X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2020, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam kupione Pampers, i katastrofa u Nas. Uczulają do dziś. 🤦🏻‍♀️

Nr 1 to Dada i te z Lidla lupilu. ☺️

• sayuri Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to rozciągające się więzadła? Albo, tak myślę, że może zjadłaś coś i jelita się zbuntowały. Ja tak miałam wczoraj po zupę chińskiej ;) jak uszło dołem całe powietrze to przeszło.

mwm lubi tę wiadomość

• Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:
    Nie dzisiaj miałam tylko przez brzuch. Trochę mi ból odpuścił jak położyłam wysoko nogi i wzięłam magnez, ale dalej czuje takie kłucie nieprzyjemne. I jeszcze mały tam się rusza i naciska jak na złość..
    po badaniu i uciskania brzucha głowica mogą być takie przygody, śmiało weź no spe forte lub max i lezing a jakby nie przechodziło to od rana na spokojnie do lekarza, skoro w badaniu usg było wszytsko ok to raczej nie ma się czym martwić ( mi tak lekarz tłumaczył, że to u ciskanie męczy trochę brzuch)

mwm lubi tę wiadomość

bv5tg9v.png
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ostatnio pomogła Nospa plus magnez i wylegiwanie, na drugi dzień jak reką odjął

mwm lubi tę wiadomość

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Ja miałam kupione Pampers, i katastrofa u Nas. Uczulają do dziś. 🤦🏻‍♀️

Nr 1 to Dada i te z Lidla lupilu. ☺️
    U młodego siurak tak uciekał że po nocy wszystko było mokre a pampers suchutki, przy córce moze spróbujemy. Ciekawa swoją drogą jestem jak sie obsługuje taka małą dziewuszke bo człowiek 5 lat w jajkach robił a to inne procedury :P

lipcowka86, Mysza1986 lubią tę wiadomość

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2020, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, już jest lepiej, jestescie niezastąpione :) rzeczywiście mogło to być po badaniu bo mocno mnie tam maltretowała. Biore ciepła kąpiel i idę spać :)

• Stworka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardzo długo używałam Lupilu z Lidla, pampersy uczulaly syna, z dady zrezygnowalismy jak przestalismy robić zakupy w biedronce 😁

Nam do imienia nikt się nie przyczepił. Za to ciągle słyszymy "ojej drugi chłopak, nie martwcie się 3 na pewno będzie dziewczynka" a mí naprawdę nie zależało na parce, wręcz bardzo chciałam drugiego synka. Nawet teściowa na i formacje o płci zareagowała "ojej szkoda ale trudno"....

34bff60665.png

23.05.2017 - synek 💙
    04.2019 - aniołek
    1.09.2019 - kolejne 2 kreseczki i bijące 💙 - drugi synek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2020, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sayuri wrote:
    Może to rozciągające się więzadła? Albo, tak myślę, że może zjadłaś coś i jelita się zbuntowały. Ja tak miałam wczoraj po zupę chińskiej ;) jak uszło dołem całe powietrze to przeszło.
    Tez coś w tym może być, bo miałam i jakieś wzdęcia. Przestałyśmy się martwić czy maluch jest cały i bije serduszko bo czujemy ruchy, to teraz stres o wczesny poród albo mocne skurcze. Powiem Wam, ze dzisiaj podczas badania które było naprawdę długie doktor nic nie mówiła i strasznie się martwiłam bo tak zdawkowo mi odpowiadała, i pierwszy raz poczułam strach o tego malucha, niewyobrazalny. Ale w tym samym momencie jak napisałam w głowie czarny scenariusz to zaczęłam myśleć, ze przecież to moje upragnione dziecko i będę o nie walczyć, cokolwiek się nie wydarzy. Znajomy psycholog, powiedział mi kiedyś ze w psychologii najbardziej znaną definicja miłości brzmi „Miłość jest wtedy, gdy czujesz się odpowiedzialny za druga osobę”. I coś w tym jest 🙂

sayuri, PattisonBM, Mysza1986 lubią tę wiadomość

• lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:
    Nie dzisiaj miałam tylko przez brzuch. Trochę mi ból odpuścił jak położyłam wysoko nogi i wzięłam magnez, ale dalej czuje takie kłucie nieprzyjemne. I jeszcze mały tam się rusza i naciska jak na złość..

Weź ciepły prysznic i połóż się na płasko, wtedy maluch ma więcej miejsca i nie będzie tak mocno uciskał.
    Ja tak miałam ostatnio jak wstałam od komputera to bolał brzuch i cierpła mi noga, prysznic i łóżko pomogło :)

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia86 wrote:
    Lilly a jakie wybraliscie?

Leo lub Oliver, jeszcze debatujemy :)

Andzia86 lubi tę wiadomość

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Ja krytyki nie usłyszałam, ale wszystko przede mną. Za to teściowa ostatnio przegiela pałę i jak poszliśmy ją odwiedzić na nowy rok to zaczęła wołać na kota imieniem przez nas wybranym dla dziecka :/ wkurzyła mnie niesamowicie. Bo co to niby miało znaczyć...nie wiem. Mąż tylko jej powiedział, że Zosia to jest w brzuchu. Czasem mam wrażenie że ona chce mi dogryzc, sama nie wiem. Nie rozgryzlam jej jeszcze.

Szok trochę.. co za baba 🤦🏻‍♀️

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • Takmala Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak sobie radzicie z siara? Ja od ponad tygodnia co noc mam brudna koszulke chyba zacznę spać w staniczku jakimś lekkim i z wkładkami Ale musze najpierw zakupic 🙈 tez tak często wam cos tam leci?

x9Igp1.png

Lat 36
    Hashimoto
    26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️

MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2020, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takmala wrote:
    Dziewczyny a jak sobie radzicie z siara? Ja od ponad tygodnia co noc mam brudna koszulke chyba zacznę spać w staniczku jakimś lekkim i z wkładkami Ale musze najpierw zakupic 🙈 tez tak często wam cos tam leci?
    Tak mi codziennie tez.. ja i tak spie max dwa dni w piżamie wiec poprostu zmieniam. Ale u mnie to małe ilości, raczej plamki niż duże slady. Póki jest mało to nie kupuje żadnych wkładek.

• sayuri Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nic nie leci..

PattisonBM, lipcowka86 lubią tę wiadomość

• Takmala Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to czasem malutkie kropeczki ale czasem duże wiec chyba musze zainwestować bo na czarnych tak nie widać ale mam tez jasne i masakra to wyglada 🙈

x9Igp1.png

Lat 36
    Hashimoto
    26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️

MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2020, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stworka wrote:
    Ja bardzo długo używałam Lupilu z Lidla, pampersy uczulaly syna, z dady zrezygnowalismy jak przestalismy robić zakupy w biedronce 😁

Nam do imienia nikt się nie przyczepił. Za to ciągle słyszymy "ojej drugi chłopak, nie martwcie się 3 na pewno będzie dziewczynka" a mí naprawdę nie zależało na parce, wręcz bardzo chciałam drugiego synka. Nawet teściowa na i formacje o płci zareagowała "ojej szkoda ale trudno"....
    Właśnie o co chodzi z tą parką? 🤔

Bo my też to słyszymy. A ja naprawdę parcia na parkę nie rozumiem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2020, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dziś szybką wizytę ze względu na nieprawidłowy mocz, d**y zawracanie. Jutro zrobić muszę posiew.

Plus taki, że mogłam podejrzeć córeczkę. 330g. ☺️ Idzie idealnie z terminem owulacji.

Machała sobie nogami, robiła figury akrobatyczne. ☺️ Wypisz wymaluj - siosta. 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2020, 21:22

Endi1990, sayuri, PattisonBM lubią tę wiadomość

• Frufru Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takmala wrote:

No właśnie dziś podczas rozbierania się aż mi spłynęło na brzuch z jednej piersi :D byłam zdziwiona. Na razie nic nie używam, ale jak tak dalej będzie to wkładki musowo...

f2wl4z179qh7gg9w.png
    ...................................................
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
    sierpień 2019 - pozytywny test! <3
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nic nie cieknie ale powiem wam że miałam resztki pokarmu aż do poronienia z końcem maja. syna karmiłam prawie dwa lata...i kolejne dwa lata miałam resztki pokarmu. Mówiłam o tym ginowi na wizycie przed poronieniem jeszcze i mówił że tak się może zdarzyć. Więc ogólnie moje cycki sa napełnione już prawie 5 lat :p

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2020, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już przed połową pierwszej ciąży nosiłam wkładki laktacyjne.

A około 13tc zanikł mi pokarm i teraz mam tylko siarę. ☹️

‹‹ 445 446 447 448 449 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ