X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • Bona Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie tak że mdłości dokuczają Wam bardziej w pewnej pozycji ? Ja jak chodzę nic nie czuję. A tylko jak się położę to mdli mnie. Nie do tego stopnia aby wymiotować ale tak nieprzyjemnie sie leży

l22nl6d8e2h2xrg1.png
    INV maj 2019😟 /\ INV sierpień 2019 😃
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dokładnie tak samo. Najgorzej mdli jak się kładę. Chociaż od paru dni to jakby wystąpiło...

• Frufru Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zauważyłam, żeby pozycja miała u mnie znaczenie, ale czasem budzę się w nocy i czuję taką niby zgagę, niby jakby mi się odbiło... Za to muszę pilnować, żeby jeść coś w miarę często bo za długie przerwy mi nie służą...

f2wl4z179qh7gg9w.png
    ...................................................
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
    sierpień 2019 - pozytywny test! <3
  • Bona Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio mi było troszkę przykro że tych objawów ciążowych nie mam a teraz jak te mdłości przyszły ehhh :( Niesmak ciągły

l22nl6d8e2h2xrg1.png
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też się pochwaliłam, że mnie mdłości ominęły a od wczoraj istny dramat... ahhh dzisiaj pierwsza wizyta USG, trzymajcie kciuki. Po majowych USG, wróżeniach z bety, łyżeczkowaniach i kontrolach idę tam prawdę mówiąc jak na skazanie...

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • Bona Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od kilku dni pojawiły się sny erotyczne :p nie wiem czy to objaw ciążowy czy objawia mi się już brak stosunków ( zakaz od transferu przynajmniej do bijącego serduszka ) i od wczoraj mega senność . Zasnęłam wczoraj o 18.00 . Obudziłam się o 3.00 i dalej spałam do 8.00 rano

l22nl6d8e2h2xrg1.png
  • Bona Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi będzie dobrze, trzymam kciuki, przyniesiesz nam same dobre wieści :)

Endi1990 lubi tę wiadomość

l22nl6d8e2h2xrg1.png
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi - co ma być to będzie, niestety nie mamy na to wpływu.

Bona taką senność to mam niemal od transferu, jak przyjmowałam relanium. Po czterech dniach odstawiłam go, a dalej chodziłam senna, myślałam, że to się jeszcze utrzymuje w organizmie. A tu beta pozytywna wyskoczyła i duuuzy poziom progesteronu :) po odstąpieniu całkowicie lutinusa trochę ta śpiączka ustaliła, ale jak chce Ci się spać- to śpij. Twój dzidziuś sam wie najlepiej, czego Ci potrzeba :)

• Nadusia Znajoma

Wysłany: 9 września 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi powodzenia i daj koniecznie znać😁

Ja mdłości też miewam, choć zauważyłam że gorsze byly tydzień temu niż wczoraj czy dziś. Za to zaczęły mnie boleć bardzo piersi a nie bolały prawie w ogóle. Także ten... 😊 Ale cieszę się i tak, mimo wszystko i czekam na swoją wizytę aż ujrze kropka 😁😁

ckaiyx8d9w4b1jss.png
  • Frufru Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <3 Endi, będzie ok, daj znac po wizycie :)

Powiem Wam, że co rano łapię się za cycki i sprawdzam, czy nadal boli, bo sobie wmawiam, że jest ok skoro boli tak samo :D

Martwię się że zaraz się zacznie sezon przeziębieniowy...

f2wl4z179qh7gg9w.png
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
  • Nadusia Znajoma

Wysłany: 9 września 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie syn już chory takze boję się, że i ja zaraz będę razem z nim smarkac...

ckaiyx8d9w4b1jss.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bona wrote:
    Od kilku dni pojawiły się sny erotyczne :p nie wiem czy to objaw ciążowy czy objawia mi się już brak stosunków ( zakaz od transferu przynajmniej do bijącego serduszka ) i od wczoraj mega senność . Zasnęłam wczoraj o 18.00 . Obudziłam się o 3.00 i dalej spałam do 8.00 rano
    My po usg mamy zielone światło na współżycie, ale ze ciagle boli mnie brzuch to nie było okazji :P

• JAGODA Przyjaciółka

Wysłany: 9 września 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi, trzymam kciuki, będzie wszystko dobrze😊
    U mnie mdłości 24h rozkręciły się na dobre, w aucie jeżdżę z reklamówka w torebce, wczoraj pierwszy 🤮
    W pierwszej ciąży wymiotowalam od 8 do 16 tyg. Myślałam, że teraz będzie inaczej 😂

ckais65gshk74vfy.png
  • Frufru Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jak na razie tylko sporadyczne mdłości, i jedno zwymiotowanie na koncie 🤢 Niby lepiej w tę stronę... Za to męczą mnie zaparcia coraz częściej.

f2wl4z179qh7gg9w.png
  • Nadusia Znajoma

Wysłany: 9 września 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie. Dziś zauważyłam w moczu jakieś białe niteczki nawet nie wiem jak to nazwać... Czy to normalne? Czy któraś z was też tak ma? Przepraszam za pytanie mało przyjemne ale nie wiem czy panikowac czy nie...

ckaiyx8d9w4b1jss.png
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to drobinki śluzu?

• szatanka Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadusia wrote:
    Mam pytanie. Dziś zauważyłam w moczu jakieś białe niteczki nawet nie wiem jak to nazwać... Czy to normalne? Czy któraś z was też tak ma? Przepraszam za pytanie mało przyjemne ale nie wiem czy panikowac czy nie...
    Nadusia, a bierzesz jakies tabsy dowcipne z progesteronem? Bo jesli tak, to na pewno one.

A tak w ogole, to na kiedy masz termin? Bo chyba mamy podobny wiek ciąży (ja mam na 15.05). Wlasnie sie zoeirntowalam, ze chyba nie dziala mi suwaczek.

Bóle moje na szczęście ustaly, wiec to byly tylko nerwy (wywolane plamieniami, o ktorych wam wczesniej nie mowilam). Teraz w ogole nie czuje sie jak w ciazy,. Poprzednio miałam tak samo i w sumie się zastanawiam, czy to dobrze...

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • Nadusia Znajoma

Wysłany: 9 września 2019, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie biorę żadnych tabsow, u gin jeszcze nie byłam i czekam z wizytą. Co do tego moczu to jeszcze zobaczę, jak będzie tak dalej to najwyżej szybciej pójdę do gina by od razu zrobić badania.

Szatanka, termin mam na 13 maja :) wyliczył mi tak kalkulator. Ostatnia miesiączkę miałam 8.08 a widzę, że u nas suwaczki identyczne :D czekasz jeszcze z wizytą? Czy już byłaś u lekarza? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2019, 13:42

ckaiyx8d9w4b1jss.png
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest serduszko:) na oko doktra zaczelo bic doslownie kilka chwil temu najwczesniej wczoraj:)
    Żeby wyeliminować wszelkie ryzyko i nie powtorzyc sytuacji z maja... L4 od zaraz,zakaz stosunkow,podnoszenia i wszystkiego co mogloby mieć negatywny wplyw na ciaze... bedzie ciezko:)

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi świetna wiadomość:) leż i wypoczywaj. Ja jestem na L4 od początku drogi in vitro... źle to znosilam plus specyfika mojej pracy.. doktorek nie robił żadnych problemów z L4. Jest coś takiego jak postępowanie prokreacyjne. A na ostatniej wizycie sam spytał czy chcę zwolnienie. I mam już to ciążowe:) także płatne 100%.

‹‹ 26 27 28 29 30 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ