MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
karolla macie niedźwiadka
A Weronika dziś piła ze szklanki wodę... Popatrzyła na moją wodę zazdrośnie, więc jej dałam i pół szklanki wypiła... no trochę poszło w bodziak ... ale co tam tata dostał do przebrania.Karolllla, lilly. lubią tę wiadomość
2020
2023 -
Buena88 wrote:Z usypianiem to u nas tak wygląda, że na rękach bujam chwilę zaczynając śpiewać kołysankę i kładę do łóżeczka, kończę śpiewanie, mówię dobranoc i całuje w czółko. Sama zasypia bawiąc się kołderka, czasem dłużej to trwa kiedy wyciąga sobie smoczka i gada, wtedy co chwilę jej wkładam z powrotem i ukladam na boczek, kilka razy aż zacznie zasypiać. Czasem zaśnie przy karmieniu. Budzi się po ok 40 min, na szczęście szybko znowu zasypia.
Abstrakcja! Myślałam ze takie dzieci to mit
U nas zasypianie na rękach przy cycusiu. Na drzemki na piłce z szumem, jedna na spacerze ma brzuszku.Buena88 lubi tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Karolllla wrote:Mnie wszystko co do jedzenia w tubkach od dziecka obrzydza więc swojemu też na pewno nie kupie
Tak już mam, a mleczko w tubce na samą myśl mam ciarki bleeeeh Mój brat zawsze jadł i specjalnie mnie wołał i na moich oczach zaciągał tę tubkę 😂
A ja uwielbiam te owocki w tubkach 😂 nawet do szpitala na poród brałam jako przekąskę 🙈lipcowka86 lubi tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Karolllla wrote:Tą wodę ze szklanki to dałam chyba w wakacje bo tak się patrzył ale później stwierdziłam, że jednak przypał ze szkła bo niech się nie daj Boże zbije i zaprzestałam. Zamówiłam ten kubeczek co tu pisałyście, zapomniałam już nazwę 🤦🏼♀️
Ja zamowiłam te kubeczek jak zaczelam rozszerzac diete, ale za pozno poszlam odebrac z paczkomatu i lipa... wczoraj zamówiłam jeszcze raz, ale dopiero w poniedziałek bedzie...
2020
2023 -
U mnie na święta planujemy jakieś książeczki i bboxa, może ciuszki.
U nas zabawek prawie wcale nie ma, ja kupiłam kilka, misie ma wyprane moje z dzieciństwa i jakieś zabawki co dostaliśmy od znajomych. Jak ma do wybory zabawkę albo przedmiot użytkowy z domu zawsze wybierze to drugie i takKarolllla lubi tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
nick nieaktualnylilly. wrote:U mnie na święta planujemy jakieś książeczki i bboxa, może ciuszki.
U nas zabawek prawie wcale nie ma, ja kupiłam kilka, misie ma wyprane moje z dzieciństwa i jakieś zabawki co dostaliśmy od znajomych. Jak ma do wybory zabawkę albo przedmiot użytkowy z domu zawsze wybierze to drugie i tak
Ja nie mam w sumie nic. 😔 A niektóre fajnie wspominam.
Ale milion przeprowadzek już było. I po każdej ginęło coś..
Powiem Ci, że ja przy starszej obiecałam sobie zabawki do minimum. Niestety ciężko jak każdy przychodzi z pierdołą, a to święta, urodziny, chrzciny. 🤦🏻♀️ I się zbiera ogrom..lilly. lubi tę wiadomość
-
To Ola trzęsie się na ten kubek doidy, chce z niego pić, a dzisiaj wyrywała mi i chciała sama pić, 3 raz w użyciu i już hojrak, oczywiście prawie wszystko wylała, ciekło jej po brodzie, ale fajnie było patrzeć jak robi się samodzielna, jak te dzieci szybko rosną 😭 😌😉
Karolllla lubi tę wiadomość
Ola, 14.05.2020r -
No i wlasnie o to chodzi, kiedyś się doceniało i dbało o te zabawki dlatego dziewczyny dalej macie swoje z dzieciństwa
U nas druga noc z rzędu masakra, Pola wgl nie chce spać sama w łóżeczku wiec śpimy we trójkę w salonie bo tu ogromna sofa rozkładana i jest większa niż nasze łóżko. Mam nadzieje ze jej to przejdzie bo wizja spania we 3 mnie przeraża 😱22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
Buena88 wrote:Karollla jak zobaczyłam to zdjęcie Twojego szkraba wbitego w ścianę, to prawie padłam ze śmiechu 😂 aż pokazałam mężowi, on też miał polew 😁(mam nadzieję, że nie masz mi tego za złe).
Ależ proszę Cię bardzo, Oli jest naszym rodzinnym rozśmieszaczem 😅 Aż się boje jak zacznie mówić!Buena88 lubi tę wiadomość
-
Kurde, Karolla, ale kombinuje ten Twój Oli, idzie jak burza!
A my chyba możemy ogłosić sukces z dietą. Wczoraj miałam już taki podły nastrój jak mi ta Vojta znowu nie wychodziła i po południu młoda była już nie do wytrzymania, że znowu byłam bliska załamania, a potem daliśmy jej tego banana i tak mi ulżyło, jak zaczęła go sobie dziarsko wkładać do buzi! Bałam się jednak, że to jednorazowa akcja, bo banan słodki i w ogóle, ale dzisiaj była na obiad i marchewka i cukinia, a po południu jabłko i jadła równo. Jabłko jadła łyżeczką, bo się rozciapciało, ale sama (choć parę razy otworzyła buzię jak chciałam jej dać, więc i tu jest progres) i nawet darła się na mnie, że mam jej nałożyć jeszcze. Pytanie mam tylko wciąż, czy dzieci mogą same tak jeść łyżeczką jak im się podoba, skoro my karmiąc je mamy to robić w określony sposób. W każdym razie ogromnie mi ulżyło, że coś tu się rusza, bo już miałam schizę, że to jakiś szerszy problem, a może nawet jednak choroba.
Przyszła dzisiaj i mata wodna i pszczółka skip-hop i diabelski młyn, jutro będzie szał
To ja też kupię to krzesełko (też ciemne chcieliśmy) bo mój mąż też raczej ogarnie ten podnóżek. Chociaż powiem Wam, że ten nasz patent z ustawianiem fotelika na krześle do kompa super się sprawdza i jest to opcja obrotowa, dlatego ten moovo jednak kusi...
Ach, i naprawiło nam się dziecko ze spaniem - już 3. noc śpi normalnie, wczoraj przespała 8,5 h po kąpieli. Tak że i tu ulga, bo przez te dwa tygodnie jak był armagedon to myślałam, że nie wyrobię. Jak za dnia jest ciężko, to przynajmniej mam ten relaks wieczorami, dlatego podziwiam Was Lilly i MIMI, że jeszcze dajecie radę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2020, 22:31
Karolllla, Ajka lubią tę wiadomość
-
Szatanka 8,5h! 😳 Och zazdro! No ale ja już nie narzekam na głos na te wieczne wybudzenia bo w dzień od zawsze mam bailadano ale serio taka jedna noc by się przydała nie powiem 🤤
A cukinie dajecie ze słoika czy jak? Bo ja mam pełno tych cukinii w lodówce, zrobię leczo ale młodemu nie wiem jak zrobić, muszę poszukać w necie ale może macie sprawdzony sposób? No i przyszły mi ze skip hop pojemniki do zamrażania także weekend gotowania się zapowiada. Bo te słoiki fajnie fajnie, wygodnie wygodnie ale kurde kasa leci, a ja z dwóch batatów i 4 marchewek to pełno jedzenia mam. I pieczone mega młodemu wchodzi. -
Hej, dajcie znać jak upolujecie coś fajnego na black, ja trochę przejrzałam sklepy ale obserwowałam je też ostatni tydzień i w sumie tak naprawdę brak promocji w większości sklepów..
Ps. Paula też zamówiłam fini i również wzięłam czarny naczytałam się że te białe w fiolet wpada 😁 -
nick nieaktualny