MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Kira91 wrote:Dziewczyny,a czy ktoras jest moze zarejestrowana w UP? Zastanawiam sie czy musze im zglaszac ze jestem w ciąży... dawac l4 itd...?
Ja jestem zarejestrowana, musiałam przynieś kartę ciąży
Kira91 lubi tę wiadomość
-
Marylove wrote:Jestem po prenatalnych, mały zdrowy, caly czas podskakiwal i ma prawie 6cm
jestem w szoku, że przez 4dni urosl prawie 1cm
Jak pozostałe dziewczyny?
Prawie 1 cm przez 4 dni? 😱 Jezu to co ja zobaczę w środę po dwóch tygodniach!🙈😁 -
Jak 1cm w 4dni to moze moj Malec podrośnie na tyle ze bedzie dobrze widoczny.
Ja jestem spokojnejsza po ostatniej wizycie. Serducho bilo malec skakal i machal raczkamiPatrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
Hej,nadrobić Was to wyczyn. Dużo nowych super informacji. Super i trzymam kciuki za kolejne wizyty:) ja trochę zabiegany bo praca i szkolenie mam więc już po robocie to nic tylko odpocząć i spać. A ostatnio mam kiepskie samopoczucie i wczoraj znowu zwróciłam kolacje. Jeszcze ten 10 tydz daje mi znać że to jeszcze nie koniec. Jutro mam dopiero druga wizytę i strasznie się boję czy jest wszystko ok... Dam znać jak było. dziś niestety taki ostry ból brzucha mnie złapal że się wystraszylam ale to jakieś kolki i wzdęcia. Miałam dziś też dziwna sytuacje😜 pierwszy raz ktoś w sumie obcy zapytał wprost czy przypadkiem w ciąży nie jestem heh musiałam jakoś głupio sklamac bo jeszcze nie czas na chwalenie SIĘ. A jestem też po 1 krzywej cukrowej i narazie nie jest chyba źle ale i najlepiej też nie bo wynik ok 90. A jak u Was?
sayuri, Jeheria lubią tę wiadomość
Niedoczynność tarczycy od 2014r.
Pierwsza ciąża-listopad 2018 - puste jajo
3cs
16.09.19 - pozytywny test:)
Maksymilian 👶 28.05.2020
Pozytywny test II 13.01.2023
[/
-
Dziewczyny cieszę się że wizyty przebiegły pomyślnie. Ja już też po wizycie zwykłej i jest ok. Dzidzia strasznie się ruszała ale gin zauważyła że będzie chłopiec choć oczywiście nie na 100%. W środku u mnie nic nie wygląda żeby był stan zapalny, podrażnienie mam i tyle, ale już jest ok. I muszę awidność cytomegalowirusa zrobić bo oby dwa mam dodatnie. Ale raczej nie ma się czym martwić bo patrząc na wcześniejsze badanie to będzie jakaś pozostałość. Dla pewności mam zrobić i zobaczymy co dalej.
Andzia86, sayuri, Endi1990, Karolllla, Jeheria lubią tę wiadomość
-
Hej, dlugo trwalo, bo było spore opóźnienie, a i moje badanie trwało ze 40 min. Dzieciak kręcił się jak nie wiem, ewidentnie ADHD po mamusi...
Z USG wszystko dobrze ponoć, trochę krótka kość udowa i BPD - w dolnej normie, ale doktor kazał się w ogóle nie martwić. Czekam na badania z krwi, powiedział, ze NiFTY nie widzi sensu, ale i tak pewnie zrobimy. Przeziernosc karkowa 1,7, jak to zobaczylam, to ze 100 kg ciężaru mi spadło . Wygląda na to, że może będziemy mieć happy endale co między nogami, to n1et nie patrzyl, tak ciężko było łobuza zbadać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2019, 22:16
sayuri, Karolllla, lilly., Ajka, Kira91, Niki2803, lipcowka86, Jeheria lubią tę wiadomość
-
A ja przeprowadziłam dzisiaj z mężem burzę mózgów odnośnie imienia dla córki. Oj ciężko było... mamy tak rożne gusta że szok. Co do jednego jesteśmy zgodni - mamy bardzo popularne, polskie nazwisko, zatem i imię musi być zwykłe, bez udziwnień. Poki co, stanęło na imieniu Basia
PattisonBM, Bona, Kira91, Ajka, Niki2803, Endi1990, Frufru, Jeheria lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny gratulacje wszystkich pomyślnych wizyt i pomiarów
A ja sobie chyba krzywdę zrobiłam
Rano zrobiłam zastrzyk z heparyny, wszystko ok i zaraz potem poszłam na spacer taki dość szybki 40m. Jak nigdy nic nie robię sportowego to coś mnie dziś naszło. Po powrocie zauważyłam ze w miejscu zastrzyku wyszedł mi wielki guz wyglądający jak przepuklina! Wyglądało to strasznie.. teraz jest wieczór i już się tak jakby wchłonął ale ból mam taki ze chodzę zgięta w pół i wyglądam jak quasimodo. Zobaczymy jutro mam nadzieje ze po prostu trafiłam na mięsień i to krwiak albo coś..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2019, 22:27
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Lily spokojnie:) też sobie na początku takie coś zaserwowałam i z przerażeniem oglądałam twarda gule obok pępka. Myślę że wbiłam się wtedy w mięsień. A żadnego wysiłku fizycznego nie miałam, tak się czasem zdarza a to zejdzie spokojnie:)
lilly., Carla lubią tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
sayuri wrote:A ja przeprowadziłam dzisiaj z mężem burzę mózgów odnośnie imienia dla córki. Oj ciężko było... mamy tak rożne gusta że szok. Co do jednego jesteśmy zgodni - mamy bardzo popularne, polskie nazwisko, zatem i imię musi być zwykłe, bez udziwnień. Poki co, stanęło na imieniu Basia
PattisonBM, sayuri lubią tę wiadomość
-
lilly. wrote:Dziewczyny gratulacje wszystkich pomyślnych wizyt i pomiarów
A ja sobie chyba krzywdę zrobiłam
Rano zrobiłam zastrzyk z heparyny, wszystko ok i zaraz potem poszłam na spacer taki dość szybki 40m. Jak nigdy nic nie robię sportowego to coś mnie dziś naszło. Po powrocie zauważyłam ze w miejscu zastrzyku wyszedł mi wielki guz wyglądający jak przepuklina! Wyglądało to strasznie.. teraz jest wieczór i już się tak jakby wchłonął ale ból mam taki ze chodzę zgięta w pół i wyglądam jak quasimodo. Zobaczymy jutro mam nadzieje ze po prostu trafiłam na mięsień i to krwiak albo coś..te kulki jeszcze nie raz Ci wyjdą od tej nieszczęsnej heparyny
lilly. lubi tę wiadomość
-
Ciekawy artykul o prenatalnych
https://medfemina.pl/jak-czytac-wyniki-badan-prenatalnych/
Filmik o mlodej mamie
https://youtu.be/HI1hwc8gqGIWiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 06:55
Bona, Jeffcia lubią tę wiadomość
Patrycja
29.06.2019 🤵👰 -
sayuri wrote:Co do jednego jesteśmy zgodni - mamy bardzo popularne, polskie nazwisko, zatem i imię musi być zwykłe, bez udziwnień. Poki co, stanęło na imieniu Basia
Moja mama tez Basia. Tez zlota kobita.
U nas jeszcze nie ma rozmow o imionach...choc mnie dla dziewczynki Lilianna sie podoba...ale szkopul ze tylko mnie i mojej kolezance...sayuri lubi tę wiadomość
Patrycja
29.06.2019 🤵👰