MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Bona wrote:Dziewczyny , na grupie na FB porównałam sobie zdjęcie USG z jedną z koleżanek. I czy wiecie jak to dokładnie jest ?
Ona: beta 1876 - pęcherzyk 10 mm + pęcherzyk zoltkowy
Ja : beta dzień przed badaniem USG : 4447 , czyli w dniu USG podejrzewam była w granicy 5-7 tys a pęcherzyk mniejszy 7mm+ pęcherzyk zoltkowy
a jaki wiek ciąży... to jest istotniejsze niż beta... jak już pisałam przy takiej becie (1900) ja miała 3 mm zarodek z bijącym sarduszkiemWiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2019, 16:53
2020
2023 -
Ajka wrote:a jaki wiek ciąży... to jest istotniejsze niż beta... jak już pisałam przy takiej becie (1900) ja miała 3 mm zarodek z bijącym sarduszkiem
Właśnie nie wiem który u niej jest dzień. U mnie był 17dpt czyli 5+1 tydzień ciąży -
Ajka wrote:Na rwę kulszową z nie leków najlepszy jest pas lędźwiowy ortopedyczny - taki tochę gorset... podtrzymuje i przez to mięśnie się samoistnie roluźniają... mnie to uratowało już kilka razy ... do tego masaż... ja mam zwyczaj w kryzysie pojawiac się w centrum handlowym gdzie są fotele do masażu... z jakiś przyczyn to lepsze niż człowiek masażysta dla mnie.
Żeby mi ten masaż przyszedł wcześniej do głowy to podjechałabym do centrum handlowego no byłam dziś w Toruniu przed południem. Ech mądry człowiek po szkodzie. Tak to póki co leżę,a wokoło unosi się wspaniały aromat obrzydliwych ziół... rąk nie mogę domyć od tego -
Bona wrote:Właśnie nie wiem który u niej jest dzień. U mnie był 17dpt czyli 5+1 tydzień ciąży
Ty miałas 5t1d wiec na nastepnej wizycie serducho juz bedzie pieknie pikało -
JAGODA wrote:Dziewczyny, mi zawroty i mdłości rozkręciły się na dobre. Nie przypominam sobie, żeby w 1 ciąży miała takie dolegliwości. Niech szybko mijają, bo coś czuję że będzie wesoło 😅😎
-
nick nieaktualny
-
Endi1990 wrote:ja też mam wrażenie ze u mnie to narasta a przy pierwszej i drugiej ciaży raczej nie mialam takich dolegliwosci
Jak mnie dopadają mdłości to biorę albo ogórka kiszonego albo skórkę chleba. Pomaga.
Z objawów ciążowych to mam dziś ślinotok. -
mwm wrote:Ja miałam wczoraj bete 28 tysięcy i dzieciaczek 5mm, pęcherzyk nie wiem, ale dużo większy. Bona mysle ze serduszko miałabyś już spokojnie za tydzień
-
nick nieaktualny
-
Moje mdłości też nie były takie na rzyganie. Po prostu dziwnie uczucie w gardle i ustach. Ale ogórek kiszony dobry na wszystko:)) ograbiam piwniczkę teściów z ich zapasów:)) mają przepyszne ogórki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2019, 19:28
-
nick nieaktualnyDziewczyny, jeszcze tak przy okazji doktor powiedziała mi ze te bóle związane są z ukrwieniem macicy i żeby brać nospe. Wiec to chyba się zdarza, chociaż dalej mnie martwi bo czuje się jak podczas okresu
I unikajcie herbatki miętowej powoduje skurcze