X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Ciemne wzięłam. ☺️
    ef0a4aebc656.jpg

Podobne krzesła mam, z szarą skórką.

Jeszcze Tylko miseczki i sztućce ☺️

Ja chciałam to samo właśnie, tylko mnie brak możliwości regulacji podnóżka zniechęcił, ale w sumie to nie wiem, czemu to miałoby być ważne. Czy bez regulacji dziecko zrobi się za duże do tej wysokości?

Jeheria, witaj ponownie :) I dzięki za info o siostrzenicy, informacje z pierwszej ręki są najlepsze.

My byliśmy dziś na bobathach i tam mała wszystko zrobi, ładny wysoki podpór itp. Fizjo mówi, że nie ma pojęcia, dlaczego ona w domu zabiera te ręce i odgina się do tyłu. No ale darła się też całą godzinę, masakra z tą fizjoterapią, ciężko to wytrzymać psychicznie.

Dzisiaj są duże kupy z kawałkami banana, ale też takie jakby brązowawe nitki i się zastanawiam, czy to włókna z banana, czy krew jednak? Macie jakieś doświadczenia i obserwacje na tym bananowym polu?

Jeheria lubi tę wiadomość

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2020, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatanka mój powiedział że bez problemu ogarnie ten podnóżek. 10 min mu dam i mówi, że po robocie. A różnice w cenie między kinderkraft a muuvo bierze za robotę. 😆

Info: "Podnóżek w foteliku do karmienia dziecka zwiększa stabilność tułowia, wpływając na prawidłowe ułożenie bioder, głowy i kręgosłupa, co zapewnia mu niezbędne odciążenie. "

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2020, 12:53

Karolllla lubi tę wiadomość

• Lilka94 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mysle powoli o przejściu na spacerówkę. Mała oczywiście jeszcze nie siedzi, ale w gondoli to jakaś masakra. Po pierwsze już z niej wyrasta bo jest bardzo długa a po drugie przez cały spacer unosi głowę do góry bo chce coś widzieć i się wkurza. W sumie nasze spacery są dość krótkie bo nie przekraczają 30min dziennie wiec może nie byłoby to takie złe dla niej? Co myślicie? Któraś z was już przeszła na spacerówkę mimo ze maleństwo jeszcze nie siedzi?

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2020, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wszystko zależy od spacerówki. ☺️ Mój tutis nie rozkładał się na płasko a joie już tak.

I od dziecka tez zależy. ☺️
    Jeśli dziecko ma problemy to bym nie ryzykowała. Ale jeśli ma stabilność mięśniową to bez problemu.
    Że starszą się przesiadłam gdy siadała.
    Z młodą, dzisiaj szykuję już spacerówkę.. wiem że jej nie zaszkodzę.

• Mimi1987 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka94 wrote:
    Dziewczyny mysle powoli o przejściu na spacerówkę. Mała oczywiście jeszcze nie siedzi, ale w gondoli to jakaś masakra. Po pierwsze już z niej wyrasta bo jest bardzo długa a po drugie przez cały spacer unosi głowę do góry bo chce coś widzieć i się wkurza. W sumie nasze spacery są dość krótkie bo nie przekraczają 30min dziennie wiec może nie byłoby to takie złe dla niej? Co myślicie? Któraś z was już przeszła na spacerówkę mimo ze maleństwo jeszcze nie siedzi?

My w spacerowce na od 2 miesięcy 😉
    Młody wyrósł z gondoli i nie było wyjścia.
    Fizjoterapeuta mi powiedział że większą krzywdę mu zrobię za małą gondolą niż spacerowką 😉

20.10.2012 👰🤵💍
    21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
    20.05.2020 👶 Leon 🤱👨‍👩‍👦‍👦 4230 g 💪
    25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪
  • martynkaa87 Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2020, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatanka czarne nitki po bananie są normalne.
    Lilka my przerzucilismy się na spacerowke ta z zestawu od gondoli ale tylko dlatego że mały darl się w gondoli i nie chciał już w ogóle w niej jeździć. Mialam nadzieję że zimę go jeszcze w niej przetrzymam ale złościl się tak bardzo że wracałam z nim na rękach więc z dwojga złego stwierdziłam że wolę żeby siedział w spacerowce. Do typowej spacerówki przeniesiemy się dopiero na wiosnę (mamy baby jogger city mini zip i jest super ale amortyzacja słaba jak dla takiego maluszka) .

• lilly. Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrabiam.
    Miałam przerwę bo u nas ostatnio nocki to dramat - zawsze był ale teraz to już apogeum. Wiercenie, jedzenie, wierzganie i płacz. Chyba idą dwójki na dole. Śpię po 2h..

U nas jeżeli chodzi o plan dnia to bardziej sekwencja jest.

5:30-6:30 pobudka
    Po 2-2,5h drzemka
    Śniadanie, spacer, zabawa
    Po 2,5-3h drzemka
    Obiad, zabawa, spacer
    Po 2,5-3h drzemka na spacerze
    Noszenie, kolacja, kąpiel, pielęgnacja
    Po 1,5-2h usypianie na noc
    18:30-19:30 spanie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2020, 13:19

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • Anka12 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeszłam na spacerówkę jakoś miesiąc temu, czyli Jaś miał nieco ponad 5 m-cy. Mój wózek rozkłada się na płasko. Małemu w gondoli było już bardzo niewygodnie, jest długi. Jak go wkładałam do gondoli, to zawsze płakał, po czym zasypiał, a po przebudzeniu znowu płacz. Kombinowałam trochę z ukladaniem na brzuchu, ale to działało tylko na jakiś czas, poza tym teraz już jest dużo zimniej. Lilka, nie wiem co Ci doradzić, ja z moim Jaśkiem poczuliśmy ulgę po tym jak się przesiedliśmy do spacerówki.

• lilly. Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeżeli chodzi o związek to u nas w ciąży wszystko fajnie się wyciszyło a od urodzenia małego były różne dramaty. Zawsze mieliśmy burzliwy związek ale teraz czasami ręce mi opadają. Ja jestem tak wykończona brakiem snu i opieka a po drugiej stronie zrozumienia czasami brak i mam wrażenie ze widzę teraz jasno i klarownie cechy które mnie irytują. Plus mój to niestabilny emocjonalnie jest. Albo jest idealnie albo najgorzej. Nic po środku.
    Tez mieliśmy pare kłótni przy małym, krzyki, trzaskanie drzwiami - mnie to tak rozwala psychicznie ze powiedziałam mojemu ze albo skończymy to robić albo się rozstajemy.
    Ostatnie tygodnie to wyglądają tak ze miło miło i raz na tydzień z dupy kłótnia bo Panu się coś nie spodoba.
    Ech.. No wszyscy zawsze mówili ze dziecko to ogromny kryzys dla pary.
    Może trzeba przeczekać ten rok i zobaczyc co dalej :)

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi1987 wrote:
    I aromaterapia 😉🤣

Kocham nasze forum 😂😍

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ale muszę tez pochwalic M ze cały zeszły weekend dużo zajmował się małym i odpoczęłam, nawet paznokcie pomalowałam :)
    Od kiedy śpi w sypialni widzi jaka masakra jest w nocy i teraz w ten weekend planujemy powtórkę - w weekend śpi u góry żeby się wysłać a w dzień w głównej mierze ogarnia małego. Wiadomo ja karmie, usypiam i zostaje na drzemki wiec wtedy ma wolne.

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatanka jeżeli chodzi o rozszerzanie diety to mój tez na razie praktycznie nic nie je.

szatanka lubi tę wiadomość

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiarolllla wrote:
    U nas jest coś takiego ale to raczej jakiś półsiad 🧐

U nas to samo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2020, 13:53

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
  • Kama92 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi bardziej się podoba te ciemniejsze ale w mieszkaniu króluje biel i szarości, krzesła mam białe, podłogi mam białe i bije się z myślami czy wybrać ten z białym czy czarnym

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2020, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze odnośnie zabawek ja bardzo lubię firmę: Janod. 👍🏼 Fajne pomysły, jakość też super.

Little dutch; Djeco - też spoko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2020, 16:34

martynkaa87, Catlady lubią tę wiadomość

• Karolllla Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też fajne to krzesełko Paulina ale tak w ramach ciekawostki bo nie wiem o jakich małych otworach mówisz ale przegródka na nogi i na tym taca jest nie do ruszenia, to jest tak gruby plastik i tak specyficzny system zatrzaskowy, że jest nie do wyłamania :) Wszystko przecieram nawilżaną chusteczką zero roboty :)

Szatanka dokładnie chodzi o prawidłową pozycje, my jako dorośli nie jemy z wiszącymi nogami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2020, 16:52

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa no my w spacerówce już też jakiś drugi miesiąc.

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Lilka94 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przekonały mnie wasze posty, chyba jutro zamieniam gondole na spacerówkę. Dzisiaj u nas chłodno i grubiej ja ubrałam plus śpiwór i biedna wgl już tam miejsca nie ma.

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynają się jakieś akrobacje z serii „mam głowę i nie zawaham się jej użyć” 🤦🏼‍♀️ Obiadu nie mogłam w spokoju zrobić, wcześniej walił nią o oczyszczacz powietrza.

cb2ea1bee0a8.jpg

PLPaulina, Ajka, Drzemka, Lilka94, Catlady, Kama92, Buena88, MIMI, Anka12, Jeheria, lipcowka86 lubią tę wiadomość

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2020, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolla Super ten Twój synek. 💖

Cudak z niego niesamowity. Wesoło przy takim maleństwie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2020, 20:13

Karolllla lubi tę wiadomość

‹‹ 1271 1272 1273 1274 1275 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ