X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dowód młodego odebrany 20 min przed zamknięciem urzędu, ubłagałam Panią 🥵 Boszzzz w końcu możemy lecieć! Jutro pakowanie, ostatnie zakupy i niedziela 8 rano Adios!
    Młodemu idą zęby kolejne, ma taki ślinotok, że do samolotu mu chyba śliniak założę. Cały czas wypycha język i teraz rozkminiam czy to przez zęby czy ja tego wcześniej nie widziałam. Ale wydaje mi się, że to teraz bo serio patrzy na mnie i mu broda śliną ocieka wcześniej tak nie miał. I palcami gmera cały czas w buzi.

Lilly, a Ty ferrytynę badałaś bo Ty wege i kp?

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Mamamimi Nowa

Wysłany: 6 lutego 2021, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowe mamusie,czasami was podczytuje i uważam was za skarbnicę wiedzy.Temat pewnie macie już za sobą.Jak szczepilyscie dzieciaczki.Jakie szczepionki? skojarzone czy bezpłatne.Jakiej firmy,czy rozkladalyscie szczepionki na kilka wizyt.

• lilly. Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2021, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolllla wrote:
    Dowód młodego odebrany 20 min przed zamknięciem urzędu, ubłagałam Panią 🥵 Boszzzz w końcu możemy lecieć! Jutro pakowanie, ostatnie zakupy i niedziela 8 rano Adios!
    Młodemu idą zęby kolejne, ma taki ślinotok, że do samolotu mu chyba śliniak założę. Cały czas wypycha język i teraz rozkminiam czy to przez zęby czy ja tego wcześniej nie widziałam. Ale wydaje mi się, że to teraz bo serio patrzy na mnie i mu broda śliną ocieka wcześniej tak nie miał. I palcami gmera cały czas w buzi.

Lilly, a Ty ferrytynę badałaś bo Ty wege i kp?

Karolka badalam w październiku i mam niska ale w normie :)
    Plus podobno zelazo z mlekiem nie przechodzi? I dlatego u dziecka zapasy sie kończą - sama nie wiem.

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2021, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly. wrote:
    Plus podobno zelazo z mlekiem nie przechodzi? I dlatego u dziecka zapasy sie kończą - sama nie wiem.

Ja tam bym dała jajko albo mięso dziecku i tyle, zamiast sztucznego żelaza... Tylko, ze ja nawet jak odzywiam się jak wegetarianie to nie ze wzgledow ideologicznych, wiec nie mam oporów zeby dziecku dawac... z reszta w ciazy zaczelam znow jesc mieso i juz mi tak zostało...

2020 :)
    2023 :)
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2021, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly. wrote:

Ja właśnie muszę zbadać sobie w końcu, a młody leci na mm więc tam ma żelazo i szpinak i brokuły więc powinno być też ok ale kiedyś się zbiorę i mu zbadam ;)

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Lilka94 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2021, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wege czyli nie dajecie mięsa swoim dzieciaczkom? Pytam bo ja się schizuje ze za mało mięsa daje czy coś a widocznie wcale nie trzeba...

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2021, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    Ja tam bym dała jajko albo mięso dziecku i tyle, zamiast sztucznego żelaza... Tylko, ze ja nawet jak odzywiam się jak wegetarianie to nie ze wzgledow ideologicznych, wiec nie mam oporów zeby dziecku dawac... z reszta w ciazy zaczelam znow jesc mieso i juz mi tak zostało...

Jajko bym pewnie dała tylko on nic nie je ostatnie pare dni wiec uzupełnienie dieta graniczy z cudem.. ale pewnie będę musiała próbować bo od 3 dni daje to zelazo i jest gorzej niż lepiej - mały nie może się załatwić i plakusia pol nocy :(

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2021, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może faktycznie nie ma co na sile póki morfologia jest ok.

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2021, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly. wrote:
    Jajko bym pewnie dała tylko on nic nie je ostatnie pare dni wiec uzupełnienie dieta graniczy z cudem.. ale pewnie będę musiała próbować bo od 3 dni daje to zelazo i jest gorzej niż lepiej - mały nie może się załatwić i plakusia pol nocy :(

No własnie u nas też straszne zaparcia po żelazie i olałam, ale pilnowałam zeby młoda jadła produkty bogate w żelazo.
    Ps na zaparcia dobre sa te tubki owocowe z suszoną sliwka z gruszką..., a poza tym ma sporo zelaza w suszonej śliwce

2020 :)
    2023 :)
  • MIMI Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2021, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    No własnie u nas też straszne zaparcia po żelazie i olałam, ale pilnowałam zeby młoda jadła produkty bogate w żelazo.
    Ps na zaparcia dobre sa te tubki owocowe z suszoną sliwka z gruszką..., a poza tym ma sporo zelaza w suszonej śliwce
    Popieram. Młoda ostatnio 3 dni kupy nie robiła, dałam jej tą tubkę, po godzinie była taka kupa że ją przebierałam .

• lilly. Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2021, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawałam tubki niestety dopiero odstawienie zelaza pomogło i po całym dniu mamy to 😂

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2021, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak tam senny update? 😀 U nas zle, zabki wychodzą ale sen jest mocno w kratkę, są noce bardzo kiepskie, czasami spi od 19 do 1, czasami od 19 do 22, czasami budzi się co godzinę. Próbowałam wszystkiego, najważniejsze żeby nie szedł spać po 19 bo wtedy paradoksalnie spi najgorzej. No i drzemka musi się kończyć tak zo 16, bo potem jest rozdrażniony.
    No i ciagle tylko mamamamamammamamamaaa, weekend z gośćmi i strasznie płakał , bal się i długo przekonywał do obcych :( Chyba lek separacyjny..

• martynkaa87 Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2021, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też noce mocno w kratkę. Czasami budzi się co 30 min czasem co 2h, ale przy pobudkach co 2h można przynajmniej nakadowac trochę baterie :)

• MIMI Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2021, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też noce bez zmian. Kiepskie od zawsze. Wiki cały czas siada przez sen i codziennie mamy przerwy we śnie.

• Lilka94 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2021, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez sen dramat, idzie spać koło 20 i budzi się co pół godziny... my z mężem kładziemy się koło 23 i bierzemy ja do siebie do łóżka bo inaczej chyba wgl by nie spała. I tak już od 2/3 miesięcy, już tracimy nadzieje ze kiedykolwiek się wyniesie z naszego łóżka 😆
    Karollla daj znać jak tam podróż choć pewnie teraz wypoczywasz i masz wszystko gdzieś 😃

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2021, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, tylko w skrócie napiszę, że po tej podróży kochamy go jeszcze bardziej! To jest jakieś cudo nie dziecko. Jego rówieśnik bardzo się męczył, pół drogi nie mógł zasnąć płakał i na ludzi patrzył spod byka, tata go nosił cały czas. Aż mi go żal było bidulek. Oli natomiast suszył do każdego zęby i pomimo zmęczenia był dzielny jak nie wiem co! Jedynie kibel i przewijanie to dla niego była trauma jakaś.

5b098a2ba94e.jpg

Lilka94, Ajka, Andzia86, Anka12, lilly., Niki2803, Buena88 lubią tę wiadomość

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • MIMI Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2021, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolla super, odpoczywaj.

Z góry przepraszam za powielanie tematu, ale możecie jeszcze raz rzucić nazwy nosideł jakie polecacie?

• Anka12 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2021, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolllla wrote:
    Hejka, tylko w skrócie napiszę, że po tej podróży kochamy go jeszcze bardziej! To jest jakieś cudo nie dziecko. Jego rówieśnik bardzo się męczył, pół drogi nie mógł zasnąć płakał i na ludzi patrzył spod byka, tata go nosił cały czas. Aż mi go żal było bidulek. Oli natomiast suszył do każdego zęby i pomimo zmęczenia był dzielny jak nie wiem co! Jedynie kibel i przewijanie to dla niego była trauma jakaś.

Super, tylko się cieszyć! Ale zazdroszczę wyjazdu. Parę lat temu byłam na Lanzarote pod koniec września i miło wspominam 😊.
    A u nas takie mrozy, brrr. Dzisiaj nawet się nie ruszyłam z domu.

Udanego Wypoczynku!

• lilly. Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2021, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka ale czad :)
    U nas właśnie tez mega pozytyw w podróży 😍
    Bawcie się najlepiej ❤️

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2021, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam nosidło Kavka multi age

MIMI lubi tę wiadomość

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
‹‹ 1384 1385 1386 1387 1388 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ