WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • Bona Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na cycuszkach jeszcze sucho. :D Oby jak najdłużej :)

lilly., lipcowka86 lubią tę wiadomość

l22nl6d8e2h2xrg1.png
    INV maj 2019😟 /\ INV sierpień 2019 😃
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to chyba jakaś niedorobiona jestem. :) Ruchy czuję ledwo co, kresa wyszła mi dopiero jakoś kilka dni temu, a siary też ani widu ani slychu, nawet brodawki mi nie sciemniały. Ciekawe, dlaczego u mnie wszystko tak późno.

Gin pozwolil mi zastosować dowolny syrop na kaszel dla dzieci, bo nie mogę się go pozbyć. Co myślicie?

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatanka u mnie 24+coś tam tydzień ciąży i ani kresy ani siary ani zbytnio ruchów ;)
    Edit:u mnie pokarm dopiero po porodzie się pojawił,przez ciaze było sucho ;)

Co do syropu Na kaszel polecam syrop z cebuli z miodem . Naprawdę gorąco polecam! Zapachu i smaku cebuli wbrew pozorom nie czuć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2020, 22:20

szatanka lubi tę wiadomość

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2020, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    Ja to chyba jakaś niedorobiona jestem. :) Ruchy czuję ledwo co, kresa wyszła mi dopiero jakoś kilka dni temu, a siary też ani widu ani slychu, nawet brodawki mi nie sciemniały. Ciekawe, dlaczego u mnie wszystko tak późno.

Gin pozwolil mi zastosować dowolny syrop na kaszel dla dzieci, bo nie mogę się go pozbyć. Co myślicie?
    Oj uważaj lepiej z tym, popularny syrop dla dzieci na kaszel mokry HEDERASAl - to istna wódka.
    Taka ilość alkoholu że dziecku bym tego nie podała.

Syrop z bluszczu np prospan- jest bez alkoholu.

Także ambroksol mogą dzieci po 12 msc. A w ciąży nie za bardzo można stosować, tak samo jak podczas kp. ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2020, 21:53

szatanka lubi tę wiadomość

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie siary nie ma jeszcze, ale pewnie dlatego że wcześnie, dopiero 20 tc. W razie czego mam już w podoredziu wkładki laktacyjne wielorazowe - zrobiłam sobie po pozostałościach z szytych pieluszek.

Zastanawiam się czemu moje dziecko się uaktywnia zawsze po tym jak wypije herbatę? 🤭 Wczoraj już tak mocno kopala.. Przecież to takie małe jest, ale tyle ma siły.

Szatanko u mnie było tak, że nie czułam nic, a pewnego dnia poprostu zaczęła kopać. Wcześniej nie czułam nawet tego laskotanka o którym piszą dziewczyny, albo rpzelewania. Raz mi się wydawało że czułam dziecko, ale to nie mogło być ono, bo wiem teraz że jest dość nisko pod pepkiem, a ja czułam w okolicy pępka. No i gdzieś końcem 18 tygodnia zaczęłam się zastanawiać co ze mną nie tak, że nie czuję nic, a jak zaczęła kółka dni później to już nie da się nie poczuć. Szczupłe dziewczyny ponoć też szybciej czują i łożysko ma znaczenie, może o to u Ciebie chodzi? A siara ma czas jeszcze żeby się pokazać tak mi się wydaje :)

A jaa uporczywie czas spędzam w mojej maszynerii, tylko szkoda że dalszego ciągu wyprawki ani widu ani slychu. Miałam szyć welniane gacie dla małej. Tyle planów było... To powstał lis i reniferka 🤭

a9862c51b657.jpg

Endi1990, szatanka, lilly. lubią tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza podeślij jeszcze jakieś zdjęcia swoich prac, może mnie natchniesz do powrotu za maszynę... bo ostatnio stoi bezczynnie :/

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sayuri wrote:
    Iza podeślij jeszcze jakieś zdjęcia swoich prac, może mnie natchniesz do powrotu za maszynę... bo ostatnio stoi bezczynnie :/
    Sayuri bierz się za wyprawkę 😊 może jakieś pieluszki wielorazowe, nie myślałaś o tym? Dużo roboty, ale można się wciągnąć! U mnie 3 maszyny w użyciu :D

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Stworka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie siara pojawiła się dość szybko bo koło 16tc ale ja w cycka g miałam jeszcze przed ciąża pokarm po 2 letnim karmieniu syna.
    Szatanka, ja w pierwszej ciąży w ogóle jie miałam wyciwkow siary, a z KP było wszystko ok 😊 kresy też dalej u mnie nie ma, nie pamiętam kiedy pojawiła się w pierwszej ciąży.

34bff60665.png

23.05.2017 - synek 💙
    04.2019 - aniołek
    1.09.2019 - kolejne 2 kreseczki i bijące 💙 - drugi synek
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Sayuri bierz się za wyprawkę 😊 może jakieś pieluszki wielorazowe, nie myślałaś o tym? Dużo roboty, ale można się wciągnąć! U mnie 3 maszyny w użyciu :D

Trochę już naszyłam, bluzki, spodenki, sukienki i kocyki, wielorazowych nie planuje.. dziś skroiłam kolejną sukienkę ale nie miałam weny usiąść do maszyny. Dzisiejszy dzień miałam leżący:/

• szatanka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za pocieszenie. :) do tej siary to mi się nie śpieszy, tak sobie gadam :) do kresy tez mi się nie spieszylo, bo w sumie nigdy mi się to nie podobało, na szczęście na razie jest ledwo widoczna. A małą czuję właśnie teraz jak już leżę sobie w łóżku -,najczęściej przed zaśnięciem ją odczuwam, a wolałabym już jednak częściej. Ja mam właśnie łożysko na przedniej ścianie i duzo tłuszczyku na brzuchu, wiec wiem, że to przez to, no ale jakoś czuję że przez to coś tracę.

Paula, dzięki za ostrzeżenia. Pozostanę jednak przy syropku prawoslazowym z rossmana. A syropu z cebuli za bardzo nie mogę niestety, bo bardzo nasila mi refluks :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2020, 00:12

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 00:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech.. po co spać.. oczy się kleją, a mózg mówi: takiego wała! Już druga noc taka.
    W dzień też nie mogłam nic zasnąć. Ale na działanie leku muszę kilka dni poczekać...

• lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatanka, Iza ja też nie mam ani kresy ani siary 😉
    Mały za to już szaleje na całego, po świętach zaczął od kopniaków a teraz już chyba nawet obroty czuję 😊 codziennie czuje go już w miarę regularnie rano i wieczorem, przez dzień jest różnie, zależy co robię.

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • PattisonBM Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To sie przylacze do grupy bez siary, bez kreski i z baaaardzo nieregularnymi ruchami...1 i 2 sty czulam cos delikatnie potem nic we wtorek przed noca troszke i znow ciiszaa jak makiem zasial ;)

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
    29.06.2019 🤵👰
  • Niki2803 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie również brak siary i kreski. Ruchy czuję codziennie zwłaszcza wieczorem jak leżę 😁. Dzis maraton po lekarzach, zaraz mam proktologa a później połówkowe 😁

iv09sg18eb4gszsc.png
  • Cer Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie mam kreski i siary. Ale ruchu czuję już regularnie rano i wieczorem.

lilly. lubi tę wiadomość

34 lata, starania od 2014

Wojtek - 02.05.2020 :)
  • Frufru Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też kreski nie ma hehe.
    Ja dziś najpierw szkoła rodzenia, zajęcia z żywienia w ciąży i prawa pacjenta. Potem wizyta u gina. Pewno i tak usg nie zrobi, bo dopiero co byłam na połówkowych... Taki brzydal ;)

f2wl4z179qh7gg9w.png
    ...................................................
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
    sierpień 2019 - pozytywny test! <3
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kresę ale jaśniutką, ledwo co widać.

Nie wyspałam się :( i nie mogę zasnąć, nawet jeśli bardzo chce...

• PattisonBM Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fru notuj to zywienie w ciazy to sie podzielisz z nami ;)

Sayuri ja mam odwrotnie nic tylko bym spala...

Frufru lubi tę wiadomość

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
    29.06.2019 🤵👰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2020, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pobudka o 3, córka miała ponad 39 stopni. 😭

‹‹ 446 447 448 449 450 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ