MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
A u nas w koncu trochę gadania się zaczeło🙂 tak jak cały czas były tylko krzyki i piski, tak teraz Kuba zaczal od razu baba, mama i ejjj🤣 i nawet trochę śmiechu się pojawia, nie jeszcze taki typowy ale już trochę dźwięku wydaje😏
Ajka, szatanka lubią tę wiadomość
Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020 -
Catlady wrote:Ja mam plan po zamrożeniu wszystkie te kosteczki „wyciskać” i przechowywać w woreczkach do mrożenia już gotowe kosteczki - jak przyjdzie pora posiłku to będzie mniej zachodu.
A to nie podwójna robota? Ja wycisnęłam wrzuciłam do pojemnika i do podgrzewacza i gotowe. -
Karolllla wrote:A to nie podwójna robota? Ja wycisnęłam wrzuciłam do pojemnika i do podgrzewacza i gotowe.
Ale każdy robi jak mu wygodniej 😄
Pojemniczki do podgrzewania masz też ze skip hop? A podgrzewacz jaki?Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
Catlady wrote:Czy ja wiem czy podwójna? Wolę za jednym razem wrzucić wszystkie kostki do woreczka i później tylko pojedynczo wyjmować.
Ale każdy robi jak mu wygodniej 😄
Pojemniczki do podgrzewania masz też ze skip hop? A podgrzewacz jaki?
Podwójna, że najpierw zamrozisz, żeby potem je wycisnąć, żeby potem włożyć do woreczka do zamrażarki heheh 😄 Ale potem rzeczywiście łatwo będzie Ci wyjmować z woreczka to fakt 🙂
Pojemniczki mam takie zwykłe z Canpola najpierw z założenia, że na mleko miały być ale teraz się przydają. Podgrzewacz mam Lovi:
https://m.ceneo.pl/72789560;pla?se=YxWbm1iqQxdyrhZALD2q02WnsAqEsNg5&shop=147423454&gclid=Cj0KCQiA5bz-BRD-ARIsABjT4nit3a-Uhbwa-5Z6_tqt1XPIOLBTdCC0VzU84EilloU7X0v6I07FH78aAn1JEALw_wcBCatlady lubi tę wiadomość
-
Lilka94 wrote:Ajka taki fotel to super sprawa, niestety nie mam za bardzo na niego miejsca wiec pozostaje mi piłka.
MIMI Twoja mała chyba ma refluks, ja u mojej już od dawna podejrzewam refluks ukryty bo ona dużo nie ulewa a wlasnie są problemy z nakarmieniem jej, najlepiej je na śpiocha. I przez to tez kp nam nie wyszło.
Ajka, fotel bujany super sprawa. Marzy mi się, ale nie mam za bardzo miejsca. Na jakich biegunach masz? Bo te nowoczesne to mają takie jakby półbieguny i tak się zastanawiam czy na takim też da się pobujać. -
Moja też zaczęła gadać babababa...
Przez Was też coraz częściej myślę o tym mopie parowym Vileda 😅, tylko nie wiem jak jest duży i gdzie bym go wcisnęła 🤔 pewnie mąż mi to wybije z głowy 😆 a zostają po nim smieciuszki? Bo pomimo, że odkurze to po umyciu mopem płaskim Viledy zostają gdzie nie gdzie takie paski smieciuszkow 🤷♀️
Ajka lubi tę wiadomość
Ola, 14.05.2020r -
Buena88 wrote:Moja też zaczęła gadać babababa...
Przez Was też coraz częściej myślę o tym mopie parowym Vileda 😅, tylko nie wiem jak jest duży i gdzie bym go wcisnęła 🤔 pewnie mąż mi to wybije z głowy 😆 a zostają po nim smieciuszki? Bo pomimo, że odkurze to po umyciu mopem płaskim Viledy zostają gdzie nie gdzie takie paski smieciuszkow 🤷♀️
U mnie nic nie zostajeBuena88 lubi tę wiadomość
-
Drzemka wrote:A u nas w koncu trochę gadania się zaczeło🙂 tak jak cały czas były tylko krzyki i piski, tak teraz Kuba zaczal od razu baba, mama i ejjj🤣 i nawet trochę śmiechu się pojawia, nie jeszcze taki typowy ale już trochę dźwięku wydaje😏
Widzę że od razu większy repertuar jest...u mojej na początku tylko ciągle bu
2020
2023 -
Karolllla wrote:Podwójna, że najpierw zamrozisz, żeby potem je wycisnąć, żeby potem włożyć do woreczka do zamrażarki heheh 😄 Ale potem rzeczywiście łatwo będzie Ci wyjmować z woreczka to fakt 🙂
Pojemniczki mam takie zwykłe z Canpola najpierw z założenia, że na mleko miały być ale teraz się przydają. Podgrzewacz mam Lovi:
https://m.ceneo.pl/72789560;pla?se=YxWbm1iqQxdyrhZALD2q02WnsAqEsNg5&shop=147423454&gclid=Cj0KCQiA5bz-BRD-ARIsABjT4nit3a-Uhbwa-5Z6_tqt1XPIOLBTdCC0VzU84EilloU7X0v6I07FH78aAn1JEALw_wcBBaby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
Ajka wrote:Widzę że od razu większy repertuar jest...u mojej na początku tylko ciągle buKuba jest już z nami 🙂 16.05.2020
-
Catlady wrote:Podgrzewacz mam ten sam, chociaż od dawna leży schowany w szafie. Przydał nam się tylko na początku jak kpi i dokarmiałam mm. Teraz znów pójdzie w ruch, wygodnie się podgrzewa jedzonko? Korzystasz z tej funkcji „obiadek”, tak?
Jak posiłek w temp pokojowej to tak, a jak z lodówki czy jak dziś zamrożony to najpierw opcja szybkie grzanie i potem przełączam na obiad, zostawiam i się tam grzeje, podchodzę żeby zamieszać bo często dół jest już ciepły, a góra zimna jeszcze.Catlady lubi tę wiadomość
-
Buena88 wrote:Moja też zaczęła gadać babababa...
U mnie zostają zawsze bo mam zwierzyniec i nigdy nie jest idealnie.Buena88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBuena88 wrote:Moja też zaczęła gadać babababa...
U mnie najwięcej to jest piachu, błota. Bo wyjście na ogród robi swoje.Buena88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKat20maj2020 wrote:Jakie mleko modyfikowane następne polecacie? Chodzi o mleko po 6 miesiącu.
Chyba, że nie używałas. To wtedy chyba stopniowo miesza się ze swoim.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2020, 11:04
-
Nie używałam, mały jest na cycu ale chce powoli przejść na modyf. I szukam jakiegoś z dużą ilością błonnika bo mały czasem musi cisnąc... Nie płacze ale xAsem te kupki są bardziej związane no i mam wrażenie że moje mleko przelatuje przez niego jak,, woda,, bo budzi mi się w nocy 2-3 razy
-
nick nieaktualnyKat20maj2020 wrote:Nie używałam, mały jest na cycu ale chce powoli przejść na modyf. I szukam jakiegoś z dużą ilością błonnika bo mały czasem musi cisnąc... Nie płacze ale xAsem te kupki są bardziej związane no i mam wrażenie że moje mleko przelatuje przez niego jak,, woda,, bo budzi mi się w nocy 2-3 razy
2 -3 razy to i dzieci na mm się budzą. ☺️
Ale słyszałam o babcinych sposobach by dziecko spało jak zabite. Smoczek z cukrem, cis pachnące z wódką koło głowy.
Są mm na zaparcia, z większą ilością mąki. Każda firma oferuję kilka różnych mlek.
Dla każdego coś dobrego. ☺️
http://www.mamaitatawtrojmiescie.pl/2017/09/analiza-skadu-mleka-modyfikowanego.html?m=1Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2020, 13:09