X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • PattisonBM Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2020, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez zloze Wam i Waszym Maluchom zyczenia...nie wiem czy jutro bede miec czas na telefon...
    3602ddbf0117f3ae783f2738674045c5.jpg

Andzia86, Jeheria, Anka12, Buena88 lubią tę wiadomość

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
    29.06.2019 🤵👰
  • PattisonBM Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2020, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troszke stersuje mnie jutrzejszy dzien...

Nie bardzo umiem go sobie rozplanowac...mam nadzieje,ze Lils nie bedzie zbyt spiaca na jutrzejsza wigilie u babci...

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
    29.06.2019 🤵👰
  • MIMI Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2020, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PattisonBM wrote:
    Troszke stersuje mnie jutrzejszy dzien...

Nie bardzo umiem go sobie rozplanowac...mam nadzieje,ze Lils nie bedzie zbyt spiaca na jutrzejsza wigilie u babci...
    Mam ten sam problem, muszę inaczej rozplanować drzemki, ale sukcesu to nie gwarantuje. Dzisiaj przez cały dzień spała 55 minut. Jak jutro tak będzie to masakra.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2020, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy nie zmieniam drzemek. Jak jesteśmy u kogoś to zabieramy wózek i Młoda tak czy siak śpi.

• Jeheria Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2020, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ją też nie zmieniam, klade młodego na kocach na podlodze aby nie spadł

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2020, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIMI wrote:
    Mam ten sam problem, muszę inaczej rozplanować drzemki, ale sukcesu to nie gwarantuje. Dzisiaj przez cały dzień spała 55 minut. Jak jutro tak będzie to masakra.

U mnie tez była katastrofa drzemkowa... tylko usnęła cos ja wyudzało - 2 podstawoe drzemki to dramat, łaczne 45 min... Najpier zadzwonil telefon, a niechcący glas mi się na ful przestawił... i juz spac nie chciała na 2 drzemce sąsiedzi na górze jak zwykle wszczeli awanturę i chyba zaczeli czyms do siebie rzucać - BTW kiedys Wam opowiem o sasiadach z góry... o 18 padła i teraz wlasnie wstala... wiec z d* wszystko

2020 :)
    2023 :)
  • Anka12 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2020, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, ogarnęłam sernik. Może na następne święta zrobię ten miodownik? Uwielbiam, ale jest przy nim trochę zabawy. Ja nie szykuję za dużo, bo święta spędzamy z mamą i z siostrą, więc każda coś zrobi.
    A moje dziecko śpi od 19.30. Nocka jako tako, trochę gaworzył. Ja nie karmię w środku nocy już od dawna. Ostatnią butlę dostaje ok. 23-24, a później rano. Dzisiaj o 6.30, ale bywało też o 8-mej.
    Widzę, że mój jest chyba największym śpiochem na tym forum. Trudno, jak to M. mówi, jak śpi to rośnie 😀.
    Również życzę Wszystkim zdrowych, spokojnych i radosnych Świąt. Niech ten czas będzie magiczny ❤

• Mimi1987 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2020, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja melduję wykonanie zadania. Wszystko ogarnięte. Nawet stół już dzisiaj przygotowałam.
    My mamy wigilię na 16.00 więc pod drzemki Leo.

U nas dzisiaj zaszałał bo miał tylko 2 drzemki.
    I już śpi także ten zobaczymy jaka będzie nocka...

20.10.2012 👰🤵💍
    21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
    20.05.2020 👶 Leon 🤱👨‍👩‍👦‍👦 4230 g 💪
    25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪
  • Mimi1987 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2020, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i też się dołączam do życzeń.

Dziewczyny życzę Wam i Waszym bliskim to co najważniejsze czyli zdrowia.
    A wszystko inne się kupi 🎄🎄🎄

Anka12, PattisonBM, Andzia86, lilly. lubią tę wiadomość

20.10.2012 👰🤵💍
    21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
    20.05.2020 👶 Leon 🤱👨‍👩‍👦‍👦 4230 g 💪
    25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2020, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka12 wrote:
    Uff, ogarnęłam sernik. Może na następne święta zrobię ten miodownik? Uwielbiam, ale jest przy nim trochę zabawy. Ja nie szykuję za dużo, bo święta spędzamy z mamą i z siostrą, więc każda coś zrobi.
    A moje dziecko śpi od 19.30. Nocka jako tako, trochę gaworzył. Ja nie karmię w środku nocy już od dawna. Ostatnią butlę dostaje ok. 23-24, a później rano. Dzisiaj o 6.30, ale bywało też o 8-mej.
    Widzę, że mój jest chyba największym śpiochem na tym forum. Trudno, jak to M. mówi, jak śpi to rośnie 😀.
    Również życzę Wszystkim zdrowych, spokojnych i radosnych Świąt. Niech ten czas będzie magiczny ❤
    A o tej 23 sam wstaje czy go karmisz na spiocha?

A ja dziś sernik, 80 pierogow, a wczoraj barszcz i żurek na dni świąteczne i chate ogarnęłam i zakupy z młodym i mężem. A teraz siadam i pazurki zrobie :) Młody spi od 19:45. Ciekawe jak dziś pospi...

Anka12 lubi tę wiadomość

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • MIMI Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2020, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Ja nigdy nie zmieniam drzemek. Jak jesteśmy u kogoś to zabieramy wózek i Młoda tak czy siak śpi.
    To zazdroszczę, moja śpi tylko u siebie albo w samochodzie. Jak jedziemy nieraz w weekend do mojej mamy, to celujemy żeby na drogę przypadła drzemka.
    Ale jeśli chodzi o jutrzejszy dzień to po prostu pójdzie później spać, więc będę musiała gdzieś jedną drzemkę dołożyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2020, 20:49

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2020, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ciagle się zastanawiam czy przypadkiem różne odgłosy mi dziecka nie budza, z drugiej strony jak sobie pomyśle, ze miałby starsze rodzeństwo to przecież o 19 byłoby głośno, a my jesteśmy sami w mieszkaniu cicho, No ale sąsiedzi dokazuja, tupią, rzucają czymś itd. Standard. Myślałam nawet żeby mu włączyć suszarkę z telefonu na noc żeby niwelować inne hałasy.. już się wszystkiego chwytam, chociaż on i tak spi ciurkiem od 19 do jakiejś północy/ pierwszej, wiec w porównaniu do pobudek u Karoli to mamy komfort 😀 A kiedy planujecie przestawić dzieci na dwie drzemki? Wiem ze niektóre z Was nie idą jakimiś schematami, ale u nad akurat się sprawdzaja, dlatego staram się to wdrażać i obserwuje czy małemu pasuje.

• Anka12 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2020, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria wrote:
    A o tej 23 sam wstaje czy go karmisz na spiocha?

Sam się budzi. Myślę, że jest to przyzwyczajenie, bo jeszcze do niedawna była drzemka, która kończyła się o 19-20 i później do 23 był aktywny. Dostawał mleko i zaraz zasypiał.

Jeheria lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2020, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jeszcze odnośnie facetów.. W okolicach końca listopada prosiłam męża żeby schował matę z pałąkami bo mały już wyrósł. Powiedziałam ze dwa razy, jak grochem o ścianę. Dzisiaj mówię do niego w salonie, sprzątnie matę- mamy rozłożona piankowa, bo będę odkurzaczac, na co wchodzę do syna do pokoju, a tam schowana ta z pałąkami. 🧐 Pytam czemu ja złożyłeś, a stary do mnie: No przecież prosilas! Kuzwa miesiąc temu 😂

• MIMI Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2020, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:
    Ja ciagle się zastanawiam czy przypadkiem różne odgłosy mi dziecka nie budza, z drugiej strony jak sobie pomyśle, ze miałby starsze rodzeństwo to przecież o 19 byłoby głośno, a my jesteśmy sami w mieszkaniu cicho, No ale sąsiedzi dokazuja, tupią, rzucają czymś itd. Standard. Myślałam nawet żeby mu włączyć suszarkę z telefonu na noc żeby niwelować inne hałasy.. już się wszystkiego chwytam, chociaż on i tak spi ciurkiem od 19 do jakiejś północy/ pierwszej, wiec w porównaniu do pobudek u Karoli to mamy komfort 😀 A kiedy planujecie przestawić dzieci na dwie drzemki? Wiem ze niektóre z Was nie idą jakimiś schematami, ale u nad akurat się sprawdzaja, dlatego staram się to wdrażać i obserwuje czy małemu pasuje.
    U nas pobudki bardzo częste a hałasów w nocy brak, ale próbuj, może zadziała 😊 my z trzech drzemek na 2 przeszliśmy, kiedy wydłużył się czas aktywności, i był problem uśpić na ostatnią drzemkę. U nas też było tak, że Mała z tej ostatniej drzemki wstawała bardzo rozdrażniona, tak samo było jak przechodziliśmy z 4 na 3. My zrekompensowaliśmy jej brak jednej drzemki wcześniejszym snem na noc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2020, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, u nas tez tak było ze z ostatniej budził się z płaczem, nie pomyślałam ze mu to nie służy. Dzisiaj były dwie i super zasnął na noc, co prawda o 18:30 wiec trochę wczesnie No ale tak chciał.

• MIMI Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2020, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 22 balanga... padam. Zapowiadają się święta pełne wrażeń.

• Jeheria Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2020, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:
    Tak jeszcze odnośnie facetów.. W okolicach końca listopada prosiłam męża żeby schował matę z pałąkami bo mały już wyrósł. Powiedziałam ze dwa razy, jak grochem o ścianę. Dzisiaj mówię do niego w salonie, sprzątnie matę- mamy rozłożona piankowa, bo będę odkurzaczac, na co wchodzę do syna do pokoju, a tam schowana ta z pałąkami. 🧐 Pytam czemu ja złożyłeś, a stary do mnie: No przecież prosilas! Kuzwa miesiąc temu 😂
    Moj ma ksywke 80% bo nigdy niczego nie kończy 🤷‍♀️

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2020, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe patrze Mimi czytasz Panią Kolysanke 😃

U nas pobudki na smoka 🤦‍♀️ kurcze chyba przysune lozeczko bliżej swojego aby mu podawać bo tak ciągle wstawac 🤦‍♀️

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Buena88 Ekspertka

Wysłany: 24 grudnia 2020, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych i spokojnych Świąt dziewczyny :) 🎄

Andzia86, Jeheria lubią tę wiadomość

Ola, 14.05.2020r :)
‹‹ 1330 1331 1332 1333 1334 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ