MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
lipcowka86 wrote:Frufru wymiotuje rzadko ale mdli mnie cały dzień, nie mam wogole apetytu tylko chleb z masłem i pomidorem mi smakuje 🙈
To taki ciężki etap teraz. Od 11-12 tygodnia powinno być lepiej.lipcowka86 lubi tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
nick nieaktualny
-
Powodzenia dziewczyny na wizytach! Sayuri piękne foto 😍 Mi jak zwykle nic nie dolega ale cycki to mnie dziś tak zaczęły boleć, że całą noc co zmianę pozycji się budziłam, a jestem z tych „płaskich” hehe czyli klasyczne B więc nie ciążą na co dzień 😉 no i brzuch to rano już w ogóle płaski nie jest oj niee 🙈
-
mwm wrote:Dziewczyny, kupowała któraś z Was pregne vomit? Już trochę psychicznie wysiadam od tych mdłości i ciągłego apetytu
działa to cudo?
Ja kupiłam. Drogie jak diabli, w rossmannie 25 zł za 20 tabl. W pierwszym rozgryzie smak cytrynowo-ziołowy, potem już niezbyt dobry, ale do przełknięcia. Czy działa? Trochę na pewno. Ale powiem Ci, że ja zaczęłam zuc zwykle gumy owocowo-miętowe. Efekt podobny.
U mnie jednak na mdłości najlepszym panaceum było... paradoksalnie jedzenie. -
nick nieaktualny
-
mwm wrote:Dziewczyny, kupowała któraś z Was pregne vomit? Już trochę psychicznie wysiadam od tych mdłości i ciągłego apetytu
działa to cudo?
Nic nie dziala..ale ja mam straszne mdlosci i wymioty -
nick nieaktualny
-
mwm wrote:Tak myślałam, bo to głównie imbir.. no nic, może chociaż po porodzie przejdzie.
Ale moim zdaniem szkoda kasy to juz lepiej zwykle gumy mietowe kupic.Albo mentosy -
Frufru masz już L4 ciążowe ??
To u Ciebie był ten myk z wypłata ??
Kciuki za wizyty :* ja właśnie jadę na swoja, mam nadzieję że wszystko jest ok. Bo ja totalnie się czuję nieciazowo. Poza sikaniem non stop i lekkim bólem piersi. Wcześniej były jakies mdłości ale nie jakieś mega. Mam nadzieję że fasolka pięknie urosła.
Współczuję Wam dziewczyny tych mdłości i wymiotów...Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2019, 17:38
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
sayuri wrote:Dziewczyny mi mdłości minęły w 11 tyg, zbiegło się to z przeziębieniem i totalnym brakiem apetytu. Wyzdrowiałam i mdłości brak.
Patrzyła któraś z Was może na zdjęcie mojego maluszka? Czy link działa?sayuri lubi tę wiadomość
-
lilly. wrote:Ja zamierzam się szczotkować od 2 trymestru. Jeżeli chodzi o pielęgnacje to olejki tylko na mokra skore po kąpieli bo inaczej wysuszają a tak to balsam.
Wiem ze niektóre dziewczyny ręczą za bio oil ale skład ma bardzo średni i olej mineralny który jest szkodliwy
Polecam naprawdę najzwyklejszy olejek migdałowy z Rossmanna albo Ecospa, a balsamu używam z Hagi albo specjalnie na rozstępy Momme. W fajnych cenach i dobrych składach są tez Babydream albo Nacomi.
W pierwszej ciąży smarowałam się głównie czystym olejkiem ze słodkich migdałów od 8-9tc, fakt jest tłusty, więc wieczorem i w weekend. Rano przed pracą Hipp Mama Sanft. Teraz też czytałam skład Nacomi i jest extra. Więc poza tym olejkiem ze słodkich migdałów, zainwestuję właśnie w Nacomi. Zobaczymy czy drugi raz mój brzuch da radę, obawiam się że tak kolorowo jak przy pierwszym może nie być. Fakt w dniu porodu miałam wtedy tylko 9kg na plusie (58kg). Olejek powodował, że skóra była nawilżona ,nie napięta i nie wiem czy on mi pomógł, że nic nie wyskoczyło, ale nie miałam uczucia ściągnięcia i swędzenia. Polecamlilly. lubi tę wiadomość
Carla -
Carla wrote:W pierwszej ciąży smarowałam się głównie czystym olejkiem ze słodkich migdałów od 8-9tc, fakt jest tłusty, więc wieczorem i w weekend. Rano przed pracą Hipp Mama Sanft. Teraz też czytałam skład Nacomi i jest extra. Więc poza tym olejkiem ze słodkich migdałów, zainwestuję właśnie w Nacomi. Zobaczymy czy drugi raz mój brzuch da radę, obawiam się że tak kolorowo jak przy pierwszym może nie być. Fakt w dniu porodu miałam wtedy tylko 9kg na plusie (58kg). Olejek powodował, że skóra była nawilżona ,nie napięta i nie wiem czy on mi pomógł, że nic nie wyskoczyło, ale nie miałam uczucia ściągnięcia i swędzenia. Polecam
Carla super
Ale chudzinka byłaś przy porodzie!3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Izape_91 wrote:Frufru masz już L4 ciążowe ??
Kciuki za wizyty :* ja właśnie jadę na swoja, mam nadzieję że wszystko jest ok. Bo ja totalnie się czuję nieciazowo. Poza sikaniem non stop i lekkim bólem piersi. Wcześniej były jakies mdłości ale nie jakieś mega. Mam nadzieję że fasolka pięknie urosła.
Współczuję Wam dziewczyny tych mdłości i wymiotów...
Dziś dzwoniłam do płac w pracy i okazało się że zwolnienie miałam do 24 października a wypłaty robili 25 i policzyli mi tylko do 24. A resztę wyrównają ale za miesiąca to 600 zł. Wizytę u gina miałam 26 października i on do tyłu mi wystawiał zwolnienie. Po prostu muszę mieć przed wypłata zwolnienie do końca miesiąca następnym razem.
PattisonBM lubi tę wiadomość
-
sayuri wrote:Patrzyła któraś z Was może na zdjęcie mojego maluszka? Czy link działa?
Dziala. Sliczny Maluch
sayuri lubi tę wiadomość
Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
Jestem po prenatalnych, mały zdrowy, caly czas podskakiwal i ma prawie 6cm
jestem w szoku, że przez 4dni urosl prawie 1cm
Jak pozostałe dziewczyny?Frufru, Karolllla, Endi1990, sayuri, Jeheria, Bona, PattisonBM, Ajka, Niki2803, lilly., lipcowka86 lubią tę wiadomość
-
Izape_91 wrote:Frufru masz już L4 ciążowe ??
Ja miałam raz w szpitalu wystawione bez kodu na 2 tyg ale zrobili korektę i potem za miesiąc będzie wyrównanie
Już mi się udziela stres przedwizytowy... -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 14:57
Karolllla, sayuri, Jeheria, Endi1990, PattisonBM, Niki2803, lipcowka86 lubią tę wiadomość