MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Moje chlopaki urodzily sie po 4-4,5 ale 50 i 51 cm takze 56 byly dosc dopasowane. Ciezko jest okreslic ,a za duze tez niezbyt to wyglada i dziecku nie wygodnie. No coz jakos to bedzie 😊
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja mam kilka sztuk 50 bodziakow, kilka sweterkow i spodenek, pajacyki też się znajda. Myślę że to co mam spokojnie wystarczy, póki co nie dokupuje.
A co do otulacza, to u mnie już czeka fajna bawełna muslinowa na skrojenie. Szylam kiedys otulacze bambusowe i takie z przeznaczeniem na pieluszki i to też był świetny materiał, mega mięciutki, przyjemny i przewiewny. A wzory takie piękne ♥️
PS. Skończyłam matę, jutro Wam pokaże, wyszła 1,9 x1, 5 m🤭Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2020, 21:31
szatanka, Jeheria, Karolllla, Niki2803 lubią tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
PattisonBM wrote:A ten klin to jakies specjalne parametry ma? Zeby nie byl zbyt wysoki czy za krotki?
Mnie się wydaje, że standardowe, ale w dwóch rozmiarach długości: 40 i 60 dla większych dzieci. Przynajmniej jak szukałam dla siebie, to te dziecięce zawsze były takie niskie 5 albo 10 cm, już nie pamiętam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2020, 21:40
-
Ja sobie szyję prześcieradła do łóżeczka, uszyłam też cienkie ochraniacze. Ta moja pieluszka bambusowa to w sumie otulacz i na pewno będę z niego korzystać.
Przynajmniej taki mam zamiar:) każde dziecko jest inne i co innego lubi i toleruje. Wszystko wyjdzie w praniu:) -
nick nieaktualnysayuri wrote:Ja sobie szyję prześcieradła do łóżeczka, uszyłam też cienkie ochraniacze. Ta moja pieluszka bambusowa to w sumie otulacz i na pewno będę z niego korzystać.
Przynajmniej taki mam zamiar:) każde dziecko jest inne i co innego lubi i toleruje. Wszystko wyjdzie w praniu:)
Ale nie ukrywam, że chciałabym żeby i tym razem się nie przydały.
Dziecko które lubi'kokonowanie' - to też inne sprawy o których przed terapią bobath z córką nie wiedziałam. ☺️
I dlatego, wolałabym 'nie'.
https://www.wymagajace.pl/spowijanie-tak-czy-nie/Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2020, 21:49
-
Co do przescieradelek to kupiłam fajne nieprzemakalne z taką jakby ceratka od spodu, a na wierzchu bawelniane, ale chyba będę je stosowała jako zabezpieczenie przed zalaniem materaca, a na to dopiero zwykle prześcieradło.
PattisonBM lubi tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
nick nieaktualny
-
Mysza1986 wrote:Zaczęłam dziś ogarniać wyprawkę i wpadłam w jakiś dziwny krąg, za co bym się nie chwyciła muszę analizować (tak już mam) : smoczek- najpierw czytam/ ogladam recenzje, porównuje, potem szukam cenowo i tak z każdą pierdołą... jak tak dalej będę wszystko na czynniki pierwsze rozkładac to do maja się nie wyrobię...
chcę podjąć najlepszą decyzję za każdym razem ale przy tej ilości produktów i opinii nie wiem czy jestem w stanie...
Mysza ja tez tak mam - taki typ z nas może ze ważne decyzje trzeba przeanalizować milion razy a przy wyczekanym dziecku wszystko nawet smoczek urasta do rangi super ważnej 😂Mysza1986 lubi tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPLPaulina wrote:Tylko potem dziecko dużo rzeczy wybierze za Was. Np Najlepszy smoczek to jakiś tam kauczukowy czy coś. A dziecko będzie chciało zwykły silikonowy np lovi.
Albo wcale jak moja. 🤣🤣🤣
I co z tego? Poza tym że powtarzasz to milion razy to co mają nic nie kupić czy z każdego rodzaju żeby dziecko mogło sobie wybrać, dziewczyną sprawia to radość zwłaszcza przy pierwszym dziecku, starannie wszystko przeglądają a ty ciągle negujesz jak nie tu to na czerwcowych, łóżeczko hihi może wam się nie Przydać, a to fotelik nie ten, a to otulacz be, smoczek może chcieć inny, a po co butelka.. A już nic nie pobije tego postu z czerwcowych że spokojne dzieci zazwyczaj maja jakiś problem lub są jakieś chore 😂😂Boże kobieto...Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2020, 23:01
Frufru, szatanka, Stworka, Izape_91, Beti82, _Stay lubią tę wiadomość
-
Endi1990 wrote:Spodobał mi się ten wózek pod względem skladania- zależy mi żeby zabierał mało miejsca, lekkości i ogólnie wizualnie mi leży. Macie jakieś opinie na jego temat? Mutsy Nio, ewentualnie rozważam też model nowszy Mutsy Icon.
A że jako kobieta patrzę na kolory-interesuje mnie dokładnie ten
https://zapodaj.net/3612245926725.jpg.html
PrześlicznyEndi1990, Emi21 lubią tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Emi21 wrote:I co z tego? Poza tym że powtarzasz to milion razy to co mają nic nie kupić czy z każdego rodzaju żeby dziecko mogło sobie wybrać, dziewczyną sprawia to radość zwłaszcza przy pierwszym dziecku, starannie wszystko przeglądają a ty ciągle negujesz jak nie tu to na czerwcowych, łóżeczko hihi może wam się nie Przydać, a to fotelik nie ten, a to otulacz be, smoczek może chcieć inny, a po co butelka.. Boże kobieto...
Myślałam że tylko ja mam takie odczucie.. wyprawka sprawia mi ogromną frajdę, na nic się nie zamykam, czytam, oglądam, porównuje, i to mi dodaje skrzydeł, zwłaszcza w kontekście mojego nastroju. Czasami jedno zdanie powoduje ponowne zamknięcie się w sobie, niepewność i strach.Frufru, Stworka lubią tę wiadomość
-
Kobitki ja już też po połówkowych
Wszystko dobrze, a nasz chłopak waży już 450g 🙈❤️
I jest takim oto myślicielem.. „mama ile Ty znowu zjadłaś..” 😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2020, 23:09
szatanka, Emi21, Endi1990, Karolllla, Takmala, Izape_91, PLPaulina, Andzia86, Bona, Kat20maj2020, Cer, PattisonBM, Kira91, Niki2803, Mysza1986, Jeheria lubią tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
nick nieaktualnysayuri wrote:Myślałam że tylko ja mam takie odczucie.. wyprawka sprawia mi ogromną frajdę, na nic się nie zamykam, czytam, oglądam, porównuje, i to mi dodaje skrzydeł, zwłaszcza w kontekście mojego nastroju. Czasami jedno zdanie powoduje ponowne zamknięcie się w sobie, niepewność i strach.
Dokładnie tak w samo sedno, ciężko potem jest się otworzyć czy swobodnie pisać i pytać na takim forum a względem tych sytuacji już była mała rozmowa na czerwcowych względem tej samej osoby więc myślę że nie nadużyłam wypowiadając się w ten sposób.
PS. Ja również mam mega frajdę i sprawdzam każda rzecz milion razy chociaż mam już sześciolatka w domu, uwielbiam czytać jak dzielicie się doświadczeniami i od razu sprawdzam jak coś polecacie a takie gadanie mnie zniechęca rozumiem raz ale te zdanie już tysiąc razy padło.. -
Ja Wam powiem, że mnie opinia innych ludzi nie interesuje. Zwłaszcza "anonimowej jadzi z forum" Chcę to czytam, wybieram, kupuje. To moje dziecko
będę chciała mu nawkładać do łóżeczka co tylko zapragnę to to zrobię, a jak nie będę chciała, to nie włożę nic. Wszystko wyjdzie z czasem... Każde dziecko jest inne, nie ma co gdybac,a to że jedno jest wybredne, nie znaczy że drugie też będzie
Emi21, Karolllla, PattisonBM, Jeheria lubią tę wiadomość
-
Opinię innych też mam głęboko w D..., zwłaszcza teściowej - z tymi jej mądrościami, ale negowanie tego czy tamtego na każdym kroku na tym forum, no jednak mi podcina skrzydła. Wiadomo, że zrobię po swojemu, jak mi intuicja podpowiada, ale....
Jeheria lubi tę wiadomość