MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
sayuri wrote:Za grupę na fb ja na razie dziękuję, po pierwsze wczesne te nasze ciąże jeszcze, a po drugie chyba wolałabym zachować anonimowość. Może jak dzidzia nabierze rozmachu to się zdecyduję
Ps. Cały dzień dzisiaj boli mnie podbrzusze ból nawet mnie obudził nie wiem czy brać nospe czy się męczyć...
-
mwm wrote:My wczoraj mielismy USG i biło serduszko ❤️ Termin na koniec kwietnia, ale tu są mniej doświadczone dziewczyny wiec mi raźniej 😀 maluszek rośnie ale niestety ja mam wysokie TSH i cukier przed ciąża miałam wszystko idealnie...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2019, 09:10
-
nick nieaktualnyJeheria wrote:Przy ciąży tsh rośnie, mi przy pierwszej becie wykazało 3,9. A jaki masz cukier? Ja mam ok 92, mój diabetolog mówi że do 92 jest ok w ciąży
-
mwm wrote:My wczoraj mielismy USG i biło serduszko ❤️ Termin na koniec kwietnia, ale tu są mniej doświadczone dziewczyny wiec mi raźniej 😀 maluszek rośnie ale niestety ja mam wysokie TSH i cukier przed ciąża miałam wszystko idealnie...
mwm lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMuszę zrobić krzywa cukrowa, a jeśli na TSH już dostałam eurythox 25, nie wiem czy dobrze pisze. Mam nadzieje ze zbije trochę wynik.
Dziewczyny a jaki macie progesteron? Ja dwa tyg temu miałam 44 a wczoraj 27. Te same leki, ale zauważyłam ze jak robię na czczo bez przyjęcia wcześniej luteiny to jest gorzej. -
Też znam osoby, które z Hashi urodziny zdrowe dzieci nawet bliźnięta.
Jeheria, mwm - stosujecie jakąś specjalną dietę ze względu na ten cukier? Bo mi lekarz zalecił dietę cukrzycową, z uwagi na moje nadprogramowe kg. -
nick nieaktualnyFrufru wrote:Też znam osoby, które z Hashi urodziny zdrowe dzieci nawet bliźnięta.
Jeheria, mwm - stosujecie jakąś specjalną dietę ze względu na ten cukier? Bo mi lekarz zalecił dietę cukrzycową, z uwagi na moje nadprogramowe kg. -
nick nieaktualnyLondyńskieSerduszko wrote:https://m.facebook.com/profile.php?id=506960623181253&ref=content_filter
Hej 🙂 stworzyłam tez na FB grupę dla nas majówek 🙂 ❤️
Denerwuje mnie ten spam !to juz 3 post na temat grupy,czy jestes majowa mama ? Czy zapytalas nas czy chcemy jakakolwoek grupe ? To jest zwyczajnie nachalne i nie na miejscu,jako zalozycielka watku prosze zeby go nie zasmiecac !!! Pozdrawiam
Edit. Jak sie wejdzie w profil to na kilku watkach spam o grupie na fejsie !! Nie ufam takim osobom i nie chciala bym udostepniac im swoich danych. Jak bedziemy chcialy same stworzymy taka grupe i zdecydujemy kto w niej sie znajdzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2019, 14:13
Frufru, Ajka, sayuri, Malinowa Panienka lubią tę wiadomość
-
Dieta z niskim indeksem. Zero napojów gazowanych, zero ziemniaków, kukurydzy (czyli płatki kukurydziane, maka kukurydziana), ryż biały (mąka ryżowa też), słodyczy, owoce tylko do 12 godziny, zero kaszy jaglanej, bułek pszennych, bułki tartej. Tylko mąki o typie 1850, mąka orkiszowa, gryczana, żytnia 1850. Kasza orkiszowa, gryczana, ryż brązowy, czerwony, płatki owsiane. Makaron durum, pełnoziarnisty i ugotowany al dente.
Frufru lubi tę wiadomość
-
Jeheria, to cudownie! widzisz, wszystko dobrze. Och, nie mogę się doczekać tego momentu!
Jeheria lubi tę wiadomość
-
Jeheria wrote:Dziś widziałam pikanie serduszka ♥️♥️♥️
Cudownie...
U nas jeszcze nie widać serduszka ale jest piękny pęcherzyk z ciałkiem żóltym... Pani dr dopatrzyła się też jakiejś kropeczki i mówiła że to zarodek. Generalnie zadowolona Więc my tym bardziej:)
Beta dziś była ponad 14 tys, a progesteron 208 - zmniejszoną mam luteinęManna, NewYork, Jeheria lubią tę wiadomość
Starania od 2014 ,
1 ICSI maj 2018, ❄️❄️❄️
2 ICSI sierpień 2019, ❄️❄️❄️❄️❄️
3 ICSI kwiecień 2021❄️❄️❄️
9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
10. transfer INVIMED (podane 2 blastki 3BB i 2CC) - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200
4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA)
11. transfer, beta<0,2
12. transfer 09.01.25 beta 6dpt:59,6 , 8dpt:152, 11dpt: 1024, 13dpt:2630, 16dpt: 8693 -
A mi, do bólu brzucha dołączyła się rwa kulszowa... wczoraj mąż musiał mnie z wanny wyjąć bo nie mogłam się wyprostować. Koleżanka przesłała mi Amol i smaruje nim posladek i plecy. Jutro kilkugodzinna podróż najpierw do Bydgoszczy, potem do Gdańska... i zobaczymy, co tam się u mnie dzieje w środku.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2019, 16:44
-
Dziewczyny , na grupie na FB porównałam sobie zdjęcie USG z jedną z koleżanek. I czy wiecie jak to dokładnie jest ?
Ona: beta 1876 - pęcherzyk 10 mm + pęcherzyk zoltkowy
Ja : beta dzień przed badaniem USG : 4447 , czyli w dniu USG podejrzewam była w granicy 5-7 tys a pęcherzyk mniejszy 7mm+ pęcherzyk zoltkowy -
sayuri wrote:A mi, do bólu brzucha dołączyła się rwa kulszowa... wczoraj mąż musiał mnie z wanny wyjąć bo nie mogłam się wyprostować. Koleżanka przesłała mi Amol i smaruje nim posladek i plecy. Jutro kilkugodzinna podróż najpierw do Bydgoszczy, potem do Gdańska... i zobaczymy, co tam się u mnie dzieje w środku.
Na rwę kulszową z nie leków najlepszy jest pas lędźwiowy ortopedyczny - taki tochę gorset... podtrzymuje i przez to mięśnie się samoistnie roluźniają... mnie to uratowało już kilka razy ... do tego masaż... ja mam zwyczaj w kryzysie pojawiac się w centrum handlowym gdzie są fotele do masażu... z jakiś przyczyn to lepsze niż człowiek masażysta dla mnie.2020
2023