MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja pytanie z innej beczki - jak z posciela (oczywiscie bez koldry i poduszki) na sam poczatek do lozeczka? I co sadzicie o otulaczach/kocykach do fotelikow samochodowych?
I jak czyscicie wozki - gondola,spacerowka nosidelko?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2020, 15:45
Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
Ja kupiłam dwa śpiworki i dwa rożki, zobaczymy co się sprawdzi. Kupiłam też białą bawełnę i uszyłam prześcieradła z gumką.
Co do otulacza do nosidła, to ja nie planuję, jakoś wydaje mi się, że będzie dziecku za ciepło. Kocyk tak, po przypięciu pasami. -
na sam początek miałam tylko przescieradelko a pod nim matę w razie awarii z pampersem. Pod materacem klin żeby był lekki spad. Przykrywalam kocykiem lub pieluszka bo u mnie w domu jest ogrzewanie miejskie więc grzeją na całego poza tym rodziłam 2 kwietnia;)
co do prania akurat u mnie wszystkie części pokrowców w wózkach, fotelikach, bujaczkach były ściągane więc do pralki na niską temperaturę i wio;) -
aaa śpiworki takie gdzie sie wkłada dziecko jak w spioszki na ta porę roku odpadają w mojej ocenie- za ciepło, miałam dwa i ani jednego nie użyłam. jedyne z czego skorzystałam przez pierwszy tydzień to rożek bo miałam wrażenie że jak go dobrze zawine to spokojniejszy jest- tak mi poradziły położne i na pierwszy pobyt w domu faktycznie się sprawdziło.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2020, 16:21
PattisonBM lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPattisonBM wrote:A ja pytanie z innej beczki - jak z posciela (oczywiscie bez koldry i poduszki) na sam poczatek do lozeczka? I co sadzicie o otulaczach/kocykach do fotelikow samochodowych?
I jak czyscicie wozki - gondola,spacerowka nosidelko?
Miałam śpiworki do spania.
Ale córka odmówiła .
Urodziła się w upały w lipcu, spała tylko przykryta pieluszką.. a potem już nie chciała spać w śpiworku. I w ruch poszła kołderka, bez poduszki do dziś.
Potem do fotelika miałam cis takiego -
Najgorsze są zimy. Dzieci nie mogą być w fotelikach w kombinezonach, ani w kurtkach. 🤦🏻♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2020, 16:40
PattisonBM lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, mówię to z doświadczenia. Zaopatrzcie się w pieluszki bambusowe, mniejsze i większe, które jako kocyk będą nam służyły w upały. Są leciutkie, przewiewne, mój pierwszy młody był z 31 stycznia i od maja do sierpnia spał tylko pod tym, a teraz maluchy z maja to dopiero się przyda ... rożek jest ok, ale czy w lecie się sprawdza... nie wiem. Został mi jeden po styczniowym bobasku to może pierwsze dni posłuży, takie maluchy lubią ścisk jak w brzuszku.
Jeheria, PattisonBM lubią tę wiadomość
Carla -
Zgadzam się się Carla tylko u mnie były takie Ala pieluszki muslinowe, rewelacja!
na rozek było za gorąco,za to kocyki szły w ruch i KONIECZNIE poduszka klin na pierwsze dni jak Mały zwracał jeszcze te wody plodowe i potem ulewal to był mój must have. potem też służył
-
nick nieaktualny
-
Ja śpiworki kupiłam tylko na rozm 56, a więc na pierwszy okres tylko. Na lato mam mnóstwo pieluszek, tetrowe, flanelowe, jedna bambusową i jedna muślinowa. Muślinowa była chyba droższa od bambusowej
rozek kupilam jeden, drugi uszyłam. A śpiworki były w promocji
-
Ja mam po siostrze jeden śpiworek ale mało które dziecko lubi w tym spać. Kupię dwa otulacze (muślinowe) większe do okręcania i koniecznie pieluszki bambusowe. Flanele nowe i tetry mam po siostrze. Szwagierka polecała bardzo podkład pod materac bawełniany motherhood nieprzemakalny wielorazowy. Teraz jest promocja w smyku. O nie słyszałam o tym klinie a widziałam go na allegro i nie wiedziałam do czego służy 🤔
-
to jest wskazane dla pozycji dziecka do łóżeczka żeby wyeliminować możliwość zachlysniecia się przy ulewaniu. Jeżeli nie ma się klinu to pod materac można wlozyc książkę żeby materac pod głową był lekko uniesiony. Polozna pierwsze co do.nas przyszła to sprawdzała czy mamy.
szatanka, PLPaulina, Kira91 lubią tę wiadomość
-
Sama śpię na takim klinie, tylko dla dorosłych z powodu refluksu, ale ostatnio daje mi to mocno po kręgosłupie. No ale to dlatego, że już nie bardzo możemy spać na plecach, więc śpiąc na boku ciągle jestem nie naturalnie wygiętea. Dzieciaczki śpią na plecach, więc dla nich taki klin jest super bezpieczny i zapobiega zachlysnieciom, tak jak mowi endi.
Ja po polowkowych też zdecydowałam się kupić trochę ciuszków na 56 - kilka bodziakow i pajacykow z długim rekawem. Reszte, zwłaszcza na krótki rekawek kupuję już na 62. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa miałam mało 56. I przez neta robiłam dodatkowe zakupy.
Córka miała 55cm, 3370g.
I nosiła ładnie rozmiar 56. A z h&m nawet rozmiar 50. ☺️
Ja miałam rożki i otulacze - to totalna klapa. I mając dzisiejszą wiedzę więcej bym tego nie kupiła.
Otulacz można kupić gdy nasze dziecko potrzebuję 'kokonienia'.
U mnie w domu też jest ciepło, słabo się oziębia dom. I w nocy ciepło jest.
I córka od urodzenia musi mieć odkryte nogi do spania. 😆
Teraz jak śpi to gołe stopy zawsze wystają spod kołdry. ☺️