MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
szatanka wrote:Tak? A jak myślisz, z czego to wynika?
Pojecia nie mam, może przypadek, a może jak nie ma regularnych cwiczen chwilkę - to ma okazje wprowdzic nowe wzorce w zycie... Chociaz dluzsze przerwy były niekorzystne dla Weroniki (a mieliśmy jedną prawie 4 tygodnie). Teraz juz dośc długo nie robiłam przerw takich ze w ogole nie ma vojty zawsze jest chociaz raz... a ostatnio wróciłam do 3 razy bo cholera asymetria się znów troche odezwała...
Jak piszesz że przestała z brzucha na plecy to super informacja... u mnie tez tak bylo - chociaz Weronika tylko sporadycznie to robiła, ale jak zaczęła sama na brzuch latac... to nagle juz w ogóle nie umiala na plecy leciec i dopiero gdzieś w okolicach pół roku się nauczyla...
2020
2023 -
Mamuśka90 wrote:Nie musimy siedzieć całych 2h. Może źle się wyraziłam. Chodziło mi o to, że nie puszczę Mlodego na podłogę niech sobie śmiga gdzie chce, tylko przez te 2h będzie miał raczej ograniczona możliwość ruchu i swobodnego przemieszczania się i będzie skazany na przebywania na rękach lub kolanach moich czy męża
Ja to bym pewnie przez większość czasu robiła swojej w tym samolocie....samolot , czyli łaziła z nią w pozycji na leniwca. I w ogóle wydaje mi się, że dla mojej taki lot w puszcze pełnej ludzi to byłaby nieziemska atrakcja, ale zapewne nieprędko będzie mi dane to sprawdzić.
Ajka, to mnie w sumie nie pocieszasz, że muszę dalej ćwiczyć. Nie leży mi ta Vojta kompletnie. No ale cóż. Jutro znowu idziemy na wizytę. -
Szatanka lot jest o 16:00, niestety nie było nic wcześniej a wiem ze w godzinach porannych byłoby najlepiej. Ona zawsze marudzi po południu. Wiem ze start i lądowanie są ponoć trudne bo ból uszu i te sprawy. Będzie ciężko bo mamy problem z karmieniem czy usypianiem małej. Często karmimy ja na piłce bo inaczej się wyrywa... zasypia tez na piłce. Ewentualnie jeszcze zasypia w samochodzie w foteliku jak samochód jest w ruchu. Najpierw czeka nas 1,5h drogi na lotnisko, pozniej pewnie okolo godziny na lotnisku (oby nie było żadnych opóźnień) 2h lot i 1.5h dojazd do domu. Grubo się zapowiada... Na pewno się zaopatrze w chrupki, wodę w bboxie no i będziemy próbować z tym mlekiem w samolocie. Jak już będzie mega wygłodzona powinna zjeść bez marudzenia. Nie wiem jeszcze czy w dobie koronawirusa można swobodnie się poruszać po pokładzie podczas lotu...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2020, 23:23
22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
O kurcze Catlady to siedzisko jest dokładnie to samo co w Muuvo, jedno muszę przyznać na duży plus to ta obrotowość. Cały czas z tego korzystam zamiast obracać całe krzesło i ten podnóżek jest dla małych dzieci super. Ale cena wysoka to fakt!
Z mopa zadowolona bardzo jestem -
szatanka wrote:Ja to bym pewnie przez większość czasu robiła swojej w tym samolocie....samolot , czyli łaziła z nią w pozycji na leniwca. I w ogóle wydaje mi się, że dla mojej taki lot w puszcze pełnej ludzi to byłaby nieziemska atrakcja, ale zapewne nieprędko będzie mi dane to sprawdzić.
Ajka, to mnie w sumie nie pocieszasz, że muszę dalej ćwiczyć. Nie leży mi ta Vojta kompletnie. No ale cóż. Jutro znowu idziemy na wizytę.
No ale ja nie wiem, czy musisz czy nie 😉 Są dzieciaki u których kilka tygodni wystarcza żeby wyprowadzić, a są takie które mają niby bardzo drobne problemy, a rehabilitacja ciągnie się miesiącami. Czasem po takim impulsie startowym z Vojty można kontynuować tylko bobathami. Także ten, fizjo Ci doradzi.
Ja ćwiczę dalej, bo uważam że to będzie korzystne dla Weroniki, nie tylko w aspekcie fizycznym.
Nie ma chyba mamy której Vojta tak zwyczajnie pasuje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2020, 00:01
2020
2023 -
Ajka mm jej daje gibajac się z nią na piłce, w sensie ja siedząc na piłce lekko skacze. Jak ja probuje karmić normalnie siedząc na kanapie czy gdziekolwiek zje troche i zaczyna się kręcić, wyrywać. Nie wiem dlaczego tak robi... Musi być mega głodna żeby zjeść spokojnie bez dodatkowej stymulacji.22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
Catlady wrote:A czy któraś z Was ma może krzesełko do karmienia Espiro Sense 4w1? Kurcze, po przeanalizowaniu ten Muuvo jednak trochę za drogi. A ten Espiro designem bardzo podobny jest. Za to co zaoszczędzę na krzesełku mam plamn kupić mop parowy viledy - a to wszystko przez Was hehe. Karola, bo zadowolona jesteś?
-
nick nieaktualnyMIMI wrote:Ja już też zamówiłam tego mopa. Może w końcu uda mi się szybciej ogarniać podłogi.
Ale jednak lepiej czyści, kredki świecowe tylko dzięki niemu schodzą. 😆😆
Ja się zdecydowałam na niego bo w wielu takich mopach jest info że do drewnianych podłóg się nie nadaję. A tutaj info że można. -
Lilka94 wrote:Ajka mm jej daje gibajac się z nią na piłce, w sensie ja siedząc na piłce lekko skacze. Jak ja probuje karmić normalnie siedząc na kanapie czy gdziekolwiek zje troche i zaczyna się kręcić, wyrywać. Nie wiem dlaczego tak robi... Musi być mega głodna żeby zjeść spokojnie bez dodatkowej stymulacji.
-
Lilka94 wrote:Ajka mm jej daje gibajac się z nią na piłce, w sensie ja siedząc na piłce lekko skacze. Jak ja probuje karmić normalnie siedząc na kanapie czy gdziekolwiek zje troche i zaczyna się kręcić, wyrywać. Nie wiem dlaczego tak robi... Musi być mega głodna żeby zjeść spokojnie bez dodatkowej stymulacji.
A rozumiem... bujaj ile wlezie to dobre dla rozwoju mozgu, koordynacji i w ogole... ja w sumie mam fotel bujany i jak młoda na cycu to ja zawsze kołysze - sama lubie się na nim bujać...
Ale jeśli chodzi o butelki to u nas jest samoobsługa butli albo jak to określił mąż mleczko jest pobierane autonomicznie... fakt zjada na raz tylko 90ml ale samodzielnie... z reszta zeszla do 360 ml na dobę, wiec ida 4 butle po 90 dziennie... inie spadla z centyli, wiec luz
2020
2023 -
MIMI wrote:Mam to samo, tylko u nas wystarczy gibanie się na łóżku. Tak samo zasypia. Chociaż pewnie materac niedługo będzie do wymiany, bo czasem to gibanie musi być mocniejsze.
polecam fotel bujany... cudowna rzecz
MIMI lubi tę wiadomość
2020
2023 -
Mówisz Paulina, że zwykły mop szybciej?
Kurcze, ja mam ten obrotowy z viledy, ale po nim takie zacieki zostają. Czy po tym parowym też?
I czy ta myjka wystarczy na takie jedno sprzątanie bez wymieniania?Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
PLPaulina wrote:Czy szybciej? No jest trochę przy tym roboty..jednak zwykły mop szybciej.
Ale jednak lepiej czyści, kredki świecowe tylko dzięki niemu schodzą. 😆😆
Ja się zdecydowałam na niego bo w wielu takich mopach jest info że do drewnianych podłóg się nie nadaję. A tutaj info że można.
Oj jak dla mnie zdecydownie szybciej parowy! Stoi sobie, podłączam do kontaktu, woda nalana i jedziemy z koksem A zwykły muszę iść po wiadro, nalać wodę, nalać płyn, skręcić rączkę (tez mam z viledy) nałożyć ściereczkę zapiać ją na koniec znowu to zdemontować, a tu cyk tylko ściereczka na rzep bez schylaniaWiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2020, 11:37
martynkaa87, lilly. lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCatlady wrote:Mówisz Paulina, że zwykły mop szybciej?
Kurcze, ja mam ten obrotowy z viledy, ale po nim takie zacieki zostają. Czy po tym parowym też?
I czy ta myjka wystarczy na takie jedno sprzątanie bez wymieniania?
Minus tego parowego to kabel i to że jednak podłoga tak nie błyszczy.
Zacieków nie mam bo to kwestia pewnie, że to para a nie tak że woda z płynem.
Ale na Plus, że jednak bez schylania, bez wyciskania. Bez płynu, bez wiadra z wodą.
Ale tak szczerze to na szybkie akcje gdy córka cis rozleje to jednak zwykły mop biorę. Ten parowy to tak do sprzątania ogólnego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2020, 11:39
-
Ajka taki fotel to super sprawa, niestety nie mam za bardzo na niego miejsca wiec pozostaje mi piłka.
MIMI Twoja mała chyba ma refluks, ja u mojej już od dawna podejrzewam refluks ukryty bo ona dużo nie ulewa a wlasnie są problemy z nakarmieniem jej, najlepiej je na śpiocha. I przez to tez kp nam nie wyszło.22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
Karolllla wrote:Oj jak dla mnie zdecydownie szybciej parowy! Stoi sobie, podłączam do kontaktu, woda nalana i jedziemy z koksem A zwykły muszę iść po wiadro, nalać wodę, nalać płyn, skręcić rączkę (tez mam z viledy) nałożyć ściereczkę zapiać ją na koniec znowu to zdemontować, a tu cyk tylko ściereczka na rzep bez schylania
Dla mnie jeszcze plusem jest to, że będę mogła być podłogę bez detergentów. Co przy dziecku liżącym podłogę jest dość istotne 😄Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2020, 13:04
Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
Karolllla wrote:A no i rozmrażam marchewkę z tego pudełka skip hop, w sumie spoko dłuższą chwile trzymałam końcówkę pod gorącą woda z kranu i w końcu wyskoczyłoBaby H.
Baby T.
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
28dpt - mamy ❤️