MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Kat20maj2020 wrote:A powiedzc8e czym one różnią się od tych pierwszysz prenatalnych? Bada się też pod kontem chorób genetycznych?
Witam kochane czesto zagladam ale sie nie udzielam 😄😊
Co do polowkowych to oceniane jest dziecko pod katem narzadow wewnetrzych tj seduszko czy sa 2 komory 2 przedsionki, czy wszystkie paluszki na miejscu. Bardziej chodzi o wyglad fizyczny. Pozdrawiam wszystkie majoweczki🌸🌸🌸🌞🌸😄❤️❤️❤️😊🌹🌷PattisonBM lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, ja juz po... troche mnie teraz brzuch boli w miejscu kucia, ale poza tym ok...
boję się teraz bardzo, o wyniki...
a tu jest o prenatalnych, jak zwykle można poczytać...
https://mamaginekolog.pl/usg-polowkowe-ciazy
PS Bardzo ważne jest żeby zrobił je naprawdę dobry lekarz... dziś przed amnio miałam usg z lekarzami na specjalizacji, mimo że wiedzieli co jest źle, wydawalo sie im, że wszystko ok. dopiero po dłuższej chwili z pomocą mojego lekarza odkryli problem... łatwo jest wiele rzeczy przeoczyć... w Wawie najbardziej polecany jest właśnie Roszkowski.
A w Lux Med piersza problem zobaczyłam u mnie K. Przygoda, tez polecam... jakby ktoś miał pakiet.
Na usg połówkowym sprawdza się czy nie ma wad rozwojowych, które moga mieć czasem związek z jakimis zaburzeniami genetycznymi, takimi mniej oczywistymi niż ZD
2020
2023 -
nick nieaktualny
-
Takmala wrote:Ja wczoraj czułam coś takiego jakby hmm 3 razy pod pepkiem zabilo mi serce ( na zasadzis jak wali serce to czuje sie je ) to ja czułam mniej więcej cos takiego ale nie wiem czy to nie za szybko na kopniaczki mimo ze delikatne... chociaż siedziałam w mega dziwnej pozycji ze zgjetymi ale rozkraczonymi nogami więc to może jakos się jej nie spodobało czy coś 😅
Ja w Mikołaja właśnie coś takiego miałam - tez siedziałam rozkraczona z nogami do góry bo pies tak leżał u nagle pod pępkiem po prawej stronie bum! I tak pare razy) ale od wtedy cisza.
Ajka a kiedy wyniki?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2019, 18:41
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Ajka, kciuki zaciśnięte, by było dobrze...
Od wczoraj czuję już ruchy (a przynajmniej tak mi się wydaje, że to to),głównie rano i wieczorem były, a wieczorem to mi taka wielka gula wyskoczyła z jednej strony, taka jak opisywana parę postów wyżej. Wreszcie odczuwam jakieś wyraźne zmiany w organizmie.
Aha,no i jak sprawdzałam ostatnio wagę, to też się ruszyła, o kolejny kg. Czyli teraz już 2 kg do przodu.Jeheria lubi tę wiadomość
34 lata, starania od 2014
Wojtek - 02.05.2020 -
Ajka, musimy wierzyć, że będzie dobrze. A powiedz, jest jeszcze jakakolwiek szansa, ze to ciało się pojawi, skoro wyksztalca się do 20tc, a ty jesteś w 19?
Mnue też się wydaje, że poczułam dzisiaj kilka puknięć mojej lokatorki, aż mi łzy poleciały. A skąd wiecie, że taki ból jajnika to kopniak, a nie jakieś rozciąganie? Bo takich ukluć, bóli to ja mam duzoi często. Nie wiedzialam, ze to mogą być kopniaki.
Endi, ja robiłam prenatalne ze skierowaniem na NFZ i teraz połówkowe mam również za darmo i już nie potrzebują żadnego skierowania. Na wypisie z prenatalnego napisali mi w jakim przedziale czasowym mam się zgłosić na połówkowe i tak się umówiłam, czyli na 27.12.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2019, 20:24
-
szatanka wrote:Ajka, musimy wierzyć, że będzie dobrze. A powiedz, jest jeszcze jakakolwiek szansa, ze to ciało się pojawi, skoro wyksztalca się do 20tc, a ty jesteś w 19?
Mnue też się wydaje, że poczułam dzisiaj kilka puknięć mojej lokatorki, aż mi łzy poleciały. A skąd wiecie, że taki ból jajnika to kopniak, a nie jakieś rozciąganie? Bo takich ukluć, bóli to ja mam duzoi często. Nie wiedzialam, ze to mogą być kopniaki.
Endi, ja robiłam prenatalne ze skierowaniem na NFZ i teraz połówkowe mam również za darmo i już nie potrzebują żadnego skierowania. Na wypisie z prenatalnego napisali mi w jakim przedziale czasowym mam się zgłosić na połówkowe i tak się umówiłam, czyli na 27.12.szatanka lubi tę wiadomość
-
Ja juz mam 3-3,5kg na plusie a nie jem dużo...
PattisonBM lubi tę wiadomość
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
U mnie też +4 ale chyba wszystko w pupie bo brzuszek jak był mały tak jest. A u Was gdzie kg? Brzuszek czy inne partie? Wogóle sutki bardzo bolą ale piersi jakby mniejsze i mniej spuchnięte, u Was też tak?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2019, 21:48
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Endi usg darmowo sa te obowiazkowe genetyczne polowkowe i te trzecie w 30tc...
Ja tez 3kg na plus brzuszek w obcislym widac dosc...i zaczely swedziec piersi...Endi1990 lubi tę wiadomość
Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰