X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frufru ja naparzam na bębnie afrykańskim, który trzyma się przy samym brzuchu i jest jednym z głośniejszych instrumentów :) Idź i daj dziecku trochę muzy 😁

Frufru lubi tę wiadomość

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a pewnie ze idz ja bylam w zeszlym miesiacu. Wlasnie jade na rozprawe do sądu i jakiez bylo moje zdziwienie ze w zadne spodnie eleganckie nie wlazlam... nie przemyslalam tego wieczorem :( pozostala mi sukienka a tu takie mrozy na poludniu:)

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • Cer Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, 2 dni temu chwaliłam się, że już czuję ruchy,a wczoraj i dziś tak coś cichutko, albo są tak delikatne, że biorę te bulgotania za ruchy jelit:/ Może to jednak był jeszcze fałszywy alarm, sama nie wiem, zwariować można:P Już nie mogę się doczekać tych połówkowych, długo już nie miałam usg i się niepokoję.
    Pisałam z jedną dziewczyną z forum z innego wątku, która niedawno urodziła, dowiedziałam się od niej, że szpital może odesłać pacjentkę z terminem porodu do domu z powodu braku miejsc, mimo że było się zapisanym na zabieg (ona miała planowaną cesarkę). To skoro nie zaklepują miejsc na planowane porody,to gdy rodzisz naturalnie i w sumie nie znasz dnia ani godziny, to już w ogóle może być tak, że bujasz się od szpitala do szpitala?

34 lata, starania od 2014

Wojtek - 02.05.2020 :)
  • Takmala Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co się orientuję to wyglada tak ze masz prawo do badania ginekologicznego zanim Ci odmówia przyjęcia. No i jak rozwarcie jest duże to juz raczej cie wezmą. Jesli chodzi o planowane to niestety to ma swoj sens bo jest dużo nieplanowanych cesarek no a te nie planowane nagłe maja oczywiscie pierwszeństwo... jak maja miejsce na oddziale to przyjmą i bedzie sie leżeć i czekac jak sie stało Tak ze nie ma to nie przyjmą

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2019, 10:41

x9Igp1.png

Lat 36
    Hashimoto
    26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️

MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych.
  • Stworka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może być taka sytuacja ze nie przyjmą do szpitala. Tak jak pisze Takmala, jeżeli rozwarcie jest małe, skurcze co 10 minut no to wiadomo, że kobieta zaraz nie urodzi i albo każą jechać gdzie indziej albo wrócić jak już skurcze będą częstsze 😊 wiadomo że z pełnym rozwarcie czy że skurczami co minutę nie odesla. mnie przyjęli z małym rozwarcie ale skurcze miałam dość częste i ładnie się już pisały na ktg plus było wolne miejsce na porodówce

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2019, 10:29

34bff60665.png

23.05.2017 - synek 💙
    04.2019 - aniołek
    1.09.2019 - kolejne 2 kreseczki i bijące 💙 - drugi synek
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, od 2-3 dni czuje klucia na wysokości spojenia łonowego i poniżej, zastanawiam. Się czy to coś złego czy macica się rozciaga? Ruchy czuje już wyraźne ale raczej do tej pory w wyższych partiach... Luteinę biorę 2x dziennie magnez też łykam

bv5tg9v.png
  • Bona Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak Wasza psychika w ciąży ?

Ja już borykam się ze snami związanymi ze zbliżającym się ślubem... DO tego zaczynają mi się pojawiać sny o porodzie i chorą dzidzi :(:(

l22nl6d8e2h2xrg1.png
    INV maj 2019😟 /\ INV sierpień 2019 😃
  • Bona Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza1986 wrote:
    Dziewczyny, od 2-3 dni czuje klucia na wysokości spojenia łonowego i poniżej, zastanawiam. Się czy to coś złego czy macica się rozciaga? Ruchy czuje już wyraźne ale raczej do tej pory w wyższych partiach... Luteinę biorę 2x dziennie magnez też łykam

Mysza ja od 2-3 dni czuje ból i ciągnięcie . Wydaje mi się że to jajniki , bo boli jak na miesiączkę :(

Mysza1986 lubi tę wiadomość

l22nl6d8e2h2xrg1.png
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bona wrote:
    Dziewczyny jak Wasza psychika w ciąży ?

Ja już borykam się ze snami związanymi ze zbliżającym się ślubem... DO tego zaczynają mi się pojawiać sny o porodzie i chorą dzidzi :(:(

Ja mam same stresy w pracy przed świętami i to mi zabiera inne dziwne myśli ale o chorobach nie myśle absolutnie. Stresuje się bo dziś dostałam umowę nową i muszę w końcu powiedzieć o ciąży :/ i nie wiem kiedy.

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Bona Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolllla wrote:
    Ja mam same stresy w pracy przed świętami i to mi zabiera inne dziwne myśli ale o chorobach nie myśle absolutnie. Stresuje się bo dziś dostałam umowę nową i muszę w końcu powiedzieć o ciąży :/ i nie wiem kiedy.

19 tydzień to myślę już czas najwyższy powiedzieć w pracy :):) Nie bój się to są tylko ludzie . Zapewne część z nich też ma już założone rodziny i na pewno zrozumieją. Wykorzystaj resztę ciąży na zasłużony odpoczynek.

Odnośnie chorób - nie myślę na co dzień w ogóle tylko te sny. Nie wiadomo skąd

PattisonBM lubi tę wiadomość

l22nl6d8e2h2xrg1.png
  • Carla Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomocy, głupia sytuacja ... pomóżcie

Jutro zaczynam pełny 17 tydzień przed chwila w pracy (nic nie wiedza) a pracuje z 4 facetami jednemu strzeliło do głowy i mnie podniósł ściskając mocno za brzuch ... schizuje się nie wiem co robić. Mógł dziecku zrobić krzywdę? Iść do lekarza, cholera nie mam detektora a ruchów jeszcze nie czuje wiec nie mam jak sprawdzić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2019, 12:16

Carla
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bona wrote:
    19 tydzień to myślę już czas najwyższy powiedzieć w pracy :):) Nie bój się to są tylko ludzie . Zapewne część z nich też ma już założone rodziny i na pewno zrozumieją. Wykorzystaj resztę ciąży na zasłużony odpoczynek.

Odnośnie chorób - nie myślę na co dzień w ogóle tylko te sny. Nie wiadomo skąd

Niestety nie będzie łatwo ja pracuje dla Japończyków ;) i prezes się wścieknie. Na zwolnienie i tak nie idę jeszcze tylko osobę muszę znaleźć na swoje miejsce ale mega się boję tego maila...

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym w 19tyg już nie dała rady brzuszka ukryć :D im predzej powiesz tym szybciej Ci kamień spadnie z serca :) !!!

Jakie ja mam sny to aż wstyd opowiadać bo byście mnie za chora psychicznie wzięły 😂
    też czekam na usg,ostatnie miałam 12.11 więc już miesiąc moja,a wizyta dopiero 30 grudnia 😅

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAROLLA,nic nie musisz. A co by było gdybyś nagle musiała dac l4z jakiegos powodu i już nie mogła wrócić do pracy? ;) spokojnie. Sami znajda kogoś Na Twoje miejsce, Twoim "zmartwieniem" teraz niech będzie teraz tylko ciąża (mam nadzieję ze zrozumiesz o co mi chodzi ;) )
    Pisz maila i miej to za sobą :)

Stworka, PattisonBM, Korna lubią tę wiadomość

suvmjw7.png
    5d4026t.png

Potworniaki, torbiele
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carla nie mam pojęcia, zalezy jak się czujesz..... może warto dla świętego spokoju wybrać się do lekarza..

Carla lubi tę wiadomość

suvmjw7.png
    5d4026t.png

Potworniaki, torbiele
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie jaka miałam sytuacje w poprzedniej ciąży? Rozwiazalam umowe za porozumieniem stron,bo znalazłam pracę w zawodzie której marzyłam od dawna. Na okresie wypowiedzenia wybierałam zaległy urlop i wtedy musialam dac l4 (dowiedzialam sie o ciazy i plamilam,a po poronieniu septycznym lekarz od razu mi dal zwolnienie). Do poprzedniej pracy mnie przywrócić nie chcieli więc wystosowałam pismo i liczyłam się z wleczeniem się po sądach.. ale gra warta była świeczki Bi bym nie miała macierzyńskiego i potem w razie wu kuroniowki. Przetrzepalam prawo pracy i instytucje typu PIP, i mi P rzywrocili stanowisko mimo że do tej pracy juz nigdy nie wróciłam....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2019, 12:28

suvmjw7.png
    5d4026t.png

Potworniaki, torbiele
  • Takmala Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bona niestety cię rozumiem mi kilka dni temu śniło się ze urodziłam/poroniłam kilogramowe maleństwo. Przygnębienie straszne bo to nie moj pierwszy sen o poronieniu :/ staram sie szybko wypierać to z pamięci i myslec ze to tylko glupie sny zwiazane z obawami i sytuacja na forum czasem...

x9Igp1.png

Lat 36
    Hashimoto
    26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️

MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych.
  • Karolllla Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira niby wiem ale dopiero dziś dostałam umowę i mega się boję. Raz, że bariera językowa, a dwa totalnie inna kultura. Oni beze mnie to leżą i kwiczą z nowym oddziałem, nikogo prócz mnie tu nie ma :/ a ja jestem taka, że sama chce wyjść z inicjatywą pomocy itd. Odpukać dobrze się czuję, a moje składki ZUS też dopiero co opłacili niedawno...no nie jest to łatwy temat.
    Jakby to była polska firma już dawno bym się w domu byczyła. Co do brzucha nie widzą mnie bo sama jestem :) a w luźnych ciuchach idzie ukryć u mnie jeszcze.

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Stworka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carla wrote:
    Dziewczyny pomocy, głupia sytuacja ... pomóżcie

Jutro zaczynam pełny 17 tydzień przed chwila w pracy (nic nie wiedza) a pracuje z 4 facetami jednemu strzeliło do głowy i mnie podniósł ściskając mocno za brzuch ... schizuje się nie wiem co robić. Mógł dziecku zrobić krzywdę? Iść do lekarza, cholera nie mam detektora a ruchów jeszcze nie czuje wiec nie mam jak sprawdzić

Macica aktualnie jest mniej więcej do pępka (w 20 tyg) wcześniej kończy się w okolicach między pepkiem a spojeniem lonowym. Domyślam się, że zostałaś scisnieta w pasie czyli nad macica (bardziej scisneli ci jelita). Dodatkowo dziecko jest chronione przez płyn owodniowy, jeżeli nie masz boli brzucha, krwawien itp jest mała szansa, że coś się stało.
    Jednak jeżeli będzie Ci lepiej, dla świętego spokoju możesz pojechać na izbę, opisać sytuację i poprosić o usg. Lub skontaktować się ze swoim lekarzem 😊

34bff60665.png

23.05.2017 - synek 💙
    04.2019 - aniołek
    1.09.2019 - kolejne 2 kreseczki i bijące 💙 - drugi synek
  • Carla Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stworka wrote:
    Macica aktualnie jest mniej więcej do pępka (w 20 tyg) wcześniej kończy się w okolicach między pepkiem a spojeniem lonowym. Domyślam się, że zostałaś scisnieta w pasie czyli nad macica (bardziej scisneli ci jelita). Dodatkowo dziecko jest chronione przez płyn owodniowy, jeżeli nie masz boli brzucha, krwawien itp jest mała szansa, że coś się stało.
    Jednak jeżeli będzie Ci lepiej, dla świętego spokoju możesz pojechać na izbę, opisać sytuację i poprosić o usg. Lub skontaktować się ze swoim lekarzem 😊

Nie wiem co im strzeliło do głowy ... poczułam ściśnięcie nie powiem i zestresowałam się. Brzucha zero, 50 kg ale w tej jednej chwili poczułam mocny ścisk

Carla
‹‹ 375 376 377 378 379 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ