MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja to chyba jakaś niedorobiona jestem.
Ruchy czuję ledwo co, kresa wyszła mi dopiero jakoś kilka dni temu, a siary też ani widu ani slychu, nawet brodawki mi nie sciemniały. Ciekawe, dlaczego u mnie wszystko tak późno.
Gin pozwolil mi zastosować dowolny syrop na kaszel dla dzieci, bo nie mogę się go pozbyć. Co myślicie? -
Szatanka u mnie 24+coś tam tydzień ciąży i ani kresy ani siary ani zbytnio ruchów
Edit:u mnie pokarm dopiero po porodzie się pojawił,przez ciaze było sucho
Co do syropu Na kaszel polecam syrop z cebuli z miodem . Naprawdę gorąco polecam! Zapachu i smaku cebuli wbrew pozorom nie czućWiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2020, 22:20
szatanka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyszatanka wrote:Ja to chyba jakaś niedorobiona jestem.
Ruchy czuję ledwo co, kresa wyszła mi dopiero jakoś kilka dni temu, a siary też ani widu ani slychu, nawet brodawki mi nie sciemniały. Ciekawe, dlaczego u mnie wszystko tak późno.
Gin pozwolil mi zastosować dowolny syrop na kaszel dla dzieci, bo nie mogę się go pozbyć. Co myślicie?
Taka ilość alkoholu że dziecku bym tego nie podała.
Syrop z bluszczu np prospan- jest bez alkoholu.
Także ambroksol mogą dzieci po 12 msc. A w ciąży nie za bardzo można stosować, tak samo jak podczas kp. ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2020, 21:53
szatanka lubi tę wiadomość
-
U mnie siary nie ma jeszcze, ale pewnie dlatego że wcześnie, dopiero 20 tc. W razie czego mam już w podoredziu wkładki laktacyjne wielorazowe - zrobiłam sobie po pozostałościach z szytych pieluszek.
Zastanawiam się czemu moje dziecko się uaktywnia zawsze po tym jak wypije herbatę? 🤭 Wczoraj już tak mocno kopala.. Przecież to takie małe jest, ale tyle ma siły.
Szatanko u mnie było tak, że nie czułam nic, a pewnego dnia poprostu zaczęła kopać. Wcześniej nie czułam nawet tego laskotanka o którym piszą dziewczyny, albo rpzelewania. Raz mi się wydawało że czułam dziecko, ale to nie mogło być ono, bo wiem teraz że jest dość nisko pod pepkiem, a ja czułam w okolicy pępka. No i gdzieś końcem 18 tygodnia zaczęłam się zastanawiać co ze mną nie tak, że nie czuję nic, a jak zaczęła kółka dni później to już nie da się nie poczuć. Szczupłe dziewczyny ponoć też szybciej czują i łożysko ma znaczenie, może o to u Ciebie chodzi? A siara ma czas jeszcze żeby się pokazać tak mi się wydaje
A jaa uporczywie czas spędzam w mojej maszynerii, tylko szkoda że dalszego ciągu wyprawki ani widu ani slychu. Miałam szyć welniane gacie dla małej. Tyle planów było... To powstał lis i reniferka 🤭
Endi1990, szatanka, lilly. lubią tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
sayuri wrote:Iza podeślij jeszcze jakieś zdjęcia swoich prac, może mnie natchniesz do powrotu za maszynę... bo ostatnio stoi bezczynnie
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
U mnie siara pojawiła się dość szybko bo koło 16tc ale ja w cycka g miałam jeszcze przed ciąża pokarm po 2 letnim karmieniu syna.
Szatanka, ja w pierwszej ciąży w ogóle jie miałam wyciwkow siary, a z KP było wszystko ok 😊 kresy też dalej u mnie nie ma, nie pamiętam kiedy pojawiła się w pierwszej ciąży.
-
Izape_91 wrote:Sayuri bierz się za wyprawkę 😊 może jakieś pieluszki wielorazowe, nie myślałaś o tym? Dużo roboty, ale można się wciągnąć! U mnie 3 maszyny w użyciu
Trochę już naszyłam, bluzki, spodenki, sukienki i kocyki, wielorazowych nie planuje.. dziś skroiłam kolejną sukienkę ale nie miałam weny usiąść do maszyny. Dzisiejszy dzień miałam leżący:/ -
Dzięki dziewczyny za pocieszenie.
do tej siary to mi się nie śpieszy, tak sobie gadam
do kresy tez mi się nie spieszylo, bo w sumie nigdy mi się to nie podobało, na szczęście na razie jest ledwo widoczna. A małą czuję właśnie teraz jak już leżę sobie w łóżku -,najczęściej przed zaśnięciem ją odczuwam, a wolałabym już jednak częściej. Ja mam właśnie łożysko na przedniej ścianie i duzo tłuszczyku na brzuchu, wiec wiem, że to przez to, no ale jakoś czuję że przez to coś tracę.
Paula, dzięki za ostrzeżenia. Pozostanę jednak przy syropku prawoslazowym z rossmana. A syropu z cebuli za bardzo nie mogę niestety, bo bardzo nasila mi refluksWiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2020, 00:12
-
Szatanka, Iza ja też nie mam ani kresy ani siary 😉
Mały za to już szaleje na całego, po świętach zaczął od kopniaków a teraz już chyba nawet obroty czuję 😊 codziennie czuje go już w miarę regularnie rano i wieczorem, przez dzień jest różnie, zależy co robię.
-
To sie przylacze do grupy bez siary, bez kreski i z baaaardzo nieregularnymi ruchami...1 i 2 sty czulam cos delikatnie potem nic we wtorek przed noca troszke i znow ciiszaa jak makiem zasialPatrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
U mnie też kreski nie ma hehe.
Ja dziś najpierw szkoła rodzenia, zajęcia z żywienia w ciąży i prawa pacjenta. Potem wizyta u gina. Pewno i tak usg nie zrobi, bo dopiero co byłam na połówkowych... Taki brzydal -
Fru notuj to zywienie w ciazy to sie podzielisz z nami
Sayuri ja mam odwrotnie nic tylko bym spala...Frufru lubi tę wiadomość
Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
nick nieaktualny