MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Catlady ja jestem wysoko wrażliwa
Łatwo się przebodzcowuje, mocniejsze zapachy powodują bol głowy, nie zasnę przy kąpiącej wodzie i znajdę każda metkę w ciuchach 🙈
Książeczkę kupiłam małemu na gwiazdkę mega wzrusz!Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2020, 15:37
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
lilly. wrote:Catlady ja jestem wysoko wrażliwa
Łatwo się przebodzcowuje, mocniejsze zapachy powodują bol głowy, nie zasnę przy kąpiącej wodzie i znajdę każda metkę w ciuchach 🙈
Książeczkę kupiłam małemu na gwiazdkę mega wzrusz!
Kupiłam sobie książkę „Wysoko wrażliwi rodzice” - ale nie wiem kiedy znajdę czas aby ją przeczytać 🙊
lilly. lubi tę wiadomość
Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
Catlady wrote:O, lilly to możemy sobie rękę podać, mam tak samo!
Kupiłam sobie książkę „Wysoko wrażliwi rodzice” - ale nie wiem kiedy znajdę czas aby ją przeczytać 🙊
Haha
Ja ciagle kupuje książki kucharskie i psychologiczne mimo ze nie mam na nie czasu teraz 😂
Jak się już zabierzesz daj znać co tam ciekawego3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Ja od mąlego słyszałam wiecznie że jestem przewrazliwiona na swoim punkcie.. I powiem wam że jak czytam ta książkę o wrażliwych dzieciach (starszy jest, młodszy chyba tez) to przykro mi bardzo że za czasów naszych rodziców nie było takiej wiedzy. Albo raczej dostępu do niej.
-
mwm wrote:Paulina zawsze wraca, nie mamy się co martwić 😅
Nie wiem, czy wróci, nigdy nie skasowała konta. ALe ja już nie zamierzam po niej płakać. Może jej ton nie wpędzał mnie w kompleksy ani w depresję, ale zmęczyłam się już tymi facepalmami przy każdej krytyce innych od niej opinii. A już na pewno daleko było mi do polubienia go.
A te jej rady też nie są takie nieocenione. Fizjoterapeutkę, którą nam poleciła uznałam za niezbyt ogarniętą, a zdjęcia w fotokosiążce z polecanej przez niej firmy uwolnij kolory są kiepskiej jakości (gdyby ktoś chciał się pokusić). To tak pół żartem pół serio, wiadomo, że nie każdemu odpowiada zawsze to samo, ale jednak nie róbmy z niej też nie wiadomo jakiego eksperta od wszystkiego.
Ja ją pewnie i tak jeszcze kiedyś spotkam w realuWiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2020, 21:38
Catlady lubi tę wiadomość
-
Coz...obrazila sie i sie usunela...moze wroci moze nie...
Juz myslalam,ze kolejny troll byl wpadl na chwile...
Ja tez jestem przewrazliwiona na swoim punkcie...a to nie jest dla mnie zdrowe...mysle,ze zbudowalam sobie murek z pewnosci siebie i ogarniecia,ale czasem nie daje rady i jest albo u mnie placz albo awantura...
Nie chce takiego zycia dla mojej Lilusi...Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
Kama92 wrote:Ja zamówiłam z cewe i nie żałuję 😆🙂
Ja miałam zamawiać z cewe i zmieniłam na tamto, bo tam była promocja świąteczna i mnie skusiło. I pożałowałam. Zdjęcia z Dolomitów, gdzie były super barwy, a wyszły blade jak dupa. -
PattisonBM wrote:Coz...obrazila sie i sie usunela...moze wroci moze nie...
Juz myslalam,ze kolejny troll byl wpadl na chwile...
Ja tez jestem przewrazliwiona na swoim punkcie...a to nie jest dla mnie zdrowe...mysle,ze zbudowalam sobie murek z pewnosci siebie i ogarniecia,ale czasem nie daje rady i jest albo u mnie placz albo awantura...
Nie chce takiego zycia dla mojej Lilusi...
Właśnie o tym piszę.. to jakimi rodzicami jesteśmy mega wpływa nie tylko na dzieciństwo ale i na przyszłość naszych szkrabow. Te książki fajnie wyjaśniają jak nasze dzieci odbierają poszczególne zachowania. Dobrze wiedzieć też jak w danej sytuacji najlepiej się zachować.. dużo rzeczy robimy intuicujnie ale z wielu nie zdajemy sobie sprawy.
Mojemu mężowi daleko do wrażliwości i co i rusz muszę go stopowac w jego np. Docinkach względem dzieci. Dla niego to tylko żarty A starszy syn widzę że bardzo to przeżywa.. -
Przykład z wczoraj - byliśmy na obiedzie u teściowej, mały się nie wyspal, 4 dzień z rzędu wizyty w gościach, co dzień inne miejsce i w końcu się zbuntowal. Zaczął się drzec tak że cała klatka chyba słyszała. Wychodziłam z nim do drugiego pokoju, uspokajal się, zaczynał śmiać a jak wchodzilam do salonu to babcia atakowała "już humorek się poprawił?" I znowu ryk.. po kilku razach powiedziałam poprostu że czas się zbierać. Wróciliśmy do domu - inne dziecko. Za dużo bodźców..
-
Jak macie dziewczyny jakieś ciekawe lektury to tu wrzućcie.
U nas ostatnia drzemka skończyła się o 17:20 i robiłam od 20:30 kilka podejść do snu i nic, w końcu po 23:00 mówię do M. idź ty spróbuj - 10 min dziecko uśpione, dziękuje kurtyna. Pierwszy raz cały film obejrzałam wieczorem. I po co ja się męczę? 🙄 -
martynkaa87 wrote:Przykład z wczoraj - byliśmy na obiedzie u teściowej, mały się nie wyspal, 4 dzień z rzędu wizyty w gościach, co dzień inne miejsce i w końcu się zbuntowal. Zaczął się drzec tak że cała klatka chyba słyszała. Wychodziłam z nim do drugiego pokoju, uspokajal się, zaczynał śmiać a jak wchodzilam do salonu to babcia atakowała "już humorek się poprawił?" I znowu ryk.. po kilku razach powiedziałam poprostu że czas się zbierać. Wróciliśmy do domu - inne dziecko. Za dużo bodźców..
Biedny, nie dziwie mu się. Nas wizyty męczą a co dopiero takiego malucha. Tak a dla niektórych są to żarty. Humorek się poprawił. Pewnie nie miała nic złego na myśli i nie zdaje sobie sprawy ze dla takiego dziecka to może być tragedia na jego wiek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2020, 06:59
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Karolllla wrote:Jak macie dziewczyny jakieś ciekawe lektury to tu wrzućcie.
U nas ostatnia drzemka skończyła się o 17:20 i robiłam od 20:30 kilka podejść do snu i nic, w końcu po 23:00 mówię do M. idź ty spróbuj - 10 min dziecko uśpione, dziękuje kurtyna. Pierwszy raz cały film obejrzałam wieczorem. I po co ja się męczę? 🙄
Z tym snem i usypianiem to są dramaty..
Ja Wam powiem ze dziś przyszedł ten dzień.. nie moment, nie myśl tylko stan ze.. mam dość własnego dziecka. Mam już dość ;(
Wiem ze dzieci nie śpią bo skok, bo regres, bo zęby. Wiem ze trzeba to przetrwać. I trwałam uwierzcie mi.. 4 miesiące śpię po kilka h, ale teraz już idzie 4 tydzień prawie wogole bez snu. No nie daje rady 😓 próbowałam leków, czopków, zimnej sypialni, cieplej, kołdry i bez, chyba wszystkiego..
I wiem ze dużo mam się z tym mierzy ale zazwyczaj są to okresy. Miesiąc, dwa tygodnie potem kilka lepszych nocy. A u nas nie ma lepszych serio ani jednej. Pediatra mówi ze zdrowy i nie widzi problemu, mąż spi jak kamień w nocy a mi się chce wymiotować i w głowie mi się kręci. Nie mam siły na nic już. Wiem wiadomo ze zajmę się nim i dziś i jutro.. ale nie wiem kiedy padnę ;(Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2020, 07:26
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Oj Lili rozumiem...
U nas ja tez nie wyrabiam,zeby byc w nocy co godzina dwie na nogach usypiac dziecko a potem niedospana aktywna caly dzien dla dziecka,bo przeciez jak Mala spi to trzeba ogarnac dom obiad ect...a nie przespac sie razem z dzieckiem 😫
A jak tylko Mloda zaplacze to maz odwraca sie na drugi bok i sprawdza godzine...zalamka...
Ale moje to tak czy inaczej dziecko bardzo lagodne w porownaniu z Waszymi...
Tak dziewczynki jak macie sprawdzone ksiazki to podsuncie tytuly...Patrycja
29.06.2019 🤵👰 -
A z innej beczki...
Jak Wy radzicie sobie z przewijaniem i zmiana ciuszkow u dzieciakow...moja tak sie kreci,ze szok...zwiazujecie przyklejacie tasma srebrna czy jak...😔
A i jak Wy spicie z dziecmi w Waszych lozkach? Ja chcialam przedluzyc polegiwanie w lozku to mloda wzielam,ale balam sie ze zaraz mi z lozka sama zejdzie metoda na leb na szyje...lilly. lubi tę wiadomość
Patrycja
29.06.2019 🤵👰 -
Lili patison ja już pisałam że u mnie nocy od 3mcy masakra
Mimo że śpi z nami. Czasami cycek nie wystarczy i trzeba go w nocy ponosić. Ale ja szturcham męża i już przywyklismy A od kilku dni jest trochę lepiej. Nie ma 20 pobudek tylko może 6..
Nie mecz się dziewczyno i w dzień śpij z dzieckiem bo się zajedziesz.
Przebieranie U nas spoko - daje zawsze coś do zabawy na ten czas.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2020, 09:20
-
Tak, przy zmianie pieluszki często są cyrki, przewroty na brzuch itp. Pomaga jakaś zabawka podana do rączki (u nas sprawdza się grzechotka, gryzak, sznurek lub kabelek). Z ubieraniem jest raczej ok. Mały już ogarnął, że jak mu przygotuję rękawek, to ma tam wsunąć rączkę. Często body ubieram jak mały jest na brzuchu. Gorzej z tym ubieraniem na dwór, bluza, czapeczka to największe zło!