X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marylove123 wrote:
    ja mam hashimoto, nietolerancję pokarmową i mój lekarz endokrynolog ginekolog położnik od razu mi przepisał... myślę, że lekarz wie co robi :) tym bardziej jeśli ma przed sobą co miesiąc aktualne wyniki badań :) myślę, że nie ma co siać paniki :)

Ja tez od endo dostałam jodid (tez hashimoto), ale aktualnie biorę prenatal duo... więc nie biore jodu dodatkowo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2019, 20:03

2020 :)
    2023 :)
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie słyszałam z tym jodem i hashi, ale też mi się gdzieś rzuciło w oczy, że to mit (czytalam wczoraj kawałek jakiejś książki o hashimoto). Dzięki za ten cynk z jodavidem. Jutro mam dzwonić do endo i zobaczymy, co mi powie, ale jak każe dalej łazić po aptekach i szukać, to może kupię to. Swoją drogą, co to za absurd, że na rynku jest tylko jeden lek z jodem?

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    My też, mam nadzieję, na wiosnę zaczniemy budowę i początkowo bez kredytu, bo mamy już odłożoną kasę na stan surowy zamknięty (mój mąż jest baaaaardzo oszczędny). Potem się zobaczy. Może uda się pożyczyć od teściów na wykończenie (mąż ma to po nich ;) ), potem sprzedać nasze mieszkanie, oddać im kasę i jakoś ominąć kredyt, albo wziąć bardzo mały.

A termomix kupię sobie też na pewno, ale już na nowy dom, bo teraz mi się nigdzie nie zmieści.

A z innej beczki: endokrynolożka wypisała mi w pn receptę na jod 200 twierdząc, że muszę go brać w ciąży (mój gin twierdził, że nie muszę, no ale nie wiedział, że mam hashi). Niestety w żadnej aptece w Szczecinie i okolicach nie ma tego jodidu i nie mam pojęcia, co mam teraz zrobić. Poradziłabym sobie preparatami ciążowymi z jodem, ale tam zawsze dowalają zwykłego kwasu foliowego, a ten mi się nie wchłania i robi mi się nadmiar, więc też niedobrze. Macie może jakieś doświadczenia z tym lekiem, a właściwie jego brakiem w aptekach?
    Też mam ten jod, i w Szczecinie nigdzie nie ma. Pojechałam do de i tam dali coś podobnego. 😊

My chcemy po drugim dziecku się budować. Jak już wrócę do pracy.

Boże, jak zazdroszczę że ktoś potrafi oszczędzić na dom.. Znam ceny w okolicach Szczecina. 😱 I choć z mężem mało nie zarabiamy to nie wiem jak ktoś daje rade oszczędzić w okolicach 700tys. Po prostu szacun! 👍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2019, 20:59

• Endi1990 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wam powiem dziewczyny, że dostałam dzisiaj kilka kopniaków od młodej... chyba się zaczyna;)

Marylove123, Karolllla, Bona, szatanka, PattisonBM, Jeheria lubią tę wiadomość

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • Takmala Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No od dłuższego czasu podobno jest problem z jego dostępnością jak był problem z lekami na tarczyce to w aptece mi podpowiedzisli ze jest taka stronka w necie gdzie jest lek więc nie lataj po aptekach tylko wygodnie w necie :) mam nadzieje ze to każde tabletki tak mozna sprawdzic :)

x9Igp1.png

Lat 36
    Hashimoto
    26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️

MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takmala wrote:
    No od dłuższego czasu podobno jest problem z jego dostępnością jak był problem z lekami na tarczyce to w aptece mi podpowiedzisli ze jest taka stronka w necie gdzie jest lek więc nie lataj po aptekach tylko wygodnie w necie :) mam nadzieje ze to każde tabletki tak mozna sprawdzic :)
    Oooo fajny sposób. 😊 😊

• Marylove123 Koleżanka

Wysłany: 20 listopada 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi1990 wrote:
    A ja wam powiem dziewczyny, że dostałam dzisiaj kilka kopniaków od młodej... chyba się zaczyna;)
    Ale zazdroszczę! Pierwsza, czy druga ciąża?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córka gdy zawsze siadałam do jedzenia tak strasznie mnie kopala, że nie szło jeść. Ból był mocny 🤦🏻‍♀️

Ale kopniakami na tym etapie co my teraz jesteśmy to raczej bym tego nie nazwała. Bąbelki. 😊 Teraz mam łożysko na tylnej ścianie to chociaż nie będzie tlumic tego wszystkiego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2019, 21:18

• szatanka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Też mam ten jod, i w Szczecinie nigdzie nie ma. Pojechałam do de i tam dali coś podobnego. 😊

My chcemy po drugim dziecku się budować. Jak już wrócę do pracy.

Boże, jak zazdroszczę że ktoś potrafi oszczędzić na dom.. Znam ceny w okolicach Szczecina. 😱 I choć z mężem mało nie zarabiamy to nie wiem jak ktoś daje rade oszczędzić w okolicach 700tys. Po prostu szacun! 👍

Ee no, 700 tyś.to nie, na razie mamy około 300 z czego 67500 wygrałam Milionerach ;) Liczę na to, że trochę jeszcze w trakcie budowy zarobimy + kasa z mieszkania i jakoś będzie.

Też mi dzisiaj farmaceuta podpowiedział,zeby pojechać do de. Pogadam jutro z endo, zeby mi może dała recepty dp konca ciąży, to załatwię to raz, a dobrze, żeby tam w kółko nie jeździć.

Frufru lubi tę wiadomość

klz9bd3m9oljt4xc.png

• szatanka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takmala wrote:

Tak, znam je: ktomalek i gdziepolek. Tam była informacja, że nie ma tego leku w promieniu 50 km od Szczecina, ale endo i tak kazała mi szukać po aptekach, bo ponoć się pojawił na rynku. Dzisiaj byłam w kilku i stweirdzilam, ze dalej nie szukam.

klz9bd3m9oljt4xc.png

• Karolllla Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatanka w Milionerach? Brawo! Lubię oglądać 🤗

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marylove123 wrote:
    Ale zazdroszczę! Pierwsza, czy druga ciąża?
    ciąża trzecia ale jeden młody na świecie:)

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    Ee no, 700 tyś.to nie, na razie mamy około 300 z czego 67500 wygrałam Milionerach ;) Liczę na to, że trochę jeszcze w trakcie budowy zarobimy + kasa z mieszkania i jakoś będzie.

Też mi dzisiaj farmaceuta podpowiedział,zeby pojechać do de. Pogadam jutro z endo, zeby mi może dała recepty dp konca ciąży, to załatwię to raz, a dobrze, żeby tam w kółko nie jeździć.
    Ja sporo kupuje w de, np metformine. 😊 Ja akurat daleko nie mam. A apteke w locknitz lubię 😊

Brawo, za milionerów. 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2019, 21:34

• Bona Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy po odstawieniu luteiny czulyscie mocniejsze ciągnięcie macicy niż jak bralyscie ?

l22nl6d8e2h2xrg1.png
    INV maj 2019😟 /\ INV sierpień 2019 😃
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luteiny nie odstawiałam, ale ostatnimi czasy czuje micniejsze ciągniecie niż zwykle... może to kwestia wielkości macicy...

Bona lubi tę wiadomość

• Endi1990 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Moja córka gdy zawsze siadałam do jedzenia tak strasznie mnie kopala, że nie szło jeść. Ból był mocny 🤦🏻‍♀️

Ale kopniakami na tym etapie co my teraz jesteśmy to raczej bym tego nie nazwała. Bąbelki. 😊 Teraz mam łożysko na tylnej ścianie to chociaż nie będzie tlumic tego wszystkiego.
    nie łap za słówka, oczywiście że nie są to typowe kopniaki niemniej jednak pojawił się ruch;)

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    luteiny nie odstawiałam, ale ostatnimi czasy czuje micniejsze ciągniecie niż zwykle... może to kwestia wielkości macicy...
    Ja również czuje większy dyskomfort także to chyba już ten czas na wzmożony rozrost:)

Bona lubi tę wiadomość

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolllla wrote:
    Szatanka w Milionerach? Brawo! Lubię oglądać 🤗

Ano, też lubię, dlatego poszłam sobie się sprawdzić i udało się dojść do 75000. :)

Jeśli chodzi o macicę, to mnie ostatnio jak cos czasem zaboli w pachwinach, to aż ledwo idę.

Ajka, lilly., Karolllla, Niki2803, Marylove123, Jeheria lubią tę wiadomość

klz9bd3m9oljt4xc.png

• Ajka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    Ano, też lubię, dlatego poszłam sobie się sprawdzić i udało się dojść do 75000. :)

Jeśli chodzi o macicę, to mnie ostatnio jak cos czasem zaboli w pachwinach, to aż ledwo idę.

Brawo

• lilly. Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    Ja już byłam w miarę o Ciebie spokojna od kiedy, gdzieś napisałaś że potworniak może i że test Roma ok... ja też niestety w swojej historii trafiłam na spanikowanych przez moje guzy lekarzy i wiem, że taki pospolity ginekolog, albo specjalista z innego zupenie zakresu bzdury potrafi gadać i niepotrzebnie straszyć... także luz.

Bardzo się cieszę że już jestes spokojna i możesz normalnie cieszyć się ciążą.

❤️

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
‹‹ 321 322 323 324 325 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ