Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bona wrote:
    Dziewczyny , na grupie na FB porównałam sobie zdjęcie USG z jedną z koleżanek. I czy wiecie jak to dokładnie jest ?
    Ona: beta 1876 - pęcherzyk 10 mm + pęcherzyk zoltkowy
    Ja : beta dzień przed badaniem USG : 4447 , czyli w dniu USG podejrzewam była w granicy 5-7 tys a pęcherzyk mniejszy 7mm+ pęcherzyk zoltkowy

a jaki wiek ciąży... to jest istotniejsze niż beta... jak już pisałam przy takiej becie (1900) ja miała 3 mm zarodek z bijącym sarduszkiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2019, 16:53

2020 :)
    2023 :)
  • Bona Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    a jaki wiek ciąży... to jest istotniejsze niż beta... jak już pisałam przy takiej becie (1900) ja miała 3 mm zarodek z bijącym sarduszkiem

Właśnie nie wiem który u niej jest dzień. U mnie był 17dpt czyli 5+1 tydzień ciąży

l22nl6d8e2h2xrg1.png
    INV maj 2019😟 /\ INV sierpień 2019 😃
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    Na rwę kulszową z nie leków najlepszy jest pas lędźwiowy ortopedyczny - taki tochę gorset... podtrzymuje i przez to mięśnie się samoistnie roluźniają... mnie to uratowało już kilka razy ... do tego masaż... ja mam zwyczaj w kryzysie pojawiac się w centrum handlowym gdzie są fotele do masażu... z jakiś przyczyn to lepsze niż człowiek masażysta dla mnie.

Żeby mi ten masaż przyszedł wcześniej do głowy to podjechałabym do centrum handlowego no byłam dziś w Toruniu przed południem. Ech mądry człowiek po szkodzie. Tak to póki co leżę,a wokoło unosi się wspaniały aromat obrzydliwych ziół... rąk nie mogę domyć od tego :/

• JAGODA Przyjaciółka

Wysłany: 6 września 2019, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mi zawroty i mdłości rozkręciły się na dobre. Nie przypominam sobie, żeby w 1 ciąży miała takie dolegliwości. Niech szybko mijają, bo coś czuję że będzie wesoło 😅😎

ckais65gshk74vfy.png
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bona wrote:
    Właśnie nie wiem który u niej jest dzień. U mnie był 17dpt czyli 5+1 tydzień ciąży
    spokojnie ja mialam bete 4500 i mialam bijace serduszko bo to byl juz prawie 6 tydzien. Przy biciu serduszka liczy sie wiek ciazy,beta nie ma takiego znaczenia
    Ty miałas 5t1d wiec na nastepnej wizycie serducho juz bedzie pieknie pikało

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JAGODA wrote:
    Dziewczyny, mi zawroty i mdłości rozkręciły się na dobre. Nie przypominam sobie, żeby w 1 ciąży miała takie dolegliwości. Niech szybko mijają, bo coś czuję że będzie wesoło 😅😎
    ja też mam wrażenie ze u mnie to narasta a przy pierwszej i drugiej ciaży raczej nie mialam takich dolegliwosci

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • Bona Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się poprostu czy jak na tę wyniki pęcherzyk nie jest za mały ;) Napewno 17.09 zobaczę serduszko i przestanę się martwić :)

l22nl6d8e2h2xrg1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2019, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam wczoraj bete 28 tysięcy i dzieciaczek 5mm, pęcherzyk nie wiem, ale dużo większy. Bona mysle ze serduszko miałabyś już spokojnie za tydzień ;)

• sayuri Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi1990 wrote:
    ja też mam wrażenie ze u mnie to narasta a przy pierwszej i drugiej ciaży raczej nie mialam takich dolegliwosci

Jak mnie dopadają mdłości to biorę albo ogórka kiszonego albo skórkę chleba. Pomaga.
    Z objawów ciążowych to mam dziś ślinotok.

• JAGODA Przyjaciółka

Wysłany: 6 września 2019, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sayuri wrote:
    Jak mnie dopadają mdłości to biorę albo ogórka kiszonego albo skórkę chleba. Pomaga.
    Z objawów ciążowych to mam dziś ślinotok.
    Muszę wypróbować, ogórki w każdej postaci uwielbiam😍

ckais65gshk74vfy.png
  • JAGODA Przyjaciółka

Wysłany: 6 września 2019, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi1990 wrote:
    Byle to przetrwać 🙏zwłaszcza w pracy jest ciężko 🙈

ckais65gshk74vfy.png
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj na egzaminie 3h sie powstrzymywalam i modlilam zeby nie haftnąć na klawiaturę i cale szczescie dalam rade:)

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • JAGODA Przyjaciółka

Wysłany: 6 września 2019, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi1990 wrote:
    Ja dzisiaj na egzaminie 3h sie powstrzymywalam i modlilam zeby nie haftnąć na klawiaturę i cale szczescie dalam rade:)
    Dla mnie najgorsze są zawroty głowy, nie mogę sobie poradzić 😟

ckais65gshk74vfy.png
  • Bona Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:
    Ja miałam wczoraj bete 28 tysięcy i dzieciaczek 5mm, pęcherzyk nie wiem, ale dużo większy. Bona mysle ze serduszko miałabyś już spokojnie za tydzień ;)
    Przypomnisz mi proszę w którym tygodniu i dniu ciąży jesteś:)

l22nl6d8e2h2xrg1.png
  • Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie tym razem żadne mdłości nie łapią. Aż dziwnie mi :(

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miewam mdłości ale nie codziennie. Od wczoraj wieczorem mdłości ustąpiły miejsca ślinotokowi...

• Ajka Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam cos na kształt mdłości już 1,5 tygodnia, ale nie takie zeby byla opcja pawia puścić... zwyczajnie sie zle czuje i tyle... sama nie wiem czy bardziej mdlosci czy zgaga... cos pomiedzy

2020 :)
    2023 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2019, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bona wrote:
    Przypomnisz mi proszę w którym tygodniu i dniu ciąży jesteś:)
    Wczoraj 6+1 ☺️

Bona lubi tę wiadomość

• sayuri Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje mdłości też nie były takie na rzyganie. Po prostu dziwnie uczucie w gardle i ustach. Ale ogórek kiszony dobry na wszystko:)) ograbiam piwniczkę teściów z ich zapasów:)) mają przepyszne ogórki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2019, 19:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2019, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jeszcze tak przy okazji doktor powiedziała mi ze te bóle związane są z ukrwieniem macicy i żeby brać nospe. Wiec to chyba się zdarza, chociaż dalej mnie martwi bo czuje się jak podczas okresu :/
    I unikajcie herbatki miętowej powoduje skurcze ;)

‹‹ 23 24 25 26 27 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ