MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Nath wrote:Mamy które rodziłyście w maju - mamy pytanie odnośnie ubranek? jakie są wasze doświadczenia - rozmiar 62 kupować raczej z krótkim czy z długim rękawem?
Ale lato juz krotki rekaw i bezrekawow.Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
Mimi współczuję choroby, dobrze że już lepiej.
My 3 dni walczyliśmy z temperaturą. W nocy powyżej 39 było. Oczywiście u lekarza byliśmy i na szczęście temp sama ustąpiła. Mam dość nieprzespanych nocy. Marzy mi się choć trochę snu...
Na pokładzie mamy dwie górne jedynki. W sumie cztery ząbki ma.
Co do cen remontów czy budowy domów jest czad. Budujemy dom 110m i już kosztował nas 280tys a jeszcze bardzo dużo zostało do zrobienia, kwota bez działki. -
Nath wrote:Mamy które rodziłyście w maju - mamy pytanie odnośnie ubranek? jakie są wasze doświadczenia - rozmiar 62 kupować raczej z krótkim czy z długim rękawem?
U Nas rozmiar 62 wjechał w połowie czerwca, body w większości miałam na krótki rękaw, kilka sztuk na długi, ale za to sporo pajacy z długim rękawami i stopkami. Z doświadczenia polecam kopercie body -
Mój urodził się 55 cm 10 maja ale juz na początku lipca nosił rozmiar 68 i to z hm. gdzie one sa wieksze. maj 2020 był chłodny. Pamietam że 9 maja byłam tylko w bluzie na ogrodzie, przesadzałam kwiaty a 12 maja jak wychodziłam ze szpitala to snieg leżał. Tak wiec maj długie body a juz w czerwcu krótkie.
-
Własnie tak sobie mysle że jak bym drugi raz kupowała wszystko, to na poczatek - rozmiar 56 tylko pajace (miałam 2 na suwak i byly najlepsze ze wszystkiego) + ewentualnie (1-2 bodziaki z krótkim rękawem) - niczego innego nie uzywałam... potem bylo lato i w rozmiarze 62 potrzebowałam pajaców + multum bodziaków z krótkim rękawem, rampersów i trochę spodni i skarpetek/rajstopki, jakiś rozpinane bluzki sweterki na wieczór...
Tak do 4-5 miesieca body koniecznie kopertowe, potem to wciągane przez głowe lepiej...
2020
2023 -
martynkaa87 wrote:Mnie osobiście body kopertowe wkurzalo szybciej zakladalam normalne. Ale każdy inaczej
U mnie dziecię ogłaszało koniec świata jak coś przeciskalam przez głowę, z resztą jak byla taka maleńka i nie trzymała głowy to łatwo było o katastrofę i ja wolałam kopertowe, ale gdzieś tak od 4 miesiaca kopertowe się juz nie nadają bo dziecko fika we wszystkie strony i nie sposob zapiac
lipcowka86 lubi tę wiadomość
2020
2023 -
My już w UK, czeka nas 10 dni izolacji wiec znajomi nam przywieźli zakupy i gnijemy w domu.
Doszliśmy do wniosku ze Pola to podróżnik, w jedna i druga stronę lot super, spała. W aucie czy na lotnisku nawet jak nie spała była pogodna. Nic tylko latać z nią w domu już marudzi.
Co do body to u nas bez różnicy i tak krzyk przy ubieraniu 😆lilly. lubi tę wiadomość
22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
Lilka94 wrote:My już w UK, czeka nas 10 dni izolacji wiec znajomi nam przywieźli zakupy i gnijemy w domu.
Doszliśmy do wniosku ze Pola to podróżnik, w jedna i druga stronę lot super, spała. W aucie czy na lotnisku nawet jak nie spała była pogodna. Nic tylko latać z nią w domu już marudzi.
Co do body to u nas bez różnicy i tak krzyk przy ubieraniu 😆Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020 -
W końcu sami! Chłopaki wyjechali, Oli chyba odsypia brata, miał dwie drzemki po prawie 3h! (dołączałam do niego po przebudzeniu i dosypiał jeszcze) a na kolanach w salonie stękał niedawno, że już spać i zasnął w sekundę, odłożyłam do łóżka i wyszłam, szok 🙈 Tak można żyć heheh
Lilka super, marzą mi się już wakacje z Olim żeby gdzieś poleciec! -
A jaki macie sposob na latanie z takim maluchem...w foteliku czy jak to w praktyce jest?Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
Ja pierwsze dwa miesiące body kopertowe, potem już przez głowę było mi łatwiej. I dlugi rekaw w maju, na początek 56, a potem już się cieplej zrobiło to tylko krotki rekaw. Tak naprawdę nie da się przewidzieć jak szybko dziecko wyrośnie z rozmiaru, z tego co pamiętam to Kuba jak mial 3 miesiące to juz zaczal rozmiar 68 nosić.Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020
-
Lilka94 wrote:Pattison jak taki krótki lot np z UK do Polski i tanimi liniami to niemowlę leci na kolanach u mamy.
Do 2 roku życia dziecko za darmo na kolanach. W niektórych liniach można dodatkowo zamówić jakąś kolyske ale ja nigdy nie brałam. -
O której wasze maluchy chodzą spać? U nas się poprzestawiało, zawsze chodziła o 19 a teraz koło 21 przez ten pobyt w PL. Mysle ze takie są jej potrzeby a mąż się upiera ze trzeba ją spowrotem „przestawić”.22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc