X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2020, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam kupione Pampers, i katastrofa u Nas. Uczulają do dziś. 🤦🏻‍♀️

Nr 1 to Dada i te z Lidla lupilu. ☺️

• sayuri Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to rozciągające się więzadła? Albo, tak myślę, że może zjadłaś coś i jelita się zbuntowały. Ja tak miałam wczoraj po zupę chińskiej ;) jak uszło dołem całe powietrze to przeszło.

mwm lubi tę wiadomość

• Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:
    Nie dzisiaj miałam tylko przez brzuch. Trochę mi ból odpuścił jak położyłam wysoko nogi i wzięłam magnez, ale dalej czuje takie kłucie nieprzyjemne. I jeszcze mały tam się rusza i naciska jak na złość..
    po badaniu i uciskania brzucha głowica mogą być takie przygody, śmiało weź no spe forte lub max i lezing a jakby nie przechodziło to od rana na spokojnie do lekarza, skoro w badaniu usg było wszytsko ok to raczej nie ma się czym martwić ( mi tak lekarz tłumaczył, że to u ciskanie męczy trochę brzuch)

mwm lubi tę wiadomość

bv5tg9v.png
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ostatnio pomogła Nospa plus magnez i wylegiwanie, na drugi dzień jak reką odjął

mwm lubi tę wiadomość

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Ja miałam kupione Pampers, i katastrofa u Nas. Uczulają do dziś. 🤦🏻‍♀️

Nr 1 to Dada i te z Lidla lupilu. ☺️
    U młodego siurak tak uciekał że po nocy wszystko było mokre a pampers suchutki, przy córce moze spróbujemy. Ciekawa swoją drogą jestem jak sie obsługuje taka małą dziewuszke bo człowiek 5 lat w jajkach robił a to inne procedury :P

lipcowka86, Mysza1986 lubią tę wiadomość

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2020, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, już jest lepiej, jestescie niezastąpione :) rzeczywiście mogło to być po badaniu bo mocno mnie tam maltretowała. Biore ciepła kąpiel i idę spać :)

• Stworka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardzo długo używałam Lupilu z Lidla, pampersy uczulaly syna, z dady zrezygnowalismy jak przestalismy robić zakupy w biedronce 😁

Nam do imienia nikt się nie przyczepił. Za to ciągle słyszymy "ojej drugi chłopak, nie martwcie się 3 na pewno będzie dziewczynka" a mí naprawdę nie zależało na parce, wręcz bardzo chciałam drugiego synka. Nawet teściowa na i formacje o płci zareagowała "ojej szkoda ale trudno"....

34bff60665.png

23.05.2017 - synek 💙
    04.2019 - aniołek
    1.09.2019 - kolejne 2 kreseczki i bijące 💙 - drugi synek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2020, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sayuri wrote:
    Może to rozciągające się więzadła? Albo, tak myślę, że może zjadłaś coś i jelita się zbuntowały. Ja tak miałam wczoraj po zupę chińskiej ;) jak uszło dołem całe powietrze to przeszło.
    Tez coś w tym może być, bo miałam i jakieś wzdęcia. Przestałyśmy się martwić czy maluch jest cały i bije serduszko bo czujemy ruchy, to teraz stres o wczesny poród albo mocne skurcze. Powiem Wam, ze dzisiaj podczas badania które było naprawdę długie doktor nic nie mówiła i strasznie się martwiłam bo tak zdawkowo mi odpowiadała, i pierwszy raz poczułam strach o tego malucha, niewyobrazalny. Ale w tym samym momencie jak napisałam w głowie czarny scenariusz to zaczęłam myśleć, ze przecież to moje upragnione dziecko i będę o nie walczyć, cokolwiek się nie wydarzy. Znajomy psycholog, powiedział mi kiedyś ze w psychologii najbardziej znaną definicja miłości brzmi „Miłość jest wtedy, gdy czujesz się odpowiedzialny za druga osobę”. I coś w tym jest 🙂

sayuri, PattisonBM, Mysza1986 lubią tę wiadomość

• lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:
    Nie dzisiaj miałam tylko przez brzuch. Trochę mi ból odpuścił jak położyłam wysoko nogi i wzięłam magnez, ale dalej czuje takie kłucie nieprzyjemne. I jeszcze mały tam się rusza i naciska jak na złość..

Weź ciepły prysznic i połóż się na płasko, wtedy maluch ma więcej miejsca i nie będzie tak mocno uciskał.
    Ja tak miałam ostatnio jak wstałam od komputera to bolał brzuch i cierpła mi noga, prysznic i łóżko pomogło :)

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia86 wrote:
    Lilly a jakie wybraliscie?

Leo lub Oliver, jeszcze debatujemy :)

Andzia86 lubi tę wiadomość

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Ja krytyki nie usłyszałam, ale wszystko przede mną. Za to teściowa ostatnio przegiela pałę i jak poszliśmy ją odwiedzić na nowy rok to zaczęła wołać na kota imieniem przez nas wybranym dla dziecka :/ wkurzyła mnie niesamowicie. Bo co to niby miało znaczyć...nie wiem. Mąż tylko jej powiedział, że Zosia to jest w brzuchu. Czasem mam wrażenie że ona chce mi dogryzc, sama nie wiem. Nie rozgryzlam jej jeszcze.

Szok trochę.. co za baba 🤦🏻‍♀️

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • Takmala Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak sobie radzicie z siara? Ja od ponad tygodnia co noc mam brudna koszulke chyba zacznę spać w staniczku jakimś lekkim i z wkładkami Ale musze najpierw zakupic 🙈 tez tak często wam cos tam leci?

x9Igp1.png

Lat 36
    Hashimoto
    26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️

MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2020, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takmala wrote:
    Dziewczyny a jak sobie radzicie z siara? Ja od ponad tygodnia co noc mam brudna koszulke chyba zacznę spać w staniczku jakimś lekkim i z wkładkami Ale musze najpierw zakupic 🙈 tez tak często wam cos tam leci?
    Tak mi codziennie tez.. ja i tak spie max dwa dni w piżamie wiec poprostu zmieniam. Ale u mnie to małe ilości, raczej plamki niż duże slady. Póki jest mało to nie kupuje żadnych wkładek.

• sayuri Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nic nie leci..

PattisonBM, lipcowka86 lubią tę wiadomość

• Takmala Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to czasem malutkie kropeczki ale czasem duże wiec chyba musze zainwestować bo na czarnych tak nie widać ale mam tez jasne i masakra to wyglada 🙈

x9Igp1.png

Lat 36
    Hashimoto
    26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️

MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2020, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stworka wrote:
    Ja bardzo długo używałam Lupilu z Lidla, pampersy uczulaly syna, z dady zrezygnowalismy jak przestalismy robić zakupy w biedronce 😁

Nam do imienia nikt się nie przyczepił. Za to ciągle słyszymy "ojej drugi chłopak, nie martwcie się 3 na pewno będzie dziewczynka" a mí naprawdę nie zależało na parce, wręcz bardzo chciałam drugiego synka. Nawet teściowa na i formacje o płci zareagowała "ojej szkoda ale trudno"....
    Właśnie o co chodzi z tą parką? 🤔

Bo my też to słyszymy. A ja naprawdę parcia na parkę nie rozumiem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2020, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dziś szybką wizytę ze względu na nieprawidłowy mocz, d**y zawracanie. Jutro zrobić muszę posiew.

Plus taki, że mogłam podejrzeć córeczkę. 330g. ☺️ Idzie idealnie z terminem owulacji.

Machała sobie nogami, robiła figury akrobatyczne. ☺️ Wypisz wymaluj - siosta. 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2020, 21:22

Endi1990, sayuri, PattisonBM lubią tę wiadomość

• Frufru Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takmala wrote:

No właśnie dziś podczas rozbierania się aż mi spłynęło na brzuch z jednej piersi :D byłam zdziwiona. Na razie nic nie używam, ale jak tak dalej będzie to wkładki musowo...

f2wl4z179qh7gg9w.png
    ...................................................
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
    sierpień 2019 - pozytywny test! <3
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nic nie cieknie ale powiem wam że miałam resztki pokarmu aż do poronienia z końcem maja. syna karmiłam prawie dwa lata...i kolejne dwa lata miałam resztki pokarmu. Mówiłam o tym ginowi na wizycie przed poronieniem jeszcze i mówił że tak się może zdarzyć. Więc ogólnie moje cycki sa napełnione już prawie 5 lat :p

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2020, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już przed połową pierwszej ciąży nosiłam wkładki laktacyjne.

A około 13tc zanikł mi pokarm i teraz mam tylko siarę. ☹️

‹‹ 445 446 447 448 449 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ