MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak od razu dziecko nie będzie na tyle ruchliwe, żeby się kręcić i guza sobie nabić. Kokonu nie planuje, uważam to za rzecz zbędną, zresztą mam poduszkę ciążowa do spania, więc w razie potrzeby użyję jej, żeby np położyć maluszka na łóżku lub kanapie. Ochraniaczy też nie planowałam, z uwagi na brak przepływu powietrza i ryzyko SIDS, ale postanowiłam, że kupuje łóżeczko dostawne, które będzie stać w rogu pokoju, na dwóch szczytowych ścianach. Z tego powodu szyję sobie ochraniacz modułowy- żeby nie ciągnęło od ściany zimno.
-
nick nieaktualnyHmm, maluchy się nie ruszają po urodzeniu? 🤔🤔 Pierwsze słyszę tak naprawdę.
Moja córka się ruszała. Nie była noworodkiem które tam gdzie się położy tam leży. 😆 robiła cis w stylu tik tak, i już te cm była gdzie indziej. Bez problemów 'dochodziła' do szczebelków.
I wiem, że dużo mam montuję cis na szczebelki chociaż wcześniej były mega przeciwniczkami.
W łóżeczku next 2me, już nie uważam ze potrzebne są ochraniacze.
Edit.
(Dla mnie nieruszajace się noworodki i możliwość przyłożenia/zatkania buźki ochraniaczem się wykluczają. Bo skoro się nie rusza to nie przyłoży buźki. 🤣)Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2020, 22:19
-
No nie mam dzieci więc nie wiem, czy rzeczywiście noworodek potrafi się przesunąć. W tych wszystkich artykułach chodzi chyba o to, żeby łóżeczka szczelnie ochraniaczami nie zasłaniać. U mnie mała będzie na dostawce nanpoczatek, także ochraniacz tylko od szczytu i dwa elementy z tyłu. A czas pokaże, czy i jak bardzo potrafi się przemieszczać.
Karolllla lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTo są właśnie mity na temat maluchów. 😆 Są naprawdę ruchliwe, wiadomo to jeszcze nie czas na obroty czy siadanie.
Ale to nie tak, że leżą bez ruchu. ☺️
Ja na początek biorę next2me.
Ale to wystarcza na bardzo bardzo krótko.
I potem mam drewniane łóżeczko i mam ochraniacz.
Mnie osobiście, te turystyczne tak na stałe się nie podobają. 😆 Te dobre, są naprawdę drogie.
A córka już na roczek dostała normalne łóżeczko.
Aaa. Te mamy, które planują żłobki po roku! Pomyślcie, że będziecie musiały zmienić. Bo dziecko w żłobku śpi na leżaku a nie w łóżeczkach niemowlęcych. I zwyczajnie zrobią wam bunt i nie będą chciały spać w takich zakrytych.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2020, 07:51
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 15:15
Karolllla, Izape_91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnysayuri wrote:Pewnie się zdziwię po porodzie
zwłaszcza, że młoda tak dokazuje mi w brzuchu
A co mnie np zdziwiło u maluchów, że jak uczą się umiejętności. Obroty, siadanie, raczkowanie.
To potem doskonalą swoje umiejętności w nocy 🤣 -
nick nieaktualnyAndzia86 wrote:Mój syn poszedł do żłobka w wieku 9 miesięcy i nie miałam problemu by w domu spał w łóżeczku ze szczebelkami
Każdy Maluch Inaczej reaguje.
Ale też nie wiem co w takich placówkach gdzie przyjmują niemowlaki, tam mogą być jednak łóżeczka inne - a nie leżaki.🤔🤔
Nie znam się.🤷 Bo u mnie gmina nie oferuje czegoś takiego.
A ja bym w życiu niemowlaka nie oddała do żłobka. 🤦 A i tak wśród znajomych moja córcia najwcześniej pójdzie do żłobka 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2020, 08:51
-
.
-
Mnie przeraża oddanie takiego malucha do żłobka, ale raczej nie będę miała wyjścia... Niestety.
PattisonBM lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFrufru wrote:Mnie przeraża oddanie takiego malucha do żłobka, ale raczej nie będę miała wyjścia... Niestety.
Ale sa inne opcje. ☺️ Np opiekunki.
Przy żłobku dzieci mega chorują.
I jak pracowałam to 'mamy' potrafiły pracować 2tyg i 2tyg być na L4.
Ja drugiej córki nie planuję dać wcześniej do żłobka niż około 2 lat.
Żłobek młodszej+ przedszkole starszej to będzie wydatek prawie 3 tys. 🤦🏻♀️🤦🏻♀️ Aż mnie już boli.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2020, 09:40
-
.
-
nick nieaktualnyU mnie żłobki są od 18msc.
I nikogo nie obchodzi, ze mama musi wrócić do pracy. 🤣
Nie powiem, że by nie brakowało mojej pensji. Ale my z mężem wiedzieliśmy jak jest. I odłożyliśmy na rok mojego siedzenia w domu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2020, 09:46
-
Mi z córeczka świetnie sprawdziła się kołyska stojąca przy łóżku mająca boki z miękkiego materiału. Niestety sprzedalismy ja jakiś czas temu i teraz chcemy kupić podobną. Ja miałam olbrzymi dylemat jeśli chodzi o żłobek, ponieważ musiałam wrócić do pracy,ale ostatecznie udało się nam to uniknąć co mnie bardzo cieszy.
-
My mieliśmy ten komfort że dwie babcię nie pracowały a wnuk był pierwszy i zostały z nim w domu, propozycje fajnej pracy dostałam jak miał 6 miesięcy więc wyboru nie miałam... Mam pracę 100m od domu więc przychodziłam na karmienie- to był zwariowany czas
Teraz nie wiem jak bedzie, wyjdzie w praniu:)
-
Hej dziewczyny
Postanowiłam do Was dołączyć
Otóż mam 32 lata. Przewidywana data porodu 9 maj. Jesteśmy z Warszawy.
Co do wyprawki to hmmm nie mam ciśnienia ponieważ jest to moja druga ciąża. Pierwszy synek ma 6 lat. Dużo ubranek mam po nim. A reszta pomalutku. Na pewno będę miała łóżeczko chicco dostawne. Bez żadnych ochraniaczy, warkoczy itp.
Wózek myślałam nad Mutsy.
Moje must have które mi się mega sprawdziło w1 ciąży to elektryczny laktator medela, leżaczek baby bjorn no i wanienka tylko shnuggle.
W pierwszej ciąży wróciłam do pracy jak mały miał 13 miesięcy. Na szczęście odbyło się bez żłobka. Razem z mężem mogliśmy dostosować swoje grafiki Plus babcia pomagała.
Syn do przedszkola poszedł jak miał 2.5 roku.
Obecnie mam inną pracę i myślę że raczej pójdę na wychowawczy.
No ale.zobaczymy jak to wyjdzie.Endi1990, PattisonBM lubią tę wiadomość
20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
nick nieaktualnyEndi1990 wrote:My mieliśmy ten komfort że dwie babcię nie pracowały a wnuk był pierwszy i zostały z nim w domu, propozycje fajnej pracy dostałam jak miał 6 miesięcy więc wyboru nie miałam... Mam pracę 100m od domu więc przychodziłam na karmienie- to był zwariowany czas
Teraz nie wiem jak bedzie, wyjdzie w praniu:)