X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • Mamuśka90 Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2020, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do pytania o kalendarze :) ja ostatnio zaczęłam robić na stronie empiku bo była promocja i myślałam, że się załapie ale coś mi nie szło i odpuściłam. Stwierdziłam, że zrobię sobie na spokojnie innego dnia. I nie wiem czy robić drugie podejście na empiku czy ktoś poleci tu coś lepszego? Zdjęcia układalam w miarę tematycznie :)

• Kama92 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2020, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja próbowałam na cewe ale ciągle nie mogę dodać wszystkich zdjęć do końca bo wyskakuje brak pamięć aby ukończyć 😡

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2020, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama92 wrote:
    Gdzie wyrabiasz kalendarze, fajny pomysł a dajesz tak tematycznie że w lato letnie w zime zimowe zdjęcia czy raczej misz masz
    Niestety tematycznie. 🤦🏻‍♀️ Ogrom pracy.

Co roku zamawiam. I najbardziej zadowolona jestem z - uwolnij kolory

• Anka12 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2020, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipcowka86 wrote:
    Ja dołączyłam do grona matek którym dziecko spadło z łóżka 3 tygodnie temu w niedzielę rano... niestety Antek nie miał tyle szczęścia co Lily i przywalił z całej siły w podłogę, obudził się przede mną, doczołgał się do krawędzi i spadł, płakał moment. Po konsultacji z pediatra mieliśmy go obserwować przez 2 tygodnie czy nie "zachowuje się inaczej" Na szczęście wygląda że poza tym że najedliśmy się wszyscy strachu nic innego się nie stało. Od tego czadu mamy łóżko ob kręcone baryjerkami z końca który miał być w salonie...

Dziś za to dołączyłam do grona matek które przeżyły stan przedzawałowy bo im się dziecko zakrztusiło... Kroiłamie jabłko do sałatki a Antek siedział w bujaczku obok i tak patrzył na mnie więc doszłam do wniosku ze skoro już jadł jabłko to dam mu kawałek żeby sobie pomemłał... No i sobie ciumkał nagle patrzę na niego a on cały czerwony zaczyna kaszleć, zanim go wyciągnełam z pasów i obróciłam na brzuch i zaczęłam klepać po plecach to już miałam wizję pogotowia ale się udało wyciągnęłam pozostaje kawałki z buzi i się uspokoił. Biedak się później tulił do mnie przez chwilę i nawet nie drgnał 😢
    Także ten...
    Lipcowka, zaliczyłam identyczną wtopę jakiś czas temu 😒. Opieprzałam się w myślach, co za pomysł w ogóle 🥺. Nie wiem dlaczego, też pomyślałam, że pomemła i wypluje... Na szczęście dałam na brzuch i dobrze odkrztusił, ale strachu się najadłam. Poczytam o tym blw więcej.

• Niki2803 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2020, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała spadła miesiąc temu z łóżka prosto na panele. O mało nie walneła się o komodę. Byłam przerażona i do dziś się obwiniam że do czegoś takiego dopuściłam.
    Za to dziś zatrzasneło mi się auto z małą i kluczykami w środku. Dziś mam taki dzień że piątek 13stego to nic. Chciałam jechać na zakupy i kupić coś małej na Mikołaja. Wsiadam do auta, nie odpala, akumulator rozładowany. Więc podłączam prostownik, chwilę czekam o odpalił. Patrzę z przodu w kole mało powietrza. No to sprężarka i pąpowanie. Wszystko jest ok i jedziemy. Byłyśmy w jednym sklepie pakuje małą do auta, przekładam kluczyki na siedzenie kierowcy bo rąk brakuje(zawsze tak robię), zapinanam fotelik, zamekam drzwi i słyszę jak zamek się zameka. Sprawdzam wszystkie drzwi, bagażnik i dupa. Auto zamknięte A dziecko w środku. Szybko tel po kumpele, jest w minutę, biorę jej auto i zapierdalam 100km/h po mieście do domu po zapasowe kluczyki. Na podwórko wejść nie mogę bo pilot od bramy w aucie. Skaczę przez bramę. Klucze od domu w aucie, wybijam okno w łazience bo tam stare było, wchodzę szukam i mam kluczyki. Biorę młotek z garażu w razie jak by pilot nie zadziałał. Znowu skacze przez bramę i co, powiesiłam się, butem zachaczyłam o grot i jebłam cała na dół z nogą zablokowaną tak że wykrzywiona w drugą stronę. Jakoś całym ciężarem się trochę podniosłam, uwolniłam nogę i do auta. Znowu gaz do dechy i na szczęście kluczyk zapasowy zadziałał. Wzięłam małą i prosto do domu. Odechciało mi się wszystkiego. Mam stłuczone kolano i coś z barkiem w prawej ręce, ledwo ruszać mogę i boli jak cholera. Także dziś mam dość wszystkiego...

iv09sg18eb4gszsc.png
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2020, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Catlady wrote:
    Tadziu śpi w śpiworku, rano zawsze jest cieplutki (kark i stopy), rączki czasem ma chłodne.

Jakie śpiworki polecacie? Wklejcie linki proszę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2020, 21:04

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2020, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolllla wrote:
    Lilly proszę: Mop parowy VILEDA Steam, 1550 W

Dziękuje 🙏🏻

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2020, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    Lipcówka, na stronach o BLW piszą, że surowe jabłko jest zabronione, bo nim się najłatwiej zakrztusić 😢 Warto chyba przeczytać sobie tę listę. Ale w sumie, to człowiek tyle musi wiedzieć, że wszystkiego nie da się ogarnąć i tak. Tulę też i współczuję stresu.

Ach, i jeszcze gdzieś widziałam nieco pocieszającą grafikę, że jak dziecko jest głośne (kaszle) i czerwone, to sobie poradzi, a niebezpiecznie jest jak jest ciche i sine, bo to oznacza prawdziwe zadławienie i obturację dróg oddechowych.

Dokaldnie tak. Czasami ruszanie dziecka jak się krztusi może właśnie prowadzić do zadławienia.
    Z innych produktów uważajcie też na: winogrono, pomidorki koktajlowe, suszone owoce w całości, borówki, popcorn, gęste masło orzechowe i orzechy w całości i sałaty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2020, 21:05

Anka12 lubi tę wiadomość

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2020, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże Niki ale koszmar :(
    Jak to czytam to i tak podziwiam ze tak to ogarnelas.. w sensie ze ta kumpela przyjechała tak szybko i ze wiedziałaś gdzie kluczyki są. Z drugiej strony może ten akumulator to był znak żeby nie wsiadać - jak „oszukać przeznaczenie” normalnie!

Ps. Mój synek zapłakałby się na bank, on 5 minut wytrzymuje w foteliku, wiec ja bym od razu szybę w aucie wybiła

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2020, 21:05

Niki2803 lubi tę wiadomość

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
  • Drzemka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2020, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do jabłka, to tak jak szatanka pisze, nigdy w kawałkach nie dajemy. Ale mozna dać w całości, tak żeby dziecko sobie poskrobało dziąsłami😏
    Niki, ale historia... Nie zazdroszcze takiej sytuacji. Ja to zawsze się mega pilnuje z kluczykami, od momentu kiedy kilka lat temu nam się zatrzasnęły... a zapasowe 100 km od nas. To był stary samochod i udało się go otworzyć starym prętem... ale z dzieckiem w srodku pewnie by się skonczylo wybiciem szyby.

Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020
  • Niki2803 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2020, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly nie wiem z kąd takie logiczne myślenie ale tak z automatu mi się załączyło. Mała grzeczna była więc najpierw chciałam po kluczyki. Jak by płakała to od razu bym wybiła. Może jutro będzie lepszy dzień.
    Z dobrych wiadomości Judka przekonała się do jedzenia, nawet słoiczki je 😃

Ajka, lilly. lubią tę wiadomość

iv09sg18eb4gszsc.png
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2020, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki przerazajace... ja jakos staram sie pamietac zeby nie zmykac wszystkich drzwi jak mala w srogku a ja nie... ale ze dwa razy zapomnialam, oczywiscie nic sie nie stalo ale teraz bede miec na tym punkcie jeszcze wieksza paranoje

Brawo za trzezwe myslenie, mam nadzieje ze sie za bardzo nie uszkodxilas na tym plocie

2020 :)
    2023 :)
  • PattisonBM Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2020, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki co za historia...chyba przykleje w aucie na podwoziu mlotek...

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
    29.06.2019 🤵👰
  • Catlady Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2020, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki, o matko! Co za dzień, faktycznie. Aż mi się gorąco zrobiło jak to czytałam. Dobrze, że małej nic się nie stało.

Lilly, my mamy taki śpiworek
    https://angelbaby.pl/spiworki-z-nogawkami/445-zimowy-spiworek-z-nogawkami-zwierzaki-lesne.html

lilly. lubi tę wiadomość

Baby H. <3
    202205061770.png

Baby T. <3
    202005301770.png

🙋🏻‍♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
    💁🏻‍♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników

07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
    12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
    05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
    14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
    11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
    7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
    27dpt - mamy ❤️

11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
    5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
    28dpt - mamy ❤️
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2020, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki no pojechałaś z tą historią! Dobrze, że się skończyło bez ofiar 🙃
    My jeszcze rządzimy nad morzem, rano spadamy do domu.

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Mimi1987 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2020, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki ! A my chciałyśmy z dziewczynami sobie jakiś kryminał włączyć do winka i sushi :) A tu taka historia 🙈 najważniejsze, że wszystko dobrze się skończyło.

My dalej w Gdańsku. Mąż dzwonił raz w.jego.glosie odczułam, że lekko zmęczony 🤣🤣🤣życie

Kochane Ja wyspałam się jak nigdy. Jak wczoraj padłam po 23 tak obudziłam się dzisiaj o.14.40 !!!!!!!!
    Dziewczyny sprawdzały czy żyje A ja odsypiałam te ładne kilka miesięcy 🤸‍♀️🤸‍♀️🤸‍♀️🤸‍♀️🤸‍♀️🤸‍♀️
    Super taki wyjazd wygadałyśmy się za wszystkie czasy, poszło kilka butelek winka, a nad morzem grzańce🤸‍♀️
    Jutro plan trochę pochodzić po Gdańsku i powrót wieczorem do.Wawy.
    Hmmm trochę tęsknię za moimi chłopakami ale z drugiej strony jak mi tu dobrze 😉😉😉😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2020, 23:13

Ajka, lilly. lubią tę wiadomość

20.10.2012 👰🤵💍
    21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
    20.05.2020 👶 Leon 🤱👨‍👩‍👦‍👦 4230 g 💪
    25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪
  • Niki2803 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2020, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollla, Mimi cieszę się że wyjazdy udane i trochę zazdroszczę 😘

Ta moja historia to tak do płaczu i trochę śmiechu po fakcie, no bo jak można mieć aż takiego pecha🤦‍♀️. Oczywiście to że dziecko w aucie to śmieszne nie było. Teraz zeszły dipiero ze mnie emocje. Mała w nocy co chwilę się budziła. My już jesteśmy po rozpakowaniu prezentów, mała zadowolona 🥰

Wszystkiego najlepszego dla Was i waszych rodzin😘

iv09sg18eb4gszsc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2020, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj się zorientowałam że mam nieważne prawo jazdy od września. 😳😑😑

• lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2020, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki czytałam Twoją historie i miałam przed oczami to co się działo jakbym oglądała komedie, wiem doskonale ze nie było Ci wtedy do śmiechu ale i tak się trochę uśmiałam. Najważniejsze że wszytko się dobrze skończyło.
    Tak teraz mnie tknęło że musze sprawdzic która szyba jest najtańsza żeby dobrą wybić w razie w... Mój M ma już zabezpieczenie i nie zamknie samochodu kiedy kluczyki są w środku.

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2020, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIMI to pięknie pospałaś 😂 U nas bez takich szaleństw bo młodemu zęby dają się we znaki a tatuś miał problemy w nowym miejscu jak byłam na imprezie więc długo nie siedziałam. Za to wczoraj też grzaniec z przyjaciółką, pierniki i z młodym i był super miły dzień a Oli dzielny. Ale też jak przyjechaliśmy to mój M. zapomniał kurtki zimowej jak się pakował więc pierwsze co galeria i zakup kurtki, młody po trasie zaszczany, a ja oczywiście tylko body pod ręką na przebranie więc woził się po galerii bez portek, a na wieczór się kapnęłam, że mamy tylko dwie pieluchy 😅🙈 Matka idealna.
    Niki w ogóle ta historia to zaleciała tak po mojemu bo jakby mi się to przytrafiło to na 100% ciąg zdarzeń wyglądałby podobnie.
    Paulina nawet nie wiedziałam, że prawko ma termin ważności 😳

qdkk2n0a42gt09gc.png
‹‹ 1290 1291 1292 1293 1294 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ