MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Mwm, naprawdę pięknie napisałaś, wzruszyłam się 😭😊
Dokładnie, każdy ma jakieś problemy. Ja zawsze staram się cieszyć z małych rzeczy i będę starała się, żeby moje dziecko też tak potrafiło. Radość życia składa się z takich małych drobiazgów, które po prostu cieszą.
Szatanka, trzymaj się, jesteś silną kobietą, na pewno sobie poradzisz z tą trudną sytuacją, jestem pewna Dobrze się czyta Twoje wpisy, piszesz poważnie, ale też z jajem, nieraz się uśmiałam, to też potrzebne, nie tylko złote rady, z brzdącem nie zawsze jest łatwo wiadomo
PS: Mopa parowego Vileda mam i ja! ✌️🤭😁 śmigałam dzisiaj po całym mieszkaniu, lekki i co najważniejsze - udało mi się upchać go w szafie w przedpokoju 💪 😄
Karolllla, Anka12 lubią tę wiadomość
Ola, 14.05.2020r -
Ja szukam pionowego odkurzacza nie za miliony...planuje zakup robota sprzatajacego,ktory ma ogarniac dom na codzien...a ten ma byc taki od swieta..a ten mop parowy wyglada super...Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
Apropos odkurzaczy, jakoś w 2004/2005 dostałam najprostszy odkurzacz philiphsa (na moje pierwsze mieszkanie na studiach) i mam go do dzis... zaden z dostepnych aktualnie odkurzaczy nie ma takiej mocy i tak nie ciagnie... jakos rok temu moi rodzice kupili taki wypasiony i jednak sie nie umywa do mojego... wszystko przez normy eko... no coz oby mi jak najdłuzej sluzyl...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2021, 12:00
2020
2023 -
Też mam od wakacji mop parowy z viledy i jak niecierpiałam myć podłóg tak teraz uwielbiam (jedyny minus to ten kabel no ale jakoś musi być zasilany). W tym tygodniu kupiliśmy roombe i to jest moje wybawienie, nie spodziewałam się ze po zwykłym odkurzaniu zostaje jeszcze tyle kotów...
Dziewczyny zanim umówię się do fizjo może Wy mi podpowiecie, jakie ćwiczenia można wykonywać z 8 miesięcznym dzieckiem aby go zachęcić do ćwiczenia siadania? Czy w ogóle są takie? Wiem, że nie wolno sadzać ale on z miesiąc ćwiczył czworakowanie, ciagle robił niedźwiadka, balansował w tej pozycji biodrami na prawo i lewo tak jakby ćwiczył do siadu aż nagle zaczął się czołgać jak zawodowy żołnierz i nagle z dnia na dzień wspinać się na meble i nasze nogi i jakby już zapomniał o siadaniu za to staje na nogi i trochę mnie to niepokoi... wiem że pisałyście, że to przez słaby brzuch? A może dać mu spokój i jak to mój M mówi przecież do 18 nie będzie stał w końcu usiądzie 😄
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2021, 13:28
-
Mancia wrote:Też mam od wakacji mop parowy z viledy i jak niecierpiałam myć podłóg tak teraz uwielbiam (jedyny minus to ten kabel no ale jakoś musi być zasilany). W tym tygodniu kupiliśmy roombe i to jest moje wybawienie, nie spodziewałam się ze po zwykłym odkurzaniu zostaje jeszcze tyle kotów...
Dziewczyny zanim umówię się do fizjo może Wy mi podpowiecie, jakie ćwiczenia można wykonywać z 8 miesięcznym dzieckiem aby go zachęcić do ćwiczenia siadania? Czy w ogóle są takie? Wiem, że nie wolno sadzać ale on z miesiąc ćwiczył czworakowanie, ciagle robił niedźwiadka, balansował w tej pozycji biodrami na prawo i lewo tak jakby ćwiczył do siadu aż nagle zaczął się czołgać jak zawodowy żołnierz i nagle z dnia na dzień wspinać się na meble i nasze nogi i jakby już zapomniał o siadaniu za to staje na nogi i trochę mnie to niepokoi... wiem że pisałyście, że to przez słaby brzuch? A może dać mu spokój i jak to mój M mówi przecież do 18 nie będzie stał w końcu usiądzie 😄
U nas było tak samo najpierw czołganie jak w wojsku, później wspinanie wszędzie i na wszystko,próby wstawania i pierwsze kroki w bok przy łóżku, później czworaki i piękny siad. Teraz śmiga na czworaka, ze ciężko za nim nadążyć. Także może nie masz się co niepokoić ☺️ -
A ćwiczenie mieliśmy jedno, ale zanim zaczęliśmy je robić to usiadł 🙈 młody miał leżeć na boku, nogą od maty zdjęta w kolanie i przytrzymaywana, a ja miałam uciskać mu biodro tak jakby kierując je w stronę stóp. Nie wiem jak inaczej Ci to wytłumaczyć 🙈 ale tak jak pisze zanim zabraliśmy się za to ćwiczenie to młody już sam chętnie siadał🙂
-
Mancia wrote:Też mam od wakacji mop parowy z viledy i jak niecierpiałam myć podłóg tak teraz uwielbiam (jedyny minus to ten kabel no ale jakoś musi być zasilany). W tym tygodniu kupiliśmy roombe i to jest moje wybawienie, nie spodziewałam się ze po zwykłym odkurzaniu zostaje jeszcze tyle kotów...
Daj dziecku spokój... po kiego grzyba ćwiczyć do siadu... siądzie jak bedzie gotowy i tyle. Jeszcze nie ma 8 miesięcy. Zauważylaś wczesniej cos niepokojącego... jesli tak mozesz isc sprawdzic... ale jak nie ma konkretnego problemu, to nie ma co przyspieszać.
Karolllla, Drzemka, Anka12 lubią tę wiadomość
2020
2023 -
Buena88 wrote:Dziewczyny, z czym dajecie batata? Bo wspominalyscie, że dobrze się komponuje z innym warzywem, nie pamiętam z jakim 🙄
Z dynią 😘🤩😘🤩20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
Ok ok dzięki;) wiem, że niby ma czas tylko jakoś tak mi przeskoczył to siadanie do stawania i w ogóle się nie interesuje trenowaniem siadu bo najważniejsze jest wspinanie, i pomyślałam że może skoro można motywować i dawać bodźce do obrotów to do siadu też, ale macie racje dam mu spokój!
Co do batata to ja daje sam ale jest taki słoiczek batat z brokułem i to jest ulubiony młodego ze wszystkich jakie próbował pochłania w moment.Buena88 lubi tę wiadomość
-
U mnie fizjoterapeutka polecała sadzać na tzw syrenkę albo goryla ja na to mówiłam - obie raczki wyprostowane przed ciałem a nóżki położone na jedna stronę zgięte. Drugie ćwiczenie to położenie dziecka na swoich piszczelach poprzecznie i prostowanie raczek do podporu wysokiego. Tylko to były ćwiczenia na brzuszek i podpór wysoki a nie do siadu w sumie 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2021, 20:50
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Mój raczkuje, pełza i się wspina czasem uda się Kroczek zrobić a nie siada sam 🙈 też ominął ten etap więc czekam aż znudzi mu się wspinanie i zacznie ćwiczyć siadanie 🤭
-
Dziewczyny, a jak tak z innej beczki. Czy duzo dajecie mięsa/ jajek maluchom? Zjadaja? Jestem ciekawa jak tam poziom żelaza u młodego, zrobię mu jakas kontrolną morfologie, bo co prawda je, ale mam wrażenie że mało. Chociaż pewnie jak każda matka, chciałabym żeby juz całego kotleta wciągnął😆Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020
-
Dzięki Lili właśnie próbuje go po prostu odkładać na mate tak jak już dawno pokazywała fizjo czyli uziemienie pupy z podporem bokiem i radź sobie chłopaku wyobrażam sobie tak ta syrenkę 🤔 bo odkąd się przekręca sprytnie na brzuch to odkładałam go na mate z lenistwa od razu na brzuch... Andzia to chyba podobny model nam się trafił, to wspinanie jest do znudzenia a jeszcze najchętniej jedna ręka trzymałby się kanapy, a drugą podnosił zabawkę z podłogi...
Co do mięsa to raz w tyg rybka ze 2/3 razy same warzywa i ze 3/4 razy warzywa z mięsem raczej słoiczki bo moich obiadków nie za bardzo lubi. Jajka jadł ze 4 razy w życiu bo za każdym razem po jajku do końca dnia mu się co jakiś czas ulewa wiec rozumiem ze to jakaś forma alergii. Ale co jakiś czas próbuje. -
Hmm u nas mięsa tyle co w zupce. Ale On nie lubi za bardzo mięsnych zupek.
Leo by wcinał non stop zupki rybne 🤷♀️
Pocieszam się tym, że jest na mm i tam jest żelazo Plus nadrabiamy burakami, szpinakiem, natką pietruszki i morelami🤸♀️
Badania robiliśmy przed szczepieniem poziom żelaza okDrzemka lubi tę wiadomość
20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪