MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiem dziewczyny gdyby nie ta różnica kultur to bym się tak nie stresowała, a że jestem jedyną osobą w PL która otwiera im oddział to jakąś taką presję czuje. W każdej poprzedniej pracy miałam takich szefów, że sami mnie na ciąże namawiali ale cóż same wiecie, że zajść na zawołanie się nie da. Poklepaliby mnie po plecach i czekali aż wrócę, a tu? Każdy dzień jest tykającą bombą 🙈
-
TantumVerde można w ciąży.
Co do boli pamiętajcie że zaraz zaczną się u nas skurcze Braxtona Higsa więc też się nie przerazcie 😊
Kira91 lubi tę wiadomość
-
Kat20maj2020 wrote:No i dopadło i mnie... Wszyscy w pracy cherlaja ,przyszedł czas i na mnie. Boli mnie strasznie gardlo na razie... Miód , cytryna... Imbiir może ..? Poradzicie coś bo nawet na zwykłych pastylkach do ssania pisze że w ciąży nie brać.
Najlepiej mi pomaga płukanie gardła woda z solą, syrop z cebuli własnej roboty a w razie kataru, zatkanych zatok inhalacje. Pij dużo wody z cytryną. Czosnek też działa bakteriobójczo.PattisonBM lubi tę wiadomość
-
Jeheria wrote:Tak Tantum verde brałam w ciąży już.
Najlepiej mi pomaga płukanie gardła woda z solą, syrop z cebuli własnej roboty a w razie kataru, zatkanych zatok inhalacje. Pij dużo wody z cytryną. Czosnek też działa bakteriobójczo.
Dzięki :* czosnek to jest myśl! -
Odebrałam dziś wyniki i mam białko i glukozę w moczu, fuck... Jeszcze mnie na święta gin do szpitala wyśle ...
-
nick nieaktualny
-
mwm wrote:Dziewczyny, a gdzie kupujecie jakaś odzież ciążowa? Lidl odpada, mam jedne spodnie z asosa i bardzo chciałabym jakieś ogrodniczki ale nigdzie nie mogę dostać.. już o ciepłych legginsach nie wspomnę..
Ja mam wszystko z H&M -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 15:11
-
Stworka wrote:Co do boli pamiętajcie że zaraz zaczną się u nas skurcze Braxtona Higsa więc też się nie przerazcie 😊
Pytanie glupie jak to sie czuje? Bo mam takie jakby wypychanie czegos z brzucha ale nie boli to takie dziwne jak tlok strzykawki...
Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
Frufru wrote:Odebrałam dziś wyniki i mam białko i glukozę w moczu, fuck... Jeszcze mnie na święta gin do szpitala wyśle ...
Spróbuj powtórzyć.
My dziś robiliśmy podłogę drewniana w pokoju dziecięcym 😍 wyszła pięknie!Frufru, Jeheria, Karolllla, Niki2803 lubią tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Ja z HM mam spodenki a z asosa dopadłam spódnice w promocji
gór nie kupuje na razie.
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
PattisonBM wrote:Pytanie glupie jak to sie czuje? Bo mam takie jakby wypychanie czegos z brzucha ale nie boli to takie dziwne jak tlok strzykawki...
Brzuch twardnieje i puszcza po chwili. Nie są bolesne. A to wypychanie to mogą być ruchy dziecka ☺️
-
Mi sie wydaje ze to wypychanie to to samo co to twardnienie... ale nie jestem pewna... tez cos takiego mam ze jakby macica sztywnieje a ze dość szczupla jestem to czuje jakby wypychanoe nie tylko w środku ale jak reke trzymam na brzuchu to tez to czuje (Tak nizej) i za chwilę odpuszcza Ale czemu się tak dzieje to nie wiem...
PattisonBM lubi tę wiadomość
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
Warto powtarzać wszystko co nieprawidłowo wychodź... czy to krew czy mocz ja miałam wzrost toxo powtórzyłam badanie i wyszlo takie jak przed ciaza więc pomyłki niestety sa częste...
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
Takmala wrote:Mi sie wydaje ze to wypychanie to to samo co to twardnienie... ale nie jestem pewna... tez cos takiego mam ze jakby macica sztywnieje a ze dość szczupla jestem to czuje jakby wypychanoe nie tylko w środku ale jak reke trzymam na brzuchu to tez to czuje (Tak nizej) i za chwilę odpuszcza Ale czemu się tak dzieje to nie wiem...