MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 14:57
Niki2803 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny super że prenatalne wyszły dobrze 😍😍😍
Ja narazie czekam na wizytę 2 i 12.11 a później będę odliczać do prenatalnych 19. Jak tak piszecie że maluchy zaczynają później tak szybko rosnąć to już się nie mogę doczekać co zobaczymy w sobotę na USG 😉
Mam nadzieję, że u mnie też będzie tak jak piszecie że mdłości skończą się w okolicach pierwszego trymestru bo już trochę mnie to męczy. M się zawsze że mną droczy że mnie ciągle mdli na jego widok 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 07:32
-
Dzień dobry, ja już na nogach ogarnięta, bo o 10 prenatalne. A potem czeka nas przemeblowanie, bo nowe łóżko i robimy miejsce...
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 14:57
Ajka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny gratuluje udanych badań, super 🙂 i kciuki za dzisiaj dla wizytujace mamusie 🙂
Ja wczoraj dola za to załapałam bo mnie brzuch rozbolal i to dosyć mocno, no spa ledwo dala rade i to bol podbrzusza byl, taki okresowy 😕 az się poryczalam z nerwów no i dalej plamienie tez mam, na szczęście się nie zwiększa
A myślałam naiwnie ze 4 miesiąc to juz bedzie spokojniej 🙂
aga
2018 - 3 procedury nieudane
2019 - pierwsze KD
27.04.2020 - wyczekany synek
2** transfer 04.12.2021
14.12 beta 118
17.12 beta 539 -
nick nieaktualnyaga80 wrote:Dziewczyny gratuluje udanych badań, super 🙂 i kciuki za dzisiaj dla wizytujace mamusie 🙂
Ja wczoraj dola za to załapałam bo mnie brzuch rozbolal i to dosyć mocno, no spa ledwo dala rade i to bol podbrzusza byl, taki okresowy 😕 az się poryczalam z nerwów no i dalej plamienie tez mam, na szczęście się nie zwiększa
A myślałam naiwnie ze 4 miesiąc to juz bedzie spokojniej 🙂 -
nick nieaktualnyAjka wrote:Skąd ten pesymizm, wielu kobietom przechodzi w połowie drugiego trymestru...
-
Czekam na wizytę u genetyka.. odebrałam wyniki pappa i wolnego beta HCG.
Od kilku dni rozpiera mi podbrzusze i wiecie, że zauważyłam już wypukłość nad wzgórkiem łonowym? Brzuch mam ogromny, ale ta wypukłość mnie strasznie ucieszyła:) dzidzia się rozpychaAndzia86, PattisonBM, Olciak lubią tę wiadomość
-
sayuri wrote:Czekam na wizytę u genetyka.. odebrałam wyniki pappa i wolnego beta HCG.
Od kilku dni rozpiera mi podbrzusze i wiecie, że zauważyłam już wypukłość nad wzgórkiem łonowym? Brzuch mam ogromny, ale ta wypukłość mnie strasznie ucieszyła:) dzidzia się rozpychadaj znać po wizycie czy wszystko ok
-
Sayuri trzymam kciuki 😀
Co do ciuchów ciazowych, wczoraj schowalam większość ciuchów takich zwykłych,w których przez najblizze kilka miesięcy na pewno się nie wbije albo zaraz przestanę się wbijać hehe i powkladalam te ciążowe.. nie sądziłam że tyle tego uzbieralam ostatnio 😊
Co do brzuszków może pokażemy pierwsze zdjęcia? 😆 Ja dzisiaj rano zrobiłam hihi (14+0) (sorry za jakość,było ciemno hihi)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 10:25
Andzia86, Karolllla, Endi1990, Rafka, lipcowka86, Takmala, PattisonBM, Jeheria lubią tę wiadomość
-
Ja brzucha nie pokazuje bo mi wstyd:)
Wyniki:
Trisomia 21, ryzyko podstawowe 1:197, skorygowane 1:3939
Trisomia 18, ryzyko podstawowe 1:471, skorygowane 1:9419
Trisomia 13, ryzyko podstawowe 1:1480, skorygowane <1:20000
Innymi słowy, występuje niskie prawdopodobieństwo wystąpienia u płodu którejś Trisomii. Aż sama genetyk była zdziwiona, bo punktem wyjścia był mój wiek (36 lat), i dla samego wieku ryzyko było dużo wyższe.Niki2803, Karolllla, Andzia86, Kira91, lipcowka86, aga80, Takmala, Endi1990, Bona, PattisonBM, Jeheria lubią tę wiadomość