MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Bona, ja mam non stop durne myśli, psychicznie bardzo źle przechodzę każda ciążę (w pierwszej ciąży miałam dokładnie to samo). Teraz jeszcze dochodzi da nieszczęsna toksoplazmoza i mam jakieś dziwne projekcje, że coś będzie nie tak.
-
Karolla, hmmm.. to może się jeszcze wstrzymaj chwilę,skoro i tak jeszcze zamierzasz pracować...? Tylko nie odwlekaj tego zbyt długo. Masz ten Plus ze możesz to załatwić mailowo i nie musisz się stresować rozmowa twarzą w twarz
będzie dobrze zobacZysz. A może im szybciej pwoiesz tym więcej czasu będą mieć na znalezienie kogoś na Twoje zastępstwo? Pamiętaj ze wszystkie te obawy są tylko przejściowe i zaraz znajdziesz wyjście z tej sytuacji
ba! Zaraz bedziesz miała to za sobą
Karolllla lubi tę wiadomość
-
Stworka,ja mam takie sny ze np rodze 20tyg dziewczynke i ona wychodzi przez górę bluzki,lekarze nie chcą nas przetransportować do dobrego szpitala gdzie ratują takie 0,5kg Maluszki a położna robi dziecku kanapke z szynką i pomidorem i drze się na mnie ze nie chce tego dac dziecku skoro nie mam pokarmu...
Czesto mi się sni ze już rodze takiego Mikroskopijnego Czlowieczka i coś jest nie tak... tymbarzIej zemiędzy wizytami znów jest ponad 1,5 miesiąca....odliczamy jeszcze 19dni..
Co do toxoo,moja znajoma przechodziła i dwa tygodnie w szpitalu dawali jej antybiotyki,Córeczka jest dziś zdrowa fajna 3latkaAle rozumiem Twoje obawy,ja po pierwszej straconej ciąży też mam różne myśli. ..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2019, 12:44
-
nick nieaktualny
-
Miałam dziś sen o tym że za każdym razem kiedy chciałam wziąć dziecko na ręce musiałam je rodzić bo ciągle chowałam je w swoim brzuchu..
Czy to już nie jest paranoja haha. Faktycznie baaaardzo boję się porodu ale żeby aż tak mi to na głowie siedziało hhe -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 15:11
Niki2803, Bona, Karolllla, Endi1990 lubią tę wiadomość
-
Ja sny mam totalnie niezwiązane z ciąża - byłam już tajna agentka walcząca z siłami Japonii, ratowalam foki przed krwiozerczymi wielorybami i widziałam tańczących ortodoksyjnych Żydów pod porodowka w moim mieście.
U mnie ten strach jest na jawie i jest zupełnie irracjonalny - taka moja reakcja na burze hormonów -
A ja po pierwszych zajęciach tj. Wykładzie z fizjoterapii w ciąży. W sumie coś tam się dowiedziałam, ale nie za wiele. Tyle, że warto ćwiczyć hehe... Kolejne dopiero po nowym roku więc jest czas...
-
My po wizycie. 240gr 100 % faceta. Szyjka długa i zamknięta, wsio ok, serce bije, dziecko się rusza, jak to mój lekarz ppwiedzial "całkiem fajny chłopak"
Karolllla, Andzia86, Bona, Cer, Takmala, Niki2803, sayuri, Jeffcia, Mysza1986, aga80, Endi1990, PattisonBM, Carla, Kira91, lipcowka86, Jeheria, lilly. lubią tę wiadomość
-
Stworka, super wieści! Dobrze, że wszystko w porządku!
A ja coraz częściej mam jakies wzdęcia. Już nie wiem, czy to echo mojej choroby refluksowej, czy ciąża, ale fakty są takie, ze wieczorami już niemal codziennie robi mi się z brzucha balon. W sumie nie jem jakos tlusto, a i tak są .ciekawe, cczy picie kopru wloskiego pomoże, bo ostatnio trochę przestałam go pić i może to dlatego.robią.
Dziewczyny, a powiedzcie, czy któraś z Was tez ma problem z odtwarzaniem forum w telefonie? Bo u mnie jak napiszę kilka słów, to znika mi tekst, dlatego najczęściej piszę po omacku - stąd tyle literówek u mnie i edycji. Przyznam jednak, że już mnie to trochę męczy i zastanawiam się, czy można cos z ym zrobić. Forum otwieram w przeglądarce firefox, bo chyba zadnej apki nie ma? Mam telefon BlackBerry, niszowy i często niekompatybilny z wieloma rzeczami, więc może to dlatego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2019, 00:16
-
Szatanka ja tez na telefonie z firefox i czasem mam tekst posta jeszcze w edycji mimo ze wyslalam na forum go nie widac,ale jak klikne wyslij jest info ze ten post juz jest i musze odswiezac www.
Szatanka tez jestem wieczorem wzdeta...wiec chyba to jeszcze na tym etapie dochodzi. A jak jeszcze zaparcia to bardziej.
Co do snow ja wlasnie wybierałam suknie slubna z granatowym welonem
Fajnie ze wizyty tak gladko ida. I wszystko jest ok.
Ja jeszcze tydzien. Oby tez bylo ok,bo wczoraj tez mialam uczucie jakby wypychanie twardego ciala obcego ze mnie i wymioty gorzka zolcia...dzis tfu tfu lepiej.Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 15:11
-
Cer wrote:Kurde, 2 dni temu chwaliłam się, że już czuję ruchy,a wczoraj i dziś tak coś cichutko, albo są tak delikatne, że biorę te bulgotania za ruchy jelit:/ Może to jednak był jeszcze fałszywy alarm, sama nie wiem, zwariować można:P Już nie mogę się doczekać tych połówkowych, długo już nie miałam usg i się niepokoję.
Pisałam z jedną dziewczyną z forum z innego wątku, która niedawno urodziła, dowiedziałam się od niej, że szpital może odesłać pacjentkę z terminem porodu do domu z powodu braku miejsc, mimo że było się zapisanym na zabieg (ona miała planowaną cesarkę). To skoro nie zaklepują miejsc na planowane porody,to gdy rodzisz naturalnie i w sumie nie znasz dnia ani godziny, to już w ogóle może być tak, że bujasz się od szpitala do szpitala?
Tak jak pisałam ruchy codzienne od 26 tygodnia
A do szpitala mogą nie przyjąć moja koleżanka urodziła w dopiero w 3 przyjętym ale to zdarza się rzadko.PattisonBM lubi tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Mysza1986 wrote:Dziewczyny, od 2-3 dni czuje klucia na wysokości spojenia łonowego i poniżej, zastanawiam. Się czy to coś złego czy macica się rozciaga? Ruchy czuje już wyraźne ale raczej do tej pory w wyższych partiach... Luteinę biorę 2x dziennie magnez też łykam
Myszą ja tez tak mam, czasami jak skurcze, lekarz powiedział ze to normalne jeśli nie trwają cały dzień tylko chwilami. Do kiedy masz brać luteinę?3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Karolllla wrote:Niestety nie będzie łatwo ja pracuje dla Japończyków
i prezes się wścieknie. Na zwolnienie i tak nie idę jeszcze tylko osobę muszę znaleźć na swoje miejsce ale mega się boję tego maila...
A to aż dziwne bo jak ja kiedyś pracowałam z Japończykami to tam kobieta jak tylko jest ciaza to się chucha i dmucha i w sumie dziwne nawet tam jest jak byłam żeby kobieta po ciąży wracała do pracy.3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Carla wrote:Nie wiem co im strzeliło do głowy ... poczułam ściśnięcie nie powiem i zestresowałam się. Brzucha zero, 50 kg ale w tej jednej chwili poczułam mocny ścisk
Carla, moim zdanie luz, przecież podczas seksu to uciski itp są znacznie gorsze i nic się nie dziejePattisonBM lubi tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
lilly. wrote:A to aż dziwne bo jak ja kiedyś pracowałam z Japończykami to tam kobieta jak tylko jest ciaza to się chucha i dmucha i w sumie dziwne nawet tam jest jak byłam żeby kobieta po ciąży wracała do pracy.
Serio? Laski wysłałam pół godziny temu maila o ciąży bo chcieli żebym w styczniu przyleciała do nich do Tokio na jakieś szkolenie i się przeraziłam, że oni nie wiedzą, a ja z brzuchem przylecę? Cała się trzęsłam aż mi brzuch skakałCisza od pół godziny myśle, że spadli z krzeseł.
Lilly ja czytałam, że oni dyskryminują kobiety w ciąży i ich rola jest siedzieć w domu i wychowywać dzieci, a facet pracuje do późna. Może dlatego nie wracają do pracy później...
Ja im wysmarowałam, że ze wszystkim pomogę nigdzie na zwolnienie się nie wybieram itd. Ze święcą szukać takich ludzi teraz, ale pewnie nie docenią bo ten stary prezes japoniec jest psycholem
Ale mam dzień...