MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Fru wow 7 zębów u nas są 3 na dole i wychodzi powoli górna jedynka.
I dzisiaj rano Pola pierwszy raz wstała przy kanapie i tak sobie stała oparta a matka w szoku, ostatnie dwa tygodnie idzie jak burza i codziennie coś nowego ćwiczyFrufru, Karolllla, Catlady lubią tę wiadomość
22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
U nas 4 zeby, własnie juz dobrze widac tą górna jedynke ale dzisiajsza noc... Boże jak ja się nazywam??
Hehe Fru ja mojemu puszczam piosenki na yt szczegolnie podczas jedzenia, ostatnio wkrecilam się Ja matka w "w układzie słonecznym" i "ciała niebieskie" masakra ciągle mam to w głowie i nucę
Mojej siostry synek czesto oglada tv od niemowlęctwa bo przy siostrze starszej nie było innej opcji i pięknie mówi, całymi zdaniami odkąd skonczyl 1,5 roku
Mam kolezankę neurologopede- najczesciej to wedzidełko jest winne braku mowy bo trzyma jezyk w uwiezi, tylko u Ciebie Karolla ładnie jje kawałki to raczej jest wszytsko ok chociaz z tego co pamietam u Was nie wyszło samo kp? Nie przybierał na wadze?
Tak było u mojej sasiadki-karmila wylacznie piersia 3 tygodnie i syn przybrał 75g... wedzidełko powodowało nieefektywne ssanie.
Takie dzieci z krótkim wedzidełkiem oddychaja przez usta czesto, duzo sie slinią, pozycja spoczynkowa jezyka jest nieprawidlowa (podczas snu jezyk powinien dotykac podniebienia-mozna odchylic bródkę u dziecka i zobaczyc).Karolllla lubi tę wiadomość
-
Karolllla wrote:Ajka nie przejmuj się Oli tak samo nie pokazuje palcem, udaje mu się rączką pokazać dwa magnesy ulubione na lodówce i to tyle. W książeczce zaciesza do konkretnych postaci ale nie pokazuje. Ale faktem jest, że nie skupiam się na tym w ciągu dnia, żeby koniecznie coś pokazał. Bardziej martwię się brakiem gaworzenia i już mój M. mówi, żebym się stuknęła. No ale 9-10 miesięczne dzieci ostro nawijają już, a u nas jest takie stękanie, kupa śmiechu i jak jest rozpacz już to słyszę tylko „Ma”
Mój tez ani nie pokazuje ani nie gaworzy za bardzo - nie ma mama ani dada.
Czasami jak płacze jest nienienie. Od kilku dni brzęczy ustami i wyjdzie baba lub bebe.
Nie robi papa, nie klaszcze i tez nie bardzo je i nie śpi 🙈. Martwię się tylko spaniem bo to mnie wykańcza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2021, 18:18
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Melduje! Podróż powrotna rewelacja
Zaczęliśmy od histerii przy zmianie pampersa i mówię wow, będzie grubo.. nic z tych rzeczy. Spał w samochodzie na lotnisko, w samolocie lekko przerażony przy starcie patrzył na mnie ale bez płaczu wogole i potem w podróży do domu tez spał.
Jedyne co to piec nam w domu wysiadł i mieliśmy 15 stopni a na końcu wyjazdu wszyscy się pochorowalismy wiec mamy mały szpital. Mały ma katar, o zgrozo nie zdawałam sobie sprawy ze katar u takich maluchów to takie zło. Dodatkowo my z mężem chorzy wiec jest grubo. No nic musimy przeżyć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2021, 18:22
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
lilly. wrote:Melduje! Podróż powrotna rewelacja
Zaczęliśmy od histerii przy zmianie pampersa i mówię wow, będzie grubo.. nic z tych rzeczy. Spał w samochodzie na lotnisko, w samolocie lekko przerażony przy starcie patrzył na mnie ale bez płaczu wogole i potem w podróży do domu tez spał.
Jedyne co to piec nam w domu wysiadł i mieliśmy 15 stopni a na końcu wyjazdu wszyscy się pochorowalismy wiec mamy mały szpital. Mały ma katar, o zgrozo nie zdawałam sobie sprawy ze katar u takich maluchów to takie zło. Dodatkowo my z mężem chorzy wiec jest grubo. No nic musimy przeżyć.
Tak tak u Nas katar dwa razy był to był armagedon. Maluszki oddychają tylko nosem i dlatego to dla nich uciążliwe.
Gdzieś czytałam że dziewczyny naklejaly ten aromactiv? Tylko wiem że lepiej nakleić dalej od noska bo to jeszcze maluszki.
-
nick nieaktualny
-
Dzizas, katar u młodego to koszmar. Już 2x przerabialiśmy pierwszy raz chyba jak miał 3 miesiące. Weź tu odciągaj smarki, jak się wyrywa, drze w niebogłosy i ryczy... Też stosowałam masc majerankową, jak zasnął, bo inaczej wycierał... Dużo przytulania i cyc...
PS. Dziś wylazł 7 ząb...
🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2021, 21:35
-
Lilly super, że trasa powrotna udana, kurujcie się! My wylot w niedziele. Oli jeszcze nigdy kataru nie miał, raz jak miał tydzień to mleko nosem poszło to odciagalismy, a tak to nie miałam z tym do czynienia.
Jeśli chodzi o gaworzenie to wiesz, Oli jest miesiąc starszy. Jak wrócimy z urlopu skończy 10 miesięcy także może skonsultuje z neurologopedą bo nigdy nie byliśmy.
Jeheria tak miałam problem z kp nadal dokarmiam cyckiem ale z perspektywy czasu to teraz jestem mądra. On zasypiał szybko przy cycku, a ja nie mając doświadczenia myślałam, że się tak najada szybko Teraz bym była mądrzejsza. Nie wiem czy to wędzidełko, mam wrażenie, że wszystkim dzieciom się je podcina i wydaje mi się to dziwne. Cholera wie, on jest niby traktowany jak wcześniak czyli te 3 tygodnie rozwojowo młodszy więc mam cichą nadzieję, że się rozkręci sam bez wędzidełek
-
Maścią majerankowa smaruje się pod noskiem. A firma hmm po prostu szlam do apteki i ja kupowałam nawet nie wiem czy są różne firmy 🤭
Maciej ma 4 zęby 2 jedynki na dole i 2szt na górze ale 2 😳 czy to normalne 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2021, 11:52
-
Andzia86 wrote:Maścią majerankowa smaruje się pod noskiem. A firma hmm po prostu szlam do apteki i ja kupowałam nawet nie wiem czy są różne firmy 🤭
Maciej ma 4 zęby 2 jedynki na dole i 2szt na górze ale 2 😳 czy to normalne 🤔
Normalne u nas zęby zaczęły się.wlasnie od dwójek🤷♀️Andzia86 lubi tę wiadomość
20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
Dziewczyny, ja z pytaniem niedzieciowym. Czy któraś z Was przechodziła lub przechodzi poporodowe zapalenie tarczycy? Ja właściwie już jestem w fazie stabilizacji, ale niestety od jakiegoś czasu mam nudności i ciekawa jestem czy któraś z Was tez tego doswiadcza? Nie wiem czy to wiązać z tarczycą czy szukać przyczyny gdzie indziej..Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020
-
Drzemka wrote:Karola, jeżeli chcesz troche wspomóc mlodegoto polecam zajecia dla dzieci. My chodzimy na Gordonki od kilku tygodni i mlody tam dosłownie spiewa 😄 na początku tylko obserwował, ale podejrzewam że to tez mogło mieć wpływ na jego rozgadanie ostatnio.
Dopiero przysiadłam do tego nie wiedziałam co to jest Gordonki i jak poczytałam, to o jenyyyyyyyy! ❤️ Nie wiedziałam, że coś takiego jest otwarte w Wawie! No pewnie, że idę! Ja jestem z rodziny muzycznej i po szkole muzycznej i to moje marzenie, żeby Oli też coś miał z muzyką wspólnego. Dziękuje za ten namiar 🤗 Idziemy od razu po urlopie!Ajka, lilly. lubią tę wiadomość
-
Dołączam do klubu, już od dłuższego czasu noce słabe, pobudki i imprezy, też już bym chciała się wyspać, w dzień ma dwie drzemki 25-35 min 😅 zębów dalej brak 🤷♀️ Jak skończyła 8 miesięcy to zaczęła raczkować, wspinać się, dosłownie na wszystko chce wejść, po płaskich powierzchniach też się podnosi, cały czas robię za jej cień 😅 Gaworzy często, mówi tata, mama( tylko jak chce jeść lub spać 🙄😂),baba, nienienie, ba(jak rzuci zabawką). Wzrokiem pokazuje tatę, mamę, babcie, ciocie i wie gdzie jest ekspres do kawy 🤣 jeszcze trochę a ją nauczę obsługi 😆
"W układzie słonecznym" hit hit hit potwierdzam ✌️👍😁 siedzi w głowie cały dzień 😂 "alfabet warzywno-owocowy" też fajny. Jeszcze lubimy "idą lisy dwa" i " lisek łakomczuszek"🙂Anka12 lubi tę wiadomość
Ola, 14.05.2020r -
Karolllla wrote:Jezu ja nawet nie wiem o czym Wy piszecie z tymi układami słonecznymi 😳 To na YouTube tak?
Ja tez nie wiedziałam wczoraj wygooglałam, ale średnio mi się podoba u nas królują "ufoludki" i inne fasolkowe hity...ale youtube wlaczylam moze ze 3 razy - najczesciej to mąż jej śpiewa bo ja fałszuję, a mąz nie...
2020
2023 -
Ajka wrote:Ja tez nie wiedziałam wczoraj wygooglałam, ale średnio mi się podoba u nas królują "ufoludki" i inne fasolkowe hity...ale youtube wlaczylam moze ze 3 razy - najczesciej to mąż jej śpiewa bo ja fałszuję, a mąz nie...
U nas też Fasolki i inne Majki Jeżowskie, a ostatnio to cisza i moje głupoty, które gadam -
Karolllla wrote:Dopiero przysiadłam do tego nie wiedziałam co to jest Gordonki i jak poczytałam, to o jenyyyyyyyy! ❤️ Nie wiedziałam, że coś takiego jest otwarte w Wawie! No pewnie, że idę! Ja jestem z rodziny muzycznej i po szkole muzycznej i to moje marzenie, żeby Oli też coś miał z muzyką wspólnego. Dziękuje za ten namiar 🤗 Idziemy od razu po urlopie!Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020