X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    Lilly, w sumie po początkowym schudnieciu skądś tam teraz poszlo mi prawie wszystko w brzuch, tak że mam w nim w sumie dodatkowe 2 kg, a resztę pewnie właśnie w tym tyłku, czyli tyle, żeby minimalnie poczuć, że spodnie ciaśnieją. Trzeba będzie iść po większe, ale na szczęście mam jeszcze zapas, bo dobre byly M z H&M, co jak na mnie jest dziwne, bo tyłek mam największy i zazwyczaj noszę rozmiar 40-42. Tak że mam jeszcze L i XL w zapasie :)

Andzia, super wieści!

Ale z tymi ciążowymi z hm faktycznie coś jest bo ja tez musialam kupić rozmiar mniejsze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2019, 16:39

szatanka lubi tę wiadomość

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • Kat20maj2020 Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2019, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    A ja mam od jakiegoś czasu wieczorami syndrom niespokojnych nóg...

Też mam to dziadostwo... Wygodnie pollezakiem przed tv się uloze ale niestety długo nie poleżę ..

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2019, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy któraś z Was mieszka w bloku i obawia się ze hałas będzie przeszkadzał dziecku? U nas czasami słychać jak ktoś trzaśnie drzwiami, kłóci się, albo przesuwa meble. Jak myślicie, dziecko to wszystko słyszy i będzie się wybudzać?

• PattisonBM Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mwm nie mozna dziecka trzymac w ciszy...u mnie przez sciane tez slychac ale nie panikuje ;)

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
    29.06.2019 🤵👰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2019, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytam, bo ja odkąd jestem w ciąży to mam strasznie wyczulony słuch, słyszę każdy dźwięk z klatki, tupanie czy szuranie a kiedyś uważałam ze żyje w bardzo cichym bloku, mieszkamy w trzy rodziny, to nowe budownictwo ale wiadomo jak to jest z nowym..może to kwestia tego ze jak pracowałam to nie miałam czasu nasłuchiwać co się dzieje, teraz siedze w domu i fiksuje :)

• szatanka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się raczej boję, żeby dziecko mi sąsiadów nie wkurzalo, bo teraz ganiam ich za psa, ktory szczeka jak zostanie sam w domu :)

PattisonBM lubi tę wiadomość

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakbym jeszcze oprócz łóżka, wózka, chusty, fotelika, pokoju, wszechobecnej sierści psa i kota miała myśleć o hałasie w bloku (w którym mieszkam) to chyba serio bym się do lasu wyniosła 😁

Stworka, PattisonBM, Marylove123 lubią tę wiadomość

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My uczyliśmy młodego od kiedy się urodził zasypiania w normalnych warunkach bez gluchej ciszy, dzięki czemu nie sprawiało mu problemu zasypianie jak byli goscie,jak szlismy w odwiedziny do kogos czy jak grało np radio. teraz będzie trudniej bo mamy czterolatka i buldoga, który chrapie gorzej niż mój stary, w dodatku sąsiedzi zapowiadają remont po nowym roku :D

mwm, PattisonBM lubią tę wiadomość

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • Stworka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się synek urodził mieszkaliśmy w kawalerce,wiec siła rzeczy nie było możliwości bycia cicho jak spał. Z klatki nioslo się wszystko, a pod blokiem było lądowisko helikopterów. Dzięki temu nie budzą go tak ekstremalne sytuację jak orkiestra weselna na błogosławieństwie młodych, dzwony w kościele na Wielkanoc czy wspomniane lądowanie helikoptera 😁

Endi1990, PattisonBM, Karolllla, mwm, Kira91 lubią tę wiadomość

34bff60665.png

23.05.2017 - synek 💙
    04.2019 - aniołek
    1.09.2019 - kolejne 2 kreseczki i bijące 💙 - drugi synek
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisałam się na szkołę rodzenia, co za stresik ;) Od lutego 5 zajęć po 3h, może się pewniej poczuje jak posłucham tych wszyskich mądrości :)

Andzia86, Niki2803, PattisonBM, szatanka, Jeheria lubią tę wiadomość

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:
    Dziewczyny, a czy któraś z Was mieszka w bloku i obawia się ze hałas będzie przeszkadzał dziecku? U nas czasami słychać jak ktoś trzaśnie drzwiami, kłóci się, albo przesuwa meble. Jak myślicie, dziecko to wszystko słyszy i będzie się wybudzać?

A ja uważam ze wszystko zależy od dziecka. Też chciałam przyzwyczajać Małego do domowych hałasów. Niestety WSZYSTKO go wybudzalo, nie dało się po prostu a ja miałam dość wiecznego usypiania,bo przeciez po kilku minutach snu dziecko było rozzalone. Dzieci są różne. Po dwóch miesiącach prób Przenioslam drzemki do drugiego pokoju,kupiłam Szumisia i syn zaczął lepiej spać. Ale do dziś uważam żeby nie halasowac zbyt mocno niestety. Małego w ogóle każdy dźwięk od razu interesuje,ja czasem nie slysze a on mowi/pokazuje ze np mucha lata...
    Także u Was też pewnie wyjdzie w praniu ;)

mwm lubi tę wiadomość

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • PattisonBM Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolllla wrote:
    Zapisałam się na szkołę rodzenia, co za stresik ;) Od lutego 5 zajęć po 3h, może się pewniej poczuje jak posłucham tych wszyskich mądrości :)

A ja czekam na info czy po nowym roku wystartuje w bielanskim szkola rodzenia...

Kira pewnie tak.. u nas dzis cos robia z drzewami na podworku obok a u nas halas..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2019, 08:36

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
    29.06.2019 🤵👰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj zaczynam druga polowe ciąży i już zapomniałam jak to było stresować się beta, czy nie ma plamien, czy bije serduszko, teraz żyje każdym kopniakiem i to zdecydowanie najpiękniejsze uczucie na świecie 🙂 miłego dnia dla Was 😊

Karolllla, Andzia86, Kira91, PattisonBM lubią tę wiadomość

• Karolllla Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira91 wrote:
    A ja uważam ze wszystko zależy od dziecka. Też chciałam przyzwyczajać Małego do domowych hałasów. Niestety WSZYSTKO go wybudzalo, nie dało się po prostu a ja miałam dość wiecznego usypiania,bo przeciez po kilku minutach snu dziecko było rozzalone. Dzieci są różne. Po dwóch miesiącach prób Przenioslam drzemki do drugiego pokoju,kupiłam Szumisia i syn zaczął lepiej spać. Ale do dziś uważam żeby nie halasowac zbyt mocno niestety. Małego w ogóle każdy dźwięk od razu interesuje,ja czasem nie slysze a on mowi/pokazuje ze np mucha lata...
    Także u Was też pewnie wyjdzie w praniu ;)

Kira oczywiście, że wyjdzie w praniu. Pytanie było czy się zastanawiamy nad tym teraz. Ja nie myśle o takich rzeczach teraz bo bym zwariowała ;) Wszystko wyjdzie później kto jakie ma dziecko i moim zdaniem nie ma co sobie głowy zaprzątać teraz ale to moje zdanie :)

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Niki2803 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osobiście chciałabym żeby dziecko było przyzwyczajone do hałasu bo mam 3koty i psa, więc o ciszę trudno a i jeszcze ta budowa domu więc to już w ogóle. Ale wyjdzie to w praniu bo chcieć to ja mogę dużo 🙂

🌷Niedoczynność tarczycy.
    🌷2018r.-2019r. dwie procedury in vitro, dwa krwiotransfery😔
    🌷2019r. ciąża naturalna
    🌷👧🏼 Judyta 26.04.2020r.
    Obecnie 35lat, ciąża naturalna ❤️
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś wyczytałam ze dźwięki i hałas wybudzają dzieci z bezdechów, i ze to ważne żeby nie było jak makiem zasiał.

• Kira91 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolla, ja akurat jestem jakaś przewrazliwiona na tym punkcie i powiem szczerze ze o tym czesto myślę, jak Mała będzie też taka wrażliwa to polegne przy moim energiczny Synku 😂 na dole mam dwa pokoje (z jednego wchodzi się do drugiego),także normalnie się modlę żeby nic coreczce nie przeszkadzało 😳

Stworka ZAZDROSZCZĘ! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2019, 09:17

Karolllla lubi tę wiadomość

suvmjw7.png
    5d4026t.png

Potworniaki, torbiele
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzisiaj idziemy na zabawę Mikołajkowa czy tam choinkowa od Męża Męża pracy dla dzieci i trzepie szafę co się moje szanowne 4 litery zmieszczą i w miarę będę w tym wyglądała 😂
    Wczoraj był temat tycia... ja już mam 6kg więc chyba rekord 😂 niestety u mnie bardzo skokowy,np w dwa dni kilogram do przodu i nic na to nie poradzę. Po prostu tak mam. Choćbym sałatę jadła 😂 ale nie przejmuje się,po porodzie z synem zrzucilam więcej niż Przybralam..

PattisonBM lubi tę wiadomość

suvmjw7.png
    5d4026t.png

Potworniaki, torbiele
  • Frufru Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co myślicie o wyjściu na koncert? Bo w weekend idę... Jedna jedyna szansa, bilety kupione na początku ciąży... Chyba mi małe wybaczy ten jeden raz?

Kira91, PattisonBM lubią tę wiadomość

f2wl4z179qh7gg9w.png
    ...................................................
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
    sierpień 2019 - pozytywny test! <3
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fru idz i baw się dobrze :D !!!!! :)

Frufru lubi tę wiadomość

suvmjw7.png
    5d4026t.png

Potworniaki, torbiele
‹‹ 374 375 376 377 378 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ