X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 17 października 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi1990 wrote:
    Nic nie musi się kończyć!:) Jeździmy że swoim dzieckiem wszędzie, w tym roku zabraliśmy go na Kubę i wysiedział w samolocie 12h lepiej niż ja... w sierpniu jechaliśmy na objazdowke po Bałkanach i tak samo 4tys km w samochodzie, hotelach pod namiotami. Jak tylko ma się chęci można z dziećmi robić wszystko co się robiło i jest nawet weselej:)

Jasne nie chodzi mi, że kończy się podróżowanie np. bo dziecko, to nie wchodzi w grę, ja nie usiedzę w jednym miejscu ale, że kończy się etap takiej samowolki i odpowiedzialności tylko za siebie :)

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 17 października 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolllla wrote:
    Jasne nie chodzi mi, że kończy się podróżowanie np. bo dziecko, to nie wchodzi w grę, ja nie usiedzę w jednym miejscu ale, że kończy się etap takiej samowolki i odpowiedzialności tylko za siebie :)
    aaa to tak, ale powiem Ci że jak młody idzie na weekend do dziadków a ja mam wielkie plany na mega samowolke to czasami aż czuje się nieswojo:D Fajny etap w życiu przed nami, trudny ale przyjemny... bo na starość zapewne zatesknimy za tymi małymi zwisami przy nogach:)

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 17 października 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi wiem wiem, gorzej że my nie mamy żadnych dziadków pod ręką do pomocy bo wszyscy daleko no ale jakoś damy radę :) Takie myśli i strachy to pewnie do maja będę mieć :P Tak się człowiek skupiał tyko w ostatnich tygodniach, boli nie boli, poroni nie poroni, plamie nie plamie, a teraz a kuku tam jest człowieeeeek 😅

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Frufru Autorytet

Wysłany: 17 października 2019, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się też w sumie skończy pewien etap, bo my z chłopem to jesteśmy Explorerzy Urbexowi, kochamy bunkry, ruiny, opuszczone miejsca... Ale z dzieckiem nie da rady, bo czasem niebezpiecznie... Ja będę musiała odpuścić ;)

Karolllla lubi tę wiadomość

f2wl4z179qh7gg9w.png
    ...................................................
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
    sierpień 2019 - pozytywny test! <3
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 17 października 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znów z bólem głowy... już mnie to wkurza :/ nie mam siły z tym cholerstwem ani walczyć, ani żyć. Nic nie mogę zrobić. Nigdzie się ruszyc :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2019, 13:33

• Endi1990 Autorytet

Wysłany: 17 października 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sayuri wrote:
    A ja znów z bólem głowy... już mnie to wkurza :/ nie mam siły z tym cholerstwem ani walczyć, ani żyć. Nic nie mogę zrobić. Nigdzie się ruszyc :(
    ojjj teraz wiem co czujesz, po skręceniu aparatu na zębach czacha mi dymi tak że masakra...

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 17 października 2019, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobre określenie... czacha dymi :) ale współczuję Ci. Też musisz przeżywać okropny ból.

• sayuri Autorytet

Wysłany: 17 października 2019, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zauważyłam, że ostatnio ciągle wam marudzę tylko.. przepraszam. Nie chce wam psuć dobrych nastrojów. Ale prawda jest taka, że nie mam nawet komu się pożalić :(

• Jeheria Autorytet

Wysłany: 17 października 2019, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z bólem głowy nie da się funkcjonować :/
    Ja poznaje płeć po zdjęciu USG. Jak narząd płciowy jest postawiony pionowo do góry to chłopak a jak równolegle do brzuszka to dziewczynka
    W Googlach tak piszą :) są zdjęcia.
    U mnie wg zdjęcia w 10+5 wychodzi dziewczynka ale wtedy to chyba dopiero wszystko się kształtuje. Zobaczymy :)

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 17 października 2019, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dziś cukier na czczo 81... A wczoraj 95... Co te chipsy potrafią popsuć 😱😂
    A tak mam ochotę na monster munch :/

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Frufru Autorytet

Wysłany: 17 października 2019, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też po wczoraj, dziś miałam na czczo 96... Ale dostałam wino bezalkoholowe i wypilam całe hehe ...

f2wl4z179qh7gg9w.png
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 17 października 2019, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frufru wrote:
    Ja też po wczoraj, dziś miałam na czczo 96... Ale dostałam wino bezalkoholowe i wypilam całe hehe ...
    Ostatnio też piłam bezalkoholowe. Cin cin... Boskie! No ale trzeba przy wodzie zostać :/

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Frufru Autorytet

Wysłany: 17 października 2019, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raz nie wciąż. Od święta nie zaszkodzi, ale masz rację, woda i herbatki pozostają :) u mnie króluje rumianek, czyste, melisa i mięta.

f2wl4z179qh7gg9w.png
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 17 października 2019, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż zamówił pizzę na obiad i pepsi. Rzuciłam się na ten napój jak bym w życiu go nie piła. Po jednej szklaneczce ból głowy mi zelżał... może rzeczywiście brakuje mi kofeiny? Któraś z Was już mi kiedyś tak pisała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2019, 15:46

• Ajka Autorytet

Wysłany: 17 października 2019, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sayuri wrote:
    Mąż zamówił pizzę na obiad i pepsi. Rzuciłam się na ten napój jak bym w życiu go nie piła. Po jednej szklaneczce ból głowy mi zelżał... może rzeczywiście brakuje mi kofeiny? Któraś z Was już mi kiedyś tak pisała.

Ja czasem piłam takie napoje z yerba mate np bombilla albo yerbata nie są zalecane z powodu zawartości kofeiny, ale na opakowaniu jest napisane dokładnie ile jej mają w środku i mozna policzyć żeby się w limicie zmieścić.

Nie dość że ból głowy likwidowały, to na dodatek te napoje to jedyne co mi na mdłości pomagało... i zawsze zdrowsze niz cola

2020 :)
    2023 :)
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 17 października 2019, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sayuri ja tak miałam, dwa dni bez kawy i myślałam, że mnie rozsadzi. Wypiłam kawę i jak ręką odjął. Jeśli pijesz kawę regularnie to organizm na brak kofeiny najzwyczajniej w świecie reaguje. Ja wróciłam do starego nawyku czyli dzień bez kawki dzień stracony ;)

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 17 października 2019, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa mi w ciąży nie smakuje niestety. Ale pepsi jest smaczna :) wiem, że nie powinno się pić. Ale chyba to lepsze niż codzienny ból głowy uniemożliwiający funkcjonowanie i faszerowanie się apapem.. zobaczymy jak jutro będzie.

• Frufru Autorytet

Wysłany: 17 października 2019, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszukaj jakiejś alternatywy :) ja akurat z tych nie pijących kawy, bo raz na dwa trzy miesiące, więc nie doradzę. Może wystarczy mocna herbata? Mnie podnosi do pionu od czasu do czasu

sayuri lubi tę wiadomość

f2wl4z179qh7gg9w.png
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 17 października 2019, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sayuri, skoro tak, to polecam matchę: to zielona herbata o najwyższym stężeniu antyoksydantów, a do tego ma sporo kofeiny, więc stawia na nogi. Ja piję bezkofeinowA kawę już jakiś czas, z powodu żołądka, ale pamiętam, że początki też źle znosiłam, więc możliwe, że to to.

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 17 października 2019, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kawę uwielbiałam, teraz od miesiąca wypilam jedna bo na samą myśl mnie szarpie...

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
‹‹ 202 203 204 205 206 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ