MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Jusia zadzwoń. Tydzień to bardzo długo. Nie możesz dopuścić do rozwoju infekcji.
Ps. Ciąża pojedyncza. No i mam odstawić Lutinus i estrofem.
Ps2. Mam na zbyciu 5 opakowań Estrofemu, 4 luteiny podjęzykowej i 4 luteiny dopochwowej.... komuś potrzebne?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2019, 17:46
Klaudia2016, szatanka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
joana_aska89 wrote:Kochane Waszym zdaniem powinnam się martwić, że jak byłam w piątek to był widoczny tylko pęcherzyk ciążowy (prawie 4mm)?? Tak jak widzę u Was to już jest bardziej rozwinięte...
joana_aska89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDokladnie dziewczyny nie ma.co porownywac bo kazda ciaza jest inna,rozwija sie inaczej u jednego widac szybciwj u drugiego pozniej,zalezy kiedy kto mial owu i wiele innych czynników sie na to sklada.
Nasze postanowienie badzmy dobrej mysli wszystko bedzie dobrze ,wszystko sie uda,cel jest jeden RODZE W MAJU 2020 !!joana_aska89, Manna, Jusia 82, Jeheria, Frufru lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
NewYork wrote:Dokladnie dziewczyny nie ma.co porownywac bo kazda ciaza jest inna,rozwija sie inaczej u jednego widac szybciwj u drugiego pozniej,zalezy kiedy kto mial owu i wiele innych czynników sie na to sklada.
Nasze postanowienie badzmy dobrej mysli wszystko bedzie dobrze ,wszystko sie uda,cel jest jeden RODZE W MAJU 2020 !!
Powoli do mnie dociera że to może być prawda i powoli zaczynam się stresować... jak to będzie?NewYork lubi tę wiadomość
Starania od 2014 ,
1 ICSI maj 2018, ❄️❄️❄️
2 ICSI sierpień 2019, ❄️❄️❄️❄️❄️
3 ICSI kwiecień 2021❄️❄️❄️
9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
10. transfer INVIMED (podane 2 blastki 3BB i 2CC) - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200
4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA)
11. transfer, beta<0,2
12. transfer 09.01.25 beta 6dpt:59,6 , 8dpt:152, 11dpt: 1024, 13dpt:2630, 16dpt: 8693 -
Frufru wrote:Cześć szatanka, mam nadzieję że u Ciebie będzie dobrze. Sprawdź może te herbatki żeby sobie nie zaszkodzić. A czemu lekarz kazał Ci mierzyć obwód brzucha to nie mam pojęcia, pierwsze słyszę takie zalecenia.
-
O widzisz, ja nie w temacie jestem więc nie miałam pojęcia. Teraz już wiem
-
Hej. Czy mogę dołączyć do Waszego grona? W piątek wieczorem zrobiłam test ciążowy ponieważ spóźnialo mi się krwawienie no i ujrzałam dwie krechy 😊 wg obliczeń 13.05.2020 termin porodu. W tygodniu chce iść do lekarza i wszystko potwierdzić oraz sprawdzić czy wszystko jest dobrze. Powiedzcie mi, ponieważ jest to 4t i 3 dni, czy było już serduszko u Was na usg czy to za wcześnie? Jestem trochę zielona i jeszcze nie ogarniam 😂 pozdrawiam i mam nadzieję, że mogę się do Was dołączyć ))
Endi1990, NewYork lubią tę wiadomość
-
Nadusia wrote:Hej.Powiedzcie mi, ponieważ jest to 4t i 3 dni, czy było już serduszko u Was na usg czy to za wcześnie?
-
Nadusia wrote:Więc poczekam może jeszcze ok tydzień i wtedy pójdę do lekarza, jakoś to może wytrzymam
Ja w 5+1 miałam tylko pęcherzyk ciążowy 7 mm i pęcherzyk zoltkowy. Także warto poczekać z USG serduszkowym -
nick nieaktualny
-
To czekanie jest męczące, ale co zrobić, przez najbliższe miesiące tylko to nam pozostaje
zmiana pogody dobrze na mnie wpłynęła, fajnie, że nie jest tak gorąco i lepiej się oddycha. Jak tam Wasze samopoczucie? Wszystko dobrze? -
Dziewczyny z większym doświadczeniem tarczycowym (ja zaczęłam brać eutyrox z poziomem tsh 2.5 ze wzgledu na starania o ciążę)- 23 sierpnia miałam TSH 3,150 i w związku z tym lekarz zwiększył dawkę eutyroxu do 50. Jednak jak powiedziałam, że do tej pory brałam tylko 12,5, a w weekendy w ogóle, bo kiedyś przy 25 spadło mi prędko do okolic zera, lekarz stwierdził, że w takim razie mam brać 25, bo to może być dla mnie niebezpieczne. Jak że wysokie tsh jest niebezpieczne dla dziecka, stwierdziłam sama, że kilka dni wezmę 50, a potem naprzemiennie 25 i 50. Serducho mi się kotłuje, ale to chyba taka moja natura, szybki puls to u mnie standard... Jak byście brały? Planuje zbadać tsh dopiero w sobotę, bo wizyta u ginekologa za tydzień - iść wcześniej? I ostatnie - badacie tsh na czczo? Będę wdzięczna za rozwianie wątpliwości!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2019, 08:08
-
Samodzielne manewrowanie dawkami jest bardzo niebezpieczne!! Możesz bardzo zaszkodzić dziecku!! Wróć do dawki zaleconej przez lekarza i nie kombinuj! Zwłaszcza, że nie masz problemów z tarczycą!! Takie postępowanie tylko rozchwieje ci organizm i potem ciezko będzie wrócić do równowagi!!
Ja choruje na niedoczynność tarczycy i w ciąży TSH mi skoczylo do 4.2, pomimo tego biorę cały czas dotychczasową dawkę i czekam cierpliwie na wizytę u endokrynologa.
TSH nie bada się na czczo, ale koniecznie bez leków.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2019, 08:37
Frufru lubi tę wiadomość