MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Kochane na czerwcowym wątku już się chwaliłam to jeszcze Wam się pochwalę ;p Przyszedł mi wynik NIFTY - według Panów z Hongkongu zdrowa dziewczynka
Endi1990, Jeheria, lilly., PLPaulina, Takmala, lipcowka86, Bona, Izape_91, szatanka, Ajka, kasia_1988, MIMI, Hortensja, PattisonBM lubią tę wiadomość
⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡
🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc
-
Frufru wrote:Ja kupiłam na aliexpress drewnianą ramkę z napisem LOVE, taka z miejscem na 3 mniejsze zdjęcia, ale i tak nie włozylam do niej zadnych zdjęć hehe...
ciągle nie mam czasu na wywołanie zdjęć nawet teraz na zwolnieniu 😂
-
Kochane czy kogoś brakuje jeszcze z terminem na pierwszej stronce
Dziś mam trochę luźniejszy dzień to bym uzupełniła braki jeżeli są3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
No mnie tam nie ma, bo mam termin na 7.06 z tym, że ja rodzę tak średnio miesiąc przed terminem ;p No i ustawowe plus minus 2 tygodnie to mam szanse na koniec maja.⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡
-
Zieziulka super:) ja już bym tak bardzo chciała wiedzieć kto tam u mnie siedzi.
PattisonBM lubi tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Jeheria wrote:My zaczęliśmy budowę w 2016 a działkę kupiliśmy w 2015, ceny były niższe. Dzięki temu mamy tylko 250 tysięcy kredytu na dom
ale ja lubię kredyty. Przynajmniej żyje godnie a nie się cisnę. Skoro mam z czego spłacać czemu nie żyć dobrze. Przy takiej inflacji jak jest teraz nie warto mieć dużo oszczędności
A to bardzo ciekawa teoriaJa jednak uważam, że inflacja zje nam o wiele mniej niż wyniosą odsetki kapitałowe od kredytu
Lilly, u mnie na pierwszej stronie jakimś dziwnym trafem pojawił się chłopakWięc zmień mi, proszę na dziewczynkę i dopisz, że Liliana, a datę zmień na 12.05, bo jednak jest bardziej realna.
-
Zieziulka wrote:Kochane na czerwcowym wątku już się chwaliłam to jeszcze Wam się pochwalę ;p Przyszedł mi wynik NIFTY - według Panów z Hongkongu zdrowa dziewczynka
Zieziulka, gratki! Gdyby nie Lilly, to bym się zaczęła bać, że oni mają tam jeden formularz, że zdrowa dziewczynka, hehelilly. lubi tę wiadomość
-
szatanka wrote:Zieziulka, gratki! Gdyby nie Lilly, to bym się zaczęła bać, że oni mają tam jeden formularz, że zdrowa dziewczynka, hehe
No szczerze Wam powiem, że liczyłam po cichu na syna, bo córkę już mam, ale cóż ważne że jest ok, nie można mieć wszystkiego:p
-
nick nieaktualnyZieziulka wrote:
No szczerze Wam powiem, że liczyłam po cichu na syna, bo córkę już mam, ale cóż ważne że jest ok, nie można mieć wszystkiego:p
Bo płeć to jego robota. 😊
A u nas jeśli się sprawdzi. To będziemy jedyni w rodzinie którzy nie mają drugiego chłopaka. 😊PattisonBM lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny myślicie że jest sens robić krzywą cukrową teraz 17 tydzień... jestem najprościej mówiac za gruba (to niby większe ryzyko), cukier na czczo mam 81-82 ( od początku ciąży takie wyniki) i mój lekarz na krzywą na razie mnie nie wysyła, ale zastanawiam się czy mimo wszystko nie zrobić...
Jakie miałyście cukry na czczo przy cukrzycy?2020
2023 -
Zieziulka gratulacje super wieści.
Ajka ja miałam 78 . Pytałam ginekologa czy robić już krzywa to powiedział że nigdy nie miałam problemu z cukrami A i wynik dobry to zalecił zrobienie ok 20/21 tc. A ja też z tych dorodniejszychCarla lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAjka wrote:Dziewczyny myślicie że jest sens robić krzywą cukrową teraz 17 tydzień... jestem najprościej mówiac za gruba (to niby większe ryzyko), cukier na czczo mam 81-82 ( od początku ciąży takie wyniki) i mój lekarz na krzywą na razie mnie nie wysyła, ale zastanawiam się czy mimo wszystko nie zrobić...
Jakie miałyście cukry na czczo przy cukrzycy?
Nie należę do większych kobiet. Średnich. 😊 Ale to moja już 2 cukrzyca.
Na twoim miejscu bym czekała z krzywą. Bo będziesz musiała i tak robić później. A to mały odstęp czasu.
Jeśli chcesz prewencji to trzymaj dietę po prostu. 😊 Bo na początku i tak nikt Ci więcej nie zaleci.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2019, 16:11
-
Ajka, ja mam BMI 27, a cukier na czczo miałam 72, więc krzywą mam robić dopiero po 20tc. Tyle Ci mogę powiedzieć, a tak naprawdę myślę, że powinnaś robić, co lekarz każe, bo krzywa cukrowa to nie jest takie hop-siup dla organizmu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2019, 16:08
PattisonBM lubi tę wiadomość
-
Ajka wrote:Dziewczyny myślicie że jest sens robić krzywą cukrową teraz 17 tydzień... jestem najprościej mówiac za gruba (to niby większe ryzyko), cukier na czczo mam 81-82 ( od początku ciąży takie wyniki) i mój lekarz na krzywą na razie mnie nie wysyła, ale zastanawiam się czy mimo wszystko nie zrobić...
Jakie miałyście cukry na czczo przy cukrzycy?szatanka lubi tę wiadomość
-
Ja już po wizycie, wsio ok, 100% chłopak, siusiak jak się patrzy 😉
Nie robilabym teraz krzywej, myślę, że spokojnie można poczekać 😉Niki2803, szatanka, Marylove123, kasia_1988, Endi1990, Jeheria, PattisonBM, PLPaulina, lilly., Karolllla lubią tę wiadomość
-
PLPaulina wrote:Musisz mieć pretensje do męża teraz 😀
Bo płeć to jego robota. 😊
A u nas jeśli się sprawdzi. To będziemy jedyni w rodzinie którzy nie mają drugiego chłopaka. 😊
A mój teść ma dwie wnuczki i bardzo chciałby wnuka ale cóż będzie miał 3 wnuczkę. Za to w mojej dalszej rodzinie kuzynki mają samych chłopców. My ewidentnie mamy formę na baby ;pPattisonBM lubi tę wiadomość
-
Byłam kilka dni temu u diabetologa i mój cukier na czczo tak 85-89, godz po posiłku max 125... i mam zrobić krzywą. Jeśli lekarz nie widzi potrzeby, to nie rób. Ja bym też nie chciała, no ale mus. Jednak spytam jeszcze gina co o tym myśli...
Jeheria lubi tę wiadomość