X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • PattisonBM Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2020, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez zloze Wam i Waszym Maluchom zyczenia...nie wiem czy jutro bede miec czas na telefon...
    3602ddbf0117f3ae783f2738674045c5.jpg

Andzia86, Jeheria, Anka12, Buena88 lubią tę wiadomość

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
    29.06.2019 🤵👰
  • PattisonBM Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2020, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troszke stersuje mnie jutrzejszy dzien...

Nie bardzo umiem go sobie rozplanowac...mam nadzieje,ze Lils nie bedzie zbyt spiaca na jutrzejsza wigilie u babci...

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
    29.06.2019 🤵👰
  • MIMI Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2020, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PattisonBM wrote:
    Troszke stersuje mnie jutrzejszy dzien...

Nie bardzo umiem go sobie rozplanowac...mam nadzieje,ze Lils nie bedzie zbyt spiaca na jutrzejsza wigilie u babci...
    Mam ten sam problem, muszę inaczej rozplanować drzemki, ale sukcesu to nie gwarantuje. Dzisiaj przez cały dzień spała 55 minut. Jak jutro tak będzie to masakra.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2020, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy nie zmieniam drzemek. Jak jesteśmy u kogoś to zabieramy wózek i Młoda tak czy siak śpi.

• Jeheria Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2020, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ją też nie zmieniam, klade młodego na kocach na podlodze aby nie spadł

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2020, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIMI wrote:
    Mam ten sam problem, muszę inaczej rozplanować drzemki, ale sukcesu to nie gwarantuje. Dzisiaj przez cały dzień spała 55 minut. Jak jutro tak będzie to masakra.

U mnie tez była katastrofa drzemkowa... tylko usnęła cos ja wyudzało - 2 podstawoe drzemki to dramat, łaczne 45 min... Najpier zadzwonil telefon, a niechcący glas mi się na ful przestawił... i juz spac nie chciała na 2 drzemce sąsiedzi na górze jak zwykle wszczeli awanturę i chyba zaczeli czyms do siebie rzucać - BTW kiedys Wam opowiem o sasiadach z góry... o 18 padła i teraz wlasnie wstala... wiec z d* wszystko

2020 :)
    2023 :)
  • Anka12 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2020, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, ogarnęłam sernik. Może na następne święta zrobię ten miodownik? Uwielbiam, ale jest przy nim trochę zabawy. Ja nie szykuję za dużo, bo święta spędzamy z mamą i z siostrą, więc każda coś zrobi.
    A moje dziecko śpi od 19.30. Nocka jako tako, trochę gaworzył. Ja nie karmię w środku nocy już od dawna. Ostatnią butlę dostaje ok. 23-24, a później rano. Dzisiaj o 6.30, ale bywało też o 8-mej.
    Widzę, że mój jest chyba największym śpiochem na tym forum. Trudno, jak to M. mówi, jak śpi to rośnie 😀.
    Również życzę Wszystkim zdrowych, spokojnych i radosnych Świąt. Niech ten czas będzie magiczny ❤

• Mimi1987 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2020, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja melduję wykonanie zadania. Wszystko ogarnięte. Nawet stół już dzisiaj przygotowałam.
    My mamy wigilię na 16.00 więc pod drzemki Leo.

U nas dzisiaj zaszałał bo miał tylko 2 drzemki.
    I już śpi także ten zobaczymy jaka będzie nocka...

20.10.2012 👰🤵💍
    21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
    20.05.2020 👶 Leon 🤱👨‍👩‍👦‍👦 4230 g 💪
    25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪
  • Mimi1987 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2020, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i też się dołączam do życzeń.

Dziewczyny życzę Wam i Waszym bliskim to co najważniejsze czyli zdrowia.
    A wszystko inne się kupi 🎄🎄🎄

Anka12, PattisonBM, Andzia86, lilly. lubią tę wiadomość

20.10.2012 👰🤵💍
    21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
    20.05.2020 👶 Leon 🤱👨‍👩‍👦‍👦 4230 g 💪
    25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2020, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka12 wrote:
    Uff, ogarnęłam sernik. Może na następne święta zrobię ten miodownik? Uwielbiam, ale jest przy nim trochę zabawy. Ja nie szykuję za dużo, bo święta spędzamy z mamą i z siostrą, więc każda coś zrobi.
    A moje dziecko śpi od 19.30. Nocka jako tako, trochę gaworzył. Ja nie karmię w środku nocy już od dawna. Ostatnią butlę dostaje ok. 23-24, a później rano. Dzisiaj o 6.30, ale bywało też o 8-mej.
    Widzę, że mój jest chyba największym śpiochem na tym forum. Trudno, jak to M. mówi, jak śpi to rośnie 😀.
    Również życzę Wszystkim zdrowych, spokojnych i radosnych Świąt. Niech ten czas będzie magiczny ❤
    A o tej 23 sam wstaje czy go karmisz na spiocha?

A ja dziś sernik, 80 pierogow, a wczoraj barszcz i żurek na dni świąteczne i chate ogarnęłam i zakupy z młodym i mężem. A teraz siadam i pazurki zrobie :) Młody spi od 19:45. Ciekawe jak dziś pospi...

Anka12 lubi tę wiadomość

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • MIMI Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2020, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Ja nigdy nie zmieniam drzemek. Jak jesteśmy u kogoś to zabieramy wózek i Młoda tak czy siak śpi.
    To zazdroszczę, moja śpi tylko u siebie albo w samochodzie. Jak jedziemy nieraz w weekend do mojej mamy, to celujemy żeby na drogę przypadła drzemka.
    Ale jeśli chodzi o jutrzejszy dzień to po prostu pójdzie później spać, więc będę musiała gdzieś jedną drzemkę dołożyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2020, 20:49

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2020, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ciagle się zastanawiam czy przypadkiem różne odgłosy mi dziecka nie budza, z drugiej strony jak sobie pomyśle, ze miałby starsze rodzeństwo to przecież o 19 byłoby głośno, a my jesteśmy sami w mieszkaniu cicho, No ale sąsiedzi dokazuja, tupią, rzucają czymś itd. Standard. Myślałam nawet żeby mu włączyć suszarkę z telefonu na noc żeby niwelować inne hałasy.. już się wszystkiego chwytam, chociaż on i tak spi ciurkiem od 19 do jakiejś północy/ pierwszej, wiec w porównaniu do pobudek u Karoli to mamy komfort 😀 A kiedy planujecie przestawić dzieci na dwie drzemki? Wiem ze niektóre z Was nie idą jakimiś schematami, ale u nad akurat się sprawdzaja, dlatego staram się to wdrażać i obserwuje czy małemu pasuje.

• Anka12 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2020, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria wrote:
    A o tej 23 sam wstaje czy go karmisz na spiocha?

Sam się budzi. Myślę, że jest to przyzwyczajenie, bo jeszcze do niedawna była drzemka, która kończyła się o 19-20 i później do 23 był aktywny. Dostawał mleko i zaraz zasypiał.

Jeheria lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2020, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jeszcze odnośnie facetów.. W okolicach końca listopada prosiłam męża żeby schował matę z pałąkami bo mały już wyrósł. Powiedziałam ze dwa razy, jak grochem o ścianę. Dzisiaj mówię do niego w salonie, sprzątnie matę- mamy rozłożona piankowa, bo będę odkurzaczac, na co wchodzę do syna do pokoju, a tam schowana ta z pałąkami. 🧐 Pytam czemu ja złożyłeś, a stary do mnie: No przecież prosilas! Kuzwa miesiąc temu 😂

• MIMI Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2020, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:
    Ja ciagle się zastanawiam czy przypadkiem różne odgłosy mi dziecka nie budza, z drugiej strony jak sobie pomyśle, ze miałby starsze rodzeństwo to przecież o 19 byłoby głośno, a my jesteśmy sami w mieszkaniu cicho, No ale sąsiedzi dokazuja, tupią, rzucają czymś itd. Standard. Myślałam nawet żeby mu włączyć suszarkę z telefonu na noc żeby niwelować inne hałasy.. już się wszystkiego chwytam, chociaż on i tak spi ciurkiem od 19 do jakiejś północy/ pierwszej, wiec w porównaniu do pobudek u Karoli to mamy komfort 😀 A kiedy planujecie przestawić dzieci na dwie drzemki? Wiem ze niektóre z Was nie idą jakimiś schematami, ale u nad akurat się sprawdzaja, dlatego staram się to wdrażać i obserwuje czy małemu pasuje.
    U nas pobudki bardzo częste a hałasów w nocy brak, ale próbuj, może zadziała 😊 my z trzech drzemek na 2 przeszliśmy, kiedy wydłużył się czas aktywności, i był problem uśpić na ostatnią drzemkę. U nas też było tak, że Mała z tej ostatniej drzemki wstawała bardzo rozdrażniona, tak samo było jak przechodziliśmy z 4 na 3. My zrekompensowaliśmy jej brak jednej drzemki wcześniejszym snem na noc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2020, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, u nas tez tak było ze z ostatniej budził się z płaczem, nie pomyślałam ze mu to nie służy. Dzisiaj były dwie i super zasnął na noc, co prawda o 18:30 wiec trochę wczesnie No ale tak chciał.

• MIMI Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2020, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 22 balanga... padam. Zapowiadają się święta pełne wrażeń.

• Jeheria Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2020, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:
    Tak jeszcze odnośnie facetów.. W okolicach końca listopada prosiłam męża żeby schował matę z pałąkami bo mały już wyrósł. Powiedziałam ze dwa razy, jak grochem o ścianę. Dzisiaj mówię do niego w salonie, sprzątnie matę- mamy rozłożona piankowa, bo będę odkurzaczac, na co wchodzę do syna do pokoju, a tam schowana ta z pałąkami. 🧐 Pytam czemu ja złożyłeś, a stary do mnie: No przecież prosilas! Kuzwa miesiąc temu 😂
    Moj ma ksywke 80% bo nigdy niczego nie kończy 🤷‍♀️

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2020, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe patrze Mimi czytasz Panią Kolysanke 😃

U nas pobudki na smoka 🤦‍♀️ kurcze chyba przysune lozeczko bliżej swojego aby mu podawać bo tak ciągle wstawac 🤦‍♀️

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Buena88 Ekspertka

Wysłany: 24 grudnia 2020, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych i spokojnych Świąt dziewczyny :) 🎄

Andzia86, Jeheria lubią tę wiadomość

Ola, 14.05.2020r :)
‹‹ 1330 1331 1332 1333 1334 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ