MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Apropo luteiny to kilka dni temu badałam progesteron i wyszedł 106! Trochę wysoki :p ostatnio był 40. Jak tam u Was? Ktoś bada jeszcze?
Cer lubi tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
U nas po wczorajszej wizycie ok, ginka uspokoila ze lozysko na przedniej scianie i nisko jeszcze nie jest powodem do zmartwien na tym etapie
Potwierdzamy termin porodu 17.05 i kolejny lekarz typuje chlopaka.
Zazdroszcze ze czulas kopniaki...moj wczoraj kopal i walil raczkami a ja jeszcze nie czuje... moze w grudniu cos bedzie...i musze sie przepisac na polowkowe na skonczony 20tc...Endi1990 lubi tę wiadomość
Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
Szatanka ja też na pierwsze wizycie u endokrynolog dostałam większą dawkę jodu tj 200. Jeszcze miesiąc temu nie było go już nigdzie w Polsce, sciągałam z Niemiec. Też mam mutacje ale przerzuciłam się Prenatal Duo za radami mojej ginki. Nawet oficjalne stanowisko PTG jest takie żeby brać mieszane formy kwasów.
Jeśli jednak obawiasz się zwykłego kwasu to jest evital przegnał, ma 0.4 folianu i 200 jodu w składzie.
Ps jodid w Niemczech jest bez recepty.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2019, 06:23
-
nick nieaktualny
-
PLPaulina wrote:Bez recepty? To czemu ode mnie brały i nie oddały? 🤔
Nawet nic nie mówiły.
Mnie znajoma kupiła i wysłała pocztą i napewno nie miała recept.
Preparat nazywa się jodid dura 200 mikrogram, w opakowaniu jest 100 tabletek i 2 opakowania kosztowały niecałe 14 E. -
Lipcowka, dzięki za info! No niestety nie mogę brać mieszanych form kwasu, bo ten zwykly krąży mi we krwi, juz niejednokrotnie badałam i wyszedl nadmiar, a po przejściu na metyle spadało. Dlatego obczaję ten preparat, o ktorym mówisz.
Ja zbadałam progesteron tydzień temu z ciekawości, bo wiadomo, że jestem na cyklu sztucznym, więc chciałam sprawdzić, jak duzo wyprodukuje go moje łożysko. I wyszedl mi wynik 34, czyli bez szału, ale na lekach mialam zaledwie 12. Ważne, że nie mam już zadnych plamień.
Edit: ech, ten evital pregnal zawiera też żelazo , a ja mam żelazo na poziomie 106, więc nie będę suplementowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2019, 09:00
-
nick nieaktualnylipcowka86 wrote:Mnie znajoma kupiła i wysłała pocztą i napewno nie miała recept.
Preparat nazywa się jodid dura 200 mikrogram, w opakowaniu jest 100 tabletek i 2 opakowania kosztowały niecałe 14 E.szatanka lubi tę wiadomość
-
Szatanka mamaginekolig wczoraj mówiła że z doświadczenia wie że w połowie 2 trymestru zapotrzebowanie na żelazo wzrasta i nawet pacjentki które wcześniej nie musiały suplementowac żelaza muszę je włączyć. Tam tego żelaza jest stosunkowo mało więc może spróbuj
-
lipcowka86 wrote:Szatanka mamaginekolig wczoraj mówiła że z doświadczenia wie że w połowie 2 trymestru zapotrzebowanie na żelazo wzrasta i nawet pacjentki które wcześniej nie musiały suplementowac żelaza muszę je włączyć. Tam tego żelaza jest stosunkowo mało więc może spróbuj
Zapytam za tydzień mojego gina, bo on ostatnio mi mówił, że to, czy będę suplementować żelazo będzie zależne od moich wyników krwi, a w zeszlotygodniowych badaniach wyszła mi idealna morfologia i żelazo jak wyżej. Z naturalnych suplementów to piję pokrzywę (polecam lipton z mango), a wszędzie piszą, że nadmiar żelaza też szkodzi, więc sama nie będę ryzykować.
A macie też tak, że jak śpicie w jakiejś pozycji, to boli was macica? Ja tak mam od jakiegoś tygodnia-dwoch. Czuję takie ciągnięcia w dole brzucha, że muszę zmienić pozycję i wtedy przechodzi. -
Karolllla wrote:Dziewczyny, a ja mam pytanie co do L4 ciążowego. Jak to jest wypłacane? Co miesiąc jak pensja? Zwolnienie jest 30 dniowe i przedłużane za każdym razem? Może któraś to tu opisać? Jestem zielona, a planuje powiedzieć w nowej pracy niedługo co jest grane ale mój pracodawca jest za granicą i muszę wiedzieć na co się szykować finansowo... Bo znając nasze realia pewnie nie jest tak kolorowo, że przychodzi jak pensja...
Karolllla lubi tę wiadomość
-
mwm wrote:Dziewczyny, wiecie może co oznacza niski cukier przy teście obciążenia glukoza? Na czczo miałam 70 a potem 67 i 80, nawet nie wiem jakie są normy, bo powinien być mniej niż 140, ale moj wydaje się być aż za niski..
-
szatanka wrote:No właśnie słyszałam z tym jodem i hashi, ale też mi się gdzieś rzuciło w oczy, że to mit (czytalam wczoraj kawałek jakiejś książki o hashimoto). Dzięki za ten cynk z jodavidem. Jutro mam dzwonić do endo i zobaczymy, co mi powie, ale jak każe dalej łazić po aptekach i szukać, to może kupię to. Swoją drogą, co to za absurd, że na rynku jest tylko jeden lek z jodem?
-
szatanka wrote:Ee no, 700 tyś.to nie, na razie mamy około 300 z czego 67500 wygrałam Milionerach
Liczę na to, że trochę jeszcze w trakcie budowy zarobimy + kasa z mieszkania i jakoś będzie.
Też mi dzisiaj farmaceuta podpowiedział,zeby pojechać do de. Pogadam jutro z endo, zeby mi może dała recepty dp konca ciąży, to załatwię to raz, a dobrze, żeby tam w kółko nie jeździć.ale ja lubię kredyty. Przynajmniej żyje godnie a nie się cisnę. Skoro mam z czego spłacać czemu nie żyć dobrze. Przy takiej inflacji jak jest teraz nie warto mieć dużo oszczędności
Frufru lubi tę wiadomość
-
Bona wrote:Dziewczyny czy po odstawieniu luteiny czulyscie mocniejsze ciągnięcie macicy niż jak bralyscie ?
-
nick nieaktualny
-
Ja kupiłam na aliexpress drewnianą ramkę z napisem LOVE, taka z miejscem na 3 mniejsze zdjęcia, ale i tak nie włozylam do niej zadnych zdjęć hehe...