem w łazience, to na początku też miałam taki pomysł, ale młody bardzo szybko załapał, żeby nie machać rączkami i nie pakować ich do buzi w trakcie jedzenia 😏. Ale czasem wpadki się zdarzają 🤷♀️
-
Ajka wrote:Ty naprawdę chyba sobie nie wyobrazasz jak to wygląda... Karmiłam już dwoje innych dzieci i naprawde zadne się nie zachowywało jak moje... normalnie bez porównania. Po jedzeniu muszę pozmywac podłoge, sciany, meble... juz od dawna oboje ja i maż jestesmy tylko w bieliźnie (plam z bielizny nie zapieram i tyle) - Jednoosobowego karmienia nie da się przeprowadzić. Mąż ostatnio wymyślił że wsadzimy ja razem z rekami do worka na smieci i tylko na głowe zrobimy dziurę i nawet mnie kusiło...
Nie moge jej karmic w krzeselku bo fizjo mówi żeby na leżaczku albo na kolanach... odechciewa mi się rozszerzania diety.
Na twoje pytanie odpowiem krótko - NIE
😳😳😳 no to rzeczywiście sobie nie wyobrażam, że karmienie łyżeczką wygląda aż tak. Worek na śmieci z dziurą , dobre 😅 Co do krzesełka no to jasne wiadomo, że najlepiej jak usiądzie. Już to słyszę „kochanie obiad, nie nie Ty dziecko do łazienki idziesz” 😂 -
Anka12 wrote:A propo jedzenia. Wczoraj dałam małemu kilka nitek makaronu. Tak przeżuwał, że prawie płakałam ze śmiechu 🤣. Ale najważniejsze, że się nie zakrztusił. Dzisiaj dałam kawalątek pieczonego jabłka, a kiedyś malutką różyczkę miękkiego brokuła i też było ok. Z tym jedzeniem w łazience, to na początku też miałam taki pomysł, ale młody bardzo szybko załapał, żeby nie machać rączkami i nie pakować ich do buzi w trakcie jedzenia 😏. Ale czasem wpadki się zdarzają 🤷♀️
Weronika zwykle nie otwiera buzi jeśli nie pozwole jej samej wsadzic łyżeczki (albo chocaz pokierowac moją reką)... takze ten... czasem daje jej zabawke - to działa przez chwile... poczym wsadza zabawke do jedzenia i ma zaciez ze zabawka tez mozna jesc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2020, 15:35
2020
2023 -
Karolllla wrote:😳😳😳 no to rzeczywiście sobie nie wyobrażam, że karmienie łyżeczką wygląda aż tak. Worek na śmieci z dziurą , dobre 😅 Co do krzesełka no to jasne wiadomo, że najlepiej jak usiądzie. Już to słyszę „kochanie obiad, nie nie Ty dziecko do łazienki idziesz” 😂
licze ze z tego wyrosnie kiedyś... wiec moze jednak do takiej sceny nie dojdzie... Oliego akurat to bym posadziła na chwilke, bo on fajnie juz trzyma ramę (widac po zdjeciach nawet) i pewnie i tak niedługo siądzie... Moja ma słaby korpus i zgdzam sie z rada fizjo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2020, 15:33
Karolllla lubi tę wiadomość
2020
2023 -
nick nieaktualny
-
Ajka wrote:licze ze z tego wyrosnie kiedyś... wiec moze jednak do takiej sceny nie dojdzie... Oliego akurat to bym posadziła na chwilke, bo on fajnie juz trzyma ramę (widac po zdjeciach nawet) i pewnie i tak niedługo siądzie... Moja ma słaby korpus i zgdzam sie z rada fizjo.
No oby oby, życzę Ci tego 🙃🙏🏻Ajka lubi tę wiadomość
-
Ajka, dla mnie karmienie dziecka w łazience to trochę abstrakcja. Jakiego by bałaganu nie robiło, nie wyobrazam sobie żeby wynieść dziecko do łazienki i karmić. Dla mnie teraz ma czas żeby uczyć się jesc i uczyć od nas, dlatego posiłki będziemy jesc razem. Bałagan wiem ze bedzie, trudno. Specjalnie malowanie odpuściłam i zrobie to dopiero jak ten najgorszy etap minie.
Mimi1987 lubi tę wiadomość
Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020 -
Moja tez wkłada sobie raczki do buzi jak ja karmie a potem tymi rączkami wszystkiego dotyka, ale na szczęście nie jest aż tak zle żeby w łazience karmić. A dajecie swoim maluchom łyżeczki do raczki czy lepiej narazie tego nie robić bo pozniej będą wyrywać?22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
Dokładnie Ajka to co piszesz to dla mnie to jakaś abstrakcja sorry.
To jak psa wywalić do budy . Tam.masz jeść 🤦♀️
Ja mam już 2 dziecko. Starszak ojjj mocno brudzil i siebie i nas w około. Ale zawsze był z nami przy stole. Co teraz jak ma 7 lat jest czymś.normalnym On wie że jest czas kolacji i całą nasza rodzinka siada przy stole , opowiada co się wydarzyło w dzień itp. I tak było od zawsze.
Bałagan będzie zawsze. Na razie Ci się brudzi przy jedzeniu . Zobaczysz jak zacznie się przemieszczać i np pampers nie wytrzyma i pół podłogi będziesz miała w 💩💩💩💩
Albo hmmm postanowi dostać się do Twojej kosmetyczki. Moja szminka np pięknie wkąponowała się w fugi 🤣
Takie życie.
Przypomniała mi się moja historia z dzieciństwa. Ja byłam 3 dzieckiem i generalnie latałam po drzewach wiecznie siniaki dziury w.leginsach.
Moja przyjaciółka jedynaczka. Mama ją stroiła jak księżniczka. Zawsze upominana nie biegaj bo się pobrudzisz. Nie biegaj masz nowe rajstopki. Doszło do tego.że jak kiedyś skakała z.nami przez gumę i się wywróciła. Rajstopy czarne. Ona dostała takie lanieee🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️ masakra
Do tej pory mam ten widok przed oczami.
Pamiętaj, że Weronika ona się uczy. Nikt nie może wymagać od 6 miesięcznego dziecka że będzie kroił nożem kotleta.
Kup jej ubranko do jedzenia. Pod leżaczek czy fotelik rozkładaj folie malarską. Będzie jak na wojnie ale będzie z Wami i będzie się uczyła normalnych nawyków.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2020, 16:16
Drzemka, PattisonBM, PLPaulina lubią tę wiadomość
20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
Drzemka wrote:Ajka, dla mnie karmienie dziecka w łazience to trochę abstrakcja. Jakiego by bałaganu nie robiło, nie wyobrazam sobie żeby wynieść dziecko do łazienki i karmić. Dla mnie teraz ma czas żeby uczyć się jesc i uczyć od nas, dlatego posiłki będziemy jesc razem. Bałagan wiem ze bedzie, trudno. Specjalnie malowanie odpuściłam i zrobie to dopiero jak ten najgorszy etap minie.
No juz nie przesadzaj samej mi sie zdarzylo pare razy jeść obiad w wannie... My kibel mamy osobno, a w łaziece prysznic, umywalka i duza wanna...
I u nas nie ma opcji z nami przy stole, bo jamy każdy osobno... przy barku w kuchni zazwyczaj...
RObicie z tego takie wielkie cos i mi się wydawało to fajną zabawa dla dziecka... bedzie mogła sobie grzebac we wszystkim bawić się a potem od razu bawimy pod prysznicem...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2020, 16:25
2020
2023 -
Do nas wczoraj już przyszło krzesełko. Młody jaki szczęśliwy, że na naszym poziomie sobie siedzi z nami przy stole 🤗
Karolllla, lilly. lubią tę wiadomość
20.10.2012 👰🤵💍
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
Karolllla wrote:Ajka ja nie czuje jedzenia w łazience więc nie wiem
Nie wolisz jednak uczyć wspólnych posiłków? Nawet jeśli wszystko będzie w jedzeniu
Mi jutro przyjdzie krzesełko i cieszę się, że razem wyżej usiądziemy.
-
Ajka wiadomo, każda ma inny klimat w domu, jak czujesz, że to spoko to spoko
Ja jedynie wino piłam za czasów wanny przed remontem, obiadu nie zdarzyło mi się zjeść.
Mimi1987 super, też jestem ciekawa reakcji młodego jak siądzie wyżej. Mój stół to kawałek drzewa więc muszę kupić jakąś cerate na te posiłki bo czarno to widzę 😂 -
Moja tez zabiera lyzeczke lapki chce wkladac w miseczke ale buzie otwiera na samym poczatku tez musialam jej tak troszke na sile naciskac zeby otwierala i zalapalaPatrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
Andziaks
Jak tam nastroje ????
Hmmm no to robimy od.poniedziałku za nauczycielki
Witamy zdalne nauczanie 🤦♀️PattisonBM lubi tę wiadomość
20.10.2012 👰🤵💍