MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
PLPaulina wrote:
Ja chciałam to samo właśnie, tylko mnie brak możliwości regulacji podnóżka zniechęcił, ale w sumie to nie wiem, czemu to miałoby być ważne. Czy bez regulacji dziecko zrobi się za duże do tej wysokości?
Jeheria, witaj ponownieI dzięki za info o siostrzenicy, informacje z pierwszej ręki są najlepsze.
My byliśmy dziś na bobathach i tam mała wszystko zrobi, ładny wysoki podpór itp. Fizjo mówi, że nie ma pojęcia, dlaczego ona w domu zabiera te ręce i odgina się do tyłu. No ale darła się też całą godzinę, masakra z tą fizjoterapią, ciężko to wytrzymać psychicznie.
Dzisiaj są duże kupy z kawałkami banana, ale też takie jakby brązowawe nitki i się zastanawiam, czy to włókna z banana, czy krew jednak? Macie jakieś doświadczenia i obserwacje na tym bananowym polu?Jeheria lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySzatanka mój powiedział że bez problemu ogarnie ten podnóżek. 10 min mu dam i mówi, że po robocie. A różnice w cenie między kinderkraft a muuvo bierze za robotę. 😆
Info: "Podnóżek w foteliku do karmienia dziecka zwiększa stabilność tułowia, wpływając na prawidłowe ułożenie bioder, głowy i kręgosłupa, co zapewnia mu niezbędne odciążenie. "Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2020, 12:53
Karolllla lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny mysle powoli o przejściu na spacerówkę. Mała oczywiście jeszcze nie siedzi, ale w gondoli to jakaś masakra. Po pierwsze już z niej wyrasta bo jest bardzo długa a po drugie przez cały spacer unosi głowę do góry bo chce coś widzieć i się wkurza. W sumie nasze spacery są dość krótkie bo nie przekraczają 30min dziennie wiec może nie byłoby to takie złe dla niej? Co myślicie? Któraś z was już przeszła na spacerówkę mimo ze maleństwo jeszcze nie siedzi?22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
nick nieaktualnyTo wszystko zależy od spacerówki. ☺️ Mój tutis nie rozkładał się na płasko a joie już tak.
I od dziecka tez zależy. ☺️
Jeśli dziecko ma problemy to bym nie ryzykowała. Ale jeśli ma stabilność mięśniową to bez problemu.
Że starszą się przesiadłam gdy siadała.
Z młodą, dzisiaj szykuję już spacerówkę.. wiem że jej nie zaszkodzę. -
Lilka94 wrote:Dziewczyny mysle powoli o przejściu na spacerówkę. Mała oczywiście jeszcze nie siedzi, ale w gondoli to jakaś masakra. Po pierwsze już z niej wyrasta bo jest bardzo długa a po drugie przez cały spacer unosi głowę do góry bo chce coś widzieć i się wkurza. W sumie nasze spacery są dość krótkie bo nie przekraczają 30min dziennie wiec może nie byłoby to takie złe dla niej? Co myślicie? Któraś z was już przeszła na spacerówkę mimo ze maleństwo jeszcze nie siedzi?
My w spacerowce na od 2 miesięcy 😉
Młody wyrósł z gondoli i nie było wyjścia.
Fizjoterapeuta mi powiedział że większą krzywdę mu zrobię za małą gondolą niż spacerowką 😉20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
Szatanka czarne nitki po bananie są normalne.
Lilka my przerzucilismy się na spacerowke ta z zestawu od gondoli ale tylko dlatego że mały darl się w gondoli i nie chciał już w ogóle w niej jeździć. Mialam nadzieję że zimę go jeszcze w niej przetrzymam ale złościl się tak bardzo że wracałam z nim na rękach więc z dwojga złego stwierdziłam że wolę żeby siedział w spacerowce. Do typowej spacerówki przeniesiemy się dopiero na wiosnę (mamy baby jogger city mini zip i jest super ale amortyzacja słaba jak dla takiego maluszka) . -
Nadrabiam.
Miałam przerwę bo u nas ostatnio nocki to dramat - zawsze był ale teraz to już apogeum. Wiercenie, jedzenie, wierzganie i płacz. Chyba idą dwójki na dole. Śpię po 2h..
U nas jeżeli chodzi o plan dnia to bardziej sekwencja jest.
5:30-6:30 pobudka
Po 2-2,5h drzemka
Śniadanie, spacer, zabawa
Po 2,5-3h drzemka
Obiad, zabawa, spacer
Po 2,5-3h drzemka na spacerze
Noszenie, kolacja, kąpiel, pielęgnacja
Po 1,5-2h usypianie na noc
18:30-19:30 spanie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2020, 13:19
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Przeszłam na spacerówkę jakoś miesiąc temu, czyli Jaś miał nieco ponad 5 m-cy. Mój wózek rozkłada się na płasko. Małemu w gondoli było już bardzo niewygodnie, jest długi. Jak go wkładałam do gondoli, to zawsze płakał, po czym zasypiał, a po przebudzeniu znowu płacz. Kombinowałam trochę z ukladaniem na brzuchu, ale to działało tylko na jakiś czas, poza tym teraz już jest dużo zimniej. Lilka, nie wiem co Ci doradzić, ja z moim Jaśkiem poczuliśmy ulgę po tym jak się przesiedliśmy do spacerówki.
-
A jeżeli chodzi o związek to u nas w ciąży wszystko fajnie się wyciszyło a od urodzenia małego były różne dramaty. Zawsze mieliśmy burzliwy związek ale teraz czasami ręce mi opadają. Ja jestem tak wykończona brakiem snu i opieka a po drugiej stronie zrozumienia czasami brak i mam wrażenie ze widzę teraz jasno i klarownie cechy które mnie irytują. Plus mój to niestabilny emocjonalnie jest. Albo jest idealnie albo najgorzej. Nic po środku.
Tez mieliśmy pare kłótni przy małym, krzyki, trzaskanie drzwiami - mnie to tak rozwala psychicznie ze powiedziałam mojemu ze albo skończymy to robić albo się rozstajemy.
Ostatnie tygodnie to wyglądają tak ze miło miło i raz na tydzień z dupy kłótnia bo Panu się coś nie spodoba.
Ech.. No wszyscy zawsze mówili ze dziecko to ogromny kryzys dla pary.
Może trzeba przeczekać ten rok i zobaczyc co dalej3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
A ale muszę tez pochwalic M ze cały zeszły weekend dużo zajmował się małym i odpoczęłam, nawet paznokcie pomalowałam
Od kiedy śpi w sypialni widzi jaka masakra jest w nocy i teraz w ten weekend planujemy powtórkę - w weekend śpi u góry żeby się wysłać a w dzień w głównej mierze ogarnia małego. Wiadomo ja karmie, usypiam i zostaje na drzemki wiec wtedy ma wolne.3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Szatanka jeżeli chodzi o rozszerzanie diety to mój tez na razie praktycznie nic nie je.
szatanka lubi tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Kiarolllla wrote:U nas jest coś takiego ale to raczej jakiś półsiad 🧐
U nas to samoWiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2020, 13:53
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
nick nieaktualny
-
Też fajne to krzesełko Paulina ale tak w ramach ciekawostki bo nie wiem o jakich małych otworach mówisz ale przegródka na nogi i na tym taca jest nie do ruszenia, to jest tak gruby plastik i tak specyficzny system zatrzaskowy, że jest nie do wyłamania
Wszystko przecieram nawilżaną chusteczką zero roboty
Szatanka dokładnie chodzi o prawidłową pozycje, my jako dorośli nie jemy z wiszącymi nogami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2020, 16:52
-
nick nieaktualny