MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCatlady wrote:Paulina, ale w takim razie idąc Twoim tokiem myślenia, możnaby obalić kazdą teorię naukowców 🧐
I człowiek jest głupi co z tego wybrać.
Dlatego trzeba to przełożyć na realne życie.
Bo często życie to wybory, trudne.
Ja byłam jak Hania. W sumie dalej jestem. Nie potrzebuję dużo snu.
I moja mama wybrała że będę szła wcześnie spać i bez drzemki.
Ja wybrałam inna wersję dla Hani. I nie wydaje mi się żeby któraś była lepsza.
lilly. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAjka wrote:Może i słuszne, ale dla mnie 19:00 to jednak zdecydowanie za wczesnie... normalnie moj mąż o tej porze wraca z pracy dopiero... także to by oznaczało, że moje dziecko w ogole by taty nie widywało... bo rano mąz wstaje i się zmywa w ciągu 45 min... a tak jak chodzi spać o 21 to jeszcze ponad 2h z tatą, a ja moge na przykład w tym czasie odpocząc. No i jeszcze jedno Weronika w nocy śpi 9h z reguły, czasem 10h to rozpoczynała by dzien o 4-5 rano zdziebko za wcześnie...
Tylko cholera o tej 21 już spac nie chodzi ... no ale dziś poszła spać 0 21:45 i zobaczymy co będzie
A teraz mąż bierze Młodą na drzemkę. A ja mogę w 100% poświęcić się starszej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2020, 08:27
-
Ja uważam jak Paulina że jednak trzeba do dziecka się dostosować albo wybrać jakieś półśrodki, nie wydaje mi się że półroczne dziecko idzie "ustawić" o której będzie chodzić spać, starsze owszem wiadomo kolacja ząbki książka itp a takie maluchy 🤔 wiem łatwo mówić jeśli dziecko tak jak moje chodzi spać po 19 ale ja dałabym sobie spokój i nie rozkładała tego na czynniki pierwsze bo to bez sensu przy takim maluchu.. Ząbki, skoki, regresy
Mimi1987, PLPaulina, lilly. lubią tę wiadomość
-
Dokładnie Szatanka nie zgadzam.aie z.teorią dziecko mało.spi to jest hmmm głupie???? Tak jak napisałaś że mało wykształcone ma problemy z nauką itp
To Cię zaskoczę i obale teorię Twoich naukowców 😅
Mój siostrzeniec w dzień w ogóle nie spał . Miał po 10 minut turbodrzemki A w nocy budził się co godz. I tak trwało przez pierwsze 3 lata. Potem wcale nie było lepiej. Moja.siostra nie.szukała przyczyn bo to było.24 lata temu. I nikt nie wyszukiwał się głupich teorii. Poprostu nie miał od małego czasu na sen . Dzisiaj właśnie.kończy 24 lata . Śpi po 5 h. Studiuje na politechnice lotnictwo i kosmonautykę. I ma w.kieszeni już umowę o.prace w NASA 😉
Nigdy problemów z nauką nie.miał. O raz niebieskie światło towarzyszy mu.do dziś 😉
Także ja jestem.za tym.wiecej luzu. Ciesz się macierzyństwem nie wyszukuj problemów. Bo to nie.pierwszy problem jaki Cię spotka na etapie macierzyństwa;)
Teraz szaleje bo się przekreca, zaraz będą kolejne zęby i nauka chodzenia, regres, skoki rozwojowe o bunty 2 latka 😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2020, 08:34
lilly. lubi tę wiadomość
20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
O mimi wyjęłaś mi to z ust, i nie chodzi mi o to żeby Ci Szatanka dowalić ale musisz wziąść pod uwagę takie jazdy przez najbliższe parę lat i wszystkie te rytuały pójdą w ****, weźmy taki skok rozwojowy 2 latka jedno wielkie "NIE" 🤣 wiadomo możesz próbować ale musisz dopuścić do siebie myśl że dzisiaj jest tak jutro inaczej.. Mój ma 7 lat i wstaje w nocy, nie przez moje nie dopilnowanie co mam jeszcze zrobić próbowałam wszystkiego, sprawiasz takie wrażenie że na moim miejscu to byś go chyba do psychiatry zaprowadziła
Mimi1987 lubi tę wiadomość
-
Kama92 wrote:O mimi wyjęłaś mi to z ust, i nie chodzi mi o to żeby Ci Szatanka dowalić ale musisz wziąść pod uwagę takie jazdy przez najbliższe parę lat i wszystkie te rytuały pójdą w ****, weźmy taki skok rozwojowy 2 latka jedno wielkie "NIE" 🤣 wiadomo możesz próbować ale musisz dopuścić do siebie myśl że dzisiaj jest tak jutro inaczej.. Mój ma 7 lat i wstaje w nocy, nie przez moje nie dopilnowanie co mam jeszcze zrobić próbowałam wszystkiego, sprawiasz takie wrażenie że na moim miejscu to byś go chyba do psychiatry zaprowadziła
Ha hA ha razem z moim Alanem siedzieli by na kozetce.
Bo też łazi po nocach 😁
20.10.2012 👰🤵💍
szatanka wrote:Catlady, my lecimy najnowszy. Ja nie wiem, czy lubię rodzinę królewską, oglądając ten serial cały czas powtarzam, że dziękuję Bogu, że się nie urodziłam w rodzinie królewskiej, ale interesuje mnie to, co się tam dzieje. Ostatnio też zaczęliśmy oglądać z mężem dokument o Dianie i przeleciało 40 minut, a miała być chwilka
Ajka, ja Ci mówię, nie od razu Kraków zbudowano
Karollla, tak wiem, jestem przygotowana na jeszcze niejeden kryzys. Ale to ma być właśnie kryzys, a nie reguła. Uważam, że nawyki spania wykształcają się właśnie teraz. Mojej znajomej córka ma 8 lat i do dzisiaj budzi się w nocy na jedzenie, bo mama ją tak nauczyła, a raczej nie oduczyła, bo generalnie ma wywalone.
Ja w ogóle myślę, że to, co się działo ostatnio było spowodowane tym, że się dziewczyna zaczęła obracać i zyskała właśnie zdolność przemieszczania się, bo ona teraz tymi obrotami w jedną i w drugą już też lata nam po całej macie i poza.
Ajka, to daj przepis jak to jakiś z netu. Ja robię ten: https://www.mojewypieki.com/przepis/miodownik
(teraz widzę, że tam jednak nie ma tony rumu, ale mniejsza, czuć go).
Jestem na grupie high need baby i tam jest mnóstwo dzieci które do 10 roku życia budza się na wodę / jedzenie / siku i nie dlatego ze ktoś je przyzwyczaił czy nie nauczył. Są nawet mamy bliźniaków chowanych tak samo a jedno ma tak a drugie inaczej. Jest to bardzo krzywdząca opinia. Niektóre maluchy tak maja. To tak jakby stwierdzić ze Twoja się nie obraca bo nie nauczyłaś. Każde dziecko jest zupełnie inne.Mimi1987, Kama92, PLPaulina, Anka12 lubią tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
nick nieaktualny
-
U nas noc się zapowiadała dobrze bo był spokojny i radosny wieczorem, ale niestety.. pobudki były co 1-1,5h. I o 4:30 koniec spania.
Nie powiem, mój organizm doznaje szoku 😄mwm lubi tę wiadomość
Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
nick nieaktualnyCatlady wrote:U nas noc się zapowiadała dobrze bo był spokojny i radosny wieczorem, ale niestety.. pobudki były co 1-1,5h. I o 4:30 koniec spania.
Nie powiem, mój organizm doznaje szoku 😄 -
Mimi1987 gratulacje za NASA 👏🏻👏🏻 Też uważam, że trochę na luz trzeba wrzucić, co nie równa się - mieć wywalone na to co się dzieje. Patrzę na młodego, który zawsze katalog w zegarku no odkąd ma nowe umiejętności to chłopak szaleje i tyle. Co z tego, że ja o 20:00 z nim idę do łóżka nawet jak drzemka się nie przesunie, tam są takie wygibasy w łóżku, jakby zajarał porządnego jointa i próbował zdobyć mont everest na haju. No nic nie zrobię, po prostu mu towarzyszę i kibicuje.
A dziś pierwszy raz od nie pamiętam kiedy wstał o 7 i jest bez humoru. Prawie nic się nie śmiał i nie poznaje mojego dziecka 😒 Mam nadzieję, że to zęby, a nie jakieś przeziębienie się rozwija bo tatuś wczoraj gorzej się czuł trochę. A może ta 7 rano go wykończyła 😅Mimi1987, PLPaulina, Anka12, Ajka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHehe, dobre 👍👍👍👍
Ja się tak spinałam przy starszej.na psychikę to siada tylko i wyłącznie.
Wiadomo trzeba dziecku pomóc ale też nie popadając w paranoję. Jeśli dziecko śpi o 1h mniej w ciągu doby niż nakazują naukowcy to nie umrze, nie będzie upośledzone..Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2020, 09:59
-
nick nieaktualny
-
mwm wrote:Dziewczyny, a mogą iść trójki na dole bez dwójek? 😁 Młody ma jedynki ale dwójek brak, a mam wrażenie ze trójki mocno spuchnięte.. Będzie wyglądał jak chłopak do wzięcia 😀
Mogą
U nas są np dwójki A nie ma jedynek . Więc zęby też nie rosną wg. Schematu;)mwm, Ajka, lilly. lubią tę wiadomość
20.10.2012 👰🤵💍
Mimi1987 wrote:
Hahahahahhaa no coś w ten deseń Oli wygląda przed pójściem do łóżka 😂 a potem przez ponad godzinę jest tak:
A tak serio, no nie chodzi o licytacje kto ma rację, bo ile matek tyle opinii i każda będzie robić jak uważa i ani ja przez to, że pozwalam dziecku szaleć do późna nie jestem gorsza bo mam wywalone na wszystko ani ta, która chce by o 19:00 dziecko już pięknie spało.
A tak btw skoro młody już wstał dziś wcześnie, to idąc teorią, że trzeba dziecko budzić wcześniej rano to zobaczymy, o której dziś zaśnie 💁🏼♀️Mimi1987, PLPaulina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
To ja kładę bardzo późno spać. Nie myślałam o tym, że to jest złe dla mojego dziecka, skoro jest zdrowe i pogodne... Latem chodził spać ok. 21, a później jakoś tak się przyzwyczaił, że ostatnia drzemka jest ok. 18-19, wtedy sen nocny ok. 22. A w zeszłym tygodniu były takie dni, gdzie ostatnia drzemka trwała 2 godziny (18-20) i wtedy był szał do 23. Jakoś nie wpadłam na to, żeby obudzić dziecko z drzemki 🙈. Wczoraj z kolei pominął ostatnią drzemkę i usnął o 20.30. I tak mogłoby zostać. Mieliśmy z M. fajny wieczór. Tyle, że to nie ja zdecydowałam, że nie będzie tej drzemki, po prostu mały dobrze funkcjonował bez. Jak jest senny, to zawsze marudny, a kiedy w porę nie zareaguję to zaczyna płakać. Wtedy szybciutko układam do snu i śpi w moment. Nie wyobrażam sobie inaczej.
A i też mam nosiło Tula. Jest super i mały czuje się w nim świetnie 🙂. Wiem, że dla dzieci siedzących, ale do tej pory użyte 5 razy, więc myślę, że dużej krzywdy dziecku nie wyrządziłam.Mimi1987 lubi tę wiadomość
-
Zapomniałam się pochwalić, M. ogarnął podnóżek w krzesełku Fini. Wygląda to tak:
Trzeba jeszcze zaolejować, żeby kolor się zgadał, ale myślę, że wyszło nieźle 😊. I nie naruszył konstrukcji. Po prostu odkręcił oryginalny podnóżek i na to miejsce (na ten czarny plastik) przykręcił swoje dzieło 😃.PLPaulina, Ajka, Mimi1987, Karolllla, Catlady lubią tę wiadomość