MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
martynkaa87 wrote:Dziewczyny ciężarne jesteście zaszczepione ma covid? Ja się szczepilam w maju Johnsonem, przed zajściem w ciążę, teraz mi ginekolog zaleca przyjęcie dawki przypominającej phizera ale troche mam obawy. Wiem że są już badania, że tyle milionów kobiet się szczepilo i dzieci urodziły się zdrowe ale mam jakieś obawy czy żadne skutki uboczne nie wyjdą za ileś tam lat..
Ja zaszczepiona w ciąży pfaizerem. Wszystko jest ok. A czy wyjdą jakieś skutki uboczne hmmm. Tego nie wiedzą najstarsi górale . Tak samo jak kiedyś szczepilaś się na polio i też mogło coś wyjść za kilka lat.
Lepiej być chronioną niż potem żałować.
Tak jak pisałam u nas w Wawie w szpitalu zmarła moja znajoma w 8 miesiącu ciąży. Nie szczepiona. Dziecko właśnie poszło do adopcji . Bo niestety ale jej mąż się poddał 😭😭😭😭Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2022, 21:50
20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
A mój starszak znowu na kwarantannie 😭😭😭😭jezuuu w łeb sobie strzelę.
Koleżanka jego chodziła do szkoły mimo że rodzice w domu pozytywni 🤬🤬🤬🤬 rodzice się tłumacza, że mała szczepiona była i bali że ją dużo nauki ominie 🤦🏽♀️🤦🏽♀️🤦🏽♀️🤦🏽♀️🤬🤬🤬🤬 nożesz kur..... W 2 klasie nauka jaka nauka. Oni są na etapie poznawania liczb rzymskich. To nie klasa maturalna 🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️ i przez takich ludzi to nigdy to gówno się nie skończy ...20.10.2012 👰🤵💍
Mimi1987 pewnie jakbym nie była zaszczepiona wcale to bym się nie zastanawiała i szczepila ale specjalnie chciałam to zrobić przed ciążą bo wiedziałam że będą dylematy.. ale wtedy nie było jeszcze mowy o dawkach przypominających . w jakimś tam stopniu chroniona jestem a zostały 3 m-ce i tak myślę i myślę..
Strasznie szkoda tego maluszka i taty też... Szkoda że tak się to kończy..
A starszego szczepisz?
Takim ludziom jak ci rodzice powinni wlepiac jakieś surowe kary to może by się nauczyli..Mimi1987 lubi tę wiadomość
-
Martynka, no ziemniaki, marchewkę, liście szpinaku, kasza taka ledwo co tknięta.
Mimi, skończy się kiedyś, niedługo wszyscy się zarazimy omikronem i nawet ci niezaszczepieni przestaną to gówno roznosić. Ja to się martwię o nasze malutkie dzieci. Dla nich szczepionki nie ma, a jakie będą skutki przejścia covida bez wspomagania ze szczepionki, to jest loteria. A ja mam trochę pietra, bo skierowanie na 3. dawkę dostałam dopiero 6 stycznia i wtedy byłam przeziębiona, potem szpital i nie zdążyłam się zaszcepić. Mąż tak samo. A zaraz 5. fala ma siać spustoszenie, a my znowu do szpitala.
Trochę żałuję, że już skończyłam Lilkę karmić, no ale już nie mogłam tego znieść fizycznie i psychicznie. Zresztą, nie sądziłam, że będzie jakaś piąta fala. Miało nie być.
Straszna historia z tym dzieciaczkiem. A mąż, pewnie też niezaszczepiony, będzie żył do końca życia z poczuciem winy.
Wiadomo, że szczepionka nie daje gwarancji, ale przynajmniej można powiedzieć, że się zrobiło wszystko, co można, żeby chronić siebie i innych.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2022, 22:58
-
martynkaa87 wrote:Mimi1987 pewnie jakbym nie była zaszczepiona wcale to bym się nie zastanawiała i szczepila ale specjalnie chciałam to zrobić przed ciążą bo wiedziałam że będą dylematy.. ale wtedy nie było jeszcze mowy o dawkach przypominających . w jakimś tam stopniu chroniona jestem a zostały 3 m-ce i tak myślę i myślę..
Strasznie szkoda tego maluszka i taty też... Szkoda że tak się to kończy..
A starszego szczepisz?
Takim ludziom jak ci rodzice powinni wlepiac jakieś surowe kary to może by się nauczyli..
Alan na razie jest ozdrowieńcem bo w grudniu mieliśmy wszyscy 👑 ale na wiosnę tak będzie szczepiony.
Mam nadzieję że nas ten Omikron ominie . Choć może w grudniu to jego już mieliśmy 😐Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2022, 23:23
20.10.2012 👰🤵💍
Czuje sie okropna matka...od 2h nie spie,bo Lili chora i kaszle a ja nie wiem juz jak jej pomoc...
Ja to przed obecna ciaza szczepin x2 astra.teraz 3cia chce dopiero po 30tc przyjac...choc moj gin sam nie jest pewny czy powinnam...bo to inny srodek bedzie a astra zwieksza te opcje zakrzepowe i ciaza tez,to on nie wie jak to bedzie...wiec tkwie w martwym punkcie...Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
PattisonBM wrote:Czuje sie okropna matka...od 2h nie spie,bo Lili chora i kaszle a ja nie wiem juz jak jej pomoc...
Ja to przed obecna ciaza szczepin x2 astra.teraz 3cia chce dopiero po 30tc przyjac...choc moj gin sam nie jest pewny czy powinnam...bo to inny srodek bedzie a astra zwieksza te opcje zakrzepowe i ciaza tez,to on nie wie jak to bedzie...wiec tkwie w martwym punkcie...
w syropie clemastinum hasco, on wycisza, podaje się go przed snem aby dziecko spokojnie spało.
Co do szczepionki to nie mozesz pfizerem się zaszczepić?
Też mnie wkurza ten covid, bo przez niego strasznie kuleje nasza służba zdrowia, chyba tylko covid się liczy... Mój tata choruje na to co ja-trombofilie wrodzona, odziedziczylam to po nim. Jest po zatorze płuc. Jakoś na początku grudnia miał 3 dawkę przypominająca. I jakoś po świętach spuchła mu noga, d dimery podwyższone, dostał clexane, doppler wykazał pogrubiona żyłę, stan zapalny ale on cały czas miał duszności. I tak po 10 dniach przyjmowania clexane zbadał ponownie d dimery i wzrosły dwukrotnie. Dostał skierowanie do szpitala a tam go nie przyjęli bo za mało miejsc 🤦♀️ porażka jakas, na sorze zrobili badania i EKG serca, mój tata nalegał na tomograf płuc ale oczywiście odmówili... I co... Zrobił prywatnie i wyszedł Zator płuc.
Dla mnie to jest chore, aby nie przyjąć pacjenta do szpitala. I już, sama nie wiem skąd nagle ten zator... Pierwszy miał po operacji żylaków+unieruchomienie+choroba ale teraz?? 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2022, 11:29
-
Jeheria... tak to jest chore,ze tylko covid istnieje...
Kupilam krople sinrcod...ciut pomagaPatrycja
29.06.2019 🤵👰 -
A pomogło Wam coś realnie na wodnisty katar? My właśnie się męczymy z tym dziadostwem, młoda obudziła się już 3 razy z powodu spływającej wydzieliny. Jak odciągamy odkurzaczem, to właściwie nic nie wylatuje, psikam do nosa oxalin baby (nasivin nic nie pomagał) i nic to nie daje. Cały dzień spokój, a w nocy się rozkręca. Jak nie zęby to gil, oszaleć można.
-
szatanka wrote:A pomogło Wam coś realnie na wodnisty katar? My właśnie się męczymy z tym dziadostwem, młoda obudziła się już 3 razy z powodu spływającej wydzieliny. Jak odciągamy odkurzaczem, to właściwie nic nie wylatuje, psikam do nosa oxalin baby (nasivin nic nie pomagał) i nic to nie daje. Cały dzień spokój, a w nocy się rozkręca. Jak nie zęby to gil, oszaleć można.
Nam pomogl nasivin kids...ale tez dawalam mentol do wachania i tym tez robie na noc inhalacje tzn dodaje pare kropel do nawilżacza - rinbac i oilbas...tez pare razy plukalam jej isonasin...Patrycja
29.06.2019 🤵👰 -
martynkaa87 wrote:Pattinson u nas jeszcze grintuss syrop przed snem pomagał .Patrycja
29.06.2019 🤵👰 -
PattisonBM wrote:Dzięki jeszcze nie probowalam,ale mama kupila ten dla dorodlych dla mnie i mi pomogl po 3 dawkach,wiec to pewnie wejdzie do apteczki,jak panna zechce lykac leki z łyżeczki..
To w strzykawkę od nurofena czy apapa
U nas mega wirusisko, byłam na100% pewna że covid bo połowa przedszkola chora ale jednak nie. A objawy typowe u obu dżentelmenów. U Wiktora w dzień humorek dopisuje ale w nocy przez ten katar masakra.. chyba dziś wózek do spania odpalimy, wtedy głowę ma wyżej i lepiej śpi.. próbuje sobie przypomnieć w jakim wieku katar nie zaburza snu dziecka ale jakoś nie mogę tego w czasie ulokować -
szatanka wrote:A pomogło Wam coś realnie na wodnisty katar? My właśnie się męczymy z tym dziadostwem, młoda obudziła się już 3 razy z powodu spływającej wydzieliny. Jak odciągamy odkurzaczem, to właściwie nic nie wylatuje, psikam do nosa oxalin baby (nasivin nic nie pomagał) i nic to nie daje. Cały dzień spokój, a w nocy się rozkręca. Jak nie zęby to gil, oszaleć można.
My na karat stosujemy ectorhin, przed myciem psikamy zwykłą solą fizjologiczną, przed samym spaniem odciągamy odkurzaczem i psikamy właśnie ectorhin.martynkaa87 lubi tę wiadomość
-
Eeehhh u nas też znowu dziad covid. W poniedziałek dostałam wiadomość żeby zabrać dzieci bo covid potwierdzony i całą placówkę zamykają i mój M się gorzej poczuł w niedzielę i w poniedziałek pozytywny. Także kiblujemy w domu. Oli jakaś bieguna i wczoraj pierwszy raz zwymiotował wszystko co zjadł Potem niby humor ok ale teraz od rana pokazuje, ze go boli brzuch. Pewnie zrobię mu test. Co za dziadostwo
-
Ja się dziwię że u nas w przedszkolu już kilka razy było tak że albo grupę albo całe przedszkole zamykali a u nas zawsze test negatywny.. mimo że objawy typowe.
Oby Oliwier łagodnie przeszedł !
Prognozują że może na wiosnę będzie po wszystkim, no oby !!!! -
Karolllla wrote:Eeehhh u nas też znowu dziad covid. W poniedziałek dostałam wiadomość żeby zabrać dzieci bo covid potwierdzony i całą placówkę zamykają i mój M się gorzej poczuł w niedzielę i w poniedziałek pozytywny. Także kiblujemy w domu. Oli jakaś bieguna i wczoraj pierwszy raz zwymiotował wszystko co zjadł Potem niby humor ok ale teraz od rana pokazuje, ze go boli brzuch. Pewnie zrobię mu test. Co za dziadostwo
U mojego starszaka właśnie taki był objaw zwymiotował i bolał Go brzuch.20.10.2012 👰🤵💍
Ja Leona dopiero puszcze w marcu do żłobka. Lekarz powiedział, że Mały musi trochę odpocząć od tych chorób On z bostonki zaraz wskoczył na COVID. Od poniedziałku ferie już u starszaka i wyjeżdżamy nad morze.20.10.2012 👰🤵💍
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪