MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Catlady
No nie.pasternak to fuj na pierwszy raz tak samo jak brokuł 🤮🤮🤮🤮
Spróbuj dynia ze słodkim ziemniakiem pyszkaaa
Mój Leo zje kaszke ale jak pomieszam z owocami sama jest ble.
A Ja przy wyrwaniu też nie miałam antybiotyku. Dwa dni bolało. Łykałam nurofen A jak już było źle to ketonal. No i przez tydzień jadłam słoiczki dla dzieci i lody 😁20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
Catlady wrote:Lilly 😘 mega Ci współczuję 😔 ja miałam zaledwie kilka takich bardzo ciężkich nocy gdzie spałam tyle co nic, i miałam dość, nie wiem jak bym dała radę na dłuższą metę.. a jak mąż, pomaga Ci w nocy?
Próbowaliście spać z Leo w jednym łóżku?
A jak w ciągu dnia z drzemkami?
❤️
Opisałam wyżej jak to wygląda3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
A co do snu to hmmm Dzisiaj i jutro może być gorzej bo jest pełnia.
Ja wiem po.sobie że już nie będę spać , głowa mnie boli więc już się zaczyna 😪20.10.2012 👰🤵💍
Jeheria mogą być umiejętności bo chyba zaczyna czworakowac, siadać bez podporu i wspinać się. Idą tez zabki.. tylko wiesz u nas tak bez przerwy cos3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Ajka wrote:Ja miałam taki moment na równo 3,5 tygodnia praktycznie bez snu - Weronika sie budzila co średnio co 45 minut, no ok nad ranem moze 90 min, a ja nie zdążałam czasem jej odłozyć juz nie mowiac o tym zeby zasnac.. i chodziłam na rzęsach... dostałam wtedy pierwszy raz w życiu migreny i to takiej że miałam omamy wzrokowe i słuchowe... to było jakoś o 5 rano - mąż spanikował, bo lezałm na podłodze w łazięce i jęczałam po niego... Wziął urlop na żądanie i zamknął mnie w sypialni na kilka godzin... bylam potem jak nowonarodzona...
U mnie to trwało 4 tygodnie i sie poprawiło... jeśli Ty tak długodystansowo funkcjonujesz, to nie wiem jak dajesz radę żyć. Musisz raz na jakiś czas się wyspać, no musisz i tyle... Nawet 3-4h nieprzerwanego snu może wiele zmienić, nie wazne kiedy.
My mamy teraz fajny uklad z 3 pobudkami ... około 1-2 w nocy, około 4 i około 7 - a wstaje po 9...także po tym co przeszłam ostatnio uwazam że jest niemal idealnie... no moglaby wczesniej spac chodzi, ale nie bede wybrzydzac.
Regres snu u nas się już chyba skonczył...
Ajka współczuje
No właśnie ja już nie funkcjonuje i nawet zdrowie mi się sypie.. tarczyca, zeby, alergii dostałam.
Najgorsze jest ze w dzień nie potrafię.
Muszę mezowi jak będzie miał wolne oddać małego rano niech go weźmie i tyle.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2020, 19:44
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
MIMI wrote:No rolety mamy 100 % zaciemniające ale jakaś tam lampka się świeci delikatnie, przykryta jakimiś apaszkami. A Wy śpicie bez lampek? To ja się zabije jak do niej wstanę.
Ja miałam tak samo. Zaczęłam wyłączać lampki i nic to nie daje3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
szatanka wrote:Mimi, ponoć nawet kontrolka w listwie zasilającej może zaburzać sen dziecka. Może spróbuj jednak bez lampki? A jeśli potrzebujesz jakąś małą na czas karmienia, to skołuj sobie coś, co możesz przypiąć do łóżka. Ja po wielu próbach znalazłam taką i jest fajna, bo daje mało światła i nie wybudza dziecka, a umożliwia wcelowanie cyckiem do buzi :
https://allegro.pl/oferta/lampka-nocna-led-czytania-karmienia-z-klipsem-reer-8334350263
Tyle że włączam ją tylko na czas karmienia.
Naprawdę aż tak?
To u nas snuzza miga3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
lilly. wrote:Naprawdę aż tak?
To u nas snuzza miga
Używacie jeszcze snuzza???
My już nie.
Leo wyrósł z bezdechów tak jak nam neurolog powiedział do 4 miesiąca ustaną i ustały20.10.2012 👰🤵💍
Catlady wrote:Ja dzisiaj złapałam mega doła bo nam nie idzie rozszerzanie diety. Rozszerzamy od 3,5 tygodnia i żadnych postępów, młody jak nie chciał otwierać buzi tak nie chce.. jedyne co trochę mu posmakowało to cukinia, a tak to się na wszystko krzywi, jak coś cudem wyląduje w buzi (podstępem łyżeczką to jest plucie, albo po prostu siedzi z otwartą buzią i czeka aż mu samo wyleci. Kawałkow też próbowałam i nic do buzi nie trafia.
Kiedy jest moment aby skonsultować się z neurologopedą?
PS. Czekam w poczekalni u stomatologa, zaraz będę mieć wyrywaną ósemke. Jestem posrana, trzymajcie kciuki
Jedz sorbety - łagodzą bol 🙏🏻
Z dieta się nie przejmuj u mnie 1,5 miesiąca i jak zawieje. Jeden dzień ładuje do buzi a drugi nic zero. Nie wiem czy coś trafia do brzuszka, czasami tak. Wczoraj sam ciągnął z tubki owocowej a dziś już nie chciał nic. Czasami jestem taki zombie ze nie mam siły nic zaproponować. Najlepiej dawaj to co jesz i się nie nastawiaj. Jem kanapkę z papryka to daje kilka plastrów papryki. Banan do owsianki? Daje banana. Makarony z groszku z czymś daje makaron - zje to zje nie to nie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2020, 20:06
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Karolllla wrote:Szatanka mówisz ma być ciemno jak w d...? Może dziś spróbuje, ja mam taką małą lampkę od niani przy której zresztą młody majstruje zaraz po przebudzeniu 🙄
Karolka polecasz ten ochraniacz na łóżeczko?
Wogole podeslijcie jakieś linki do ochraniaczy proszę ❤️
Mój się uderza i płacze. U Was tez tak?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2020, 20:06
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Lilly krytykę? A z jakiej racji? Ja w kwestii snu niewiele pomogę, ale mój uwielbia melodyjki do snu. Wcześniej była karuzela, a ostatnio dostał taką grającą latarenkę/projektor. Jemu akurat światło nie przeszkadza. Cały czas śpi z lampką, taką gwiazdką nad głową.
Ale są też gorsze dni, kiedy ciężko uśpić. Zabieranie go do naszego łóżka nic nie daje. Tak się wierci, obraca co chwilę na brzuch, stęka, ciąga mnie za włosy czy nos. No cuda. Najlepiej jednak w jego łóżeczku.
A co do wybudzeń nocnych, u nas są różnego rodzaju, często na gaworzenie, wtedy najczęściej czekamy po prostu aż mu przejdzie i zaśnie, ale kilka razy wybudził się z takim histerycznym płaczem, że naprawdę ciężko było go uspokoić. W grę wchodziło tylko noszenie, przytulanie, głaskanie po główce. Wiem, nic odkrywczego, ale nie mam pojęcia jak inaczej zaradzić w takich sytuacjach. -
lilly. wrote:Karolka polecasz ten ochraniacz na łóżeczko?
Mój się uderza i płacze. U Was tez tak?
Własnie Karolla co to za ochraniacz, fajnie wygląda. A Weronika jakis miała jeszcze do nie dawna zwyczaj taranować szczebelki czworakując w nocy nie do konca obudzona.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2020, 20:18
2020
2023 -
Mimi1987 wrote:Używacie jeszcze snuzza???
My już nie.
Leo wyrósł z bezdechów tak jak nam neurolog powiedział do 4 miesiąca ustaną i ustały
Używamy bo u nas w pewnym momencie zaczela się często włączać, właśnie w okolicy 4 miesiąca. Teraz nie wiem czy to przez to ze tyle się rusza? I jak śpi z nami to trochę się boje odstawić3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Anka12 wrote:Lilly krytykę? A z jakiej racji? Ja w kwestii snu niewiele pomogę, ale mój uwielbia melodyjki do snu. Wcześniej była karuzela, a ostatnio dostał taką grającą latarenkę/projektor. Jemu akurat światło nie przeszkadza. Cały czas śpi z lampką, taką gwiazdką nad głową.
Ale są też gorsze dni, kiedy ciężko uśpić. Zabieranie go do naszego łóżka nic nie daje. Tak się wierci, obraca co chwilę na brzuch, stęka, ciąga mnie za włosy czy nos. No cuda. Najlepiej jednak w jego łóżeczku.
A co do wybudzeń nocnych, u nas są różnego rodzaju, często na gaworzenie, wtedy najczęściej czekamy po prostu aż mu przejdzie i zaśnie, ale kilka razy wybudził się z takim histerycznym płaczem, że naprawdę ciężko było go uspokoić. W grę wchodziło tylko noszenie, przytulanie, głaskanie po główce. Wiem, nic odkrywczego, ale nie mam pojęcia jak inaczej zaradzić w takich sytuacjach.
Może złe napisałam. Chodzi o to ze może ktoś widzi ze coś ewidentnie jest nie tak czego ja nie widzę to wtedy zachęcam żeby śmiało pisac 😊3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Tez czytałam ze niebieskie swiatło bardzo zaburza wydzielanie melatoniny. U Nas na zewnatrz nie ma latarni wiec jest ciemno jak w dupie ale mam taka lampke na korytarzu aby dawala poswiate jednak jest niebieska, od 2 dni ja wylaczam, narazie jest spoko. U nas najgorsze wybudzenia 4-5 rano bo wtedy trudno mu zasnac.
Co do warzyw które u Nas na początku Maciej lubił to dynia i cukinia. Teraz uwielbia buraczki, dynie nadal też. I woli bardziej zupki niż obiadki. Jemy kaszkę Holle codziennie na 2 sniadanie z owocami, czasami dodam otreby owsiane albo namoczone płatki owsiane.
Ten brak snu zaskoczył mnie własnie najbardziej w macierzynstwie... tez miałam takie noce że co faze snu sie wybudzadł (40min), i jak odloze to znowu wyk. Do 4 miesiaca musialam go bujac do kazdej drzemki ktora trwała 30 min... Ale u nas musiał wyrosnac, musial nauczyc sie sam zasypiac. Bardzo Nam pomógł w czasie nauki szumiś i smoczek. Smoczka nie tolerował od urodzenia ale ciagle probowałam az po 4 miesiacu zaskoczyło. Teraz smoczek jest rowniez zbawienny bo nie karmie piersia a on lubi possac i tak ssie smoka do zasypiania, glownie daje w nocy jak sie przebudza i na drzemki. Mój maz tez mnie wkurza ze chrapie albo sapie albo jak odloze Małego i sama jak myszka pod kołderke wskakuje to On akurat sie obraca z takim impetem ze uderzy w rame łozka a to glosny stukot mam ochote go wtedy rozszarpac...
Lilly mysle ze u Was combo- nowe umiejetnosci + zabki. Tez u nas tak było w poprzednim skoku przez tydzien takie combo.
-
lilly. wrote:Karolka polecasz ten ochraniacz na łóżeczko?
Mój się uderza i płacze. U Was tez tak? -
nick nieaktualny