X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusia zadzwoń. Tydzień to bardzo długo. Nie możesz dopuścić do rozwoju infekcji.

Ps. Ciąża pojedyncza. No i mam odstawić Lutinus i estrofem.

Ps2. Mam na zbyciu 5 opakowań Estrofemu, 4 luteiny podjęzykowej i 4 luteiny dopochwowej.... komuś potrzebne?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2019, 17:46

Klaudia2016, szatanka lubią tę wiadomość

• Bona Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sayuri wrote:
    No i jest pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkiem. Prawie 1 cm. Zarodka jeszcze nie widać. Lekarz powiedział że nic nie wskazuje na o żeby miało się nie udać :))
    Super :):)

sayuri lubi tę wiadomość

l22nl6d8e2h2xrg1.png
    INV maj 2019😟 /\ INV sierpień 2019 😃
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2019, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane Waszym zdaniem powinnam się martwić, że jak byłam w piątek to był widoczny tylko pęcherzyk ciążowy (prawie 4mm)?? Tak jak widzę u Was to już jest bardziej rozwinięte...

• Frufru Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joana_aska89 wrote:
    Kochane Waszym zdaniem powinnam się martwić, że jak byłam w piątek to był widoczny tylko pęcherzyk ciążowy (prawie 4mm)?? Tak jak widzę u Was to już jest bardziej rozwinięte...
    TY się nic nie martw na zapas. Porównywanie nie ma sensu, każda z nas jest inna. Ja nie widziałam serduszka, a niektóre dziewczyny wcześniej widzą. Nie ma co się nakręcać :)

joana_aska89 lubi tę wiadomość

f2wl4z179qh7gg9w.png
    ...................................................
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
    sierpień 2019 - pozytywny test! <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2019, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie dziewczyny nie ma.co porownywac bo kazda ciaza jest inna,rozwija sie inaczej u jednego widac szybciwj u drugiego pozniej,zalezy kiedy kto mial owu i wiele innych czynników sie na to sklada.

Nasze postanowienie badzmy dobrej mysli wszystko bedzie dobrze ,wszystko sie uda,cel jest jeden RODZE W MAJU 2020 !!:)

joana_aska89, Manna, Jusia 82, Jeheria, Frufru lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, bo to moja pierwsza ciąża i mocno przeżywam 😊 jeszcze do mnie nie dociera, że się udało... Ale staram się być dobrej myśli 😊

NewYork lubi tę wiadomość

• Jusia 82 Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 05:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NewYork wrote:
    Dokladnie dziewczyny nie ma.co porownywac bo kazda ciaza jest inna,rozwija sie inaczej u jednego widac szybciwj u drugiego pozniej,zalezy kiedy kto mial owu i wiele innych czynników sie na to sklada.

Nasze postanowienie badzmy dobrej mysli wszystko bedzie dobrze ,wszystko sie uda,cel jest jeden RODZE W MAJU 2020 !!:)

Powoli do mnie dociera że to może być prawda :) i powoli zaczynam się stresować...:D jak to będzie?

NewYork lubi tę wiadomość

age.png

Starania od 2014 ,
    1 ICSI maj 2018, ❄️❄️❄️
    2 ICSI sierpień 2019, ❄️❄️❄️❄️❄️
    3 ICSI kwiecień 2021❄️❄️❄️
    9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
    10. transfer INVIMED (podane 2 blastki 3BB i 2CC) - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200

4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
    5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA)

11. transfer, beta<0,2
    12. transfer 09.01.25 beta 6dpt:59,6 , 8dpt:152, 11dpt: 1024, 13dpt:2630, 16dpt: 8693
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frufru wrote:
    Cześć szatanka, mam nadzieję że u Ciebie będzie dobrze. Sprawdź może te herbatki żeby sobie nie zaszkodzić. A czemu lekarz kazał Ci mierzyć obwód brzucha to nie mam pojęcia, pierwsze słyszę takie zalecenia.
    Mierzy się obwód gdy jest ryzyko hiperstymulacji po świeżym transferze ale tu było krio. Bo pozytywna beta wzmaga hiperke. Dlatego ja mam już duże wzdęcia bo miałam świeży transfer.

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Frufru Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzisz, ja nie w temacie jestem więc nie miałam pojęcia. Teraz już wiem :)

f2wl4z179qh7gg9w.png
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
  • Nadusia Znajoma

Wysłany: 8 września 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Czy mogę dołączyć do Waszego grona? W piątek wieczorem zrobiłam test ciążowy ponieważ spóźnialo mi się krwawienie no i ujrzałam dwie krechy 😊 wg obliczeń 13.05.2020 termin porodu. W tygodniu chce iść do lekarza i wszystko potwierdzić oraz sprawdzić czy wszystko jest dobrze. Powiedzcie mi, ponieważ jest to 4t i 3 dni, czy było już serduszko u Was na usg czy to za wcześnie? Jestem trochę zielona i jeszcze nie ogarniam 😂 pozdrawiam i mam nadzieję, że mogę się do Was dołączyć :)))

Endi1990, NewYork lubią tę wiadomość

ckaiyx8d9w4b1jss.png
  • Nadusia Znajoma

Wysłany: 8 września 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah i chciałam powiedzieć, że jest to moja druga ciaza. Pierwsza była 5 lat temu więc troszkę zapomniałam jak to było, choć podobno się nie zapomina :D

ckaiyx8d9w4b1jss.png
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadusia wrote:
    Hej.Powiedzcie mi, ponieważ jest to 4t i 3 dni, czy było już serduszko u Was na usg czy to za wcześnie?
    troszeczke za wczesnie, w pierwszej ciazy 6t1d w drugiej 5t5d, teraz ide w poniedzialek-wg moich obliczen bedzie to 5t6d i zobaczymy co tam bedzie;)

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • Nadusia Znajoma

Wysłany: 8 września 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc poczekam może jeszcze ok tydzień i wtedy pójdę do lekarza, jakoś to może wytrzymam :)

ckaiyx8d9w4b1jss.png
  • Bona Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadusia wrote:
    Więc poczekam może jeszcze ok tydzień i wtedy pójdę do lekarza, jakoś to może wytrzymam :)
    Witam kolejną majówkę :)
    Ja w 5+1 miałam tylko pęcherzyk ciążowy 7 mm i pęcherzyk zoltkowy. Także warto poczekać z USG serduszkowym

l22nl6d8e2h2xrg1.png
    INV maj 2019😟 /\ INV sierpień 2019 😃
  • Nadusia Znajoma

Wysłany: 8 września 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pójdę 20.09 na wizytę, myślę że będzie to odpowiedni czas na sprawdzenie :) choć już znoszę jajko i chciałabym to pierwsze usg zrobić ale wiem, że i tak na tą chwilę nic mogę nie zobaczyć.

ckaiyx8d9w4b1jss.png
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadusia każda z nas przeżywa/ła to samo co ty :) my też czekamy na każdą wizytę, każde badanie, każdy najmniejszy znak od naszego ciała.. A wszystko, co możemy zrobić, to odpoczywać i cierpliwie czekać. Czyli to, co dla nas najtrudniejsze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2019, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie, ja też nie mogę doczekać się kolejnej wizyty... ale ta dopiero 24.09, więc mam nadzieję, że zobaczymy już więcej i będę spokojniejsza...

• Frufru Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To czekanie jest męczące, ale co zrobić, przez najbliższe miesiące tylko to nam pozostaje :)
    zmiana pogody dobrze na mnie wpłynęła, fajnie, że nie jest tak gorąco i lepiej się oddycha. Jak tam Wasze samopoczucie? Wszystko dobrze?

f2wl4z179qh7gg9w.png
  • Manna Koleżanka

Wysłany: 9 września 2019, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z większym doświadczeniem tarczycowym (ja zaczęłam brać eutyrox z poziomem tsh 2.5 ze wzgledu na starania o ciążę)- 23 sierpnia miałam TSH 3,150 i w związku z tym lekarz zwiększył dawkę eutyroxu do 50. Jednak jak powiedziałam, że do tej pory brałam tylko 12,5, a w weekendy w ogóle, bo kiedyś przy 25 spadło mi prędko do okolic zera, lekarz stwierdził, że w takim razie mam brać 25, bo to może być dla mnie niebezpieczne. Jak że wysokie tsh jest niebezpieczne dla dziecka, stwierdziłam sama, że kilka dni wezmę 50, a potem naprzemiennie 25 i 50. Serducho mi się kotłuje, ale to chyba taka moja natura, szybki puls to u mnie standard... Jak byście brały? Planuje zbadać tsh dopiero w sobotę, bo wizyta u ginekologa za tydzień - iść wcześniej? I ostatnie - badacie tsh na czczo? Będę wdzięczna za rozwianie wątpliwości!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2019, 08:08

5p0e5mk.png
    Aniołek 11 tydzień [*] - grudzień 2018
    Starania od grudnia 2017
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samodzielne manewrowanie dawkami jest bardzo niebezpieczne!! Możesz bardzo zaszkodzić dziecku!! Wróć do dawki zaleconej przez lekarza i nie kombinuj! Zwłaszcza, że nie masz problemów z tarczycą!! Takie postępowanie tylko rozchwieje ci organizm i potem ciezko będzie wrócić do równowagi!!
    Ja choruje na niedoczynność tarczycy i w ciąży TSH mi skoczylo do 4.2, pomimo tego biorę cały czas dotychczasową dawkę i czekam cierpliwie na wizytę u endokrynologa.
    TSH nie bada się na czczo, ale koniecznie bez leków.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2019, 08:37

Frufru lubi tę wiadomość

‹‹ 25 26 27 28 29 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ