MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Mamuśka90 wrote:No i jeszcze sprawdza się u nas karmienie na 2 łyżeczki tzn jak karmię młodego i on zaczyna zabierać mi łyżeczkę, to mu ją daję i zaczynam karmić go drugą. Kiedy chce mi ją zabrać to ja zabiaram mubtą pierwszą i nią karmię. I tak w kółko, aż zjemy wszystko 🙈
-
lilly. wrote:Mimi mój tez miał / ma refluks i wiotkość krtani wiec jestem spokojniejsza po Twoim wpisie
Dam tez łyżeczkę do zabawy. A i mój tez chrapie i charczy ale coraz mniej. Otwarta buzia non stop mimo 2 zabiegów i masaży. Mąż ma turbo krótkie wędzidełko, długo mówił niepoprawnie ale przy pierwszej wizycie u logopedy nagle zaczął mówić pięknie 🙈 krztusi się do dziś czasami i często chorował jako dzieciak.
Dodatkowo nadal proponuje dwa razy dziennie jedzonko zazwyczaj kawałki, czasami z palca. Jedyne co podnosi i wkłada do buziaka to brokułyna resztę to ma mine jakbyśmy kwas dawali ale cieszy się wiec to dla mnie najwazniejsze ze ma radochę z tego
Ps. Czy Wasze dzieci tez próbują stawać w fotelikach do karmienia?
I w spacerowkach tak ciągną do siadu? Próbowaliśmy dziś i starsznie się podciąga w tej pozycji leżącej
moja wstaje w łozeczku, zwyklekonczy sie klekaniem albo siada, ale juz mi raz praie stanela... probuje z tym walczyc, ale to uparciuch...
2020
2023 -
nick nieaktualnyNie wiem czy to ma jakąś zależność. Ale mi starsza z problemami z napięciem wstawała wszędzie: leżaczek, krzesełko, łóżko.
A jak już miała czego się chwycić to stawała.
Młoda nic takiego nie robi.
Widzę duże różnice w ich rozwoju. Młoda ma taki luz w sobie.
Ogólnie to taka radosna dziewczyna, że szok. -
PLPaulina wrote:Nie wiem czy to ma jakąś zależność. Ale mi starsza z problemami z napięciem wstawała wszędzie: leżaczek, krzesełko, łóżko.
A jak już miała czego się chwycić to stawała.
Młoda nic takiego nie robi.
Widzę duże różnice w ich rozwoju. Młoda ma taki luz w sobie.
Ogólnie to taka radosna dziewczyna, że szok.
Bardzo możliwe... Zapytam jutro fizjo. Natomiast jeśli chodzi o bycie radosnym... To Weronika jest mega radosnym, roześmianym dzieckiem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2020, 11:50
2020
2023 -
To ja się chyba powinnam zacząć bać, bo Kuba już pięknie zasuwa po czterech, idzie dokąd chce, włazi przez progi do innych pomieszczeń, jak może, to się czegoś chwyta i się podnosi, wstaje. Jak go odkładam, to prostuje nogi i nie da rady go posadzić...
-
Frufru wrote:To ja się chyba powinnam zacząć bać, bo Kuba już pięknie zasuwa po czterech, idzie dokąd chce, włazi przez progi do innych pomieszczeń, jak może, to się czegoś chwyta i się podnosi, wstaje. Jak go odkładam, to prostuje nogi i nie da rady go posadzić...
Nie, bo najpierw zaczal profesjonalnie czworakowac i siadac...
Frufru lubi tę wiadomość
2020
2023 -
nick nieaktualnyJa się wtedy nie pytałam czy to przez napięcie córka tak wszystko za szybko robi.
Ale spotkałam się z dziećmi które w wieku 7 msc stawały i to były wszystkie dzieciaki z problemami.
Więc może cis jest na rzeczy. Jednak wiek 7 msc to dla większości maluchów etap nauki siadania a nie wstawania.
Ja teraz dopiero widzę różnicę w rozwoju, sposobie wykonywania umiejętności. -
To kamień z serca...
Szatanka, mój Kuba był niebutelkowy totalnie, ale dawałam mu systematycznie wodę w butelce i po kilku czy kilkunastu dniach prób i zabaw, w końcu załapał. Bboxa nie ogarnia, z doidy pije ale nie pozwalam samemu trzymać, bo zaraz wszystko wylewa na siebie. Ze zwykłego kubka też wypije.
Moje dziecko też mega radosne, śmieje się w głos, uśmiecha. Ale jak nie ma humoru to matkoboskaaaa... I to w 99% jak jesteśmy sami. Przy kimś, prawdziwy aniołek. Tak samo w gościach. A z matką dzikie harce i awantury.
Właśnie leżymy na drzemce. Nie chciał spać jak zwykle koło 10,szalał,obsrał się po pachy... Gdy go wzięłam na ręce do przebrania, takiego golusiego w samym pampersie, to się wtulił i zasnął. Więc my w sypialni, a brudne ciuchy i pielucha, na samym środku dywanu 💩😝 -
nick nieaktualnyAjka wrote:Nie, bo najpierw zaczal profesjonalnie czworakowac i siadac...
Czasami nie dostrzega się pewnych rzeczy. 😑
Młoda też jakoś szybko ogarnia wszystko, bo przecież siada już samodzielnie. 3 kroki potrafi przejść czworakujac. Ale jakoś inaczej to wszystko wygląda.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2020, 12:27
-
Karolllla wrote:Domek, domeczek, młody dętka śpi z jednym zębem na przedzie hahah śmiesznie wyglądają te nasze dzieci z małymi zębami co? 😅
Lilly Oli tak siada ale nie w spacerówce. Wózek to dla niego chill i pora spania, nic się nie wyrywa bo ląduje w nim zawsze po aktywności więc ma w nosie. W foteliku tak i w bujaczku też tak zaczął robić.
Tzn. nie wiem co masz na myśli stawać w foteliku do karmienia bo jest zapięty ale ciągnie go do przodu.
W foteliku do karmienia zapiera się stopami na podnóżku i chce podskakiwać do góry3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Ajka wrote:Bardzo możliwe... Zapytam jutro fizjo. Natomiast jeśli chodzi o bycie radosnym... To Weronika jest mega radosnym, roześmianym dzieckiem.
Mój podciąga się do siadu w leżaczku i w wózku wczoraj, a w krzesełku do karmienia tak skacze jakby. Ostatnio wogole tak prostuje nogi albo jak poczuje coś pod stopami to podskakuje.
Mój jest bardzo pogodny jak jest na rękach i są wygłupy 😍3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Mamuśka90 wrote:Apropo wstawania: https://naforum.zapodaj.net/e119df0a904b.jpg.html
Jesteśmy umówieni w przyszłym tygodniu do fizjo, zobaczymy co nam tym razem powie.
O matko!! 🙈
A nie to mi wogole o takie coś nie chodzi 😂
Źle ujęłam - takie odpychanie się stopami i podskakiwanie3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Kobitki ja w gownianej sprawie 😂
Mały do tej pory robił pare kupek dziennie 3-4.
I nagle przestał. Chyba zbiegło się to z regularnym proponowaniem jedzenia. Dziś mamy 5 dzień bez kupki i ciagle puszcza bączki. To normalne?
Dałam dziś śliwkę z gruszka z tubki i pierwszy raz jadł z łyżeczki 😍 krzywił się ale otwierał buziola ❤️3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
lilly. wrote:Mój podciąga się do siadu w leżaczku i w wózku wczoraj, a w krzesełku do karmienia tak skacze jakby. Ostatnio wogole tak prostuje nogi albo jak poczuje coś pod stopami to podskakuje.
Mój jest bardzo pogodny jak jest na rękach i są wygłupy 😍
To Oli w krzesełku tak nie robi, a to o czym piszesz to sprężynowanie i jest zupełnie normalne z tego co kojarzę. Noga przygotowuje się do chodzenialilly. lubi tę wiadomość
-
Co myślicie o takich pojemniczkach do mrożenia?
https://allegro.pl/oferta/skip-hop-zestaw-pojemnikow-do-mrozenia-grey-teal-8909515262?utm_medium=app_share&utm_source=facebookBaby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
Catlady wrote:Co myślicie o takich pojemniczkach do mrożenia?
https://allegro.pl/oferta/skip-hop-zestaw-pojemnikow-do-mrozenia-grey-teal-8909515262?utm_medium=app_share&utm_source=facebook
Ja mam dokładnie ten zestawJutro będę testować rozmrażanie bo narazie zamroziłam w nich tylko.