MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Fru u nas jest identycznie z ubieraniem i zmiana pieluchy, drze się w niebogłosy i wyrywa... Probuje jej coś dać do ręki itd nawet czasem zabawkę w zębach trzymam i się wydurniam ale po kilku sekundach ona chce na brzuch i krzyczy.
Tak samo u nas się zaczęła mamoza, śmieje się ze nauczyła się czworakowac tylko po to żeby za mną łazić i płakać ze chce na ręce. Jak mąż wraca z pracy i ja trzyma to wyrywa się do mnie. Za uszy tez się szarpie ale nie wiem czy to nie ze zmęczenia, skoro wasz mały słabo śpi to może dlatego.
Dziewczyny mam pytanie odnośnie blw. Zaczęłam małej dawać jakieś kawałki, narazie awokado, banan i brokuł i zauważyłam ze ona za bardzo nie rozdrabnia tego jedzenia, znaczy troche probuje ale finalnie połyka takie spore kawałki to normalne?22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
Oli też czasem łapie za ucho i zdarza mu się mieć suche placki za uchem, nie jestem w stanie wychwycić po czym to bo ma dosyć często ale linomagiem potraktuje to jest ok. Jak zapomnę tam zaglądać to czasami ma ranę nawet od ciągnięcia. Gdzieś mi się te uszy obily przy ząbkowaniu ale nie dam sobie ręki uciąć.
To wspinanie po nodze w kuchni też mnie doprowadza do szału, w końcu go rozdepcze
Lilka94 Oli też tak łykał na początku teraz bardziej rozdrabnia i sobie ciumka jak chrupka zbierając ślinę jak jest coś za suche zauważyłam.
Laski, a smażycie delikatnie coś czy wszystko para, piekarnik? -
Cześć Fru Fru!
Hehe witaj w klubie z tym przewijaniem. U mnie sprawdzaja sie pantsy albo jak jest kupa to po prostu idziemy do wanny. Wtedy tak sie nie denerwuje i czesto ubieram jak stoi 🤷 z tymi gaciami to u mnie identyko 😂 tez mnie rozbiera 🤷 za uszy to chyba senny?
U nas winowajaca ostatnich koszmarnych nocy to ta górna jedynka, to juz pewne- dzis jeden róg sie juz przebil, tylko czekac konca... a potem nastepne zeby 😭
siostra mi mówi ze jak On tak na te pierwsze reaguje to potem bedzie gorzej
Mimi to może wedzidełko za krótkie? I mu ciezko?
Mimi1987 lubi tę wiadomość
-
Też smażę, ba, parówkę dałam. Lubi.
A Kuba też średnio gryzie, po kupię potem widać 🙈 -
Jeheria wrote:Cześć Fru Fru!
Hehe witaj w klubie z tym przewijaniem. U mnie sprawdzaja sie pantsy albo jak jest kupa to po prostu idziemy do wanny. Wtedy tak sie nie denerwuje i czesto ubieram jak stoi 🤷 z tymi gaciami to u mnie identyko 😂 tez mnie rozbiera 🤷 za uszy to chyba senny?
U nas winowajaca ostatnich koszmarnych nocy to ta górna jedynka, to juz pewne- dzis jeden róg sie juz przebil, tylko czekac konca... a potem nastepne zeby 😭
siostra mi mówi ze jak On tak na te pierwsze reaguje to potem bedzie gorzej
Mimi to może wedzidełko za krótkie? I mu ciezko?
Heh wędzidełko miał przecinane w.2.dobie życia. Byliśmy u neurlogopedy która stwierdziła ten typ tak ma 🤷♀️
Nie każde dziecko w 9 miesiącu musi jeść kawałki. Jedno potrzebuje więcej czasu drugie mniej.
On tak u niej nawijał ostro non stop gadał po swojemu to stwierdziła, że z mową też nie będzie miał problemu😁
Oczywiście mam nie odpuszczać ale również nie zmuszać.
Trochę mnie uspokoiła 🙈
Jeheria lubi tę wiadomość
20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
Kama92 wrote:Właśnie miałam pytać o te alergie, moja po nabiale i po mm ma plamy na buzi i do godzinki zaczyna naciągać aż wymiotuję dalej niż widzi.... Co dalej powinnam zrobić 🤔 z starszym nie miałam takich problemów i jestem zielona
Mój starszak był uczulony na bmk.
Zrobiłam mu testy igg i z tym udałam się do.alergologa. alergolog dał nam recepty na mleko apteczne nutramigen.
Jego objawy alergii to czerwone policzka i śluz w kupce20.10.2012 👰🤵💍
U mnie od razu jakoś w 2 miesiącu życia się zaczęło.
Jak miał 2 lata minęła alergia. No ale przez te 2 lata pierwsze ograniczone menu niestety.
Ale ogarniałam wszystko na mlekach roślinnych i jakoś przetrwał.Kama92 lubi tę wiadomość
20.10.2012 👰🤵💍
Karolllla wrote:Oli też czasem łapie za ucho i zdarza mu się mieć suche placki za uchem, nie jestem w stanie wychwycić po czym to bo ma dosyć często ale linomagiem potraktuje to jest ok. Jak zapomnę tam zaglądać to czasami ma ranę nawet od ciągnięcia. Gdzieś mi się te uszy obily przy ząbkowaniu ale nie dam sobie ręki uciąć.
To wspinanie po nodze w kuchni też mnie doprowadza do szału, w końcu go rozdepcze
Lilka94 Oli też tak łykał na początku teraz bardziej rozdrabnia i sobie ciumka jak chrupka zbierając ślinę jak jest coś za suche zauważyłam.
Laski, a smażycie delikatnie coś czy wszystko para, piekarnik?
Ja na wyjeździe smażyłam małemu placuszki owsiane ale na tej zasadzie ze patelnie przetarłam oliwa tylko raz na początku.3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
U mnie to samo z pampersem - pomaga trzymanie zabawki w buzi. Ubieram na siedząco.
Za uszka tez ciągnie - zabki?3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Ja też smażę "normalnie" znaczy tak jak dla siebie, czyli na patelni ceramicznej "posmarowanej" olejem rzepakowym... Daje indukcję na mała moc i robi się kilka minut bez przywierania.
U mnie dziś bunt na pokładzie, miałam lenia i chciałam dać młodej słoik, ale nawet na 2 łyżeczki nie dawało rady. Miałam dość i wywaliłem jej pół na tackę i poszłam usiąść na kanapę...
Te słoiki po 9 miesiącu to tak trochę jak rozgniecione kartofle z sosem. Po 10 min patrzę że 90% zniknęło, a ona pracowicie zbiera z siebie drobne kawałeczki... Opitoliła tak cały słoik... Straty stosunkowo małe, ale i tak potem ją musiałam wziąć pod prysznic w ubraniu, drobne marcheweczki i kartofrliki były wszędzie.
Także ten nawet słoik da się podać w wersji blwWiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2021, 21:01
Jeheria lubi tę wiadomość
2020
2023 -
Mimi to jak był konsultowany to luz, czasu trzeba. U nas jest czasami tak że jak zaczynam karmić to najpierw wypluje a potem już jje jakby próbował czy mu smakuje.
Ja karmie kawałkami bo mój bawi się jedzeniem jak próbuje blw, a ja wtedy denerwuje.
U nas alergia na bmk praktycznie od urodzenia, zielone kupy z krwią, nie dał rady zrobić, albo biegunka, 5 kup na raz, pryszcze, ciemieniucha, straszny placz, i dwa zassania cyca i ryk. Skończyliśmy na nutramigen i jest spoko. Narazie powoli robię prowokacje ale ciężko ocenić bo zabkuje i czasami ma od tego brzydką kupę więc w sumie to bez pośpiechu ta prowokacja, jest dużo składników zastępczych, fajne jogurty kokosowe a kaszka na mm aby wapń był. Albo właśnie napoje owsiane są super i Młody uwielbia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2021, 21:39
-
Jeheria nie denerwuj się zabawą jedzeniem to dokładnie tak wygląda po całej zabawie w końcu wyląduje samodzielnie w buzi. Ja odpuściłam totalnie mam gdzieś bałagan , brudne ciuchy, a chciałam zauważyć, że karmiąc łyżką nawet śliniaka nie potrzebowałam heh Teraz siedzę i pękam z dumy jak on sam wszystko je na dwie ręce. Ale najpierw bawi się, rozmazuje, zrzuca (zwłaszcza nowe konsystencje).
Ajka lubi tę wiadomość