X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • Bona Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na cycuszkach jeszcze sucho. :D Oby jak najdłużej :)

lilly., lipcowka86 lubią tę wiadomość

l22nl6d8e2h2xrg1.png
    INV maj 2019😟 /\ INV sierpień 2019 😃
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to chyba jakaś niedorobiona jestem. :) Ruchy czuję ledwo co, kresa wyszła mi dopiero jakoś kilka dni temu, a siary też ani widu ani slychu, nawet brodawki mi nie sciemniały. Ciekawe, dlaczego u mnie wszystko tak późno.

Gin pozwolil mi zastosować dowolny syrop na kaszel dla dzieci, bo nie mogę się go pozbyć. Co myślicie?

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatanka u mnie 24+coś tam tydzień ciąży i ani kresy ani siary ani zbytnio ruchów ;)
    Edit:u mnie pokarm dopiero po porodzie się pojawił,przez ciaze było sucho ;)

Co do syropu Na kaszel polecam syrop z cebuli z miodem . Naprawdę gorąco polecam! Zapachu i smaku cebuli wbrew pozorom nie czuć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2020, 22:20

szatanka lubi tę wiadomość

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2020, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    Ja to chyba jakaś niedorobiona jestem. :) Ruchy czuję ledwo co, kresa wyszła mi dopiero jakoś kilka dni temu, a siary też ani widu ani slychu, nawet brodawki mi nie sciemniały. Ciekawe, dlaczego u mnie wszystko tak późno.

Gin pozwolil mi zastosować dowolny syrop na kaszel dla dzieci, bo nie mogę się go pozbyć. Co myślicie?
    Oj uważaj lepiej z tym, popularny syrop dla dzieci na kaszel mokry HEDERASAl - to istna wódka.
    Taka ilość alkoholu że dziecku bym tego nie podała.

Syrop z bluszczu np prospan- jest bez alkoholu.

Także ambroksol mogą dzieci po 12 msc. A w ciąży nie za bardzo można stosować, tak samo jak podczas kp. ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2020, 21:53

szatanka lubi tę wiadomość

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie siary nie ma jeszcze, ale pewnie dlatego że wcześnie, dopiero 20 tc. W razie czego mam już w podoredziu wkładki laktacyjne wielorazowe - zrobiłam sobie po pozostałościach z szytych pieluszek.

Zastanawiam się czemu moje dziecko się uaktywnia zawsze po tym jak wypije herbatę? 🤭 Wczoraj już tak mocno kopala.. Przecież to takie małe jest, ale tyle ma siły.

Szatanko u mnie było tak, że nie czułam nic, a pewnego dnia poprostu zaczęła kopać. Wcześniej nie czułam nawet tego laskotanka o którym piszą dziewczyny, albo rpzelewania. Raz mi się wydawało że czułam dziecko, ale to nie mogło być ono, bo wiem teraz że jest dość nisko pod pepkiem, a ja czułam w okolicy pępka. No i gdzieś końcem 18 tygodnia zaczęłam się zastanawiać co ze mną nie tak, że nie czuję nic, a jak zaczęła kółka dni później to już nie da się nie poczuć. Szczupłe dziewczyny ponoć też szybciej czują i łożysko ma znaczenie, może o to u Ciebie chodzi? A siara ma czas jeszcze żeby się pokazać tak mi się wydaje :)

A jaa uporczywie czas spędzam w mojej maszynerii, tylko szkoda że dalszego ciągu wyprawki ani widu ani slychu. Miałam szyć welniane gacie dla małej. Tyle planów było... To powstał lis i reniferka 🤭

a9862c51b657.jpg

Endi1990, szatanka, lilly. lubią tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza podeślij jeszcze jakieś zdjęcia swoich prac, może mnie natchniesz do powrotu za maszynę... bo ostatnio stoi bezczynnie :/

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sayuri wrote:
    Iza podeślij jeszcze jakieś zdjęcia swoich prac, może mnie natchniesz do powrotu za maszynę... bo ostatnio stoi bezczynnie :/
    Sayuri bierz się za wyprawkę 😊 może jakieś pieluszki wielorazowe, nie myślałaś o tym? Dużo roboty, ale można się wciągnąć! U mnie 3 maszyny w użyciu :D

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Stworka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie siara pojawiła się dość szybko bo koło 16tc ale ja w cycka g miałam jeszcze przed ciąża pokarm po 2 letnim karmieniu syna.
    Szatanka, ja w pierwszej ciąży w ogóle jie miałam wyciwkow siary, a z KP było wszystko ok 😊 kresy też dalej u mnie nie ma, nie pamiętam kiedy pojawiła się w pierwszej ciąży.

34bff60665.png

23.05.2017 - synek 💙
    04.2019 - aniołek
    1.09.2019 - kolejne 2 kreseczki i bijące 💙 - drugi synek
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Sayuri bierz się za wyprawkę 😊 może jakieś pieluszki wielorazowe, nie myślałaś o tym? Dużo roboty, ale można się wciągnąć! U mnie 3 maszyny w użyciu :D

Trochę już naszyłam, bluzki, spodenki, sukienki i kocyki, wielorazowych nie planuje.. dziś skroiłam kolejną sukienkę ale nie miałam weny usiąść do maszyny. Dzisiejszy dzień miałam leżący:/

• szatanka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za pocieszenie. :) do tej siary to mi się nie śpieszy, tak sobie gadam :) do kresy tez mi się nie spieszylo, bo w sumie nigdy mi się to nie podobało, na szczęście na razie jest ledwo widoczna. A małą czuję właśnie teraz jak już leżę sobie w łóżku -,najczęściej przed zaśnięciem ją odczuwam, a wolałabym już jednak częściej. Ja mam właśnie łożysko na przedniej ścianie i duzo tłuszczyku na brzuchu, wiec wiem, że to przez to, no ale jakoś czuję że przez to coś tracę.

Paula, dzięki za ostrzeżenia. Pozostanę jednak przy syropku prawoslazowym z rossmana. A syropu z cebuli za bardzo nie mogę niestety, bo bardzo nasila mi refluks :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2020, 00:12

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 00:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech.. po co spać.. oczy się kleją, a mózg mówi: takiego wała! Już druga noc taka.
    W dzień też nie mogłam nic zasnąć. Ale na działanie leku muszę kilka dni poczekać...

• lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatanka, Iza ja też nie mam ani kresy ani siary 😉
    Mały za to już szaleje na całego, po świętach zaczął od kopniaków a teraz już chyba nawet obroty czuję 😊 codziennie czuje go już w miarę regularnie rano i wieczorem, przez dzień jest różnie, zależy co robię.

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • PattisonBM Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To sie przylacze do grupy bez siary, bez kreski i z baaaardzo nieregularnymi ruchami...1 i 2 sty czulam cos delikatnie potem nic we wtorek przed noca troszke i znow ciiszaa jak makiem zasial ;)

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
    29.06.2019 🤵👰
  • Niki2803 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie również brak siary i kreski. Ruchy czuję codziennie zwłaszcza wieczorem jak leżę 😁. Dzis maraton po lekarzach, zaraz mam proktologa a później połówkowe 😁

iv09sg18eb4gszsc.png
  • Cer Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie mam kreski i siary. Ale ruchu czuję już regularnie rano i wieczorem.

lilly. lubi tę wiadomość

34 lata, starania od 2014

Wojtek - 02.05.2020 :)
  • Frufru Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też kreski nie ma hehe.
    Ja dziś najpierw szkoła rodzenia, zajęcia z żywienia w ciąży i prawa pacjenta. Potem wizyta u gina. Pewno i tak usg nie zrobi, bo dopiero co byłam na połówkowych... Taki brzydal ;)

f2wl4z179qh7gg9w.png
    ...................................................
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
    sierpień 2019 - pozytywny test! <3
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kresę ale jaśniutką, ledwo co widać.

Nie wyspałam się :( i nie mogę zasnąć, nawet jeśli bardzo chce...

• PattisonBM Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fru notuj to zywienie w ciazy to sie podzielisz z nami ;)

Sayuri ja mam odwrotnie nic tylko bym spala...

Frufru lubi tę wiadomość

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
    29.06.2019 🤵👰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2020, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pobudka o 3, córka miała ponad 39 stopni. 😭

‹‹ 446 447 448 449 450 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ