X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • Mimi1987 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sayuri wrote:
    Ja mam kresę ale jaśniutką, ledwo co widać.

Nie wyspałam się :( i nie mogę zasnąć, nawet jeśli bardzo chce...

Ja praktycznie wcale nie śpię. Bezsenność okropną mam w tej ciąży:(
    Nawet kupiłam sobie taki zegarek na rękę co mierzy sen puls itp. I co wyszło głęboki sen 2 godz.
    Nie wiem ile tak pociągne.

A w pierwszej ciąży żadnej siary nie miałam i od razu Młodego karmiła.

20.10.2012 👰🤵💍
    21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
    20.05.2020 👶 Leon 🤱👨‍👩‍👦‍👦 4230 g 💪
    25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie pocieszyłyscie że nie tylko ja tak mam :) jakoś mi raźniej:)

A ile taki zegarek kosztuje? Może też zainwestuję..

• lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sayuri wrote:

Nie wyspałam się :( i nie mogę zasnąć, nawet jeśli bardzo chce...

Ja wczoraj po 22 wróciłam od endokrynologa i też nie mogłam zasnąć, do tego M o 5.20 wstaje do pracy i dziś oczywiście sobie przypomniał że miałam podbić i podpisał dać dokumenty do biura więc musiałam wstać, jak się położyłam i zasnęłam to do mnie zadzwonił i pytał o kontrolki w samochodzie bo jeździ moim. Później mały robił akrobacje a na koniec moja kochana sunia już sie wyspala i musiała mnie o tym powiadomić 🙈 tak o to nie śpię dziś od 5.20 😔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2020, 09:45

sayuri lubi tę wiadomość

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2020, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ciemna karnację i kreska pojawiła się ok 13 tygodnia, ale bardzo wolno się powiększa i rośnie. Dziewczyny z hemoroidami :D wczoraj pytałam położna co robić, to kazała jeść dużo witaminy C, głównie w owocach bo uszczelnia żyły, wszystkie czopki działają doraźnie a witamina zapobiega, wiec może jest nadzieja..

• Kira91 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję Wam z ta B ezsennoscia. Z synem też tak od 4 miesiąca ciąży nie spałam az zaczal przesypiac noce jak skończył 13 miesięcy.
    Teraz zazwyczaj śpię całkiem nieźle,wiadomo że budzę się 50 razy bo Młody coś, czasem zdarzają się noce ze nie śpię po 3-5godzin ale ogólnie jest dużo lepiej w tej ciąży niż poprzedniej :)

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • Mimi1987 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sayuri wrote:
    To mnie pocieszyłyscie że nie tylko ja tak mam :) jakoś mi raźniej:)

A ile taki zegarek kosztuje? Może też zainwestuję..

Sauri ja mam taką jakby opaskę silikonową na rekę firmy Xiaomi. W tym jest zegarek, puls, krokomierz i.wlasnie ten pomiar snu.
    Kupiłam to w.media Markt za 120 zł
    Wiem, że np puls mierzy idealnie bo mam taki sam w zegarku jak w ciśnieniomierzu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2020, 09:57

sayuri lubi tę wiadomość

20.10.2012 👰🤵💍
    21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
    20.05.2020 👶 Leon 🤱👨‍👩‍👦‍👦 4230 g 💪
    25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:
    Ja mam ciemna karnację i kreska pojawiła się ok 13 tygodnia, ale bardzo wolno się powiększa i rośnie. Dziewczyny z hemoroidami :D wczoraj pytałam położna co robić, to kazała jeść dużo witaminy C, głównie w owocach bo uszczelnia żyły, wszystkie czopki działają doraźnie a witamina zapobiega, wiec może jest nadzieja..

Ha! To teraz wszystko jasne! Ja też obawiałam się hemoroidów, bo kiedyś miałam epizod z jakimś żylaczkiem, więc przy tych zaparciach ciążowych byłam pewna, że coś wyjdzie, ale od początku ciąży po prostu żywię się mandarynkami, codziennie jem przynajmniej trzy, tak mnie naszło. Organizm jednak wie, czego mu trzeba. :) To może tego mięsa, które mi tak ciężko wchodzi,jednak mu nie trzeba... 🤔😀

A ja, dziewczyny, właśnie wstałam... Mam dzień wolny, to korzystam, póki mogę... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2020, 11:35

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • Stworka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od ponad godziny monterzy instalują u nas światłowód. Końca nie widać a ja o 12.30 muszę wyjść na połówkowe 🙈

34bff60665.png

23.05.2017 - synek 💙
    04.2019 - aniołek
    1.09.2019 - kolejne 2 kreseczki i bijące 💙 - drugi synek
  • Drzemka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stworka wrote:
    Od ponad godziny monterzy instalują u nas światłowód. Końca nie widać a ja o 12.30 muszę wyjść na połówkowe 🙈
    Haha, no ja tez mam aktualnie fachowca który próbuje dojsc do tego dlaczego zmywarka cieknie. No i niedługo dwie godziny mina jak już szuka😏

Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja mam schize dziś bo od wczoraj ruchy które czuje są jakby lżejsze. Najchętniej już lecialabym na sor albo do lekarza ale nie chce wyjść na paranoiczkę.
    Nie to że w ogóle tych ruchów nie ma, ale wcześniej czasem to aż cały brzuch chodzi a teraz delikatne puk puk tylko od środka. Możliwe że się po prostu przekręcił w inną pozycje i dlatego tak czuję, albo wizę się to z tym że trochę ograniczyła słodycze na rzecz zdrowszy h przekąsek i posiłków?

bv5tg9v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2020, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecko też może kopać w stronę naszych pleców. 😉

Mysza1986 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2020, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2020, 05:46

• Kira91 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza nie schizuj ;) napij się trochę zimnej coli i sie poloz to zobaczysz jak się rozbryka ;) dzieci zmieniaja pozycje jeszcze maja sporo miejsca :)

Mysza1986, lilly. lubią tę wiadomość

suvmjw7.png
    5d4026t.png

Potworniaki, torbiele
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny będę się obserwować i spokojnie czekać 😘😘 PS zaraz sprawdzę czy mam colę w domu i poprawię czekolada

Kira91 lubi tę wiadomość

bv5tg9v.png
  • Kakarli Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2020, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny A jak Wasze morfologie? Niby wszystko w normie, ale od początku ciąży strasznie spadły mi płytki krwi ( z 290 tyś do 170 tyś). Wizytę mam w poniedziałek, ale stresuje się, że spadek będzie postępował :-/

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2020, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie stresuj się, ja od dwóch trzech dni tez czuje małego delikatniej, może będzie meteopata i ten deszcz mu nie pasuje :)

• Kira91 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakari w ciąży tak może być. Dopóki nie ma wyniku poniżej 40/60 tysięcy to nie ma się czym martwić. Tak mi moja hematolog mówiła,a kiedyś miałam 0 płytek,chyba nawet wczoraj o tym tu pisalam.Jedz dużo bananów,rewelacyjnie podnosza poziom płytek we krwi ;)

Ps. Od początku ciąży to nie jest duży spadek. Problem by był gdyby to się stało z dnia Na dzien i wynik był poniżej normy ;) mi plytki lecialy doslownie z godziny na godzine i to BARDZO drastycznie ;) nie martw się ale warto kontrolować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2020, 13:09

Kakarli lubi tę wiadomość

suvmjw7.png
    5d4026t.png

Potworniaki, torbiele
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2020, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, płytki zawsze w ciąży spadają. ☺️

• Kakarli Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2020, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam. W poprzedniej ciąży stały w miejscu. Ale jak to mówią- każda ciąża jest inna.
    Mysza co do ruchów pomaga też bardzo głębokie oddychanie - zawsze pobudza maluchy. Mój Leon rusza się aż za bardzo, ale ma dni, kiedy czuję go mniej- zwłaszcza po dniach gdy się przeforsuję. Dzieciaki w brzuchu kręcą się we wszystkie strony więc może być tak, że kopie Cię po nerkach ;-) lepsze to niż kopniaki po szyjce macicy - zapewniam z własnego doswiadczenia. ;-)

• sayuri Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja odchorowuję włączenie leku.. niestety skutki uboczne u mnie zawsze występują. Przetrzymać tylko kilka dni i będzie ok.. będę miała lepszy nastrój i nie będę taka nerwowa :)

‹‹ 447 448 449 450 451 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ