MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
martynkaa87 wrote:Ja się dziwię że u nas w przedszkolu już kilka razy było tak że albo grupę albo całe przedszkole zamykali a u nas zawsze test negatywny.. mimo że objawy typowe.
Oby Oliwier łagodnie przeszedł !
Prognozują że może na wiosnę będzie po wszystkim, no oby !!!!
No u nas właśnie tak samo, już dwa razy tak było, że dzieci kwarantanna, Lilka nawet chora, a wynik negatywny. No ale kwarantanna i tak była.
Karolla, kciuki za Oliwiera, żeby przeszedł b. łagodnie!
A co do nosa, to już nie wiem, co robić. Isonasin też już stosowałam, cuda na kiju, ale ten katar jest w zasadzie ciągle. Odkąd chodzi od żłobka, to może z tydzień czysty noc miała. Dzisiaj do północy były 3 pobudki, a potem do 4.00 nie spała i ciągle ten kaszel. Masakra jakaś. Ectohrin to taka woda morska hipertoniczna? Taką też stosujemy. I rhino argent, i nawilżacz z olejkiem eukaliptusowym, podnoszę wezgłowie łóżeczka, gałganek aliny, no nic nie pomaga, pośpi chwilę i zaczyna cherlać.
Jeheria, tobie też nie zazdroszczę tak w końcówce ciąży się męczyć.
-
Jeheria, łączę się w bólu, ja ogólnie w tej ciąży nie mam kiedy odsapnąć.
Młody wciąż chory, nie mam już siły. Wiecznie siedzimy w domu, już mnie dobija to wszystko, i ta cała pandemia. Chwilami popadam w stany depresyjne.
Mam wrażenie, że wciąż siedzimy w gorączkach, kaszlach, glutach i nieprzespanych nocach. Dramat.. jestem tak wykończona że nie mam kiedy pomyśleć o wyprawce, a to już czas najwyższy.
Nie wiem co będzie ze żłobkiem jak się młodszy brat urodzi, rozważamy rezygnację. Jeśli te choroby będą się utrzymywać z taką intensywnością to rezygnujemy na 100%
Karolla, współczuję, oby M łagodnie przeszedł a Was jakimś cudem żeby ominęło.
Ja przeszłam covid w listopadzie, ostatnio robiłam przeciwciała i wyszło mi 0. 🤷🏻♀️🤷🏻♀️🤷🏻♀️Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
Catlady
No masakra my raczej ze żłobka nie zrezygnujemy ale poprostu będzie chodził w kratkę. Po porodzie to Go pewnie puszczę w czerwcu
Ja przeszlam covid w grudniu . Mam przeciwciał ponad 2500Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2022, 13:36
20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
Mimi, a myślisz że właśnie w okresie wiosenno letnim tych chorób będzie mniej? Bardzo bym chciała i mocno na to liczę, ale w obecnych czasach to chyba nie wiadomo jak to będzie. Ehhh co za życie.
A jak Ty się ogólnie czujesz? Wybraliście już imię? Przypomnij, to będzie 3 synek?Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
Mi nic nie jest, M też luz tylko Oli dzisiaj do niczego, śpi już 3 raz A u niego wyjdzie na to, że już drugi raz covid przechodzi. Miał przeciwciała jeszcze ze dwa miesiące temu. Oby to gówno tym naszym dzieciom nie zniszczyło organizmów
My z tego wszystkiego w końcu działkę kupujemy pod Wawą i będziemy mieli gdzie uciekać. Także trochę motywacji jest. Ale Wam dziewczyny w ciążach współczuje tego całego klimatu chorób dookoła, to musi być dołujące serio. -
Catlady wrote:Mimi, a myślisz że właśnie w okresie wiosenno letnim tych chorób będzie mniej? Bardzo bym chciała i mocno na to liczę, ale w obecnych czasach to chyba nie wiadomo jak to będzie. Ehhh co za życie.
A jak Ty się ogólnie czujesz? Wybraliście już imię? Przypomnij, to będzie 3 synek?
Wiesz wiosna / lato dzieci więcej będą przesiadywać na dworze. Więc może będzie mniej tych gili,kaszli. Patrząc w tamtym roku Covid cudownie zniknął w okresie późniejszej wiosny i lata
Tak będzie 3 chłopak..Imienia nadal brak 😉 starszak mówi że możemy Go nazwać Covidek 🤣🙊
Chodzi mi po głowie Ignacy, Eryk i Bruno 😉 ale nie jestem do żadnego w 100% przekonana . No cóż znowu zrobimy losowanie z karteczkami jak było z poprzednimi wyborami 🤣Catlady lubi tę wiadomość
20.10.2012 👰🤵💍
Witam w klubie chorujących. Jaś w domu od zeszłego wtorku. Na początku tyko gorączkował, a przez cały czas stndardowo katar i kaszel + od wczoraj luźne kupki. U lekarza był 2 razy i a szczęście osłuchowo czysto. A leki podobne jak u Was + jakaś nowość do oczyszczania nosa: Isonasin roztwór do płukania (mały tego nienawidzi), a na kaszel na noc syrop homeopatyczny Stodal.
Też już mam dość tych wiecznych chorób. Zauważyłam podobnie, że katar wodnisty jest praktycznie non stop od września. Ale szkoda mi rezygnować z żłobka, bo Jaś chodzi już bardzo chętnie. Dziwi mnie tylko, że tam ani razu nie było kwarantanny. Chyba rodzice nie testują dzieci albo się nie przyznają... -
U nas to samo ciagle katar...
Dobrze,ze nie lecimy na antybiotykach...
U mnie zgaga a Lili jak zywe srebro...w miejscu nie usiedzi a potem strasznie ja meczy ten kaszel...
I tez wyprawka nie gotowa...
Chyba bede zmuszona kupic gotowca za 200zl+...Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
Martynka, my już daliśmy bronho, 2,5 dawki (pierwsze pół przerwaliśmy z powodu choroby, a teraz tego cholerstwa nie idzie dostać). U nas, odpukać, są gile, z dwa razy była temperatura, ale nigdy nie zeszło nawet na oskrzela, tak że młoda się trzyma jakoś. Też się zastanawiam, dlaczego u nas od początku grudnia kwarantanny ucichły, a wcześniej były 2 praktycznie w ciągu miesiąca. Też myślę, że rodzice nie chodzą testować. My sami robiliśmy młodej test domowy tuż przed świętami, bo zagorączkowała i gdyby tam wyszedł pozytyw, to byśmy cicho siedzieli w domu, żeby innym rodzicom nie rozwalać świąt. Poszliśmy na PCR, bo wyszedł negatyw, a chcieliśmy mieć pewność, że nikogo nie pozarażamy jak jednak pojedziemy na święta do rodziny. W każdym razie w tym teście wyszły jej przeciwciała w klasie IgG i zastanawiam się, czy ona ma te przeciwciała od lutego, gdy my chorowaliśmy, czy jednak przekazałam jej z mlekiem (a nie karmię od początku grudnia), czy może jednak przeszła covid w żłobku bezobjawowo i dlatego nikt już tam nie choruje, bo wszyscy są po.
Mimi, jestem team Eryk! Fajne, a chyba jeszcze nie przejedzone.
A tak w ogóle to pochwalę się Wam, że ostatnio ciągle nam mówią w żłobku, że Lila jest przekochana. Jakiś czas temu było lekkie przetasowanie personelu i odeszło tamto babsko, które nazywało ją księżniczką, może pamiętacie, za to przyszła inna pani i obecnie stała się jedną z dwóch ulubionych cioć Lili. I widać, że miłość jest wzajemna, bo one nie mogą się jej nachwalić, jaka jest samodzielna, dobra dla innych dzieci, pogodna i uśmiechnięta. Trochę mi to dobrze zrobiło w kontekście tego, że się tak intensywnie zastanawiałam ostatnio, czy ona jest tam szczęśliwa.Jeheria lubi tę wiadomość
-
Martynka, my właśnie w grudniu dostaliśmy receptę na broncho, ale tak jak Szatanka pisze, ciężko to dostać.
Ale! Szatanka, info dla Ciebie - rozmawiałam we wtorek z pediatrą i dała mi drugą receptę na broncho ale dawka 7mg - to jest dla dorosłych, ale mówiła żeby po prostu wysypać te granulki z kapsułki i podzielić na pół. Ta dawka 7mg jest dostępna w aptekach - problem jest z tą dawką 3,5mg dla dzieci.
Więc jak wyjdziemy z choroby to będziemy próbować.
A powiedzcie mi jak to się daje dokładnie? Te granulki rozpuścić? W jakiej ilości wody? No i co w sytuacji jeśli w trakcie kuracji zachorujemy? Bo to się daje 10 dni, 10 dni przerwy, i tak 3x?Baby H.
Baby T.
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
28dpt - mamy ❤️ -
Szatanka
Super wieści o żłobku Lili. Fajnie, że to babsko odeszło i Lili wreszcie czuje się dobrze w tym miejscu ❤️
Catlady
U nas kto miał tą szczepionkę broncho to chorował. Taki chyba jej objaw i kuracji się nie przerywa🙈 Ja po szczepionce na Covid też od razu byłam przeziębiona 🙊 hmmm.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2022, 08:39
20.10.2012 👰🤵💍
Szatanka miło to słyszeć że Lili dobrze jest w żłobku. Ja też ostatnio poskarzylam się wychowawczyni na jedną opiekunkę tj. Potrafiła parę razy powiedzieć do męża jak oddawał Maćka do żłobka rano a On stękał tekst w stylu "znowu się zaczyna", " Znowu placzesz " Itd. Nie życzę sobie takich tekstów. Martwi mnie że Ona go nie lubi i źle traktuje, niech sobie myśli w głowie co chce, ale żeby takie tekstu do rodziców mówić to przesada.
I widzę na razie efekt mojej skargi, już nawet jak go odbiera bierze go na ręce w wcześniej kazała na ziemię postawić, widziałam też raz jak się z Nim bawi.
U Nas z chorobami tez uważam że nie ma dramatu jeśli chodzi tylko do swojej grupy, gorzej jak trafi do zmieszanej. Choroba gwarantowana. W sobotę przyszli znajomi z córką, przed pytałam czy zdrowi, oczywiście niby tak. A przyszła ich córka z flukami. I już w poniedziałek na wieczór właśnie Maciek dostał kataru. Wkurzyłam się ostro bo znowu nie zaszczepili go, tym razem na ospę.
Inhalacje nam szybko pomagają no ale tydzień w domu musi siedzieć.
A i syrop z Cebuli to standard a na kaszel suchy w dzień prospan.
Dziś się wyspalam już nie kaszle w nocy i w dzień rzadko 💪
Karolla współczuję covid 😢
U nas pediatra ani razu nie wysłała Maćka na test gdzie średnio raz na miesiąc jest osłuchiwany od kaszlu ale jest czysto.
W żłobku była raz kwarantanna.
Moja koleżanka z pracy miała właśnie 3 raz covid, a 2 mce temu miała poprzednio. Szczepiona 2 dawkami. Chyba niektórzy nie wytwarzają przeciwciał 🤷♀️
-
Jeheria ja właśnie miałam covid w październiku także chwilę temu. Mój tata mówił, że na tym etapie i tylu wariantach to nie ma żadnego znaczenia i zostanie już z nami na zawsze. Właśnie czekam na wynik bo już ja się źle też czuję od wczoraj.
Co do żłobka to babsko bezszczelne! Jak można tak mówić. U nas w żłobku to ja się muszę pilnować co gadam bo one takie pro dzieci 🙃 -
Karolllla wrote:Jeheria ja właśnie miałam covid w październiku także chwilę temu. Mój tata mówił, że na tym etapie i tylu wariantach to nie ma żadnego znaczenia i zostanie już z nami na zawsze. Właśnie czekam na wynik bo już ja się źle też czuję od wczoraj.
Co do żłobka to babsko bezszczelne! Jak można tak mówić. U nas w żłobku to ja się muszę pilnować co gadam bo one takie pro dzieci 🙃
Matko nie strasz . Jak bym miała jeszcze raz to gó... Złapać i mieć takie objawy jak miałam 🤦♀️ to już mogę sobie grób kopać bez kitu .
Wyniki mi mega się popsuły po 👑 ale.co.sie dziwić jak Ja nic nie jadłam20.10.2012 👰🤵💍
Drzemka wrote:Hej Lilly, właśnie zauważyłam że dawno Cię nie było i była ciekawa co u Was. A jak z mężem się układa? Wszystko dobrze?
Czemu EEG odpuszczasz? Pytam z ciekawości, może u Was by to coś wniosło. My kontrolnie robimy co 3 miesiące, jeszcze nigdy nic nie wyszło ale nigdy nie wiadomo. Z tym że u nas oczywiście są inne wskazania, więc nie porównuje.
U nas mowa ruszyła do przodu ostatnio, aż jestem w szoku. Już na porządku dziennym są krótkie zdania, typu mama pije, brum jedzie, lampa świeci.
Z mężem były poważne kryzysy i pare rozwodów ale wychodzimy już na prostą 🙏🏻
A jeżeli chodzi o EEG to tylko dlatego ze on mi nie zaśnie na badaniu a podobno musi być podczas snu. Jak u Was to wyglada? Jakie macie wskazania?
Wow ale super łączy zdania już 🔝3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Drzemka wrote:A Lilly bo nie pamiętam też jak z pozostałymi badaniami, czy robiliście ferytyne D3 i sprawdzaliscie pasożyty? Kilkanaście pobudek w nocy w to dość sporo, skoro nadal to się nie zmienia to może trzeba głębiej szukać?
Robiliśmy, było ok ale będziemy powtarzać bo waśnie chorujemy na Covid wiec po chorobie powtórzymy. Pasożytów nie robiłam.
Słuchajcie pierwszy raz po latach chcieliśmy razem wyjść z M. Mały został u znajomej i co?
Covid.. a ja od niego wiadomo.
Myślałam ze nas już nie złapie 😂3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Ajka wrote:Tak apropos dzwiękonaśladowczych to na tym etapie to ciągle pełnoprawne słowa i tez moga podlegac łaczeniu np mama am am...
A co do spania... no ja nie wiem czy na taki egzemplarz by terener snu pomógł... refluksu juz na tym etapie nie powinno byc, ale kto wie, jakoś mi się wydaje że coś mu dokucza... ale w tym wieku to zawsze jest opcja zebów... w sensie ze najpierw był refluks potem cos innego, potem zeby i sie mały przyzwyczaił że tak śpi... moja mama mówi że moi braci tak spali... i to jeszcze nawet po 2 urodzinach... nie wiadomo dlaczego w koncu przeszło...
A widzisz na razie tak tez nie łączy.
Refluks ukryty ma na bank bo mu się cofa aż słychać bidulek 🥺 a przy zębach czy teraz chorobie się bardzo nasila.3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp