MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Mimi, ja też termin na końcówkę kwietnia i jeszcze nic nie szykuję. Ale pomału zaczynam myśleć, sporo rzeczy mam po Tadziu więc się tak nie stresuję. Żałuję tylko, że ubranka posprzedawałam te najmniejsze rozmiary, no ale nie nastawiałam się wtedy na szybki powrót po rodzeństwo. Kto by pomyślał a byłyby jak znalazł bo pora roku ta sama, w zasadzie miesiąc różnicy więc pewnie wszystko by pasowało. No nic, będzie trzeba dokupić trochę.
Super pomysł z tym wyjazdem weekendowym Tadziu też już kilka razy zostawał u dziadków na noc i nie było żadnego problemu. Może też nam się uda jeszcze gdzieś wyskoczyć na weekend we dwójkę przed porodem, zobaczymy
Jeheria, to już?? Ale zleciało! Ciekawe kiedy faktycznie u Ciebie się zacznie. Trzymam kciukiWiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2022, 20:02
Mimi1987, Jeheria lubią tę wiadomość
Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
Szatanka narazie jest ok bo mąż jeszcze w domu do poniedziałku a tak na serio to jest coraz lepiej bo Pola się oswaja z małym, często go przytula i całuje. Nie panikuje jak go karmie czy nosze na rękach. Problem tylko w tym ze ona teraz chce bardzo dużo uwagi i buntuje się, wszystko jest na nie. Teraz mąż jej poświęca sporo czasu, zobaczymy co będzie jak on wroci do pracy… A Tadziu tak jak już pisałam wcześniej jest super spokojnym dzieckiem poki co… mało kiedy płacze, potrafi poleżeć sobie spokojnie i patrzeć na świat… Mysle ze jakoś damy radę wgl ludzie mówią ze pisior jest łatwiejszy w obsłudze, jak dla mnie bzdura 😆 nie ma zmiany pieluchy bez obsikania mnie albo ubranka… chyba jeszcze musze się nauczyć to robić 😉
Mimi1987, PattisonBM lubią tę wiadomość
22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
Szatańska, może faktycznie porozmawiam przy najbliższej okazji dla świętego spokoju ale u nas to są takie etapy że jest masakra a są takie że śpi cała noc..
Śmiesznie dziewczyny ze rodzimy w podobnym czasie. Ja mam termin na 25.04 a jesteśmy w trakcie remontu i do końca lutego mieszkamy w wynajmowanym mieszkaniu więc zacznę wszystko kompletować dopiero w marcu. Ale większość na świeżo mam po Wiktorze więc jedyne czym się stresuje to tym że fizycznie będzie mi poprostu wtedy ciężko z prasowaniem np. Ale kto da rade jak nie my
-
Lilka my na przewijaku mieliśmy dyżurna pieluchę tetrową i jak tylko rozpinałam pampersa to ta tetrowa lądowała na siusiaku bo inaczej byliśmy obsikiwani także polecam.
Szatanka u Nas Antek ostatnio uwielbia kroić warzywa. Mamy takie drewniane z Lidla i super się to sprawdza. -
Lilka, to fajnie że Tadziu taki luzak, zachęca, żeby może jednak postarać się o drugie
Jeśli chodzi o warzywa, to Lila kroi już takie od dawna, bo kupiłam jej pierwszy mały zestaw z Pepco jak miała nieco ponad roczek, więc to dla niej już nie nowość. A skoro Wasze dzieci lubią teraz ćwiczyć motorykę małą, to polecam Wam też wszelkie nawlekanki.
Muszę za to ogarnąć jakieś niechybotliwe zwierzątko do ciągnięcia na sznurku, bo ostatnio u babci bardzo fajnie się tym bawiła, więc może będzie tam je ciągać po korytarzach. Możecie coś polecić? Bo mamy takiego małego drewnianego hipcia ze smyka, ale on się przewraca.
-
O kurcze to się zmowilyscie z tym terminem na koniec kwietnia 😅
Fajna jest też taka książeczka do samodzielnego zszycia, zaraz poszukam, koleżanki córka to ma, taka z filcu i tam trzeba np pranie wywiesić, pozbierać warzywa, ubrać lalki, to z aliexpres.
A zwierzątko na sznurku może gasiennica drewniana?
W tamtej ciąży miesiąc czasu mi czop odchodził. Teraz zaczęło się tydzień wcześniej. Piję napar z liści malin i biorę olej z wiesiołka. Mam nadzieję że uda się urodzić sn.
-
Jeheria wrote:Coś w tym stylu ale to nie ta konkretnie:
94,79 zł 36%OFF | Wielorazowa tablica 3D Montessori dla małych dzieci, edukacyjne książki edukacyjne do wczesnej nauki, rozwijające zabawki
https://a.aliexpress.com/_v5m9R5
Taką książeczkę, zwaną quiet book, dostała od babci na roczek i wozimy ją w samochodzie Aczkolwiek ta z ali dużo fajniejsza.
Trzymam kciuki za SN!Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2022, 00:53
-
Kupiłam już: grę pucio, czuczu puzzle dwuelementowe zwierzątka, kilka książeczek akademia dwulatka z naklejkami, nową książeczkę Hania idzie do lekarza, pieska do ciągnięcia fisher price używanego z olx i jakiś autobus muzyczny ze zwierzątkami, jeszcze wezmę kilka książeczek, kredki i chyba w dzień jakoś pójdzie. Bardziej się boję nocy, bo oczywiście np. teraz nie śpimy, więc nie wiem, jak to będzie.
-
My tez jeszcze nie spakowane...nie chce mi sie...az mysle czy nie kupic gotowca...
Lilka mi tez kolezanki mowia ze chlopak to latwiejsza obsługa...a ja mam wizje czy siusiaka to mam odciagac czy nie...jak go ukladac w pampersie zeby nie bylo przesiusiania ani problemu z jakimis bakteriami przy kupie...eh...rozkminy...Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
Pewnie 10000 razy na ten temat dyskutowalyscie...mamy chlopcow moge poprosic o info jakie szafy macie dla mlodziezy?Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
PattisonBM wrote:Pewnie 10000 razy na ten temat dyskutowalyscie...mamy chlopcow moge poprosic o info jakie szafy macie dla mlodziezy?
My mamy PAX z ikea, dla mnie od początku najwygodniejsze rozwiązanie to wszystko rozwieszone na wieszakach. Raz, że się tak ubranka nie gniotą (a ja nie prasuję, bo nie mam czasu), a dwa - jakoś tak przejrzyściej jest i łatwiej mi wszystko znaleźć. Polecam takie rozwiązanie jeśli chodzi o ubrankaBaby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
Z książeczek Ola lubi serie Krecika, wierszyki Brzechwy, Tuwima (też małe kartonowe), Binga, "Moja wielka wyszukiwanka - Dzień i noc" - do oglądania, szukania, bardzo fajna, mamy ją już od dawna i często do niej wracamy. Pucia też lubi. Kupiłam ostatnio "Tosia i Julek robią siku", i jak dla mnie słabe, chyba że komuś nie przeszkadza tekst: "...dzieci mają swoje łóżeczka, ale najchętniej śpią z rodzicami", kiedy wiadomo, że chciałoby się żeby dziecko spało w swoim pokoju, albo wkładanie nocnika na głowę i udawanie, że to kask. Miałam nie pisac dlaczego konkretnie mi nie pasuje, ale jeśli któraś z Was ma takie podejście jak ja to może zaoszczędzić pieniądze
A co do przechowywania ubrań to wszystko mamy w komodzie, w szufladach. Siostra mi sprzedała patent. Takie składanie w kosteczkę i układanie nie na płasko tylko jedno za drugim, może uda mi się dodać zdjęcie. Dla mnie rewelacja, szybko wszystko znajduje.Ola, 14.05.2020r -
A my z Wiktorią mamy covid.. Mnie w sobotę bolały mięśnie i głowa, zero innych objawów. Dzisiaj normalnie poszłam do pracy, a tu telefon od teściowej że Mała strasznie płacze, jest bezwładna i ma gorączkę. Mąż po drodze kupił test i od razu wyszedł pozytywny. Wiktori eszcze nie robiliśmy ale też na pewno ma. No ale u nas w pracy wprowadzili takie głupie zasady że jak idziesz na l4 to tracisz całą premię. Efekt jest taki że ludzie chodzą z objawami i pół firmy ma covida.
-
A z dobrych rzeczy to kilka dni temu po dwóch miesiącach badań i w końcu usunięciu tych podejrzanych zmian w piersi dowiedziałam się że to jednak nie rak 😊 co prawda to nie koniec przygody, bo są jeszcze inne zmiany ale tamte zostały uznane za łagodne. Po wielu wizytach w centrum onkologicznym i przeczytaniu masy artykułów, prac naukowych powiem tylko, badajcie się dziewczyny . Spotkałam mnóstwo młodych kobiet po przejściach, a wcześnie wykryty rak piersi jest w większości przypadków wyleczalny.
Lilka94, Jeheria lubią tę wiadomość
-
MIMI dobrze ze wszystko ok z piersiami a co do covida to mam nadzieje ze przejdziecie łagodnie…
Dziewczyny krzyczycie czasem na swoje dzieci? Ja niestety tak, zwłaszcza teraz hormony mi szaleją i wgl…22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc