MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Lilly, super 😊
Wiecie co usłyszałam ostatnio od neurologa w kwestii niespokojnego snu mojego dziecka? Że przyczyną jest.... jedzenie w nocy. Nie wiem skąd wiedza, ze siedmiomiesięczne dziecko nie potrzebuje jedzenia w nocy, przecież to jeszcze maluszek.
Ale jak powiedziałam że nie odmówię dziecku jedzenia, kiedy ewidentnie tego potrzebuję to do mnie z tekstem, że kaszkę mam dać na noc. Swoją drogą próbowałam kiedyś, po prostu je wtedy mniejszą porcję i na jedno wychodzi. Ale tą kaszkę to dawałam, żeby zredukować ilość karmień z 3 do 2 a nie żeby w ogóle nie jadła.. normalnie szok.
Lilly co do grupy hnb to polecam mamom wymagających dzieci zapisanie się do takiej grupy. Ja akurat należę do wymagające na Facebooku. Czytanie o problemach, 2,3,4 latków pozwala poukładać sobie w głowie, że to nie minie, zawsze będzie trudniej, w każdym temacie. Mi to akurat pomogło. Nie czekam już nie wiadomo na co, zaakceptowałam sytuację i tyle.lilly. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAjka wrote:wiem, pamietam, ale czy przy takim siadaniu nosidełka sa juz ok, czy jeszcze nie...?
Jest chyba kilka polecanych/dozwolonych przez fizjo..
Najlepiej skonsultować każdy przypadek indywidualnie.
Ja się wahałam między Tula a StorchenwiegeWiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2020, 15:46
-
PLPaulina wrote:Moja już siedzi. I ja czekałam by kupić.
A wczoraj się skusiłam. Bo normalnie kosztuje 600 zł i bolało mnie tyle wydać.
Ale ja z chusty korzystam prawie codziennie. Dla mnie to wygoda..[/QUOTE
Tak, to nosidło jest drogie niestety. Ja mam takie:
https://nodik.pl/nosidelko-explore-tula-coast-marble-p-25319.html?gclid=CjwKCAiAz4b_BRBbEiwA5XlVVqeQmd1ieaTApsmHDw0zqUFa1wFu3BKOozv7kj6bueixG9T9u7cpiRoC6SAQAvD_BwE
Zamawiałam z niemieckiej strony sklepu Tula i zapłaciłam ok. 450 zł w przeliczeniu na złotówki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2020, 16:11
-
nick nieaktualny
-
PLPaulina wrote:U mnie ta Tula Explore odpadła na początku. Droga jest bo oferuję przodem do świata.
Ale tego ogólnie się nigdy nie poleca -
nick nieaktualny
-
MIMI wrote:Lilly, super 😊
Wiecie co usłyszałam ostatnio od neurologa w kwestii niespokojnego snu mojego dziecka? Że przyczyną jest.... jedzenie w nocy. Nie wiem skąd wiedza, ze siedmiomiesięczne dziecko nie potrzebuje jedzenia w nocy, przecież to jeszcze maluszek.
Ale jak powiedziałam że nie odmówię dziecku jedzenia, kiedy ewidentnie tego potrzebuję to do mnie z tekstem, że kaszkę mam dać na noc. Swoją drogą próbowałam kiedyś, po prostu je wtedy mniejszą porcję i na jedno wychodzi. Ale tą kaszkę to dawałam, żeby zredukować ilość karmień z 3 do 2 a nie żeby w ogóle nie jadła.. normalnie szok.
Lilly co do grupy hnb to polecam mamom wymagających dzieci zapisanie się do takiej grupy. Ja akurat należę do wymagające na Facebooku. Czytanie o problemach, 2,3,4 latków pozwala poukładać sobie w głowie, że to nie minie, zawsze będzie trudniej, w każdym temacie. Mi to akurat pomogło. Nie czekam już nie wiadomo na co, zaakceptowałam sytuację i tyle.
Mimi ja tez się zapisałam i czuje się jak wśród swoich 😂
Tak powoli godzę się z tym ze tak to troszkę już będzie.MIMI lubi tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Jestem z leksza zniesmaczona i zastanawiam się czy ze mną nie jest coś nie tak, może ja się poprostu czepiam.. Otóż moja mama jest bardzo aktywna na fb i od razu jak się mała urodziła i zaczęła wrzucać zdjęcia na prawo i lewo to zrobiłam zadymę (to nie jest babcia w słodkim fartuszku gotująca zupkę a raczej imprezy dziwne towarzystwo itp) parę dni temu zapytała czy może sobie te piękne zdjęcie młodej wrzucić, myślę kurde matka w sumie i pyta takie coś a niech sobie je doda ale nie byłaby sobą jakby mnie czymś nie wkurzyła a mianowicie pierw je dodała a dzisiaj patrzę a moja mała na jej profilowym z jakąś głupia nakładką wkurza mnie to że każda obca osoba może sobie patrzeć.. Nie wiem czy z nią gadać czy dać spokój wiadomo że się obrazi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2020, 21:05
-
Kama pytała się Ciebie i pozwoliłaś. Wiem.wiem pewnie nie wiedziałaś że zaraz na profilowe wrzuci i takie tam. Pogadaj z nią delikatnie żeby z profilowego usunęła. Powiedz jej że to widzą wszyscy nie tylko jej znajomi. Często ludzie o tym nie wiedzą więc może jej to rozjaśni sytuację. I unikniesz kłótni i obrażania się przed świętami.
Dla starszych ludzi to ten fcb to takie okienko do chwalenia się wnukami., podróżami itp
Kiedyś wychodziło się na ploty pod blok teraz na FCB20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
Mimi1987 wrote:Karollla
U nas dopiero usypianie.Ale sukces z drzemki wstał o 18 A Nie o 19
Ja mam dziś wszystko przestawione bo ostatnio wstawał 8-8:30, a dziś o 9:00 już pierwsza drzemka wjechała...ale właśnie kojarzę, że jak chodził wcześniej spać to się non stop budził i ja tak łaziłam co 20-40 min do tej sypialni i to jest bardziej irytujące dla mnie niż jak się bawi do 21:00 i o 22:00 odpada i jest święty spokój -
Karolllla wrote:Ja mam dziś wszystko przestawione bo ostatnio wstawał 8-8:30, a dziś o 9:00 już pierwsza drzemka wjechała...ale właśnie kojarzę, że jak chodził wcześniej spać to się non stop budził i ja tak łaziłam co 20-40 min do tej sypialni i to jest bardziej irytujące dla mnie niż jak się bawi do 21:00 i o 22:00 odpada i jest święty spokój
U mnie to samo. Wolę jak pada po 21 bo wtedy ma twardy sen i potrafi ciągiem przespać do tej 1/2 w nocy . A jak pada o 20 to mi się non stop.wybudza 🙈 i bądź tu mądry20.10.2012 👰🤵💍
U mnie dzisiaj drugi dzień z trzema zamiast zwyczajowych czterech drzemek. Śpi od 20-tej. To dla mnie nowość, ale może tak już zostanie? Chociaż wczorajsza noc niespokojna, trzy pobudki, jedna na jedzenie, dwie na gadanie... Nastawiam się dzisiaj na powtórkę z rozrywki 😧
-
Anka12 wrote:U mnie dzisiaj drugi dzień z trzema zamiast zwyczajowych czterech drzemek. Śpi od 20-tej. To dla mnie nowość, ale może tak już zostanie? Chociaż wczorajsza noc niespokojna, trzy pobudki, jedna na jedzenie, dwie na gadanie... Nastawiam się dzisiaj na powtórkę z rozrywki 😧
U nas już od dawna królują trzy drzemki w ciągu dnia.
Ciekawe kiedy już będzie gotowy na dwie wtedy może będzie dłużej na nich spał 🙈
Ehhh naiwna Ja 😉Anka12 lubi tę wiadomość
20.10.2012 👰🤵💍
U nas byly 2 drzemki,bo poranna zostala w trakcie pierwszej fazy snu przerwana przez telefon jakiegos ankietera wrr...
Padla dopiero o 22...
Zobaczymy jak ze snem...wczoraj o 2 w nocy dalam wode...napila sie,ale jej to nie uspilo tak jak mleko...choc usnela do 7.30...
Zobaczymy jak bedzie dzis po 2 drzemkach a nie standardowych 3ch...Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰