MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
PattisonBM wrote:Tez planuje bbox kupic.
Jakie macie teraz lyzeczki? Moje chyba juz za male...
A a co do okresu mam od wrzesnia...mega byly obfite i krwawiienie dlugie...teraz ostatni cykl dlugi byl az kupowalam test...
Ja mam takie . Nie bawię się już plastikowymi 😉
PattisonBM lubi tę wiadomość
20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
Mój dostał na chrzciny takie sztućce
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2021, 20:12
Ajka, Catlady lubią tę wiadomość
-
Obecnie używamy je sporadycznie bo jemy tak 🤭:
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2021, 20:13
Jeheria, Catlady, Karolllla, Anka12 lubią tę wiadomość
-
Nie zje wszystkiego ale wszystko popróbuje 🤭😉 tam miał brokuł bataty wołowinę i placki dyniowo bananowe 😁
Catlady lubi tę wiadomość
-
Mój na początku z B box wypluwał ale ja mu dalam jakos w 5 mz teraz pieknie pije, za to w doidy słabo. Musimy potrenowac.
Tak samo papki ok a kawałki najlepiej jakbym karmila go. Też musimy się przyłożyć aby był bardziej samodzielny.
Też czekam na wizytę do neurologopedy. Kolezanka wstepnie go oglądała ale do przychodni mamy iść.
Catlady a jak z gaworzeniem? Jak pije/pił z cyca? Mój wypuszczal cycka, wypadal mu i zasypial przy nim. Dużo śliny mu cieknie non Stop odkąd pamiętam.
-
Kurcze to wasze dzieciaczki jedzą więcej niż moja. U nas na rano kaszka z 90ml wody i rzadko zje wszystko, potem mleko, obiad (jak jej smakuje to zje a jak nie to nie), mleko, jakieś owoce i na wieczór też próbuję coś dać ale przeważnie nie chce i pije tylko mleko. Także ciężko z tym jedzeniem. Powtarzam sobie że kocha mamy cycki 🤣
Co do spacerów to my codziennie. Mała w ciągu dnia zasypia tylko w wózku i śpi na dworze nawet jak jest mróz, taka wyrodna ze mnie matka🤦♀️. W domu nie zaśnie za nic tylko będzie się darła. Tak nauczyłam to tak mam😁 -
W 5 min bbox to wow, Oli gryzie tą słomkę. On nie przepada za wodą tak ogólnie, z doidy się napije ale bardziej wypluwa ale ja muszę trzymać bo się zalewa.
Andzia super jedzonko dałam przed chwilą pierwszy raz kaszkę czary mary z 3 zbóż i zjadł i do tego miał tubkę owoców (złamałam się i kupiłam) i wcinał aż aferę skręcił jak mu tą tubkę zabrałam 😂 -
Jeheria wrote:Mój na początku z B box wypluwał ale ja mu dalam jakos w 5 mz teraz pieknie pije, za to w doidy słabo. Musimy potrenowac.
Tak samo papki ok a kawałki najlepiej jakbym karmila go. Też musimy się przyłożyć aby był bardziej samodzielny.
Też czekam na wizytę do neurologopedy. Kolezanka wstepnie go oglądała ale do przychodni mamy iść.
Catlady a jak z gaworzeniem? Jak pije/pił z cyca? Mój wypuszczal cycka, wypadal mu i zasypial przy nim. Dużo śliny mu cieknie non Stop odkąd pamiętam.
Poza tym, że ostatnio język zaczął wyciągać to nie widzę żadnych nieprawidłowości na pierwszy rzut oka. Ale może jakieś nieprawidłowe napięcie jest w jamie ustnej, tego już nie wiem. Zobaczymy co powie specjalista.
U nas bboxa nie ogarnia jeszcze, za to z doidy pije fajnie, ale tylko u mnie na kolanach i jak trzymam mu kubek - on sobie też rączkami trzyma, i sam kieruje w stronę buzi. A Wasze dzieci jak piją z doidy? Dajecie im żeby same piły?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2021, 20:15
Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
U nas po wizycie u terapeuty. Uspokoiłam się bo oceniła mała na plus. Popatrzyła jak się bawi, utrzymywała z nią kontakt wzrokowy, wolalismy mała przy niej i reagowała. Zrobiła tez z nami szeroki wywiad. Mówiła ze niektóre dzieci są bardziej podatne na bodźce typu tv a my odkąd jesteśmy w Pl to ona patrzy w telewizor a to u dziadków a to i znajomych i to może wpływać na jej „wyłączenie”. Kazała natychmiast wyeliminować wiec dziadkowie będą musieli zrozumieć. Może być to tez związane ze skokiem, bo ostatni tydzień dwa wskakuje na czworaki i się buja. Tak czy siak mamy ja obserwować. Oczywiście jak wróciliśmy do domu to Pola mega radosna jak dawniej i nie było widać żadnych problemów 😆 Oprócz tego zaleciła fizjoterapeutę i mimo wszystko neurologa. Ale ufff... jestem spokojniejsza.
Drzemka, Karolllla, Anka12, lilly., Niki2803, Jeheria lubią tę wiadomość
22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
Ja narazie daje max dwa posiłki dziennie, rano kaszka i pozniej obiadek albo owoce i tyle. Chociaż teraz daje ciała i czasem tylko raz dziennie coś dam bo ciagle załatani jesteśmy ale jak wrócimy do domu to się za to wezmę. Wodę pije z bboxa ale nie za dużo bo po kilku łykach zaczyna się bawić i wypluwać.
22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
Wy tu piszecie czy Wasze dzieci jedzą całą porcję czy pół a u nas słoiczek 125 g z przydatnością 48 h jest jedzony...przez 3 dni a i tak sporo wyrzucam. Bardzo bym chciała jej sama gotować, ale przy takim podejściu do jedzenia to najzwyczajniej mi się nie chce. Dodam, że wcześniej próbowałam i moje jedzenie tak samo niechętnie je. Ale ja już odpuściłam. Nie chce trudno, daję mleko. Jak przyjdzie krzesełko to będziemy częściej próbować blw. Póki co, to trzeba jej włożyć do ust a i tak wypluje.
My na spacery chodzimy zawsze jak nie pada.
A co do snu to poddałam się, dzisiaj podałam pierwszy raz melatoninę. Po dłuższym czasie dam znać czy działa, pewnie nie. Ostatnie noce to był dramat, po dramatycznej nocy jeszcze gorszy dzień, bo niestety ona w dzień też nie odsypia ciężkiej nocy. I ja rozumiem ząbki gorszy dzień itd ale 8 miesięcy mam takie noce że nie wiem jak jeszcze funkcjonuję. Ostatnio też widzę że zaczynam się "sypać".
Karolla szok, jakie ten Twój ma zęby. Cudny ❤ -
Andzia86 wrote:Catlady ja miałam 2 dniowe okresy 🤭kupuj test 🤣
Mój jak już stanął na nogi tak już wszędzie się wspina nie można go spuscic z oka na chwilę bo zaraz się puszcza i leci do tyłu na głowę (że 2 razy nie upilnowałam 😒) a siedzieć to nawet nie próbuję czasem mu wyjdzie jak klapnie na tylek 🙈
U mnie to samo.. robi ze mnie plac zabaw i próbuje wstawać. Dziś mąż się nim zajmował to mu 3 razy poleciał.. za 4 mówię HALO co Ty robisz? Teraz trzeba mieć oczy cały czas na nim i łazić za nim! M nie przyzwyczajony siedział sobie 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2021, 22:07
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Karolllla wrote:Ja w ogóle mam od dzisiaj dwójkę dzieci w domu 11 lat i Oli, właśnie się obudziłam bo chłopaki poszli we trójkę na spacer, dawno tak nie spałam ale chyba Oli mi się śnił 😅
Ajka ja kaszkę daje łyżeczką, w ogóle Oli to jest jeśli chodzi o łyżeczkę pedant, prawie nic brudne nie jest otwiera buzie i czeka jak książę, a jak daje mu żeby bawił się konsystencją to zauważyłam, ze jest raczej zniesmaczony 🙄 Doszłam do takiej wprawy, że śliniaczka nie muszę ubierać ale chciałabym, żeby próbował jednak sam.
I jeszcze kupiłam ten bbox, jak długo zajęło Waszym dzieciom ogarnięcie, że trzeba zaciągnąć?
wow, u mnie przy łyżeczce jest gorzej niz jak daje kawałki...
2020
2023 -
Jeheria wrote:Czytam że gest wskazywania palcem rozwija się od 8 mz. A moj ma zaraz 8 i był przenoszony tydzień czasu. Z resztą On wszystko robi szybciej 🤷♀️
Na psa reaguje już od dawna. Na jej imię. Pytam gdzie jest Lala i szuka jej wzrokiem po pokoju. To od dawna.
Mój nie pokazuje ale psa tez szuka czyli stałość obiektu już występujeJeheria lubi tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Karolllla wrote:Co do posiłków to u mnie nie ma żadnej regularności, pewnie to źle ale jak mam w lodówce co mu dać to i 3 razy dziennie dostaje, a jak nie mam to raz dziennie. Jak wrócę z Zakopca to zrobię zapasy warzyw online i znowu pomrożę bo od świąt to jakieś pustki mam. Tatuś dziś od babci przywiezie warzywa, a tak to mam biedę w lodówce dla dziecka, jedzie na awokado i batacie od 3 dni 🥴
A dawałyście pomarańcz?
To ja tak samo.. ale jak patrzę na te fotki mam na forum to chyba za duży luz mam. Tam są normalnie Dania degustacyjne a ja ogórka daje 🙈 ja dawałam pomarańcze i mandarynke i luz
Ale chyba na gluten ma alergie.Karolllla lubi tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp