MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Troszkę Wam zazdroszczę tych objawów 🙈
Mnie tylko pobolewają delikatnie piersi i jestem senna, a tak to w ogóle nie czuję że jestem w ciąży
A co do jedzenia to nie mam żadnych zachcianek. Jak tylko się dowiedziałam o ciąży to miałam zwiększony apetyt, a teraz wręcz przeciwnie. Wmuszam w siebie jedzeniezawsze kochałam zupy, a teraz patrzeć na nie nie mogę 🙄
28.04.2020
2940 g 54 cm Szczęścia
01.2021 puste jajo (* 8 tc) -
Objawy... u mnie lekkie mdlisci pojawiły w 4t4d... i to rozni moja ciaze od poprzedniej... Sa kobiety ktore nie maja objawów, wiec jesli beta wysoka i objawow brak to tylko sie cieszyc, ale brak objawow to moze byc tez zly znak... a tak na marginesie objawy czesto zaczynaja sie w 6-7 tygodniu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2019, 12:33
2020
2023 -
Ajka wrote:Objawy... u mnie lekkie mdlisci pojawiły w 4t4d... i to rozni moja ciaze od poprzedniej... Sa kobiety ktore nie maja objawów, wiec jesli beta wysoka i objawow brak to tylko sie cieszyc, ale brak objawow to moze byc tez zly znak... a tak na marginesie objawy czesto zaczynaja sie w 6-7 tygodniu
Wiele moich znajomych nie czuło na początku nic. Jedna do prawie 3 miesiąca nie wiedziała że jest w ciąży... I to po wizytach u ginekologa!!!! Okresu nie miała ale po pierwszym dziecku miała spore zawirowania hormonalne więc lekarz na to zwalał.
teraz nie wiem jak to w ogóle możliwe
w każdym razie staram się nie stresować że nie mam takich objawów jak inne i cieszyć z tego że mnie mdłości póki co omijająlilly. lubi tę wiadomość
Starania od 2014 ,
1 ICSI maj 2018, ❄️❄️❄️
2 ICSI sierpień 2019, ❄️❄️❄️❄️❄️
3 ICSI kwiecień 2021❄️❄️❄️
9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
10. transfer INVIMED (podane 2 blastki 3BB i 2CC) - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200
4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA)
11. transfer, beta<0,2
12. transfer 09.01.25 beta 6dpt:59,6 , 8dpt:152, 11dpt: 1024, 13dpt:2630, 16dpt: 8693
6+0 mamy ❤️ -
dokładnie, trzeba się cieszyć z tego co jest. Żygamy, ok. Nie żygamy, też ok. Ważne by mieć wszystko pod kontrolą i za badrdzo sobie nie wkręcać.
joana_aska89 lubi tę wiadomość
-
A ja od dziś na L4
Co do objawów to bolące i powiększone sutki, apetyt na słone i zupy, słodkie nie smakuje, czasami niesmak w buzi, kluska w przełyku, senność, cera zrobiła się sucha i włosy mniej się przetłuszczają no i ciągnięcia, bóle brzucha. U mnie drugie USG 19 września.
Mam gina na NFZ który będzie mi wypisywał badania. Ale muszę prowadzić ciąże niestety 100 km ode mnie - w przychodni patologii ciąży przy szpitalu wojewódzkim z uwagi na trombofilie. Od 2 dni nie mogę tam się dodzwonić i umówić na wizytę
-
ahhh ja zachwalalam i teraz mam... ledwo ratuje sie rano przed kiblem, w dzien sie snuje jak pijana i tylko bym lezała bo mi sie slabo robi. Mam wrazenie ze z ciazą jak z kacem im czlowiek starszy tym gorzej przechodzi;) Jedyne co mnie pociesza to to ze w drugiej nie mialam objawow poza bolem piersi i okazalo sie ze beta malo przyrasta... moze to znak ze bedzie ok,tak sie pocieszam;)
-
U mnie też mdłości od rana do wieczora już nie wiem co mam jeść żeby nie mdlilo a mdli po wszystkim. ledwo test ciążowy wyszedł i od razu mdłości 😂 z Adasiem dopiero miałam około 10 tygodnia kilka razy..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2019, 13:33
-
byłam dziś na usg... i zrobiłam badnia krwi
usg chyba ok - maleństwo ma 0,88 cm, sarduszko bije...
beta ponad 71 tys, ale progesteron tylko 79,4 nmol/l - no i lekarz powiedział że ciut niski i dał mi lutkę...Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2019, 14:29
2020
2023 -
Kira91 wrote:U mnie też mdłości od rana do wieczora już nie wiem co mam jeść żeby nie mdlilo a mdli po wszystkim. ledwo test ciążowy wyszedł i od razu mdłości 😂 z Adasiem dopiero miałam około 10 tygodnia kilka razy..
A mnie nie mdli po jedzeniu, to ma większy zwiazek z ruchem... jak leże albo siedze to przechodza po jakims czasie... w czasie jedzenia tez przechodzą..2020
2023 -
Ale to raczej pozytywny objaw? Kładź sie do łóżka i odpoczywaj. Ja pojechałam rano po zakupy do Biedronki. I też z nieba spłynęło na mnie złe samopoczucie... gorąco, mdłości i zawroty głowy... Z ledwością dodawałam do wyjścia:(
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2019, 16:00
-
sayuri wrote:Ale to raczej pozytywny objaw? Kładź sie do łóżka i odpoczywaj. Ja pojechałam rano po zakupy do Biedronki. I też z nieba spłynęło na mnie złe samopoczucie... gorąco, mdłości i zawroty głowy... Z ledwością dodawałam do wyjścia:(
-
Ja dwa ostatnie dni miałam 'lepsze', chyba przez to, że już nie biorę żadnych leków. I na złość rwa kulszowa mnie dopadła... więc do południa funkcjonuje względnie normalnie, ale popołudniu to już mi chodzić ciężko. leżeć też ciężko bo dupsko boli
ech...
-
Hej dziewczyny, w końcu się doczekałam dzisiejszej bety: 1922 w 16dpt, wiec jest dobrze i kończę z jej oznaczaniem. Będę tylko progesteron monitorowac, bo mam dziś zaledwie 11, a jestem na cyklu sztucznym.
A tak poza tym to dalej jednak nie czuję się jak w ciąży, no może poza tym, że się dzisiaj rozryczałam mężowi w rękaw tak bez powodu. -
nick nieaktualny
-
szatanka wrote:Hej dziewczyny, w końcu się doczekałam dzisiejszej bety: 1922 w 16dpt, wiec jest dobrze i kończę z jej oznaczaniem. Będę tylko progesteron monitorowac, bo mam dziś zaledwie 11, a jestem na cyklu sztucznym.
A tak poza tym to dalej jednak nie czuję się jak w ciąży, no może poza tym, że się dzisiaj rozryczałam mężowi w rękaw tak bez powodu.
Spokojnie przy takiej becie mozna sie jeszcze nie czuc w ciąży... a jakie leki z progesteronem bierzesz i w jaki sposób? niby progesteron brany dopochwowo słabo sie przekłada na wyniki z krwi... a stężenie w okolicach macicy jest duzo wyzsze, ale ja bym chyba na wlasna reką dolozyła trochęWiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2019, 19:59
2020
2023 -
Ajka wrote:Spokojnie przy takiej becie mozna sie jeszcze nie czuc w ciąży... a jakie leki z progesteronem bierzesz i w jaki sposób? niby progesteron brany dopochwowo słabo sie przekłada na wyniki z krwi... a stężenie w okolicach macicy jest duzo wyzsze, ale ja bym chyba na wlasna reką dolozyła trochę
Spokojnie dziewczyny, progesteron jest pod kontrolą lekarza, mam miec wynik powyżej 9. Biorę 3x200mg progesterone besins dopochwowo, 3x1 dupka i 1 zastrzyk z proluteksu. W zeszly wtorek miałam plamienie i mi doktor dołożył ten prolutex. Więcej kazał nie dokładać, bo to też musi zostać zmetabolizowane przez wątrobę, wiec nie jest takie bez echa dla organizmu. Ja najwyraźniej szybko metabolizuję. I prawda, że większości tego progesteronu w krwi nie widać.