MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 15:06
-
Oj zlatuje i to jak...;P
Pytanko- czy na to badanie połówkowe trzeba mieć oddzielne skierowanie, tak jak na prenatalne? Bo jak rozumiem, wykonuje się je nie u swojego gina, tylko u specjalisty od takiego usg?
Dziś już wizyta zaliczona (ba,nawet dwie - moja gin-immuno nie ma u siebie sprzętu do usg, a że kazała w ciągu najbliższych dni zrobić usg by sprawdzić czy szyjka się nie skraca, to skoczyłam do medicoveru,akurat trafiła się od razu wizyta wolna). Samego maluszka nie widziałam,bo lekarz miał monitor zwrócony w swoją stronę,a ja skupiłam się tylko na info o długości szyjki;P W każdym razie, wszystko gra, oby tak dalej. Tylko cholerne przeziębienie jeszcze trochę trzyma, 6 dzień poleguję w domu.
34 lata, starania od 2014
Wojtek - 02.05.2020 -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 15:07
-
nick nieaktualnyStworka wrote:Leci, plus to druga więc nie koniecznie "zwracam uwagę" bo nie ma czasu 😊 i czasami zdziwi się że to już ten tydzień 😊
Chociaż dzisiaj jestem szczęśliwa!
Córka spała od 20:30 do 7 rano ☺️
I mamy żłobek! 😍 -
Karolllla wrote:Dziewczyny, które macie detektor tętna ile Wam zajmuje znalezienie tętna? Zarzekałam się, że tego nie kupię ale na olx dziewczyna dwie ulice ode mnie sprzedawała tanio więc sobie wzięłam bo mam jakiś spadek formy od dwóch dni i chciałabym chociaż na sekundę usłyszeć, że jest ok...(hormony mi świrują chyba 🙈).
Oczywiście wczoraj nie znalazłam tego tętna ale nie przejęłam się tylko ciekawi mnie jak długo szukacieJak nie znajdę to trudno będę musiała wytrzymać do wizyty kolejnej 🤷🏼♀️
Wcześniej miałam problemy ze znalezieniem serduszka. Czasami nawet wogole nie się nie udawało :p
Karolllla lubi tę wiadomość
-
mwm wrote:Dziewczyny, Wam tez ciąża tak szybko zlatuje? Ja mimo ze siedze w domu, to nie mogę uwierzyc ze już niedługo połowa za mną
No i tez czekam na ruchy, ale łożysko mam z przodu wiec może się trochę zejść.
-
Cer wrote:Oj zlatuje i to jak...;P
Pytanko- czy na to badanie połówkowe trzeba mieć oddzielne skierowanie, tak jak na prenatalne? Bo jak rozumiem, wykonuje się je nie u swojego gina, tylko u specjalisty od takiego usg?
Dziś już wizyta zaliczona (ba,nawet dwie - moja gin-immuno nie ma u siebie sprzętu do usg, a że kazała w ciągu najbliższych dni zrobić usg by sprawdzić czy szyjka się nie skraca, to skoczyłam do medicoveru,akurat trafiła się od razu wizyta wolna). Samego maluszka nie widziałam,bo lekarz miał monitor zwrócony w swoją stronę,a ja skupiłam się tylko na info o długości szyjki;P W każdym razie, wszystko gra, oby tak dalej. Tylko cholerne przeziębienie jeszcze trochę trzyma, 6 dzień poleguję w domu.
Jak na NFZ to trzeba mieć osobne skierowanie2020
2023 -
Ja wczoraj skończyłam egzaminy, które trwały trzy miesiące i dopiero od dzisiaj tak na prawdę zaczynam odpoczywac- jestem przeszczesliwa. Pochowalam wszystkie, kodeksy papiery, akta i leżę plackiem. Pewnie wytrzymam tak że trzy dni i coś sobie wynajde ale na razie jest mi wspaniale! Młoda już dokazuje w brzuchu nie da się pomylić jej fikolkow z żadnymi gazami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2019, 12:33
Ajka, Andzia86, Niki2803, Takmala, Jeheria lubią tę wiadomość
-
U mnie też... a najzabawniejsze, że to od początku były ruchy, a ja się zastanawiałam... pierwszy raz poczułam pod koniec 15 tygodnia, a podobno w pierszej ciąży się tak wcześnie nie czuje... od 16+5 już mi co chwilę bryka...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2019, 12:32
Jeheria lubi tę wiadomość
2020
2023 -
Ja już obracania czułam od 14 tygodnia mniej-więcej może początku 15stego, ale jak jechałam po młodego do przedszkola przedwczoraj i mi pasy ucisnely mocniej to dostałam dwa pyknięcia i już sobie przypomniałam jak to wyglądało, teraz nie mam wątpliwości.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2019, 13:37
-
nick nieaktualny
-
Endi, gratuluję zdanych egzaminów. To była jakaś aplikacja?
Andzia86, jak to cię zwolnili po poronieniu, co za chamstwo. Współczucia
Mnie też czas szybko leci, a pamiętam, że za pierwszym razem dłużyło mi się okropnie, nie mogłam się doczekać kolejnych tygodni. Teraz panikuję, że mi czasu na wszystko nie wystarczy.
Wczoraj stres przeokrutny, mąż był na SORze, bo po zabiegu piaskowania sparaliżowało mu pół twarzy. Nie wiadomo, o co chodzi, ale przebadali go gruntownie i jest czysto. Tylko ile ja się nastresowałam, to moje. Nie wiem, co to za dziecko mi wyrośnie, jak cały czas mam takie nerwy.
Dzisiaj mam znowu mniej na wadze i, nie powiem, trochę mnie to też zaczyna martwić. Rozumiem 1 trymestr, ale chudnięcie w drugim?
A powiedzcie, czy na tym etapie trzeba już czynić jakieś kroki w kwestii pasów samochodowych. Mój mąż już coś tam się zaczyna rozglądać za jakimś adapterem, ja kompletnie zielona w to jestem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2019, 13:42
lilly. lubi tę wiadomość
-
mwm wrote:Ja tez coś czuje ale nie wiem czy to ruchy, wiec czekam na wyraźnego kopniaka
Twój bąbel chyba dobrze rośnie bo u nas w 16+5 było 170g, podobno co do dnia wg normy, wiec chyba dobrze jej u Ciebie skoro już 200g na wadze 😊
ja byłam na usg w 17+0 i było 203-205g... z główki wyszło mi wiek ciązy 18+3, a z reszty wymiarów 17+3 do 17+5Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2019, 14:55
2020
2023 -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 15:07
-
szatanka wrote:Endi, gratuluję zdanych egzaminów. To była jakaś aplikacja?
Andzia86, jak to cię zwolnili po poronieniu, co za chamstwo. Współczucia
Mnie też czas szybko leci, a pamiętam, że za pierwszym razem dłużyło mi się okropnie, nie mogłam się doczekać kolejnych tygodni. Teraz panikuję, że mi czasu na wszystko nie wystarczy.
Wczoraj stres przeokrutny, mąż był na SORze, bo po zabiegu piaskowania sparaliżowało mu pół twarzy. Nie wiadomo, o co chodzi, ale przebadali go gruntownie i jest czysto. Tylko ile ja się nastresowałam, to moje. Nie wiem, co to za dziecko mi wyrośnie, jak cały czas mam takie nerwy.
Dzisiaj mam znowu mniej na wadze i, nie powiem, trochę mnie to też zaczyna martwić. Rozumiem 1 trymestr, ale chudnięcie w drugim?
A powiedzcie, czy na tym etapie trzeba już czynić jakieś kroki w kwestii pasów samochodowych. Mój mąż już coś tam się zaczyna rozglądać za jakimś adapterem, ja kompletnie zielona w to jestem.
Ja już z miesiąc jeżdże na adapterze - nie mam w ogóle brzucha i ten pas zawsze mi wskakiwał tam gdzie jest macica, więc się bałam.2020
2023